*080129* Grattis farfar på födelsedagen

Idag fyller min farfar år. Grattis!

Nu är pappa ledig två veckor och vi njuter av att vara tillsammans. Vi passar på att ta långa promenader om dagarna. Jag får så mycket intryck om dagarna, att jag sover så gott om nätterna. Jag somnar vid kl 21-22 och sover till 3-3.30 innan jag vill äta. Sen sover jag till kl 6, äter en liten stund och sen sover jag till kl 8-8.15.

Jag har lärt mig att dricka vatten ur nappflaskan själv och är riktigt duktig på det.

Nu ska mamma och jag göra lunch. Ta hand om er. Kram Elias

*080123* -16 grader ute *brrrrr*

Usch! Idag är det kallt ute och jag är ledsen och grinig. Undra om det kan vara tänderna som är på väg?!?

Jag kommer inte att vara tillgänglig på bloggen ett tag. Jag vet att ni kommer att sakna mig, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Ta hand om er, tills vi hörs nästa gång. Kram Elias

*080122* Babyn tittar med stora ögon

image142
Snygg kille det där!

*080121* Stor och liten

Idag har jag och mamma varit på Stor och liten i kyrkan. Idag var det flera där som jag kände, Märta, Liam och en nykomling som heter Svea. Alla barnen fick vara inne i kyrkan och sjunga. Vi fick plocka upp ett djur ur en påse och sjunga en sång om det djuret. Idag kunde inte jag och mamma alla sångerna, så vi får öva nästa gång.

Sen tog vi bussen in till stan och gjorde lite ärenden. Det tycker mamm är tråkigt. Jag sov nästan hela tiden, så jag vet inte om det var tråkigt.

I lördags var vi till faster och långa farbrorn och visade upp min fina bil. Den ska in på service, för det är något som inte stämmer i sitsen, men den går att använda ändå så länge.

Det har snöat här i flera dagar, så nu är det vitt överallt igen. Nu längtar vi bara efter solen också. Hoppas att den kommer tillbaka snart.

Nu orkar jag inte skriva mer, för jag är jätte hungrig. Ni får titta på lite bilder från Stor och liten istället. Ta hand om er. Kram Elias
    

*080116* Nu är vi igång igen!

Hej allihopa!
Efter två veckors dålig sömn är vi igång igen här hemma. Jag har haft en tillväxt period, då jag har ätit varje eller varannan timme under nätterna. Mamma tycker inte att det har varit så kul, men jag har ju varit hungrig. Nu börjar jag äta mer sällan om nätterna igen. Mamma och pappa har flyttat in min spjälsäng i sovrummet så länge, tills jag sover längre om nätterna. Då ska jag få flytta in spjälsängen i mitt rum igen.

I måndags var vi på Stor & Liten på kyrkan, där vi kunde träffa barn, leka och sjunga. Jag sjöng med i dom sånger som jag kunde......aaaaa aaaa aaaaa aaaaaa aaaaa!
Min kompis William och hans mamma kom också dit och gjorde oss sällskap. Det var kul att få ses igen, för det var så länge sen sist. Han har blivit så stor och håller precis som jag igång.
Mamma och jag ska dit imorgon också. Då ska Märta dit och kanske två andra som jag känner. Det är roligt att börja få lekkamrater.

På fredag ska jag träffa mina kompisar från föräldra gruppen. Vi får se om dom kommer hit, eller om vi ska till någon av dom.

Jag har köpt mig en fin leksak för min månadspeng. Pappa säger att det heter gåstol. Pappa säger också att jag spenderar alldeles för mycket av min månads peng. Min månads peng går åt. Sen sa pappa att det gör inget, för jag kan ta av mamma och pappas pengar när mina är slut. Vilken tur va!

Jag har börjat att jobba på fin motoriken. Idag övade jag på att få in tutten i munnen själv.
Det var en pärs!! *puh*

Igår var mamma över till Märtas mamma och fick ännu mera kläder av dom. Dom är så snälla!

Jag har även börjat smaka lite mera mat, men risgröten är favoriten än så länge. Banan gröten är inte alls lika god......eller är det kanske koncistensen som jag inte gillar?!? Jag vet faktiskt inte. ;-)

Nu vet ni lite om vad som har hänt här hemma. Nu önskar jag er en trevlig dag. På återseende! /Elias
  Nya framsteg. Jag fick nästan in tutten i munnen.
  Min nya leksak.......pass upp!! Här kommer jag!!


*080109* Jag och min kompis Kanin

Jag vill bara få visa min kompis Kanin, som jag har fått av min kusin Elin. Den sitter i min spjälsäng, så när jag har vaknat, så brukar jag busa med den. Ibland så händer det att jag somnar med den framför ansiktet. Det tycker jag är mysigt. Det blir mörkt och gosigt. Kram Elias

   

*080108* Busig jag.....

I natt åt jag bara två gånger, så mamma fick sova lite mer än dom tidigare tre nätterna. Idag tog vi det lugnt hemma med tvätt, snöskottning och en liten promenad, då jag passade på att sova en timme i vagnen. Det var bara -1 grad, så det var toppen skönt ute.

Nu sover jag inte längre i korgvaggan om nätterna. Den har blivit för liten för mig. Jag får somna i spjälsängen, men sen brukar jag oftast hamna i mammas säng. Vi får väl se hur mina föräldrar löser vart jag ska sova. Jag ligger nämnligen inte still om nätterna heller, så mamma får sig en känga ibland. Pappas täcke är det inte värt att sova under, för när han vänder på sig, så tar han täcket med sig. *hihi*

Jag blir mer och mer aktiv om dagarna. Jag vill inte gärna ligga still, utan försöker att häva mig upp. Än så länge så lyckas jag inte, men du ska se att det går snart om jag fortsätter att öva.
När jag ligger på skötbordet, så tar jag tag i fötterna och gör det svårt för mamma att få på mig kläderna och blöjan. *hihihihi, jag är så busig*

Nu har jag ätit upp min första barnmats burk. Risgröten är så god. När vi var på affären, så köpte vi banan gröt. Det lät gott. Jag har så många smaker att upptäcka. Mamma tänkte koka potatis till mig snart, så att vi kan prova det igen.

Nästa vecka ska vi ställa klockan och gå på sång och lek i kyrkan på våran gata. Dom börjar så tidigt att vi måste kliva upp mitt i natten. Mamma säger att dom börjar kl 9.30. Hoppas att det finns många barn där att titta på och leka med. Jag vill gärna aktiveras mer och mer nu, så mamma tycker att en sångstund kan vara trevligt.

Nu ska mamma och jag ner i hobby rummet en sväng (tvättstugan). Ha det bra. Kram Elias
  Måste jag verkligen ligga ner??? Jag vill upp. Ser du inte det?

*080106*

Idag har det inte hänt så mycket. Jag har fortsatt att äta av min risgröt, som jag t o m gapar efter. Mamma och jag åkte till affären, för att köpa mer, men det fanns inte på den butiken. Typiskt! Mamma säger att vi kan åka till en annan butik och se om det finns lite fler sorter, som jag kan få smaka.
Just nu är jag inne i en utvecklings fas och äter gärna om nätterna. Vi ska prata med bm imorgon om det och se om vi ska försöka med någon annan mat på kvällarna, eller vad hon kan komma med för råd.

Imorgon är det dags för min 4-månaders kontroll. Det ska bli kul att se vad jag väger nu och hur lång jag har blivit, för mamma har fått lov att lägga under fler kläder och tagit fram lite grann i stlk 74.

Imorgon är det vardag för pappa igen. Det har varit så kul och mysigt att ha honom hemma tre veckor.

Nu måste jag försöka varva ner och sova. Natti natti......Godnatt kram från Elias
image124

*080105*

I morse var pappa snäll mot mamma och umgicks med mig, så att mamma kunde sova till kl 11.30. Det behövde hon, för jag har varit busig och ätit mycket om nätterna sista tiden. Bm säger att det är många små barn som äter mycket på nätterna vid fyra månaders ålder.

Idag har mamma badat mig. Jag börjar bli för stor för mitt badskydd, så idag fick jag sitta i baljan för första gången. Det gick mycket bättre än vad mamma trodde. Det var jättekul, för jag hittade mina tår i vattnet och kunde leka med dom. Mamma säger att vi ska köpa lite badleksaker, nästa gång vi åker till leksaks butiken.

Jag fick fortsätta att smaka risgröten idag och gapade flera gånger, för det var riktigt gott. Mamma säger att det smakar som osockrad äppelmos. Själv så vet jag inte, för jag har aldrig smakat det. Det är kul att få smaka lite annat, än bara mammas mat.

Jag börjar att sitta lite mer med mammas stöd, så nu tycker mamma att det är dags att börja gå på sång och lek snart. Kanske jag borde höra med Märta om hon vill hänga med dit. Hon bor ju alldeles bredvid mig, så vi skulle ju kunna göra sällskap. Märta var förresten på besök här, innan jul. Alltid lika trevligt med kompisar. Det var ett tag sen jag träffade min kompis William, för det har varit jul och nyår och så har vi ju varit borta länge.

Nu är det dags att sova middag. Kram Elias
 Märta och jag. Märta är tre veckor yngre än mig och är min granne

*080103* Fyra månader gammal idag

Grattis till lilla mig! Idag blir jag fyra månader gammal. Igår somnade jag kl 23, efter en timmes kämpande. Jag vill gärna sova en halvtimme vid kl 22, men mamma och pappa säger att jag inte får det längre. Dom tycker att det är bättre om jag sover kl 23 och sover för natten då. I morse vaknade jag kl 10.15.

Nu på morgonen har jag fått smaka banan igen. Det är faktiskt inte alls så illa, men det tar ju sådan tid att äta det, innan man blir mätt.

Igår provade jag min hoppgunga igen. Jag har blivit längre nu, men skulle fortfarande behöva växa några cm till, innan jag kan använda det riktigt. Jag har förstått att man ska skutta runt i den. Den verkar kul.

Mamma och jag gick till centrum igår och handlade lite mat. Mamma köpte barnmats burk åt mig, för första gången. Vi ska prova lite grann, för att se hur jag reagerar. Det blev majs/potatis puré. Jag sov så gott i vagnen och sov faktiskt 3,5 timmar. Det var bara -3,5 grader, så det var toppen att sova ute då.

Nästa vecka vill mamma att jag och hon ska gå till kyrkan här på gatan och testa sång stunden. Mamma vet ju hur mycket jag tycker om musik. Enda nackdelen är att dom startar kl 9.30, men det får vi se till att ta oss upp till.

Nu ska jag sova middag en stund, så att mamma hinner göra lite nytta. Kram Elias

Pappa och jag läser tidningen
Slöar i soffan Tittut!

*080102* God fortsättning på det nya året

Nu är vi hemma igen efter 10 dagar på rymmen. Borta bra, men hemma bäst sägs det.....och det stämmer nog ganska bra. Nu försöker vi komma igång med lite rutiner angående min sömn. Vanligtvis så brukar jag sova en stund vid kl 22-22.30, men nu säger mamma och pappa att jag inte får det längre. Dom hoppas att jag ska kunna somna lite tidigare än kl 0.00-0.45. Igår gick det bra. Då var jag vaken till kl 23.10, åt och sen sov jag till kl 10 i morse, förutom lite nattmat.
Jag har inte tid att äta ordentligt längre. Jag har blivit så nyfiken av mig och häver mig gärna upp efter 6-7 min amning.

Igår var faster med familj här och hälsade på. Det var trevligt. Paparazzi gänget var oxå med, så nu finns jag med på några bilder till.

Julhelgen har varit trevlig. Vi mellan landade hos morfar och sov där, innan vi fortsatte till mormor och plastpåsen. Moster och Långben kom också dit på lördagen. Söndag tog vi det lugnt. Måndag var det fullt hus. Vi var 14 st. Morbror Mats med familj, morbror Andis med flickvän och morfar Åke kom också dit. Jag fick massor av julklappar. Tack allihopa!
Juldagen var vi ner till morbror Mats hela dagen. Där fick mamma och pappa prova på kareoke. Pappa är ju en mästare på att rappa. Mamma kände sig mer och mer beredd för Idol 2008, ju mer hon sjöng. Jag passade på att bada i deras diskho i köket. Det gick jättebra.
Annandag jul var alla och bowlade, men jag var så trött efter julens bravader, så jag sov hela tiden. Moster hade tur, för hon var barnvakt under tiden.
27 dec var vi förbi Kalle och lämnade tillbaka lite kläder, som jag har växt ur. Sen fick vi en till påse med kläder. Tack snälla Kalle! På kvällen var morfar Åke förbi och hälsade på.
28 dec var det dags att packa ihop och åka norrut igen. Resan gick bra, för jag sov 3,5 timme, åt och sen sov jag en halvtimme till. Sen var vi nästan framme hos morfar och Eva. Det blev en lugn kväll där hemma.
29 dec var vi och hälsade på mammas farmor och farfar och på kvällen åt vi middag hos mammas faster Lena.
30 dec packade vi ihop och fick träffa moster Lotta med familj. Hon är bm, så hon vet hur man tass med små sötnosar som mig. Hon sa att jag var ett prakt exemplar!! *ler stolt*.
Vi åkte hemåt kl 14.30, men resan hem var lite jobbig, för torkarmotorn hade lossnat, så vi fick ta det lugnt hem. Vi var hemma kl 21.15 och packade ur bilen. Sen hade vi julafton igen med alla klapparna från nära och kära här hemma. Oj, vad jag har fått mycket fint!
31 dec tog vi det lugnt hela dagen, för vi var förkylda. Det var först kl 22.30, som vi var till grannar och firade in 12-slaget. Kl 0.45 gick vi hem och då var jag trött och somnade till i vagnen. Sen orkade jag vara vaken ända till kl 2.

Nu är det nya året här och imorgon blir jag fyra månader! Tiden går så fort. Jag har fått smaka både banan och potatis, jag kan rulla från både mage och rygg och åt båda hållen. Igår busade jag med mamma och faster och visade att jag kan hasa mig lite framåt, när jag ligger på mage. Jag putade upp rumpan och sen sköt jag på med fötterna. Det gick bra i 4-5 dm. Nu har pappa fått i uppgift att sätta upp grinden för källar trappen, så att jag inte rullar ner där av misstag.
Pappa är ledig den här veckan också. Det är så skönt att hinna få vara med familjen och busa med både mamma och pappa. Det är ju ändå det bästa som finns!
Kram Elias
  

*080101* Gott nytt år

Gott nytt år önskar jag er alla!

Nu är vi äntligen hemma igen, efter 10 dagar på rymmen. Just nu har vi besök av faster med familj, så jag återkommer framöver. Kram från Elias


RSS 2.0