*100919* Val 2010

Söndag morgon och mamma fick sovmorgon pga många tuffa nätter. Lukas har ont i magen och mycket gaser som stör hans sömn. Jag, pappa och Lukas klarade oss fint. Lukas tog chansen att dra ner sin första blomma när han var i gåstolen.


Idag tog vi våra röstkort och gick och röstade. Pappa hade frågat mig flera gånger under dagen, om jag skulle rösta rött eller blått. Flera gånger så svarade jag blått, men efter ett tag så började jag tveka och svarade rött istället. Det var vackert väder ute och det passade bra med en promenad till vallokalen. Lukas fick åka vagnen, medans jag tog lastbilen dit. Väl där så bestämde jag mig, jag röstade blått. På vägen hem så stannade vi en liten stund vid skolans lekpark.
Gjorde jag rätt nu?

När vi kom hem så satt faster Indla och Tomas på trappen. Vi åt glass och sen stannade dom på mat. Jag tog det lite lugnt i soffan och såg på tv. Jag var trött från gårdagen.
Foto: EliasFotograf: Elias

På kvällen ångrade jag mig. Jag skulle ha röstat rött. Nåväl, nya chanser nästa val!

Kram Elias


*100918* Lördag

Grattis på födelsedagen poppo! Idag har mamma och pappa möblerat om i vardagsrummet hela dagen. Jag var mer intresserad av att dom skulle leka med mig. Eftersom att dom flyttade runt på alla grejer så blev det ingen tv för mig. Det gjorde att jag var väldigt speedad på kvällen. Jag behöver få sitta ner och vila under dagen. Tvn är ju mitt sätt att koppla av.

Mitt på dagen kom pappas moster och hennes man på besök. Vi fikade och så lekte jag och Ingegerd med mina bilar och skördetröskan. Hon visade mig hur skördetröskan gör.

Det blev riktigt fint i vårat nya vardagsrum. Hela familjen blev nöjd. Lukas hjälpte pappa att koppla in tvn, så äntligen kan jag se på tv igen. Kram Elias


P.S Igår fick Lukas klippa tuppkamen. Visst blev han fin!
FöreVattenkammad tuppkamNyklippt


*100914-100916* Tis-tors

*100914* Tisdag
Idag var jag mycket piggare, men mamma ville att jag skulle vara hemma från dagis ändå. Vi roade oss med att bygga pussel, leka med bilarna, läsa och titta på tv. Idag var det Lukas tur att vara gnällig och han ville gärna vara i famnen.
Vi ringde till farmor under dagen för att gratulera henne på födelsedagen.

*100915* Onsdag
Även idag fick jag vara hemma, för säkerhets skull. Idag gjorde vi hand- och fotavtryck. Det var kul. Sen målade vi med fingerfärg och pensel.
 
När posten kom så låg det filmer i ett brev. Mamma hade hyrt dom på nätet. Det var Nicke Nyfiken och en film med Halvan. Det passade ju bra, när jag ändå var hemma.

Idag är det kusin Pontus födelsedag, grattis!

*100916* Torsdag
Idag skulle jag äntligen få åka till dagis. Det hade regnat ute, så det låg massor av maskar på uppfarten. Jag frågade mamma: -Vad äter maskar? -Jag vet inte, svarade mamma men lovade att hon skulle ta reda på det medans jag var på dagis och busade. Nu börjas det med frågor och funderingar om både det ena och det andra. Hoppas att mamma och pappa kan hjälpa mig med mina funderingar.

Efter dagis så var vi och handlade mat. När mamma stod och packade så hörde hon att jag sa: -Vart är brudarna och konfettin? Så säger Chick i filmen Bilar. Man lär sig mycket bra saker från film.

Nu börjar Lukas att kunna styra sin väg med gåstol, men kan inte ännu backa. Det kommer nog snart det med.

Kram Elias


*100913* Upp som en sol och ner som en.....

På morgonen var vi till stor och liten. Lukas satt själv i 20 min, för han hade ju så mycket att titta på hela tiden. Jag lekte mest med bilarna, tågbanan och huset.


På vägen hem så ville jag inte ha jackan, men när vi nästan var hemma så sa jag: -Mamma, jag fryser! Mamma tyckte inte att det var så konstigt, eftersom jag inte ville klä på mig. När vi kom in så satte jag mig vid tvn och fortsatte att klaga på att jag frös. Mamma stoppade om mig filten och kollade tempen. Jag hade 38 grader i feber. Efter en liten stund så kräktes jag och sen så sov jag i 1,5 timme. Resten av dagen blev en lugn dag på soffan framför tvn.
Smile!

Lukas övade på att sitta och på att ligga på magen, vilket inte är hans favorit.


Nu hoppas vi på en bättre dag imorgon. Kram Elias


Buzzador - Lovefilm.se

Jag har fått prova en månad gratis på Lovefilm.se. Erbjudandet var 4 fria filmer under en månad. Jag fick registrera mig, göra en filmlista och efter bara någon dag så kom dom första 2 filmerna i brevlådan. Vi skickade tillbaka filmerna på en onsdag och på fredagen kom 2 nya filmer från våran filmlista. Filmerna retuneras lätt i ett förtryckt och förbetalt kuvert, som kommer med dina filmer.

Är du också nyfiken på att prova detta erbjudande så kan du använda presentkoden: FILM09.
Erbjudandet gäller t.o.m. 101031. Introduktionserbjudandet gäller under 1 månad. Därefter betalar du ord. pris 99kr/mån för 4 filmer/månad. Erbjudandet gäller endast hushåll som inte tagit del av ett introduktionserbjudande tidigare och du ska ha fyllt 18 år. Kom ihåg att avbeställa ditt medlemskap innan provmånaden går ut, om du inte vill fortsätta med medlemskapet.

Trevlig filmkväll önskar tusse74

Som Buzzador får du erbjudanden om kampanjer. Om du vill delta och kommer med i kampanjen ska du: - Själv prova den vara eller tjänst som kampanjen gäller - Sprida budskapet om produkten/tjänsten genom berätta för dina vänner och diskutera med dem dvs. Buzza. - Återrapportera genom Blixtrapporter efter alla dina Buzzningar. - Göra slutrapporten. Prova du med på buzzador.com. Ange gärna tusse74 som kontakt.


Buzzador!

Hej!

Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Tusse74):

<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Tusse74>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Tusse74</a>

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:

<a href=http://www.buzzador.com?refstr=Tusse74&lang=SE>http://www.buzzador.com?refstr=Tusse74&lang=SE</a> 

Hälsningar,

Tusse74


*100912* Söndag

Idag var det grått, blött och tråkigt väder. Vi tog det lugnt hemma på fm. Sen fick pappa åka iväg till firman en stund. Vi gick ut och cyklade. Det gick så där. Jag har inget större intresse av att trampa. Pappa kom medans vi var ute. Han hjälpte mig med tramporna och vi cyklade iväg på cykelvägen. Efter ett tag så lessnade jag och ville hem igen, men pappa fick leda cykeln, för det gick mycket fortare för mig att springa hem.

Lukas sitter nu 5-10 min själv. Han gör stora framsteg varje dag. Han har även börjat att stampa lite mera istället för att skutta när han är i gåstolen.

Kram Elias


*100911* Lördag

Idag efter frukosten så for mommo, poppo och Åke hem igen. Mamma var ledsen. Pappa lekte med mig ett tag, men sen fick han lov att åka och jobba. Mamma och jag lekte med lego, läste böcker, körde med tåget och lekte med bilarna. Just nu så organiserar och sorterar jag gärna olika saker. Mamma märkte att jag sorterade legot i färger. Först byggde jag med grönt, rött, gult och sist blått.


Lukas har blivit riktigt stadig sista dagarna och satt idag 5 min helt själv.


Efter lunchen gick vi på loppis i kyrkan. Dom skulle precis stänga, men vi hann köpa en kassaapparat till mig. Efter det var vi till William och firade att han har blivit 3 år. Det blev tårta och lek. Det var flera barn där.


När vi kom hem så hade pappa också kommit hem. Jag visade upp mitt loppisfynd. Vi lekte med kassaapparaten länge. Mamma och pappa handlade av mig och jag sa: -Var det bra så? Välkommen åter! Äntligen fick mamma leka i en värld där hon kände sig hemma.


Kram Elias


*100910* Lukas 6 månader

Idag har Lukas blivit 6 månader och just nu händer det massor. Han har blivit mycket stadigare i gåstolen, men stakar sig fram som en sprint-åkare. Han har blivit mycket stadigare i sittande och kan sitta själv korta stunder. Smakportionerna och matandet går så där, pga att han sätter ut tungan. Han har fått smaka bl a potatis, majs, morot, gröt, välling, banan, men favoriten är nog päronyoghurt. Den är lätt att äta pga konsistensen. 
Lukas väger nu 7790 gr och är 68 cm. Han har stlk 68 på kläderna fortfarande. På blöjorna är det stlk 4, men nu använder vi ibland även up & go.

Hans medvetenhet om sin kropp har ökat mycket sista tiden. Han övar hårt på pincettgreppet. Förrut har han bara hållt i händerna, men nu drar han sig upp när man håller honom i händerna. Lukas har även blivit medveten om dom privata delarna, vilket kan vara negativt vid blöjbytena. Han sträcker ut armen själv vid påklädning. Lukas har nu även lärt sig att dra bort det som täcker ansiktet, när vi leker titt-ut.
Han tycker om hoppgungan, men det blir mer sällan som han använder den nu då han blivit mer stadig. Babysittern och babygymet är snart ett minne blott.


Idag kom poppo tillbaka från älgjakten. Det var kul. Vi busade.

Idag var Anna, Liam och Siri förbi och gratulerade mig i efterskott. Först så lekte vi bra, men sen orkade jag inte hålla mig i styr. Tyvärr så hade jag lite jobbigt med humöret. Det märktes av att allt inte var som det skulle. När dom hade åkt så fick jag ta det lugnt framför tvn. Det brukar vara bra när jag inte är på humör. Nu är det dags att gå och lägga sig, så att morgondagen kan bli bättre.


Godnattkram Elias


*100906-09* Mån-tors

100906 måndag passade mamma på att sortera kläder medans mommo och Åke tog mig och Lukas till lekplatsen. Solen sken och det var +20 grader. När vi kom hem åt glass ute i solskenet och njöt av det underbara höstvädret!
Åke och Lukas njuter i solen

100907 tisdag var vi till bvc på 6-mån kontroll för Lukas och läkarkontroll för mig. Lukas vägde 7790 gr och var 68 cm lång. Jag var där för att kolla min hals och näsa, för att jag snarkar. Doktorn sa att det inte var någon fara med mina halsmandlar, men näsan var snorig så jag skulle få en ny tid. Efter det fick jag äntligen åka till dagis. Jag längtade efter mina kompisar. Mommo, Åke, mamma och Lukas var på Storheden medans jag var på dagis. När det var dags att hämta mig så tog mommo och Åke Lukas i vagnen och gick för att hämta mig.Mamma fick vara hemma själv och pyssla. Planen var att vi skulle gå till biblioteket och "köpa" nya böcker, men det var stängt idag. Istället gick vi en stund till stora lekparken och sen gick vi hem och njöt av en glass i solskenet. Man måste ju passa på när vädret tillåter.
Mommo och jag la mitt nya bokstavspussel. Vi hjälptes åt att ljuda bokstäverna och hitta bilderna som passade till varje bokstav. Vi hittade E, som i Elias och L som i Luleå. (Mamma hade nog tänkt sig L som i Lukas, men det gick ju bra ändå.)



100908-100909 ville jag också till dagis. Mommo och Åke hjälpte till med trädgårdsarbete och gjorde ett toppenjobb. Stort tack! Mamma pysslade på med allt möjligt som går att hitta på här hemma. Lukas fick en mobil ovanför sitt skötbord, som han tyckte mycket om. Onsdag var det dimmigt, men under torsdag sken solen igen och det var varmt och skönt. Det vackra vädret inbjöd till mellis ute på trappen. Nu gäller det att ta vara på dom fina dagarna.


Kram Elias


*100905* Söndag, vilodag

Idag var vi lite trötta allihopa, efter flera dagars aktiviteter. Lukas sov i långa pass under dagen. Jag passade på att sitta framför tvn och vila mig en hel del.

Efter frukosten kom morfar och Eva förbi och sa hejdå. Dom var på väg hemåt, men skulle stanna och fiska först. Lite senare kom farmor och farfar förbi och sa hejdå. Även dom var på väg hem igen.
Efter lunchen åkte poppo upp till farmor och farfar, för att jaga med farfar.

Vi andra tog det lite lugnt och njöt av dagen. Kram Elias



*100904* Lukas dop

Idag klev vi upp och gjorde oss iordning för att gå till kyrkan och döpa Lukas. Det var tre barn som döptes samtidigt, Lukas, Martin och Nellie. Lukas fick låna dopklänning från kyrkan. Det var samma klänning som jag döptes i. Först så ville jag hellre gå in till bil-rummet och leka, men mamma förklarade att Stor och liten inte hade öppnat ännu. Dopgudstjänsten gick bra. Lukas skötte sig bra. Jag skötte mig också bra, men hade lite svårt för att sitta still. Ibland satt jag hos mommo och poppo och ibland var jag framme hos mamma och pappa. När Lukas var döpt och kom tillbaka till mamma och pappa, så fick han ett dopljus. Det tyckte han jättemycket om att titta på. Jag däremot var mer intresserad av att blåsa ut det. Hihihi. När gudstjänsten närmade sig sitt slut så gick mommo ut med mig ur kyrkan.
Församlingen sjunger psalm

Efter kyrkan gick vi hem till oss och åt smörgåstårta och fikade. Lukas fick presenter och jag var snäll och öppnade dom åt honom. Han fick ett halsband med sitt namn på, kläder, en silverask för mjölktänder, bestick och ett album för digitala bilder. Tack så mycket allihopa!
Faster med familj

Efter fikat blev jag leksugen och gick ut med bl a poppo. Vi fiskade fiskar och hajar i rabatten. Jag åkte båt och hade kul. Sen behövde poppo gå på toaletten. När han kom ut därifrån så frågade jag honom: -Har du vattnat guldfisken nu?

Mot em for alla hem. Jag tycker om att ha mycket folk omkring mig och när det händer massor. Tack allihopa för en trevlig helg och för uppvaktningen av mig och lillebror. Tack Malin för fotograferingen och poppo för smörgåstårtorna. Stor kram Elias


*100903* Elias 3 år

En trött och nyvaken kille, dvs jag, struttade med tunga steg och små ögon till köket kl 7 på morgonen. Pappa var precis på väg till jobbet, men stannade en stund för att gratulera mig på min födelsedag. Jag fick paket av mamma, pappa och Lukas. Det var en dvd-film, playdoh lera och i sista paketet var det en.....MACK!! Jag slet upp paketet och sedan lekte jag hela dagen med Mack och dom andra bilarna från filmen Bilar.
Vad kan det vara?MACK!!!!!!

När mommo och poppo kom upp så fick jag fler paket: kläder, blixten-strumpor, pysselbok, matlåda och vattenflaska med Blixten och ett Bamse-pussel 40 bitar. Av Åke fick jag en rolig låda som innehöll en djurbok, memory och kubpussel. Jag lekte med Mack och dom andra bilarna ända fram till lunch. Poppo gjorde smörgåstårtor för morgondagen. Telefonen ringde flera gånger och det var flera som ville gratta mig.


Idag kom pappa hem tidigt. Han hämtade posten och där fanns grattishälsningar och ett paket till mig. Hälsningarna var från gammelfaster Lena och gammelfarfars. Paketet var från moster. Precis då ringde moster, så hon fick vara med när jag öppnade paketet. I det var det Blixten klistermärken och en tröja, som det stod Duracellkaninen på. Moster kan ju trycka text på tröjor. Hon hade även skickat med en body till Lukas med texten: socialminister´n på.

Efter lunch kom morfar och Eva, farmor och farfar för att gratta mig. Jag fick ett nytt målarförkläde och ett Bambi-pussel av morfar och Eva. Av farmor och farfar fick jag vinterhandskar, pengar och en radiostyrd bil. Vi fikade och åt av min Blixten-tårta.

När det närmade sig middag åkte morfar, Eva, farmor och farfar till sig. Då sjönk jag ner i soffan och vilade framför tvn ett tag. Sen åt vi middag och efter det kom faster med familj med husbilen. Jag fick en Blixten-kudde och en mugg. Dom var köpta i Kroatsien och Paris under deras Europaresa. Nu var det dags att fika igen och sen busade jag en stund med mina kusiner innan det var dags att gå och sova.


När mamma nattade mig så pratade vi om min födelsedag. Då sa jag till mamma: -Åh, jag kommer inte ihåg, vem fick jag Mack av? Mamma svarade: -Det var av mamma, pappa och Lukas. -TACK MAMMA! sa jag och kramade mamma hårt. -Jag måste säga tack till pappa också, sa jag sen men mamma förklarade att han höll på att natta Lukas. Pappa kom efter en stund för att säga godnatt och då kramade jag honom hårt och tackade för dom fina presenterna. Nu var jag mycket trött och somnade sött i min säng efter en mycket rolig och spännande födelsedag. Tack allihopa för en toppen dag!

Stor kram från Elias, numera 3 år

Dagens kommentar när mamma kom ut från toaletten: Åh mamma! Vad kul att se dig!

Elias tittar ut och säger: -Vilken härlig dag! (Solen skiner)


*100902* Barnkalas

En ny dag på dagis. När vi skulle åka dig så pratade jag och mamma om hösten. Mamma förklarade att när det är höst så blir det kallare, mer blött ute och att löven blir gula. -Jag tycker om gröna blad! svarade jag då.

Det gick ganska bra att lämna mig på dagis, men när mamma gick mot grinden så sprang jag efter henne: -MAMMA! -MAMMA! -MAMMA! Mamma blev rädd att jag var ledsen igen, men blev glad när hon vände sig om. Jag kom springandes med armarna utsträckta och ropade: -Mamma, jag vill pussa mer på dig!!! Det fick jag, precis hur mycket jag ville.

Under mina dagistimmar gjorde mamma klart det sista till kalaset och sen hämtade hon mig. Vi var förbi kondis och hämtade min Blixten-tårta. Vi åkte hem och åt mellis och jag väntade spänt på mina kompisar. -När kommer dom? frågade jag förväntansfullt. -Snart, svarade mamma.
Efter ett tag kom Oscar, Tina, Ebon, William och Alex. Dom sjöng för mig och jag höll för öronen. Sen fick jag öppna paket. Jag fick båten Elias från William och bilar från Oscar. Tack så mycket!
Vi åt mat tillsammans, makamoker och torv. Efter maten lekte vi och busade en stund. Mamma plockade fram fika och då kom Anna, Märta och Malte. Nu skulle vi äntligen få fika Blixten-tårtan. Vi lekte en stund till innan det var dags för kompisarna att gå hem.


På kvällen vid 19-tiden kom mommo, poppo och Åke. Det var kul. Mommo fick äran att lägga mig och läsa saga för mig. Det var hon mycket stolt över.


Lukas har börjat att kunna skutta fram lite grann i gåstolen och snart är det nog han som river runt här hemma.
Stor och liten

Nu ska jag försöka att sova gott, för imorgon är ju ännu en stor dag: min födelsedag. Kram Elias


*100901* Bbc och hall-läkan

Igår tisdag 100831, var det inte lika roligt att bli lämna på dagis, som det har varit sista tiden. Jag var ledsen när mamma for. Det gick så klart över efter en stund. Det kan ju bero på att jag är lite förkyld.
Mamma gjorde ärenden hela dagen medans jag busade på dagis.

Även idag, onsdag, var det tårar när mamma gick. Mamma var och handlade mat till födelsedag och dop under dagistimmarna.
Mamma hämtade mig lite tidigare, för jag skulle till bbc (bvc, barnavårdscentralen) kl 13. Det var dags för min 3-årskoll. Mamma och Lukas var med mig. Jag fick titta på bilder. Sofia, barnmorskan, frågade mig bl a: -Ser du något som du kan ha på dig om du fryser? Då gav jag henne en bild med en mössa på. -Ser du något du kan äta? Då fick Sofia ett kort med ett äpple. -Om du är törstig, vad skulle du använda då? Kortet med muggen passade bra på den frågan. Det var även bilder på en penna, en bil, en potta och en boll.
Sen fick jag sparka boll med Sofia, hoppa jämnfota, rita en teckning och då passade jag även på att berätta alla färgerna på pennorna. Jag ritade fina cirklar. Mamma ville spara teckningen, men den fick Sofia lov att spara.
Sofia sa att jag skötte mig bra och att jag är bra med i utvecklingen. Vi avslutade med att väga och mäta mig: 99,5 cm lång och 17,2 kg tung. Jag fick klistermärke av Sofia, för att jag var så duktig.

Efter bbc så fick jag stanna där och leka en stund i väntrummet innan det var dags att gå en trappa ner till hall-läkan (tandläkaren) kl 14.20. Där fanns det fler leksaker i väntrummet som jag kunde leka med medans vi väntade på våran tur. Tandhyginisten hette Elin. Jag (och mamma och Lukas) fick sitta i hennes stol och hissas upp i luften. Sen tände hon en lampa och jag fick gapa stort, så att hon kunde räkna mina tänder. -Du har 20 st mjölktänder, precis som man ska ha i den här åldern, sa Elin. Hon frågade vad jag brukar dricka när jag är törstig och jag svarade mjölk. -När äter du godis? -Löööda, svarade jag stolt. Jag skötte mig bra och fick välja en sak ur hennes lilla låda. Jag valde en ring med lågor på. Jag kallade den för min brandmansring.
Nu behöver jag inte gå till tandläkaren förrän jag blir 4,5 år.

På väg ut från tandläkaren så snubblade jag på stenarna och slog i huvudet. Det gjorde ont och jag blev ledsen. När jag hade lugnat ner mig så gick vi till affären och handlade lite mjölk. Jag var flitig i affären och fanns överallt. När vi kom till kassan så upptäckte jag att min ring var borta. -Vart har du lagt den, undrade mamma? -Där! svarade jag......eller där.......eller där. Vi letade en stund, men den var borta och jag kom inte ihåg vart jag hade lagt den. Jag blev jätteledsen! Först tänkte mamma höra med tandläkaren om vi kunde få en ny, men samtidigt så var det ju bra att lära sig att man måste vara rädd om saker.

Nu åkte vi hem och snart kom farmor och farfar. Vi åt mat och sen for mamma och pappa på dopsamtal. Jag och Lukas stannade hemma med farmor och farfar. Det gick bra, men på slutet var Lukas hungrig och vägrade att ta vällingen. Mamma fick ställa upp med mat när dom kom hem.

Sen var det bara läggdags kvar den här dagen. Kram Elias


*100829* Storklinten

Vi tog oss en lugn morgon innan vi for med bilen till Storklinten. Jag och Lukas somnade i bilen. Mamma och pappa lät mig sova i bilen och Lukas fick sova vidare i vagnen. Mamma och pappa ville se hur det ser ut där, för där kan man åka skidor och pulka i vinter.

När dom var klara så for vi till faster med familj. Jag sov totalt 1,5 timme. Det var behövligt!

Jag passade som vanligt på att busa med kusinerna medans vi var där. Dom är så snälla med mig.

Sen var det dags att åka hem och göra kväll. Det tog tid för både mig och Lukas att varva ner, så mamma och pappa fick jobba hårt.


Kram Elias


*100828* Bagageloppis

Pappa fick lite sovmorgon på morgonen. Sen packade mamma bilen och for med Lukas på bagageloppis. Vädret var lite mulet och det blåste kallt. Mamma ville få sälja bort lite saker. Lukas skötte sig exemplariskt under dagen. Han satt i bärselen och tittade nöjd på alla människor som rörde sig. Tills slut kunde han inte ta in mer intryck, utan somnade lungt i bärselen. Mamma satte honom i bilstolen och där sov han i flera timmar, förutom en liten matpaus.
Mamma fick sälja 80 % av allt, så hon var mycket nöjd.

Pappa och jag roade oss här hemma. Vi lekte med bilarna, ritade, lekte med leran, tittade på tv m.m.

Kram Elias


*100827* Fredagsmys

Tis-torsdag (24-26/8) har jag varit på dagis. Mamma har då passat på att rensa lite saker i förråd.

Idag har mamma packat bilen full, medans Lukas sov och jag tog en paus framför tvn.

Kvällen avslutades i soffan med pappa och Lukas. Nu blir det fredagsmys....
Far och son

Kram Elias

*100823* Rulla runt

Idag var vi hemma. Mamma passade på att sortera kläder och jag lekte. Jag ville bl a måla med vattenfärger. Mamma plockade fram underlägg, papper, vatten, färgerna, förkläde och klädde på mig. Jag målade 3-4 drag med penseln och sen skuttade jag glatt ner och sa: -Nu är jag färdig!


Lukas rullade från rygg till mage (vilket han har gjort ett tag), men idag rullade han till rygg igen några gånger på rad. Sista gången slog han i munnen när han låg på mage och sen var leken slut. (Efter det har han inte velat försöka igen, utan nöjer sig att ligga på rygg och sprattla.)

StyrketräningSälen

På em gick vi med syskonvagnen till centrum för att köpa tidningen och lite andra saker. Det var ju idag som repotaget skulle vara i tidningen. Tyvärr så hade dom inte tidningen på affären, så vi handlade färdigt och gick till apoteket. Där kände dom igen oss från dagens tidning och dessutom fick vi tidningen av dom. Det var snällt. Efter det gick vi till biblioteket. Även där var vi kända från dagens tidning. Sen promenerade vi hem och läste tidningen. Jag utbrast: -Där är ju JAG......och du och lillebror!

Kram Elias


*100820* Fredag

Idag har vi varit hemma. Ute är det tråkväder, 8-10 grader och mulet. Så har det varit sista tiden. Mamma passade på att möblera om lite i källaren. Jag passade på att leka och busa där istället.

Lukas har nu lärt sig att bita i tårna när han ligger på rygg, helst på skötbordet. Tänk om man ändå var så vig.


På kvällen hade pappa och jag fredagsmys i soffan. Det tycker jag om.
Kram Elias


*100819* Överraskning.....eller besvikelse?!?

Idag var det dagisdags igen. Det har varit riktigt roligt att gå till dagis efter sommaren. Efter dagis for vi till William och hälsade på och lekte. När vi skulle åka därifrån så sa mamma att hon hade en överraskning hemma åt mig. -En Mach! skrek jag glatt. -Nej, sa mamma lite försiktigt. Mamma hade möblerat om åt mig i mitt rum och flyttat alla sakerna från vardagsrummet. Det blev fint, men det tar nog ett tag innan jag kommer underfund med att man kan leka där också.

Kram Elias


*100818* Välling

Idag ringde mamma till bvc och rådfrågade barnmorskan om Lukas. Han äter flera gånger per natt. Mat finns, men han står sig inte så länge på den där blaskiga mjölken. Barnmorskan tyckte att han kunde få börja med välling, för att stå sig lite längre under natten.
Pappa fick äran att ge Lukas första flaskan. Det gick ganska bra, men i början så rös han i hela kroppen av smaken av vällingen. Nu hoppas vi för hans och våran skull, att han sover bättre med lite fylligare mat i magen.


Kram Elias


*100816* Besök från tidningen

Idag var vi hemma och fixade lite. Jag passade på att vila framför tv´n en hel del, efter en intensiv helg. På em kom det förbi en kvinna från tidningen, som ville göra ett litet Välkommen till världen-repotage om Lukas. Det ska bli spännande att se!

Kram Elias


*100813-100815* Nolia

Idag, fredag, packade vi husvagnen och for till Piteå för att gå på Nolia. Vi var framme vid 3-tiden och hann gå några timmar redan idag. När vi kom till husvagnen hade faster och hennes familj kommit. Malin var inte med, men istället hade Sara med en kompis, Kattis. Jag fick gå med tjejerna och leka i lekparken på kvällen. Det var kul.

*100814*, lördag gick vi iväg tidigt till Nolia och var där hela dagen. Det finns massor att se där. Solen sken och det var jättevarmt och skönt. Vi träffade farmor och farfar och åt lunch med dom och faster med familj. Efter lunch fick jag gå med farmor och farfar och titta på traktorerna i flera timmar, så att mamma och pappa kunde få titta på det dom tyckte var intressant i lugn och ro. Jag passade på att provsitta alla traktorerna och drog i växelspakarna och körde med ratten.


Efter Nolia följde farmor och farfar med till campingen och så grillade vi. Det var toppen väder och vi hade mysigt och trevligt. Jag lekte och busade med mina kusiner. Ja, jag adopterade ju Kattis som kusin.

*100815*, söndag kom vi iväg lite senare på morgonen. Idag stannade kusinerna hemma i husbilen. Nu var vädret inte lika härligt. Det var kallt i luften och det blåste. Idag var jag trött och satt gärna kvar i min vagn och lekte med Blixten och Sally, som följde med mig i min bilväska. Lukas var också trött efter några dagar med många intryck, så han sov länge i sin vagn. Vid 16-tiden gick vi tillbaka till campingen och grillade hamburgare och sen packade vi ihop och for hemåt.

Kram Elias


*100812* Torsdag

Idag var jag först på dagis och sen var vi till Liam och grattade honom i förskott. Vi skulle ju bort i helgen när han har kalas. Vi lekte med bilar, leran som han fick i present och fikade. Jag lekte mycket med hans Mach-bil och påpekade många gånger för mamma att en SÅN vill jag ha när jag fyller år.


Det blev ett lite kortare besök, för snart var det dags att åka hem och laga mat.

Kram Elias


*100811* Onsdag

Idag var en ny och spännande dag på dagis. Under tiden var mamma och Lukas på bvc för 5 mån-kontroll. Lukas fick 2 sprutor och blev gnällig och trött under kvällen.

När vi var hemma så gick mamma på toaletten och jag följde efter henne. Då frågade jag henne: -Vart är din snopp mamma? Mamma försökte förklara att flickor inte har snopp. Märkligt!

Idag passade mamma på att klippa gräset. När pappa klipper gräset så brukar det ta 40-45 min, men för mamma tog det 3-4 timmar. Undra om det hade något att göra med att hon fick hjälpa mig på toaletten, göra mellanmål, byta blöja m.m. Lukas fick hänga med i bärselen medans hon klippte gräset och det var inga problem. Han hade hörselkåporna på sig och efter ett tag så somnade han och då la mamma honom i insatsen.


På kvällen kom jag på en sak. Jag glömde kissa dagis. Jag sa ju till pappa igår att jag skulle göra ett nytt försök idag. Typiskt! Jag får väl försöka imorgon igen.

Nu är det dags för sängen. Kram Elias


*100810* Lukas 5 mån, dagisstart för Elias

Idag var det dagisstart för mig igen efter sommarlovet. Jag gick med glada steg till dagis. Nu har jag blivit så stor att jag får gå på mellan avdelningen med lite större barn. Vi är 8st som har fått byta avdelning och våran fröken Karin har följt med oss. Det var inte så många barn på dagis ännu, så det blev en lugn start. Däremot så vill jag inte kissa på dagis, utan håller mig från att mamma lämnar mig tills hon hämtar mig, kl 8.30-13.30. När mamma kom så ville jag inte alls åka hem, men fick motvilligt åka med henne och Lukas. På kvällen berättade jag för pappa att jag inte kissade på dagis. Då sa pappa att jag kunde prova imorgon. Vilken bra idé.

Lukas har nu hunnit bli 5 månader och har lärt sig att gripa tag i sina fötter. Han är mer lättdistraherad när han ammar och vill gärna hålla koll på omgivningen. Han har stlk 68 på kläder och har stlk 4 på blöjorna. Lukas väger 7350 gr, är 66,5 cm lång. Jag var 68 cm och vägde 8120 gr (5 mån och 9 dagar). Lukas ligger gärna nöjd på rygg och sprattlar och när han hamnar på mage så blir han jättearg. Han tycker om att sitta i hoppgungan och har nu även fått prova gåstolen, men skuttar mest framåt lite sakta i den än så länge. Han äter oftare om nätterna igen. Det verkar som att det finns mat, men den mättar honom inte tillräckligt för att sova lugnt. Han är svårmatad med sked, då han gärna sitter med tungan som att han lipar. Dricka vatten ur nappflaskan är inga problem. Han har fått börja om med minifom, då han får mycket gaser och ont i magen. Lukas är annars en glad och nöjd kille, så länge han får vara med. Så fort vi försvinner lite längre bort så gnäller han, men ler stort så fort någon börjar att prata med honom igen. Mamma har utnämnt honom till socialminister och mig till energiminister. Två kärleksfulla och glada killar!


Kram Elias


RSS 2.0