*090531* Husvagnspremiär

I helgen har jag, mamma och pappa varit på husvagnspremiär för i år. Vi skulle ju ha varit iväg första maj, men då blev jag sjuk, så vi passade på i helgen istället.

Vi har varit på promenader, lekt i lekparken (som låg alldeles bredvid våran husvagn), grillat, tittat oss omkring i bygden, jag fick duscha där och ha med mig vattenkannan i duschen, hälsat på kaniner som bodde på campingen m.m.
Igår sprang jag runt och sa: lillalån, lillalån, lillalån hela tiden. Pappa undrade vad jag sa och mamma klurade halva dagen innan hon kom på att jag sa: springa långt! Det brukar vi göra hemma mellan köket och mitt rum, springa långt!!

Jag gick även runt och sa: hedola, men det har mamma fortfarande inte kommit på vad det betyder. Det kommer nya ord varje dag. Det är så roligt att kunna göra sig förstådd.

På lördagen grillade pappa falukorv åt mig. Jag åt 8 skivor innan jag var nöjd. Det är gott med korv! Hihihi!

Just nu är jag inne i en fas då jag gärna gurglar i glaset och häller ut innehållet. Sen ser jag bara busig ut och gör det igen när mamma säger nej. Ett förstadie av trots???

Här kommer lite bilder från helgen. Kram Elias
Titta vilken fin Pappa grillarPappa och jag i lekparken

*090524* Veckan som gått

*090520* Onsdag
Idag fyllde mamma år. När hon kom hem från jobbet sa jag: Dattis! Pappa och jag hade övat på det hela em. Mamma fick kort och en teckning som jag hade målat. Pappa hade varit och köpt tårta som vi åt. Sen var det dags för mig att gå och sova. Klockan var ju mycket.

*090521* Torsdag
Idag fick pappa vara ledig, då det var röd dag. Vi var ute hela familjen. Pappa skurade altanen och oljade den, medans mamma och jag gick runt i kvarteret och hälsade på grannarna (mamma jagade mig). Vi var bl a till Malte och Märta och lekte på baksidan. Vi blev bjudna på fika, så vi gick och hämtade pappa och tårtan. Trevligt!
Mamma och jag gick en promenad med Märta och hennes mamma efter maten. Det tog lång tid innan Märta och jag somnade.
På em var vi och hälsade på farmor, som ligger på sjukhuset pga hennes reumatism. Hon hade eget rum. Det fanns massor att utforska där. Jag lyckades bl a att trycka på larmknappen, så att personalen fick lov att komma in. Det fanns även en rolig manlig sjuksköterska som busade med mig.

*090522* Fredag
När jag vaknade så frågade jag efter pappa som vanligt. Mamma sa att han jobbar. Mamma berättade att hon också skulle jobba. -Vad ska Elias göra då? frågade mamma mig. -Dagi (dagis), svarade jag henne.

Idag har jag varit på dagis och lekt. Det var bara 12 barn på alla tre avdelningarna. Helena visade mig hur man gör sandkakor. Det var kul. Jag sov bara 25 min på dagen.
Pappa kom och hämtade mig på em. Hemma gick vi runt och hälsade på alla grannarna. Nisse tycker att det är kul att jag är så social. Jag kallar honom för Nitte!

I natt fick mamma sova nere i källaren. Det var nog lite konstigt för henne, för hon vaknade kl 2.30 och letade efter ljud. Sen vände hon på sig och sov igen till kl 7.30. Då undrade hon om hon hade somnat under motorvägen. Det var mig hon hörde. Jag sprang med mina gröna backar alldeles ovanför hennes säng. Hihihi!

*090523* Lördag
Idag jobbade mamma hela dagen. Innan hon åkte så var vi ute i sandlådan och gjorde sandkakor. Det var roligt. Pappa och jag var ute nästan hela dagen och fixade lite ute i trädgården.
I natt fick pappa sova i källaren. Det var nog skönt för honom, för jag tjorvade på som vanligt.

*090524* Söndag
Idag var jag inne med mamma och hjälpte henne att dammsuga. Vi läste även en massa böcker. Mamma blev imponerad över hur många ord jag kan. Sen lekte vi lite med bilarna.
Det tog nästan en timme innan jag kunde somna under dagen. Det är verkligen överskattat att sova.
På em var vi en liten stund till farmor igen. Hon blir tyvärr inte bättre, så vi får se hur länge hon blir kvar där. När vi kom dit så letade jag efter den roliga sjukskötaren, men han var ledig.
När jag skulle somna för natten gick det lika illa. Det tog en timme innan jag kunde varva ner. Varför måste man sova???

Imorgon får jag besök av William, Alex och Linn. Det ska bli kul att få träffas. Hoppas att du också får en trevlig dag.
Kram Elias

*090521* Hemma igen!

*090513* Onsdag
Pappa körde mig och mamma till flyget. Mamma trodde att jag skulle somna i bilen, men inte det. Vi checkade in och gick upp till gaten. Där kunde vi stå länge och titta på piitlan (flygplan), bagagevagnarna, tankbilen m.m. Det var mycket spännande. Flygresan gick jättebra. Jag satt still i sätet mesta delen av resan. Mamma tog fram mina bilar när jag började vara orolig.
Vi hämtade bagaget och gick för att äta. Sen var det bara att gå till bussen, som skulle ta oss till Mommo och Poppo. Poppo skulle hämta oss. Kl 17 somnade jag i bussen och sov i 45 min. Jag vaknade när bussen stannade till och sa: -Nyuuu! (Nu är vi framme). När jag yrvaket tittade mig omkring så sa jag: -Poppo. Ja, där stod han och väntade på oss.
Vi åkte ut till stugan. Väl framme så sprang jag fram till Mommo. Hon blev så glad.
Vi åt mat och installerade oss i våran lilla stuga. Mamma och jag brukar få bo i "Sambo". Klockan han bli 21 innan jag somnade. Natten var orolig. Det blir lätt så efter en lång, men otroligt spännande dag!

*090514* Torsdag
Idag fick jag dambesök. Maya är 5 månader yngre än mig och ett huvud kortare, men hon är minst lika snabb som mig. Jag var alldeles paff och stod bara och tittade på henne i början hur hon for fram. Ju längre tiden gick dessto mer lekte vi med varandra. Vi kramades flera gånger. Jag erbjöd henne en klubba och sa: -Pela? (spela).

När Maya och hennes mamma hade åkt så åt vi lunch och sen åkte mormor för att jobba. Mamma och jag passade på att gå en liten promenad och sova middag.
På kvällen fick mormor lägga mig. Mamma passade på att åka och hälsa på Kalles föräldrar.

*090515* Fredag
Mamma, mormor och jag åkte in till stan och handlade mat. Jag fick en gräsklippare, som jag sprang runt med i hela butiken. Vilken grej! Kanonrolig!
Vi var även och hälsade på mammas gamla arbetskamrater. Jag hade hellre velat stanna i lekhörnan som dom hade och lekt med bilarna.
Väl hemma igen så åt vi lunch och sen gick vi ut på en promenad. Vi såg fyra harar, en snok och några vovvar. Till slut så frågade mamma om jag inte skulle vila. -Mmmmmm, svarade jag och la mig ner. Det tog inte länge innan jag sov.
När jag vaknade så hade Tåte (Åke, mammas morfar) kommit för att hälsa på. Vi busade och hade roligt.
Sent på kvällen, efter att jag hade somnat, så kom pappa och moster med hennes vovva (vovve/hund).
Vid kl 4 vaknade jag och tjorvade. Då fick jag syn på.....-Pappa! Sen somnade jag inte förrän kl 5.30 igen, men sov till kl 8.

*090516* Lördag
Mamma och pappa ansökte om sovmorgon. Ansökan blev beviljad. Jag var med mormor, poppo, moster och vovven.
Mamma, mormor och moster åkte iväg för att hjälpa mormor med ett jobb. Jag, pappa och Poppo tog en promenad och jag sov gott i vagnen.
Vi packade ihop oss och for till morbror med familj och hälsade på. Där finns det massor av djur. Jag såg hästar, hundar, katt, hönor och tuppar, men favoriterna blev nog taninerna (kaninerna). Jag och morbror Mats matade dom med maskrosblad. Till slut så vågade även jag ge dom några blad. På vägen hem fick jag titta på traktorerna och även sitta i dom. Vilken lycka!
Kusin Elin och en hönaKusin Pontus

Tyvärr fick kvällen en liten tråkig avslutning. Det var när mormor skulle klä av mig ytterkläderna. Det var en av vovvarna som bet mormor i handen. Jag blev jätterädd och grinade hysteriskt. Det tog jättelång tid innan jag lugnade ner mig. Den kvällen somnade jag inte förrän kl 22.

*090517* Söndag
Vilket härligt väder. Det firade vi med mjukglass. Jag fick smaka på Poppos glass, som hade lakritsströssel. Jag blev alldeles svart om munnen.

Idag var vi och hälsade på fler bekanta. Vi började hos Andreas och Evi, för att se deras nya hus. Sen tog vi oss en promenad till en familj som har tre barn. Jag var lite avvaktande i början, men sen gick det bra. Jag lekte bl a med Nellies kök och pussel.
Hej Theo!

*090518* Måndag
Dags att åka hem igen. Tåte (Åke) kom förbi på fm och hälsade på. Poppo kom också hem under sin rast. Vi fikade och busade lite grann. Sen var det dags för mamma att packa. Mormor körde oss till bussen. Jag somnade gott i bilen och sov ända till Arlanda. Där fanns det massor att se igen. Flygplan överallt och alla små bilarna som åkte förbi oss.

Jag hade myror i byxorna under flygresan. Det kan ha att göra med att jag var så uppspelt och satt och studsade i stolen.

Nu är vi i alla fall hemma igen och vi har återgått till vardagen. Det känns som att dagarna går fort just nu. Det är mycket att upptäcka hela tiden. Hoppas att ni får en trevlig dag. Kram Elias

*090513* Ut på äventyr

*090511* Måndag
Idag på dagis fick jag vara med på lekverkstad/lekshoppen (tror jag att den kallades). Det betyder att en fröken är inne med bara några barn, t ex 3-5 st. Idag blev jag utvald. Det kan vara olika saker som man gör, t ex vattenlek, bygga med pärlor, m.m. Vi spelade instrument och sjöng. Jag fick en stor trumma framför mig. I början satt jag bara och tittade. Man vill ju veta hur allt går till. Sen spelade jag också. Vi pratade även om färger och former.

Ett populärt uttryck just nu är: Åh nej! Det använder jag om något gått sönder, något inte är som det ska osv. Idag när vi skulle äta lunch på dagis så satte jag mig på min lilla stol, men den stod alldeles för långt från bordet. Då sa jag: Åh nej! Då skrattade fröknarna och hjälpte mig att komma närmare bordet.

På em bakade mamma och jag en kaka. Jag lekte och tittade lite på tv medans mamma gjorde maten. Farmor och farfar kom över och åt med oss. I början var jag lite blyg, men sen busade jag med farfar. Farmor mår inte så bra just nu, så hon tog det lugnt.

*090512* Tisdag
Idag var det inte så roligt att bli lämnad på dagis. Tårarna rann......enda tills lastbilen med mat kom. Då blev jag alldeles tyst och bara tittade storögt på den. Det är en liten lastbil, som kommer varje dag och lämnar den mat vi ska äta. Det är  bra med saker som tokar bort och får en att glömma tråkiga saker.

På kvällen hämtade pappa mig från dagis. Vi åt plättar till middag och jag frågade efter meee (mer) tylt (sylt) och grädde.

Idag var det sista dagen som jag fick medicinen. Det har gått riktigt bra att ta den.
Jag sov oroligt på kvällen och vaknade ofta. Det var orolig mage som orsakade detta.

*090513* Onsdag
Idag ska mamma och jag ut på äventyr. Vi ska flyga flygplan po pop pa (högt upp i luften) till mormor och poppo. Det ska bli kul. Nu ska jag ta mig ett bad och göra mig klar inför resan. På återseende.

Kram Elias


*090510* Sandlådan är på plats

På fm var mamma och jag och handlade mat. Jag var jätteduktig och satt still hela tiden. När jag kom hem igen fick jag hjälpa pappa att göra iordning min sandlåda. Medans vi jobbade på kom våran granne med en skottkärra som jag fick låna av dom.


Visst är jag duktig kille, som hjälper pappa!
Kram Elias

*090508* Friskskriven

*090507* Torsdag
Idag var mamma ledig, Vi tog bilen och åkte in till stan och gjorde ärenden. Det var så roligt att äntligen få komma ut. Jag pekade och pratade hela tiden i bilen. -Mamma! Titta! Lastbil! Bil! OJ!

Jag sov 3 timmar när vi kom hem. På em var pappa och ute och lekte med bollarna en stund medans mamma lagade mat. Det blev pitta (pizza). Mmmm!


*090508* Fredag
Grattis till alla som heter Åke!
Idag blev jag friskskriven här hemma. Febern är borta, hostar gör jag bara ibland och aptiten har börjat att återkomma. Det är nog bara tålamodet som inte riktigt är på topp.
 Jag fick återvända till dagis. Idag var nog det bästa avlämnandet sedan jag började inskolningen. Jag och en fröken vinkade till mamma och jag tittade lite busigt på mamma när hon vinkade till mig från bilen. Jag har åkt rutchkana, lekt med bilarna m.m.

Nu när jag känner mig bättre så är busandet och hålligånget igång igen. Pappa och jag har busat i sängarna. Det var roligt. Det syns också här hemma att jag är i farten igen. Igår hann pappa stoppa mig vid kopiatorn. Jag hade ställt in den på 88 kopior. Det var bara kolsvarta papper som kom ut, så det var tur att pappa hann stänga av den.


Idag har pappa köpt sandlåda och sand. Tanken är att pappa och jag ska bygga den imorgon, när mamma jobbar. Vi får väl se hur det går. Ibland så hinner man ju inte så mycket som man hade tänkt sig.

Hoppas att ni får en trevlig helg. Kram Elias


*090505* På bättringsvägen

Äntligen verkar min förkylning ha vänt. I natt sov jag riktigt bra. Jag somnade vid 20-tiden, vaknade vid midnatt jättearg och hysterisk (hungrig), somnade efter lite välling och kärlek och sov till kl 5.30, då jag fick komma till stora sängen och åt lite mera välling. Sen sov jag till kl 8.25. Det var behövligt för oss alla.

Idag har jag äntligen börjat att äta lite grann. Jag har nästan inte ätit något alls på en vecka. Jag är feberfri för första gången sen förra tisdagen. Tyvärr är den retliga hostan kvar. Det är jobbigt att hosta så hårt och mycket.

Nu orkar jag t o m leka lite, men inte för länge. Viljan är större än orken än så länge.

Ha en jättetrevlig dag och tack för alla kommentarer. Dom gör mig glad. Kram Elias

*090503* Söndag

I natt fick jag återigen sova hos mamma och pappa och även denna natt var lika strulig. Jag hostar, gnäller och vrider mig. På morgonen hade febern stigit igen. Då ringde mamma till jouren, som tyckte att vi skulle komma in och titta varför febern stiger.

Mamma och jag for till jourcentralen, där doktorn konstaterade att jag är röd i örat. Jag har fått öroninfektion, så nu måste jag äta atibiotika i 10 dagar. Doktorn tyckte att det lät bra i luftvägarna och jag var jätteduktig och satt still när han tittade mig i öronen. När han skulle titta mig i munnen då knep jag så mycket jag kunde. Doktorn sa att det gjorde inget, för om det är något i halsen så tar atibiotikan hand om det med.

Jag somnade i bilen på vägen hem. Jag fick åka hem till pappa. När jag vaknade så tittade vi lite på tv. Mamma åkte till apoteket och hämtade medicinen. När jag hade tagit den så orkade jag leka en stund. Det var roligt. När mamma skulle byta kläder på mig så somnade jag på hennes axel.

Nu ska jag vila en stund, så att jag blir frisk igen. Imorgon blir jag hemma från dagis. Pappa tar fm-passet och mamma tar em-passet. Sen får vi se hur dagarna går och hur jag mår.

Ha en bra dag. Kram Elias, som förhoppningsvis blir bättre snart

P.S.Nu har vi snöfritt på våran tomt. För en vecka sedan var det vitt på baksidan, men nu börjar det gröna gräset att synas. Våren i norr är speciell!

*090502* Fortfarande hängig

*090501* Fredag
Idag var faster och hennes mc-gäng förbi och fikade. Dom hade varit och tittat på majrundan. När dom skulle åka så sa jag: -Åh nej! Toda! (Tomas) Jag hade ju inte fått säga hej till honom. Toda kom förbi fönstret och vinkade. Då blev jag glad.

När pappa var till affären så köpte han några nya filmer till mig (på mammas begäran). Pappa kom hem med Fifi och I drömmarnas trädgård. Bra val pappa! Vi håller ju på att nöta ut dvd-spelaren just nu, när jag är hängig. Det som går mest just nu är Byggare Bob, Rorri, Pingu, Lilla röda traktorn, I drömmarnas trädgård och Fifi.
Byggare BobRorri racerbilPinguLilla röda traktornI drömmarnas trädgårdFifi och blomsterfröna

På kvällen ville jag ha torv (korv), men den var ju slut. Jag blev så ledsen. Mamma satte sig i bilen och åkte och köpte det till mig. Det var gott!

Jag fick sova i stora sängen i natt, efter att pappa hade varit upp 5 gånger på 45 min. Det är jobbigt när hostan och snoret besvärar mig.

*090502* Lördag
Det känns inget vidare idag heller. Snoret rinner, jag är hes, hostan är jobbig och jag klänger och kramas på mamma hela tiden. Hon får inte gå någonstans innan jag börjar att gnälla igen och söka upp henne. Däremot börjar febern att släppa. Idag på morgonen hade jag 37,3 grader, istället för 36,5 som jag brukar ha.

Idag ringde mamma till jouren, för att det piper i lungorna när jag andas. Mamma funderar på om jag har fått förkylningsastma. Tanten på jouren tyckte att vi skulle avvakta och att jag ska dricka mycket. Efter samtalet har jag druckit massor och hostan har faktiskt lättat lite.
Hängig och klängig kille

Nu har vi inte mycket snö kvar. Det här är det enda snö som finns kvar på våran tomt. Igår var snöhögen på altanen ca 3 dm hög. Det var strålande sol från en klarblå himmel igår och +20 grader i skuggan, så det tinade massor:
Snart är sommaren här!

Nu vill jag bli frisk fort så att jag också kan få vara ute och njuta av det fina vädret. Kram Elias

RSS 2.0