*071129* Plastpåsen och jag

Snart kommer dom.....mormor och plastpåsen! Dom kommer på söndag och blir här en vecka. Vi kallar honom för plastpåsen istället för plastmorfar. Han är en kul prick och hittar alltid på nya saker med mig. Han sa idag att jag måste passa på att sova ut, innan dom kommer, för då blir det fullt upp igen. Det ska bli så kul. Sist så träffades vi allhelgona helgen, hemma hos mormor och plastpåsen. Här ser ni lite bilder på hur kul vi hade det:
 Plastpåsen vill att jag ska vakna
 Plastpåsen visar mig vilken stilig kille jag är
    

Ni är så välkomna på söndag! Jag längtar efter er. Kram Elias

*071128* Kallt ute, varmt inne....

Idag har vi kallt ute. Det är -15 grader, så vi håller oss inne och mamma försöker göra lite nytta. Det är inte alltid hon lyckas, för jag vill ju ha mer och mer sällskap om dagarna och leka med någon. Nytta får hon göra när jag sover.

Kram Elias

*071127* Grattis moster

Idag vill jag säga grattis till min älskade moster!
Vi tänker på dig idag och alla andra dagar!
Hoppas att du får en trevlig födelsedag.
Kram från Elias och hans föräldrar

image94

*071126* Hej mitt vinterland......

Tänk om ni kunde se hur vackert vi har det idag, ute i naturen. Det hänger snö överallt i träd och buskar. Vi har fått ca 15-20 cm snö och det är bara någon minusgrad. Alldeles lagom för mig att sova ute i.

I helgen gjorde pappa adventsfint ute. Det blev jättefint, speciellt nu när snö har lagt sig ovanpå belysningen.

Julfesten på mammas jobb gick fint. Jag skötte mig exemplariskt och gick från famn till famn. Mammas chef är rädd att bebis bacillerna ska smitta på jobbet, men jag var ju inte sjuk. Mamma fick ett strykjärn i julklapp och jag fick en ny pyjamas från mammas jobb. Jättebra!

Nu är äntligen namnanmälan skriven och klar och ska skickas idag. Mamma och pappa har bestämt att jag ska heta Erik Elias L-L. Det tog lite tid, men till slut kunde dom bestämma sig.

Nu har jag blivit så stor att jag får sova i min spjälsäng om dagarna. Första dagen var igår och det gick jättebra.
Det är förresten fjärde natten, som jag sover förbi 4-målet. Jag sover numera oftast från kl 23.15-0.15 och sover till kl 5.30-7. Inte illa va?! Pappa tycker fortfarande att jag skulle kunna somna lite tidigare.

Jag har fått lite mer kontroll på mina händer och kan få bra sving på djuren i babygymmet. Jag ligger även gärna och gnager på min händer. Vi får väl se om jag kan veckla ut tummen så småningom också.

Pappa och jag brukar vara ute på promenad. Pappa håller min på golvet under armarna och sen går jag flera meter, med stadiga kliv. Jag är liten och kavat. En kille som vet vad jag vill. Jag vill gärna hänga med och lära mig nya saker. Igår fick jag sitta framlänges i bärselen. Vilken grej, man ser ju jättebra då.

Imorgon ska mamma och jag åka till stan och träffa bl a min kompis William. Det ska bli så kul. Kanske kan jag hitta mig en tomtedräkt på stan också.

Nä, nu blev det tråkigt att sitta still. Kram Elias

*071124* Fullt upp!

Hej allihopa!
Vad roligt att ni har börjat skriva kommentarer. Mamma och jag uppskattar att få läsa vad ni tycker och tänker.

Mamma har börjat vad hon kallar "napp-projektet". Det innebär att hon under natten petar in tutten i min mun, så fort jag gnäller. På så vis så behöver vi inte gå upp och amma, utan jag somnar ganska snabbt om igen. I förrgår natt sov jag från kl 23.15-6.20, utan att äta. I natt sov jag från kl 23.30-6.55, så det tar sig.

Idag har pappa gjort fint ute. Det kallas tydligen utebelysning. Jag fick premiär basta med min familj idag. Dom tog med badbalja åt mig, med varmt vatten i. Sen kunde jag mysa på i värmen i ca 15-20 min. När pappa var redo för att basta varmt, så gick jag och mamma ut och klädde på oss.

Ikväll ska jag få följa med mamma på julfest med hennes jobb. Vi ska i alla fall dit och äta lite. Vi får ju se hur länge jag orkar och vill vara kvar där.

Nu ska jag sova middag, innan mamma och jag ska iväg. Ha en trevlig kväll önskar Elias

*071121* Titta vad jag kan

Jag måste ju få visa upp vad jag kan:

    Nu är det nära att jag kommer runt!
   Jag sitter i min matstol för 1:a gången (med sittstöd)
 Jag leker med Alice babygym


*071121* Nya framsteg

Idag rullade jag från mage till rygg och fort gick det. Varken mamma eller pappa var beredd, fastän dom satt bredvid mig båda två. Första gången jag rullade runt var 27/10, men den här gången var det mer kontrollerat. Jag är ju så nära att rulla från rygg till mage också. Jag måste fortsätta att öva, så att jag klarar av det snart.

I natt åt jag tre gånger igen. Mamma är inte så pigg på mina nya rutiner. Undra om det har att göra med att jag rör mig mer och behöver mera mat??? Jag fortsätter att vara en liten nattuggla och somnar oftast vid midnatt.

 Pappa och jag ligger i pappas säng och tittar på tv
 Mamma och jag
 Sover så gott

*071120*

Idag har jag och mamma varit på mvc, för mammas skull. Vi passade på att kolla min vikt och insåg att jag har gått upp en halv kilo på en vecka. Jag måste nog börja rulla och krypa snart, så att jag får lite motion. Dagens vikt var 6710 gram med kläderna på!

Vi passade på att vara förbi djursjukhuset och hämta hem Tusse, när vi ändå var i farten. Han ska få ligga borta vid björken, där han tyckte om att sitta och titta ut genom häcken. Vi saknar honom så mycket.

Ikväll var det hockey på tvn. Pappa trodde att han köpte sitt biljett, när han köpte tv-paketet, men jag vill hellre vara uppe och gå, så pappa får nöja sig med ståplats. Mitt under matchen så var det jättenära att jag vände mig från rygg till mage igen. Ni ska nog se att jag klarar det snart.

Mamma har bäddat om min korg vagga idag, för jag har inte varit så intresserad av den på sista tiden. Jag har sovit hos mamma dom tre sista nätterna och det har varken jag eller mamma något emot.

Nu är det dags att byta om till pyjamas. Söta drömmar önskar jag dig. Kram Elias

*071119* -2 grader och vindstilla *uppdaterad*

Idag blir det en lugn dag här hemma, då mamma och jag inte har sovit så mycket och bra i natt. Normalt så vaknar jag 1-2 gånger per natt och äter, men i natt var jag hungrig. Mamma fick amma mig tre gånger och jag var vaken till kl 0.30 igår natt. Pappa kallar mig för nattuggla, men då är jag lugn och go på morgonen istället.

Kanske tar vi oss en liten promenad idag, när det inte är så kallt. Vi får se. Ha en bra dag. Kram Elias

*uppdaterad*
Det blev ingen promenad, utan vi tog det lugnt här hemma och vilade upp oss istället.
Idag har jag hittat min hand. Vilken häftig grej. Den kan man ju titta på hur länge som helst.
Jag var även väldigt nära att rulla från rygg till mage. Jag kämpar på om dagarna och övar och utvecklas hela tiden. Jag är ju idag 11 veckor gammal. Mamma och pappa är så stolta över mig.

*071118* -4 grader, sol och rimfrost i träden

Vilket underbart väder vi har idag. Det är så vackert i träden. Jag hoppas att vi hinner med en promenad idag, så att vi kan njuta av den friska luften. Jag vill ju inte vara ute när det är för kallt, då kippar jag efter luft.

Här har vi haft det fullt upp ett tag. Först var vi till mammas familj i Enköping och sen var morfar och Eva upp och hälsade på en vecka. Nu är det tillbaka till vardagen och lite lugnare igen.

Igår var det baddags. Det tycker jag alltid om. Nu har det dessutom blivit ännu roligare, när jag kan ha lite mera vatten i baljan och kan stänka ner hela badrummet när jag sparkar runt i baljan. ;-)

Annars har jag inte gjort några speciella framsteg, utan jag har bara förbättrat dom jag redan kan. Jag är vaken längre, sparkar mer med benen, skrattar och är mer social.
Pappa höll mig under armarna och ställde mig på golvet här om kvällen och då gick jag ca 2 meter med kavata steg. Läkaren på bvc tyckte inte att det ingick i grundkursen.....*hihihi*

Här kommer lite bilder på mitt minspel. Kram på er från Elias!

    
  

*071113* Första läkarbesöket på bvc

Idag var jag och mamma på bvc och fick träffa tant doktorn. Hon tittade mig i öronen, ögonen, lyssnade på hjärtat, bände och bröt i armar och ben, men det gjorde mig ingenting. Jag bara log åt henne. Hon tyckte att jag var social och en glad, framåt kille.

Dom mätte mig och vägde mig också. Nu väger jag 6100 gram och är 61 cm lång.

Imorgon åker morfar och hans fru hem. Dom har varit här och hos farmor och farfar en vecka totalt. Hos farmor och farfar var det tydligen 30-40 cm snö, men här hemma har vi "bara" 5-6 cm. Alldeles lagom för mig, som ändå inte kan åka pulka i vinter.

Ha en trevlig kväll och skriv gärna en rad i kommentaren. Det är alltid lika roligt. Kram Elias

*071111* Fars dag

Grattis på fars dag, pappa!

Idag har det snöat hela dagen här hemma. Allting är vitt. Det är så vackert. Tänk om jag var lite större, så att jag kunde åka pulka. Det får jag göra till våren, eller kanske nästa vinter istället.

I morse överraskade mamma och jag min pappa med kaffe på sängen och paket. Han blev så glad!
Mitt på dagen var faster med familj förbi och då passade vi på att äta fars dag-tårta. Annars har vi haft det lugnt och skönt. Hoppas att ni också har haft en bra dag. Kram Elias


*071110* Imorgon är det tydligen fars dag ;-)

Idag har min pappa talat om för mig att det är fars dag imorgon. Han har talat om det sex gånger. Han är så snäll och hjälper mig kommer ihåg det....*ler*

Undra vad han önskar sig?!? En snäll liten glad kille kanske?!? ;-)
Kram Elias


*071109* Vi har besök

Just nu är min morfar och hans fru på besök, så det blir inte av att skriva så mycket.

Idag är det fredag och det betyder bad här hemma. Det tycker jag om.
Jag önskar er en trevlig helg..........och du vet väl om att det är fars dag på söndag. Det vet min pappa om i alla fall. *blink*

Kram Elias

 

*071106*

Nu är vi tillbaka hemma efter en vecka i södern. Vi har haft det så bra och hunnit träffa så mycket människor. Flyget var det inga problem med alls och flygmaten var toppen.

Jag ska be mamma hjälpa mig att lägga in lite bilder senare, men nu måste jag sova middag. Kram Elias

RSS 2.0