*090822* Uppmärksam

Mamma och pappa brukar påpeka att jag är uppmärksam och ser många detaljer. Mamma påstår att hon vet vem jag har ärvt det av (pappa).
Igår var mamma och jag och handlade mat. Mamma hittade ljushållare, till tårtan, i form av racerbilar, som vi köpte. Jag fick hålla i dom i butiken.
Väl hemma var det dags för lunch. Ljushållarna fick ligga på bordet framför mig. Mamma försökte gömma dom för mig och la dom på bänken istället. Det blev ett himla liv och jag fick till slut en av bilarna, en gul.
-Maxi, sa jag (från Rorri filmerna). Jag pekade snabbt mot bänken och sa: -Schischi! (Cici från Rorri, som är rosa)
Mamma hämtade den rosa bilen och tänkte att jag skulle vara nöjd då.
-Plåtis! sa jag och pekade mot bänken.
Mamma tittade i förpackningen och såg att det fanns en blå bil, precis som Plåtis. Jag fick den med. Då var det bara en bil kvar, den oranga, Draken. Jag pekade återigen mot bänken och sa: -Draken!
Jag kan alla Rorri bilarna.

När mamma och jag var ner i källaren så såg jag termometern och sa: -Hutvagne! (Husvagnen). Nog kände jag igen att vi brukar ha den i husvagenen.

Jag kan snart hela Blä bä lita lamm. Jag övar många gånger om dagen och är så stolt när jag sjunger den.

På dagis har vi en stor målning av Pippi Bumpa (Pippi Långstrump) och hennes djur och hus. Den brukar jag visa för mamma när hon hämtar mig.

Det går jättebra på dagis nu och jag skuttar glatt in och leker med barnen och leksakerna. Victor, Oscar, William, Ronja och Nellie pratar jag ofta om hemma.

Nu ska jag göra mig klar för en ny dag på dagis. Kram på er allihopa från Elias


*090820* Duplo lego

Jag har upptäckt mina duplo lego. Titta vad fint jag har byggt:
90 cm högt, precis som mig!
Tornet som jag har byggt är 90 cm högt. Pappa mätte mig och tornet och vi var lika höga.

Jag har fått en laddabil (raggarbil) av pappa, en blääää (Bel air). På lördagarna så kan man fylla bagaget med godis. Idag fyllde mamma bagaget med flingor. Hihihi!
Dodis!Natti natti blääää
Självklart så ville jag sova med raggarbilen första kvällen!

Igår kväll var jag, mamma och pappa och tittade på raggarbilar. Dom har träff på onsdagskvällarna under sommaren. Det var många fina bilar, som dök upp på sensommarkvällen.

I morse när mamma och jag klev upp vid 7-tiden, var det bara 3 grader ute. Hösten är på väg med stormsteg.

Hoppas att ni har det bra. Kram Elias

*090811* Tisdag

En kort summering av veckan som gått:
Det har gått bra att komma igång med dagis, även om jag var lite ledsen på tosdagen när mamma lämnade mig.

*090807* Fredag
Fredag var vi till Malte och Märtas sommarstuga och hälsade på. Vi har pratat om det länge, men nu blev det äntligen av. Morgonen började med dimma, men sen sprack det upp och blev en underbar dag. Vi grillade parisare, åt glass, badade och lekte. Väl hemma sov jag 2h 15 min.

*090808* Lördag
Lördag var vi förbi William på fm och lekte. På em var vi och grillade hos bekanta. Det var många barn där. Jag somnade inte förrän kl 22.45.

*090809* Söndag
Söndag sov jag till kl 9.15 och mamma och pappa var tacksamma för det. Sen var jag seg och kramig hela dagen. Mamma trodde att jag var "bakis". Jag sov middag redan kl 11.30-13.15. Det var årets varmaste dag, så vi gick ner i källaren och mös i gästsängen alla tre. Då kräktes jag. Pappa tog tempen på mig och den sa 38,4.
Pappa var snäll och hämtade tvn ner i källare och där låg mamma och jag under filten och tittade på film.
På kvällen var faster med familj förbi en sväng. Just då var jag ganska pigg pga alvedonet.
Under natten sov jag i stora sängen och hade 39,3 i feber. Jag kräktes en gång till under natten.

*090810* Måndag
Måndag fick jag vara hemma med pappa på dagen. Ingen mera feber och kräkningar. Vi blåste såpbubblor och lekte med bilarna.
På em var mamma hemma med mig. Humöret är fortfarande lite svajande ibland, men annars mår jag bra.
Vi passade på att plocka dom hallonen som inte hade torkat bort i värmen. Mamma la sina i en skål. Jag la mina i munnen istället.

*090811* Tisdag
Idag fick jag vara hemma för säkerhets skull, men det är ju ingen fara med mig längre. Imorgon blir det att ta sig till dagis igen, om inget speciellt inträffar.

Hoppas att ni mår bra i sommarvärmen. Kram Elias
Mmmm, hallonSmaskens!Min och mammas skål

*090804* Åter från husvagnssemestern

Nu är jag hemma igen från 2½ veckas husvagnssemester. Vi har träffat mycket släkt, varit på Kolmården och på Classic car week och tittat på laddabilar (raggarbilar). Tyvärr blev det inte så mycket sol och bad under semestern, men vi hade trevligt ändå.

När vi skulle åka till Kolmården, så satte sig pappa i bak och sa att idag får mamma köra bilen. Då sa jag: ÅHHH NEEEEJ!
Då skrattade mamma och pappa, så nu händer det att jag säger så när mamma ska köra.

En stor höjdpunkt på semestern var när sopbilen kom in på campingen för att tömma containern. Pappa och jag stod och tittade på. Sen kom mamma och hon hade kameran i handen. Då sa jag till henne: kort, kort!
Mamma tog kort på sopbilen. Då sa jag: Meee kort!
Det är viktigt att dokumentera sånna där händelser.

Jag har kommit på hur man busar. När t ex mamma frågar mig vad det är på blöjorna (tigrar) så säger jag fant (elefant). Sen väntar jag en liten stund och säger: Neeeeeeeeeeej! och så skrattar jag.

Igår var första dagen på dagis. Pappa lämnade mig kl 7.55 och jag var första barnet där och en fröken. Kl 8 kom tre fröknar till, så jag hade en mycket bra start på dagen. Jag fick träffa Mami (Marie) igen. Jag saknade däremot några barn. -Nä Pikto, nä Tinda! (Ingen Viktor och ingen Tindra.) Dom kommer nog så småningom dom också.

Vi var så få barn att vi bara var på en avdelning. Det var svårt för flera av oss att sova middag, men vi var glada ändå..

Två nätter i rad har jag bara vaknat en gång/natt. I natt sov jag kl 20.50-8 med ett uppvaknande ca kl 4. När jag vaknade så ropade jag: Pärdi! (färdig)

Idag blir det en längre dag på dagis, så jag hoppas att jag kan sova en liten stund i alla fall. Hoppas att ni får en trevlig dag. Kram Elias

RSS 2.0