*100129* "Lillebror"

"Lillebror" växer och frodas. Mamma är fortfarande helt sjukskriven och mår illa till och från. Hon kräks inte lika mycket som när hon väntade mig, men det beror nog på medicinerna som hjälper henne.
Båda graviditeterna följer varandra ganska väl. När mamma var till barnmorskan sist så sa hon att bebisen är fixerad (precis som jag var vid den här tidpunkten). Sf-måttet var 29 (34 med mig) och hjärtljudet var 144 (140 med mig). Det ska bli spännande när "lillebror" kommer, även om det blir en stor omställning för oss alla i familjen.

Jag pussar och kramar gärna magen och frågar ofta mamma om "lillebror" sover eller är vaken.
v.36
Vecka 36

Kram Elias

*100113-18* Föräldrafritt

Idag, onsdag 13/1, åkte vi flyg till mommo och poppo. Det gick bra att flyga, men jag tycker inte om att behöva sitta fast i säkerhetsbältet när vi ska starta.

14/1, torsdag. Moster Sandra kom till mommo och poppo. Mamma och pappa åkte tåget till Stockholm, för att få lite egentid innan "lillebror" kommer. Först ville jag följa med dom, men det gick bra att stanna och leka med moster också. På em var vi ut och åkte pulka. Moster hade fullt upp med att dra mig upp för backen.
Jag fick stanna kvar hos mommo och poppo och sova där också. Det blev en bra vistelse för oss alla.

16/1, lördag. Jag var med mommo och poppo till morbror och hälsade på under lördagen. Jag busade med mina kusiner och så satte jag mig i hundburen. På hemvägen somnade jag gott i bilen, så det var bara att bära in mig till sängen och klä av mig.

17/1, söndag. Idag var jag, mommo och poppo och tittade när kusin Elin spelade handboll. Det var först lite läskigt att gå in i hallen, men efter ett tag fick jag mina bilar att leka med.
På em kom mamma och pappa tillbaka från Stockholm. Det var mysigt att få kramas igen. Det var nog bra för oss alla att få längta lite efter varandra.

18/1, måndag. Idag packade vi och gjorde oss iordning för att åka hem igen. Vi tog en tidigare buss, då mommo blev dålig. Det blev en lång väntan på Arlanda, men det gick bra ändå. Vi hittade en liten barnhörna, där jag kunde leka av mig lite.
Flygresan gick bra, men det är under start och landning som det är jobbigt att sitta still. Mamma och pappa fick muta mig godis, för att jag inte skulle tappa tålamodet.

Det var roligt att vara hemma igen och få se alla mina leksaker. Tyvärr fick jag inte leka så länge, då det var läggdags. Det är väl som alla säger: Borta bra men hemma bäst! Tack för hjälpen mommo och poppo!

Kram Elias


*100109* Hockeyfeber

Idag, lördag, var jag, pappa och mamma på hockey på em. Mamma var lite skeptisk om jag skulle orka med att sitta still, men jag överraskade henne. När vi först kom in i arenan så var jag lite försiktig och tittade mig noga omkring. Jag satt still första perioden. I periodvilan var vi till souvenirbutiken. Jag fick en tröja och en egen ryggsäck.
Andra perioden gick också ganska bra. Nu fick jag lite frukt och godis, för att sitta still. Jag frågade mamma: -Va e bönen? Mamma förstod mig inte, så då frågade jag pappa, som inte heller förstod mig. Till slut insåg dom att jag letade efter björnen som hade varit nerhissad då spelarna kom ut på isen.
I andra periodvilan fick jag korv och så fick jag smaka popcorn, men det tilltalade inte mig.
I mitten av tredje perioden tog mitt tålamod slut. Resultatet i matchen spelade ingen större roll för mig (det stod 3-3 och var 10 min kvar). Då fick mamma gå ner med mig under läktaren. Där fick jag springa av mig och busa istället.
Det kanske blir fler matcher i framtiden om jag sköter mig så här bra.

Kram Elias

RSS 2.0