*100524-100529* Besök hos mommo och poppo

Text kommer!
Den röda knappenTvå nyfikna busfrönJag och kusinernaPuss...och kram!

*100521-100523* Bodens camping

Den här helgen bar det av till Bodens camping. Det varma sommarvädret har avtagit, men det är fortfarande skönt i luften. På fredagen stannade vi till hos faster Indla först. Vi skulle lämna av lite saker till dom. Sen åkte vi och parkerade husvagnen och fortsatte upp på stan, för att äta. Vi gick på pizzarestaurang. Jag hade myror i byxorna och hade svårt att sitta still. Flera gånger så sprang jag ut från restaurangen. Det var bra att det var en gågata utanför. Mamma och pappa förklarade att man får inte springa iväg så där. Hm, jag får väl öva på det med.

På campingen fanns en fin lekplats och en stor studsmatta, som låg alldeles utanför våran husvagn. Jag kunde gå dit själv och leka, medans mamma och pappa kunde titta på mig på avstånd. Det kom ett gäng med stora barn (tonåringar) till studsmattan. Dom var jättesnälla med mig och lät mig vara med dom och hoppa. Jag föredrog att vara med dom stora tjejerna. Dom var snälla och gungade mig. När jag satt bredvid tjejerna på räcket så la jag min hand på ena tjejens lår. Det ska börjas i tid.


Jag passade även på att öva på att cykla på campingen. Jag har inte riktigt fått kläm på hur man gör när man trampar. Det svåra är när tramporna är högst upp och ner. Jag får passa på att öva massor i sommar.


Jag fick en ny stor lastbil i helgen, som jag kunde springa runt med på campingen. Det var ju så lite husvagnar där, så pappa kunde lungt sitta och titta på mig när jag sprang runt på vägarna.


På söndagen åkte vi hem lite tidigare, för mamma skulle packa åt oss. Vi ska ju åka till mommo och poppo och hälsa på ett tag!

Kram Elias

P.S. 

*100523*
Natten till söndag var förresten en historisk natt: Första natten sen jag föddes, som jag sov en hel natt och dessutom i min egen säng. *jublar* Det första jag sa när jag vaknade var: -Jag vill inte sova nå mer! Mamma och pappa kunde inte säga så mycket, för klockan var ju ändå nästan sju!


*100520* Utvecklingssamtal

Idag var det förskolans dag. Hela dagis gick till centrum med plakat, ballonger och en flagga. Vissa hade klätt ut sig och barnmusik hördes ur cdspelaren som vi hade med i tåget. Jag och dom mindre barnen fick åka vagn. Mamma och Lukas var vid centrum och tittade på paraden. Tyvärr så blev jag ledsen när vi gick ifrån mamma, tillbaka till dagis.


På em hade vi utvecklingssamtal med Karin. Hon berättade mycket bra saker om mig och min utveckling. Jag trädde pärlor och visade mamma och pappa en massa bilder och teckningar som jag har gjort medans jag varit på dagis. Karin berömde mig bl a för att jag är så duktig med färger och former. Hon berättade att flera andra barn brukar komma till mig och fråga vilken färg något har. Karin berättade också att jag har blivit mycket lugnare och att jag inte knuffas med barnen längre. Jag uppskattar pyssel mera nu, som t ex pussel, bygga pärlhalsband och att hålla på med former. Karin var imponerad över hur många ord jag kan och vad låååånga meningar jag kan sätta ihop. Mina föräldrar gick från dagis med stolta steg.

Lite senare kom faster med familj för att gratta mamma. Vi fikade i uterummet. Jag lekte med tjejerna och Tim. Efter ett tag kröp jag upp på toaletten själv och kissade. Potträningen går framåt och jag blir mer och mer medveten om vad som händer i blöjan. När jag är naken så är jag 100% torr, om jag har kalsonger så är jag 50% torr, men om jag har blöjan på så glömmer jag bort mig helt.

Det blev sent i säng. Jag somnade inte förrän kl 21.30, men jag sov enda till kl 6.30 i min egen säng. Då kröp jag upp i stora sängen och sov en timme till. Sovandet har blivit mycket bättre. Det är bra för oss alla. Oftast sover jag till kl 0-2 och sen går jag själv till stora sängen och kryper upp mellan mamma och pappa.

Lukas sov till 4.40 och åt, sov sen till kl 8.30, så mamma hade en mycket lugn och skön natt. Kunde hon ha fått en bättre födelsedagspresent?

Kram Elias


*100519* Onsdag

Idag lyfte Lukas huvudet flera gånger, 0,5-2 cm. Han blir allt stadigare och fäster blicken allt mer och intresserar sig bl a för djuren på babysittern. Han har hittat handen och suger gärna på knogarna och fingrarna. Pga värmen har han varit lite gnällig och velat tuttat mycket idag.

Anna, Malte, Märta och Maja var förbi efter dagis. Vi lekte nere i källaren, för där var det svalt. Vi åt vattenmelon och busade. Malte och Märta fick lov att gå hem snart, men Maja och jag badade i min lilla pool. Det var +25 grader ute. Underbart med sommarvärme.

Saccosäcken låter illa, sa jag till mamma ikväll när hon undrade om jag ville sitta i den och dricka vällingen. Då förstod mamma. Den prasslar för mycket och då hör jag inte vad säger på tv. Jag vill ju lyssna och lära mig vad som sägs.
En gång sa jag till mamma att jag inte hörde vad dom sa på tvn. Det var för att dom pratade engelska. Jag snappar upp massor av ord och använder dom gärna.

Styrketräning

Kram Elias


*100518* Lukas 2-månaders kontroll

Nu är Lukas 2 månader och 8 dagar. Idag lämnade pappa mig på dagis, eftersom att mamma och Lukas var på bvc. Det var dags för hans läkarkontroll. Han vägde 5480 gr och var 59 cm lång. När jag var lika gammal så vägde jag 6100 gram och var 61 cm. Läkaren klapade honom i rumpan och sa: -Ok!
Inte undra på att stlk 62 på kläder börjar att passa honom.



Kram Elias


*100517* Social verksamhet

Idag har vi haft massor av besök och social verksamhet. Först ringde mormor på morgonen och undrade hur vi hade det. Sen kom William, Alex och deras mamma för att leka. Vi var både inne och ute. Lena och Roland var förbi och lämnade present till Lukas. Efter en stund kom grannen över med en liten pojke, som hette Samuel. Han tyckte om att leka med mina traktorer. Vi var även nere i källaren och åkte rutchkana. När det blev lunchdags så åkte alla hem.
Pappa kom hem på lunch och när mamma gjorde iordning mat och det var dags att äta så kom farmor och farfar. Jag fick en Puh-present från Kina. Ur den kom det godisar, även fast det var måndag.
Sen lugnade det ner sig ett litet tag, innan Märta och hennes mamma var förbi en stund på em. Även Malte tittade in en snabbis.

På kvällen hjälpte jag pappa att sätta upp infravärmaren i uterummet. Full fart hela dagen med andra ord.

Kram Elias


*100513-100516* Kristi himmelsfärd

I helgen bar det av till Kalix camping. Det är inte så många campingar som har öppet så här års. Pappa kollade vädret och bestämde att det var dit vi skulle fara. Det var ett bra val, för det var varmast i hela landet här. Det var ett 10-tal husvagnar på campingen, men dom var tomma. Det var byggarbetare som bodde i dom, men dom var antagligen lediga denna helg.

Vi har mest tagit det lungt tillsammans, varit vid den fina lekplatsen, kastat sten i vattnet, gått promenader, varit upp till stan som låg på andra sidan vägen, njutit utav vädret och familjen. Jag har övat på att stanna. Oftast så springer jag bara så långt jag kan och lyssnar inte när mamma eller pappa ropar på mig. Jag måste nog öva mer på att lyssna och stanna.
Dimma över vattnetLekparkenMyrorNära till stanPappas lärlingPappas hjälpreda

Hoppas att din helg var lika bra. Kram Elias

*100512* Onsdag

Idag var jag på dagis på dagen. På em var vi ute på baksidan och lekte och åt mellanmål. Nu är det nästan snöfritt på tomten och vädret börjar att kännas varmare.


På kvällen fick jag bygga med pärlor. Jag uppskattar mer och mer att sitta still och pilla med små saker. Jag är mycket koncentrerad då och fokuserad. Just nu är det väldigt kul med pärlor, pussel, böcker m.m. Min favorit på tv är Musses klubbhus och Specialagent Oso.
Koncentrerad kille

Kram Elias


*100506-100511* Besök av Motta och Eva

Nu har morfar och Eva varit och hälsat på oss och fått träffa Lukas också för första gången.

*100508* Lördag
Idag skulle vi på Vårmässan. Då sa pappa: Vårmässan idag och högmässan imorgon. -Ånej, svarade jag. Högmässa, det lät inte kul!

Vårmässan var trevlig. Jag fick en helikopterballong och godis. Det var ju faktiskt lördag. På em var pappa, morfar och Eva på restaurang och åt och lyssnade på musik. Dom firade morfars födelsedag i förskott. Mamma och vi grabbar stannade hemma. Vi gick till Malte och Märta och hälsade på istället och jag fick studsa på deras studsmatta.

*100509* Selets bruk
Idag packade vi ryggsäcken och for till Selets bruk. När vi åkte dit så for vi över med färjan. Det var spännande. När vi väntade på färjan så kastade jag och mamma sten i vattnet. Det var vackert i Selets bruk, men blött i marken och fortfarande mycket snö kvar. Därför kunde vi inte gå runt så mycket, pga Lukas vagn. Vi grillade korv och fikade där. Morfar och jag gick även ner till vattnet och tittade.


På vägen hem for vi förbi Boden, bara för att titta oss omkring lite grann. Det är roligt att få besök, för då tar man sig ut på ett annat sätt och får se lite nytt i sin hemtrakt.

*100510* Lukas 2 månader
Nu är Lukas 2 månader och blir allt stadigare och stadigare i nacke och rygg. Han är mera vaken och följer nyfiket oss med blicken. Han formar munnen, men än så länge kommer inte så mycket ljud ur den, förutom när han är ledsen så klart. Lukas har nu stlk 56-62 och har gått över till stlk 3 i blöjor. Sista nätterna har han tagit nappen kl 3 och åt kl 4.30 istället. Det betyder att han bara äter en gång per natt just nu. Annars äter han med 3-4 timmars mellanrum under dagtid. Han är en snabbätare, precis som mig, och äter på 15-20 minuter. Tyvärr så kan det leda till magknip, men mamma ger honom Minifom innan varje måltid och det hjälper lite grann. Lukas har en gång i veckan då magen kniper rejält och då skriker han högt och mamma och pappa får gå runt med honom och massera magen, för att gaserna ska ge sig.
100512 vägde Lukas 5395 gram och var 58 cm lång. Jag var vid 2,5 månader 61 cm och vägde 6100 gram.
Glad kille

Kram Elias


*100503* Måndag

På fm var vi upp på Hägnan och grillade korv. Det var avslutning med Stor och liten. Jag var inte på humör, utan sa till slut till mamma: -Jag vill åka hem.
Vi packade ihop och lekte på baksidan istället. Mamma roade sig med att skotta runt i snöhögarna, medans jag skottade i sandlådan.


I år blev det inte snöfritt till första maj! Kram Elias

*100429-100502* Årets husvagnspremiär

I helgen gjorde vi årets första husvagnstur. Den bar av till Västra kajen, Pipå (Piteå). Vädret var inte det bästa, nollgradigt och snö. Jag somnade i bilen en stund, så därför var det svårt att varva ner på kvällen. Allt var ju så nytt och spännande. Jag har fått en ny säng i år. Jag får sova ovanför mamma och pappa. Min säng har nät som skydd, för att jag inte ska kunna ramla ner i sömnen. Klockan blev nästan 22 innan jag somnade.

Fredag, vädret var lika tråkigt idag. Mamma och jag var ute under dagen och plaskade i vattenpölarna. Tyvärr så slutade våran lekstund med att jag hamnade i en stor vattenpöl och blev blöt. Då fick vi gå in och byta om.
Blött

På fredagkväll var vi och tittade på majbrasan. Man kunde grilla korv där, fiska i fiskedammen, titta på kanalsimmet och lyssna på kören som sjöng. Det fanns ett vattenfyllt dike som var roligt att hoppa över. Mamma ville inte att jag skulle göra det för hon trodde att jag skulle hamna i vattnet, men jag lyssnade inte på henne. Tyvärr så hade hon rätt och jag ramlade i diket och blev blöt.
KanalsimmareSköna maj välkommen....

På lördagen var vi till Nimbys värld. Vi sprang runt och busade och hade kul. Vi fick se en show, som slutade med att alla barnen fick varsin guldpeng. Den var av choklad, mmmmm.
Nu har jag blivit så stor att mamma och pappa kan släppa mig lite själv bland alla klätterställningar. Jag fick syn på två tjejer som jag sprang runt och lekte med. Dom var ca 10 år och mycket snabbare än mig. Jag blev så ledsen när dom försvann. Tur att pappa ville leka med mig istället.

På söndagen tog vi oss en promenad till centrum. Vi skulle köpa mjukglass. När vi kom in på restaurangen så sa jag: -Det här är inte glassvägen, det är ju hamburgevägen.
Vi var också förbi lekparken och hamnen och letade efter hajar i vattnet. Väl tillbaka vid husvagnen så packade vi ihop och for hem igen.
Hajen? Vart ääääääär du?

Det var en trevlig helg. Det blir nog fler nätter i husvagnen i sommar. Kram Elias


RSS 2.0