*080229*

Nu har det varit en jobbig vecka med sömnen igen. Jag vaknar till en gång i timmen och gråter och vrider mig. I natt tror jag att det var magen som tjorvade med mig. Mamma är trött, men pappa har lovat att han och jag ska gå upp tidigt imorgon och låta mamma sova. Det är väl snällt. Jag har även ändrat mina sovvanor, så att jag somnar kl 20.30-22 och vaknar oftast kl 7-9.30. Mamma gillar inte när hon måste vakna för 8. Speciellt inte när det har varit en tjorvig natt.

Idag har mamma gått igenom en massa kläder i min garderob. Ut med stlk 62 och in med stlk 74, 74/80. Jag börjar bli en stor kille. Mamma har plockat undan ca 25-30 plagg och plockat fram lika många. Vi har sån tur som  har fått en massa kläder av Malte och fått låna massor av Kalle. Tack så mycket!!

Vi tog en promenad till affären och precis när vi kom hem, då började solen att lysa så vackert. Typiskt!! Nåja, vi fick ju friskluft i alla fall.

Nu är äntligen fredag kväll här och pappa är ledig igen. Det tycker jag om, för pappa busar så mycket med mig. Våran favorit sysselsättning just nu är att sparka boll. Pappa håller mig i händerna och sen går jag till bollen och kickar den. Nästa generationens Zlatan kanske.

Nu ska hela familjen försöka sjunka ner i soffan och titta/lyssna/sjunga till "så ska det låta". Jag önskar er en trevlig kväll och en underbar helg. Kram Elias

*080228* Mammas lilla hjälpreda

Idag ringde Ebon och frågade om vi skulle på Stor och liten. Mamma slängde på oss kläderna och så träffade vi henne och William där. Jag passade på att sova en stund i vagnen på vägen dit. Efter Stor och liten hade kyrkan paltlunch. Williams pappa kom också och åt. Det var så trevligt! Tack, för att ni hjälpte mamma med mig, så att hon också kunde äta. Ebon och Roger är så snälla med mig och är inte avskräckta och rädda för mig, fastän jag håller igång så mycket.
Min kompis William från föräldra gruppen

Jag har fått en liten plast boll från Libero, som jag tycker om att sparka på. Jag har lärt mig att gå om någon håller mig i händerna (mormor tycker att det är på tok för tidigt). Sen går jag efter bollen och sparkar på den. Det är kul!

Igår kväll var mamma trött och kände sig sliten, så pappa och jag körde "killar kan". Pappa gav mig risgröt, busade med mig och fick mig att somna. Jag la mig bredvid mamma och vi sov i 50 min. Det var mysigt!
Min favoritmat än så länge.....förutom mammas mat så klart

Idag har jag lärt mig att vara mammas hjälpreda. Jag försökte hjälpa henne att plocka ur diskmaskinen och plocka ur kastrull skåpet. Mina armar är fortfarande liiiiite för korta, men om jag kämpar på och sträcker mig tillräckligt mycket, så kommer jag åt allt snart från min gåstol/bil.
Jag har lärt mig att styra lite bättre med min bil. Jag kan svänga åt både höger och vänster och jaga efter mamma eller pappa.
Jag har även lärt mig att jag kan öppna lådorna i hallmöbeln och jag når dom öppna hyllorna i köket, där mamma och pappa lägger all post. Det är ju bra att jag hjälper dom att sortera den i högar på golvet åt dom.
 Visst är jag duktig och hjälper mamma

Ikväll är det dags för hockey. Nu är det inte många matcher kvar, så det gäller att hänga med nu.
 Ha en trevlig kväll. Kram Elias

*080227* Gääääääspar!

Nu har jag sovit dåligt några nätter igen och då sover mamma också dåligt. Jag har vaknat c 8-10 gånger sista tre nätterna. Mamma börjar fundera på om vi ska ta och boka en ny resa till Gran Canaria, då jag sov så bra där borta.

Igår var vi på bvc och lärde oss om barnsjukdomar. Det var underbart väder ute, så vi tog oss en promenad dit och hem.

Idag ska vi ta bussen in till stan och handla strumpor, för jag får snart inte plats i några alls. Sen ska vi träffa mammor och barn från föräldra gruppen. Efter det ska vi sjunga på Babysången.
Kram Elias

Världen är så stor och filten är så liten

*080225* Ny vecka med nya utmaningar

Nu har en ny vecka börjat och mamma och jag började den med att besöka stor och liten. Jag har ju börjat känna igen många där nu. Under sista sången så somnade jag på mammas axel. Ni skulle bara veta hur jobbigt det är att ta in så mycket nya intryck.
Imorgon ska vi på bvc och lära oss om barnsjukdomar. Sen kommer Märta över, för hennes mamma och bror ska bort en liten stund.
På onsdag ska vi träffa alla mammor och barn från föräldra gruppen, inne på Kulturens hus. Där är det babysång på em. Jag tycker om att sjunga.
Torsdag finns det chans att vi går på Stor och liten igen. Sen är det fredag igen....*puh*

I torsdags var pappa och köpte en ny bilbarnstol åt mig, som jag ska kunna använda tills jag blir 4 år säger dom. Jag fick prova den och jag log med hela ansiktet när jag satt i den. Man sitter riktigt kungligt i den. Högt upp och bra!

Mamma håller på att kämpa med mina sovrutiner och det verkar faktiskt ge lite resultat nu, efter bara en vecka. Jag sover så oroligt och kan vakna 8-10 gånger/natt. Nu vaknar jag "bara" 5-6 gånger, varav att jag äter 2 gånger. Jag har även börjat lära mig att somna om själv. Då gnyr jag bara och sen sover jag igen. Det är i och för sig tillräckligt för att mamma ska hinna vakna. Jag har även lärt mig, att man behöver inte somna vid bröstet, utan man kan släppa taget innan man somnar. Man blir klokare med (åren) månaderna.

Om en vecka blir jag sex månader. Tänk att tiden går så fort. Numera ålar jag runt på golvet och min filt är inte tillräckligt stor längre. Pappa försöker hjälpa mig att lära mig krypa, genom att hålla sina händer bakom mina fötter när jag ligger på golvet. Då passar jag på att skjuta ifrån och ibland försöker jag få in knäna under kroppen. Ni ska nog se att jag lyckas snart, om jag bara övar tillräckligt mycket.

Det sägs att jag är aktiv.....hihihi! Att fota mig är en utmaning i sig, för jag ligger inte still!
image177

*080224* Nya smaker

Grattis på namnsdagen, morbror!

Nu har jag fått smaka lite nya smaker igen. Det tycker pappa är kul, för han längtar tills jag är klar med tuttandet. Idag fick jag smaka på katrinplommon pure, som var smaskens. Det var annat än den där hemska moroten, som mamma kokade igår. Huvva!! Men min favorit är fortfarande risgröt med frukt!
Banangröt
Morot! Huvva!!
Katrinplommon pure! Mmmmm!

*080222* Äntligen lite bilder från Gran Canaria


*080222* Äntligen fredag

Här rullar veckorna förbi i full fart. I onsdags tog mamma och jag bussen till Kulturens hus, för att lyssna på kusin Sara, som spelade i orkester där. Sen träffade vi William och hans mamma och fikade lite innan vi tog oss in på babysången inne i biblioteket. Det var trevligt! Där var även Ester från föräldra gruppen, med hennes mamma. Hon är tre veckor yngre än mig. Sen var det två andra barn, som jag känner igen.

Igår jobbade pappa hemma. På förmiddagen var mamma och jag på Stor och liten ett tag och träffade Liam och hans mamma. Dom kom förbi och lånade lite cd-skivor av oss, för dom kan inte alla sånger, som mamma och jag har övat på. På eftermiddagen var hela familjen och tittade på en ny bilstol åt mig, för jag har vuxit så mycket att jag snart inte ryms i den vi har nu.

Det går framåt i min utveckling. Nu för tiden rullar jag utan problem från både mage och rygg. Igår när mamma lagade mat, så rullade jag 1 ½-2 meter. Hon blev ganska snopen när hon vände på sig och hittade mig så långt borta. Hon ropade på pappa direkt, som kom och blev så stolt.

Idag på morgonen så lyckades jag med det som mamma var rädd för. Jag kommer åt en plastblomma, när jag står i min bil. Sen var det bara att dra i den, så vickade den så fint och en hel del av alla lekarkulorna föll på golvet. Snart håller jag igång både mamma och pappa här hemma.

Snart ska mamma och jag ta en promenad i solskenet till affären och handla lite. Det är så skönt att sova i vagnen. Jag önskar er alla en trevlig helg. Stora kramar från Elias
image151 
foto: kusin Malin

*080218* Nu är jag döpt

Igår döptes jag till Erik Elias och vi hade hela familjen på besök i helgen. Full fart med andra ord. Det har varit så trevligt att gå från famn till famn. Tack till alla som varit här och varit på dopet. Dessutom hann vi med att fotografera mig med mina kusiner.

Det gick riktigt bra i kyrkan. Lite långtråkigt blev det en stund, men det var mycket nytt att se. Det tråkigaste var när prästen skulle lägga mig på rygg. Hmmm, då ville jag bara upp, men sen insåg jag att han pratade ju faktiskt med mig. Då fick jag lov att lyssna på honom ett tag. Det roligaste var nog när prästen lyfte upp mig i luften. Då såg jag toppen bra i kyrkan. Det fanns ju hur mycket som helst att titta på. Min kompis Alicia från föräldra gruppen var också där och tittade på den andra pojken som också skulle döpas.
   
Nu är det tomt här hemma och det ekar och är kallt i huset. Det tycker mamma är tråkigt. Mamma och jag får nog roa oss med att vara i hobby rummet hela veckan.

Mamma håller på att läsa en bok, som heter "Somna utan gråt". Den ska hjälpa mig att komma till ro bättre om kvällarna och nätterna. Nu saknar mamma bara lite fritid att hinna läsa den.
Snart kommer pappa hem för dagen. Det är alltid lika kul. Jag tycker så mycket om honom och skrattar och ler gott när han kommer innanför dörrarna.

Till sist vill jag passa på att säga grattis till morfar Åke, som fyller år idag! Grattis kram till dig och tack för titten och att du lekte med mig och min napp.

Önskar er alla en trevlig dag. Kram från Elias
image145

*080214*

En stor kram till er alla från Elias på alla hjärtans dag

image144

*080213* Varit i farten hela dagen

Idag har mamma och jag varit i farten hela dagen. Jag vaknade kl 8 och då passade vi på att bada mig. Sen kom farfar förbi. Det var kul. Jag skrattade gott när jag såg honom. Det var ju så länge sen sist. Sen åkte jag bil, medans mamma åt frukost. Sen fick jag lov att sova en stund, innan det var dags att åka till bvc. Pappa körde oss dit i hans lastbil.

Idag på bvc fick jag väga mig och mäta mig. Jag väger nu 8120 gram och är 68 cm lång. Bm säger att jag följer min kurva toppen. Sen fick jag en spruta. Jag tittade bara på bm och fortsatte att tugga på en liten vovve i trä, som om inget hade hänt. Mamma blev så stolt!

Efter det åkte vi in till stan och mamma hade tänkt att vi skulle se vad det var för barnsång på biblioteket, men jag var så trött och sov som en stock. Då passade mamma på att leta en ny vinter mössa åt mig, för jag har vuxit ur mina andra mössor.

På em träffade vi prästen, som ska ha vatten krig med mig på söndag. Pappa säger att han ska ha det. Hmmmmm, undra vad det är för något?!?!

Ikväll har jag varit lite gnällig. Undra om det beror på sprutan jag fick, eller kanske dom där tänderna som är på väg, eller på grund av något annat????

Igår var jag jätteledsen, för jag hade så ont i munnen. Då fick jag alvedon av mamma och pappa. Det var bra, för då kunde jag sova en stund. Sen fick jag sova i mammas säng under natten. Det var mysigt!
Nu är det dags att sussa för natten, för jag har "date" med Märta imorgon. Vi ska på Stor och liten då. 
Söta drömmar från Elias

*080211* Borta bra, men hemma bäst!

Hej allihopa!

Nu är vi hemma igen, efter två veckor på Gran Canaria! Det har varit så skönt att vara tillsammans hela familjen. Vi har gått många promenader, varit vid poolen och ätit gott ute på restaurang. Det var tråkigt att sitta still, men annars har det gått bra. Det var likadant med flyget. Det tråkiga och jobbiga var inte start och landning, utan att behöva sitta still.

Jag återkommer med bilder, när mamma har tid att hjälpa mig att lägga in dom. Nu på morgonen var vi på Stor och liten igen och det var mycket barn där idag. Alltid lika kul!

Nu ska vi gå ner i hobby rummet, dvs tvättstugan, för det hinner bli mycket tvätt på två veckor. Kram på er från Elias

image144

*080203* Fem månader gammal idag

Grattis till mig. Idag är det fem månader sen jag kom till världen.

I natt sov jag toppen. Jag somnade kl 21.30 och åt kl 2.50, sen kl 5.30 och vaknade kl 8. Pappa var till och med upp mitt i natten och kollade om jag andades. hihihihi

Vi håller igång med promenader nu, nar pappa är ledig. Igår gick vi ca 15 km. Inte illa, va!!

Jag har kommit på att om jag skriker tillräckligt högt så kommer antingen mamma eller pappa och pratar med mig. Dom säger att vi måste jobba på det. Jag undrar varför??? Det funkar ju bra!

Nu ska vi gå och vara med pappa. Sen ska vi promenera till affären. Kram fran Elias

RSS 2.0