*110103-110109* Trettondagshelgen

110103-110105, mån-ons ca -25 grader
Vi har varit hemma mestadels och lekt, tvättat, städat m.m. Måndag kväll jobbade mamma för första gången sedan Lukas föddes. Pappa, jag och Lukas for till Skifix på em och skaffade skidor åt mig. Mamma fick jobba även på tisdag kväll. På onsdag var mamma, Lukas och jag och storhandlade inför helgen. Pga kylan har vi inte varit ute något speciellt.

110106, tors -12 grader
Vi gjorde oss iordning, packade mat och kläder och for till Storklinten. Vi var där vid 15.30-tiden. Vi skottade och lastade in grejerna, åt mat och sen var det kväll.

110107, fre -10 grader
Vi klädde på oss och tog oss till skidbacken. Lukas sov gott i två timmar i fjällpulkan medans jag och pappa åkte i skidbacken för första gången på mina slalomskidor. Jag hade en sele på mig, som pappa höll i. Vi gjorde två åk, sen ville jag åka pulka med mamma istället.
På kvällen var vi på restaurangen och åt mat, spansk buffé. Jag tyckte bättre om pannkakorna.


110108, lör -13 och sol
Tillbaks till backen för att öva på min skidåkning. Mamma tyckte att det stor förbättring mot gårdagen. Idag kunde pappa släppa efter lite på selen. Vi gjorde två åk idag med, sen kände jag mig nöjd.
På em var vi på After ski på restaurangen och passade även på att äta där. Jag fick varm choklad. Det var gott!


110109, sön -5 grader, snöar och blåser
Idag var det blåsigt och snöigt i luften. Vi tog oss iväg till backen och gjorde några åk, jag och pappa. Idag fick jag åka i skidportarna. Dom såg ut som en pingvin, en stubbe, en gran m.m. Pappa och jag vann varje gång. Idag åkte vi 3-4 åk. Mamma och Lukas var inne i grillkojan, för det blåste så mycket snö på Lukas när han sov i fjällpulkan.
Jag, Lukas och mamma tog det lugnt i husvagnen efter lunchen, men pappa trotsade vädret och for till skidbacken.
Skidbacken

Sen var det dags att packa ihop efter maten och åka hemåt efter några trevliga dagar i husvagnen. Pappa hade räknat ut att jag och Lukas skulle somna i bilen. Lukas gjorde som pappa trodde, men jag var vaken hela vägen hem, så det blev en sen kväll för mig.
Kram Elias

*101227-*110102*

Text och ev bilder kommer vid tillfälle!

*101224-101226* Julhelgen

Mer text och bilder kommer.....vid tillfälle!

101224, fredag
Äntligen var jul-lastonen (julaftonen) här. Efterlängtad så klart. När jag vaknade så blev jag lite besviken på tomten som inte hade hunnit lämna något i strumpan åt mig på morgonen. Pappa ropade på mig: -Kom och titta i snön. Det var fotspår i snön. Tomten hade varit förbi på natten och lämnat paket under granen och tittat om vi sköter oss. Vad spännande!
Vi åt frukost och gjorde oss iordning. Mamma och pappa stökade på med det sista förberedelserna. Snart var det dags för lunch. Mamma och pappa åt tomtegröt och julskinka på smögåsen. Jag är ledsen tomten, men gröt är bara för bebisar.....och mormor. Jag åt pyttipanna istället.
Under lunchen så lyssnade vi på tomten på radion och jag undrade: -Varför pratar inte jag på radion? Mamma försökte ringa till tomten, men det gick inte att komma fram.
Snart kom farmor och farfar. Lite senare kom faster Ingela med familj. Vi drack glögg tillsammans och åt lite julgodis innan Kalle och hans vänner började på tvn.
Mamma, farmor och faster Ingela hjälptes åt i köket att ta fram julmaten. När Kalle var slut så satte vi oss till bords och åt.
Efter maten var längtan stor och jag undrade vart tomten höll hus. Dom andra förklarade att han har mycket att göra en sån här dag. Helt plötsligt så såg vi något där ute. Någon med lykta som kom gåendes med sparken, sökandes efter något. Det var tomtemor. Hon letade efter tomtefar. Hon kom in till oss och hade en stor säck med julklappar med sig.


RSS 2.0