*090129* Grattis faffa!

Grattis på födelsedagen faffa! Hoppas att du får en trevlig dag.

Idag var jag bara på dagis två timmar. Mamma ville passa på att få lite tid med mig, när hon ändå var ledig. Susanne (en av fröknarna) tycker att jag är klar med inskolningen, så i fortsättningen kommer jag bara att vara där 3 dagar i veckan, ca 20 timmar i veckan.
I måndags erkände även pappa att han tyckte att det kändes konstigt att lämna bort mig. Det har ju mamma vetat om länge. Hihihi.
Idag var första dagen som jag log och skrattade på dagis. När det är något nytt som händer så blir jag först fokuserad, koncentrerad och kollar över situationen innan jag ler och skrattar, då jag har koll på läget. Mamma tolkar det som att jag börjar känna mig trygg och har koll på hur dagis fungerar.
Jag skottar gärna på dagisHär kommer jagTut tut!Bilarna leker jag gärna medVilka fina bilar du har

Väl hemma så sov jag i 1h 40 min. Jag är lite snorigare och det har börjat rinna vatten ur ena ögat igen. Hoppas att jag inte blir sjuk igen.
På em kom William och hans föräldrar förbi en stund. När jag inte ser William i rummet så ropar jag: Wavva!


Min nya stol är bra både till att prata i telefon i och att läsa böcker i. Jag har avancerat och kan nu även prata i headset. Hehehe.
Hallå, vem är det?

Jag övar gärna på nya ord och läten. Jag har lärt mig att säga mör=smör och jag vill gärna själv smöra på smörgåsen, om jag får.

Det händer saker hela tiden och ibland är det svårt att komma ihåg allt som man vill skriva ner. Jag gör så gott jag kan, för det här är ju nästan som en dagbok för mig. Mamma har tänkt att skriva ut bloggen och sätta i en pärm, så att jag kan läsa i den när jag blir större. Hon har även försökt att spara lite broschyrer, flygbiljetter och liknande som vi kan sätta i pärmen.

Imorgon är det fredag och helgen är här. Mamma jobbar, så jag och pappa får leka i helgen. Kanske fortsätter vi att bygga med legot.

Jag önskar er en trevlig helg. Kram Elias

*090126* Hallå, hallå!


Hej Polarn! Hur är det? Hejrrå!

*090124* Äntligen hockeypremiär för mig!

*090122*Torsdag
Nu mår mamma bättre, men jag får vara hemma idag med. Därför delar mamma och pappa på vab-dagen. Jag har varit kinkig och klängig hela dagen. Dessutom ramlade jag och slog i huvudet, men det var ingen fara visade det sig.

*090123* Fredag 
Nu börjar jag må bättre, även om jag hostar en del då jag springer för mycket. Jag fick åka till dagis några timmar, för att komma in mig i rutinerna igen. Det gick bra att vara där. Ute lekte jag med klubborna och passade även på att åka rutchkana. Efter lunch kom mamma och hämtade mig. Vi åkte hem, så att jag fick sova middag. Det blev en lugn fredags em, med kvalitetstid med mamma och pappa. Jag pratade med mormor och polarn på kvällen. Jag tog telefonen och sprang runt runt i hela huset och pratade. Hoppas att dom förstod något alls av vårat samtal. Hihihi!
Under natten sov jag jättebra. Jag somnade kl 20 och vaknade kl 4.50 för att äta välling. Sen sov jag till kl 7.

*090124* Lördag
Idag fick jag äntligen gå på hockeypremiär. Vi såg Luleå-Södertälje. Först var jag lite försiktig och höll hårt i mammas arm, men efter några minuter så insåg jag att det här var spännande. Det fanns ju massor att titta på. Första perioden satt jag still första 10 minuterna. Sen tog pappa fram en pepparkaka. Den klarade jag mig på i flera minuter till.
Jag satt och lyssnade när klacken sjöng. Då sjöng jag med: -Rureå, rureå! och så klappade jag händerna när det blev mål.
Sen blev det tråkigt och det kröp i hela kroppen. Då tog mamma fram fruktburken, som höll mig sysselsatt resten av perioden.
I periodvilan fick vi gå ner från läktaren och då passade jag på att springa. Det var roligt! Jag hittade bl a en ramp som jag kunde springa upp och ner på. Det fanns även trappor att krypa i. Ismaskinen var också intressant att titta på. Jag charmade en massa människor, som påpekade att jag var en liten hockeyspelare. Pappa hade köpt kaffe och bulle. I början av andra perioden fick jag äta bulle. -Mmmmm. Nu kröp det mer i kroppen, men på något sätt så klarade vi även av andra perioden. Det var bara sista 5 minuterna som mamma och jag fick gå ner och springa av oss lite energi.
I andra periodvilan träffade vi Alicia och hennes mamma. Det var ju ett tag sen vi sågs sist. Hon brukar vara oftare på hockeyn, så hon är van att vara i arenan.
Vi packade ihop och åkte hem och såg det sista av matchen på tvn hemma. Det var nog lugnast, för annars hade jag inte orkat sitta still. Dom vann med 5-0. Kul.
Ikväll när vi borstade tänderna tog mamma mod till sig och stack in ett finger i munnen. Precis som mamma trodde så hade en kindtand börjat spricka igenom. Nu har jag 9 tänder.
Nu ska jag försöka sova gott i natt, efter alla nya intryck som jag har fått.

Ha en trevlig kväll. Kram Elias
Jag och mammaPeriodvila, då passade jag på att springaMera spring i benenJag charmade en massa människorHehehe! Titta, där är ju mamma!

*090121* På bättringsvägen

Jag blir bättre och bättre för varje dag, men jag blir hemma imorgon också. Mamma och pappa delar då på vab-dagen. Det blir mycket tv, Byggare Bob filmer och så har mamma och jag läst många böcker under dagarna.

Igår kväll kom jag på att man kan köra race med min leksakslåda. Pappa kom också på att dom gick att köra runt med:


Kram från en piggare, men hostande Elias


*090119* Första dagisdagen....

blev en vab-dag för pappa. Vab står för vård av barn, dvs att jag är hemma förkyld och hes. I natt har jag sovit oroligt och hostat. Jag fick sova i mammas säng, så idag är vi trötta båda två.
Mamma får jobba idag och pappa får vara hemma, så får vi se hur länge jag blir hemma.

*090120* Tisdag
Idag är jag hemma med mamma, som inte heller är pigg, utan blir hemma från jobbet ikväll. Vi försöker att ta det lite lugnt med film, böcker och liknande. Hoppas att vi mår bättre snart. Tack och lov så verkar pappa klara sig än så länge.

Idag snöar det lite lätt ute och det är -5 grader. Det är länge sen det snöade. Hoppas att jag piggar på mig snart, så att jag kan få gå ut och skotta, för det tycker jag är roligt.

Kram Elias


*090116*

*090114* Onsdag
Idag fick jag äta lunch själv på dagis. Mamma fick vara hemma under tiden. När det var dags för vilan så ringde dom efter mamma. Jag hade inte ro i kroppen att sova på dagis. Det var skönt att få komma hem och sova i min nybäddade säng.

På em var vi till Liam och hälsade på. Vi lekte med dom flesta av hans leksaker. Vi kunde inte vara kvar så länge, för det var middagsdags, men det var kul att se en stund i alla fall.

*090115* Torsdag
Ännu en dag på dagis. Idag var det inte lika självklart att gå in på dagis. Jag var avvaktande och ville gärna se till att mamma följde med mig in. Jag fick vara inne idag och välkomna en ny kille, som heter Oskar. Dom andra barnen var ute, trots kylan, -20 grader.
Idag fick jag stanna själv på dagis. Allt gick bra, förutom vilan. Jag sov bara en kvart. Jag fick vila i frökens famn en halvtimme. Hon trodde att jag hade somnat. Till slut fick mamma komma och hämta mig.

William kom över och hälsade på en stund på em. Dom åt med oss och William och jag busade. Till slut tog mitt batteri helslut. Jag orkade inte med denna dag längre. Det var bara att göra mig klar för natten. Jag tvärslocknade i min säng, med vällingflaskan i högsta hugg. Jag sov oroligt och gallskrek på kvällen. Vid midnatt vaknade jag hungrig. Jag fick min välling och sen sov jag okej resten av natten.

*090116* Fredag
Idag tvekade jag en del, då mamma sa att vi skulle åka till dagis. Jag var inte lika pigg i benen på väg till bilen. Idag var det ännu kallare, -25 grader, så alla barnen var inne idag. Även idag fick mamma lämna mig. Idag gick vilan bättre. Jag sov 55 min. Efter vilan kom mamma och hämtade mig. Vi passade på att mysa, leka med garaget, läsa böcker, sjunga och titta på foton på datorn. Mamma tycker att det är jobbigt att vara utan mig om dagarna, så vi njöt av lite lugn och ro tillsammans. Till slut kom även pappa hem. Det är alltid lika kul. Jag åt en stadig middag och sen somnade jag snällt i min säng. Jag sover oroligt även ikväll, med det kan bero på att snoret rinner i min näsa. Hoppas att det inte blir så allvarligt.

Ha en trevlig helg. Kram Elias

*090113*

Min åttonde tand har äntligen spruckit igen. Kanske var det därför som jag sov så bra i natt. Första gången som jag vaknade var klockan 5.30. Då fick jag välling och sen sov jag till kl 7. Inte illa!

Idag, tisdag, har jag varit ute och lekt och haft samling innan mamma fick komma in. Då fick vi äta mat tillsammans med Marianne (fröken), Tindra och Victor. Vi fick spaghetti och köttfärssås, smaskens. Jag fick lära mig att hälla upp mjölk själv ur en liten glaskanna. Det gick faktiskt ganska bra.
Efter maten så gjorde jag precis som hemma, jag städade undan på bordet (dvs skjuter allt ifrån mig) och drog i haklappen. Mamma frågade om jag ville ha en tugga till. -Nä nä nä, svarade jag.
Vi gick och tvättade händerna. Där lärde jag mig hur man öppnar kranen (lyfter upp handtaget). Hemma har jag kunnat stänga kranen en längre tid.
Jag hann leka en liten stund innan det var dags för vilan. Vi fick ligga på varsin madrass, med kudde och filt. Mamma sa åt mig att vila på kudden. Det gick bra i två minuter, sen var jag redo att leka igen. Efter en stund fick vi tacka för oss, så att dom andra barnen kunde få sova ifred.

I em har mamma jobbat, så jag och pappa passade på att leka med bilarna, spela bandy och ha roligt tillsammans.

Nu måste jag försöka sova bra i natt igen, för imorgon är det dags för nya lärdomar på dagis igen. Kram Elias

*090112* Måndag morgon

*090110* Lördag
På fm var vi och handlade mat. På vägen hem somnade jag i min bilstol. Det tar på krafterna att vara ute och shoppa. Pappa behövde bara lyfta in mig så sov jag vidare. 
På em har vi dansat ut julen och vinkat hejdå till julgranen, som flyttade ner i källaren igen. Jag fick hjälpa till att plocka ner kulorna och glittret. Det var kul, men svårt. Ibland höll jag på att få granen över mig, för att jag drog så hårt. Tur att mamma och pappa fanns där och höll emot.
När jag tänker på "tataan" (julgranen), så går jag till grinden och vinkar.
Alla kulorna ska nerMammas hjälpredaGlittret ska också nerNu är glada julen slut, slut, slut

*090111* Söndag
Vi hade tänkt hälsa på faster med familj, men dom var inte hemma. Då tänkte mamma att vi skulle gå ut på fm, men det var jag inte så sugen på. Istället passade mamma på att rensa min garderob på alla kläder i stlk 80. Det blev nästan tomt, så mamma passade på att ta fram kläder i stlk 86. Vad kul med lite nya kläder. Vi har verkligen tur med alla kläder som jag får låna. Jag fick ju även så fina kläder av moster och Långben i julklapp, som jag säkert kan få ta på mig snart. Jag vill passar på att tacka så mycket för dom.
Julklapp från moster och långben

På em hittade jag ett nytt ställe att leka på. Mamma och jag lekte tittut en längre tid och skrattade gott. Jag var inte alls rädd, utan stängde dörren själv och bara väntade på att mamma skulle öppna dörren.
TittutHahahahaha

Jag har sista tiden blivit väldigt medveten om vad som händer i böljan. Jag säger gärna till: babba, och drar i blöjan. Om jag drar där bak, så kan ni ju gissa vad som har hänt. Jag säger även babba och drar där fram, men då menar jag att jag har kissat. Så gör jag ofta på morgonen när jag har vaknat.
Idag när varken mamma eller pappa hängde med på vad jag menade, så hämtade jag våtservetterna. Då gick det upp ett ljus för dom.

*090112* Måndag
Då var det dags för dagis igen. Det går riktigt bra för mig, men mamma har det jobbigt. Hon skulle hellre vilja vara hemma med mig om dagarna. Hon vet att det kommer att gå bra för mig och att det är utvecklande med dagis, men kommer att sakna att inte få följa mina framsteg och alla ord som jag lär mig just nu.

Idag hade jag äntligen fått foto vid min plats. Fröknarna har haft det lite jobbigt med att hinna få någon bra bild på mig, då jag är så aktiv. Vad tycks?
Min hängare

Först så lekte vi inne en stund. Innan det var dags att gå ut hade vi fruktstund.


I ett rum har dom satt upp ett roligt draperi i en garderob, som jag upptäckte idag.


Med lite frukt i magen klädde vi på oss och gick ut i det varma vädret. Det var +4 grader och det droppade från taken, men vi har fortfarande vitt överallt. Mamma var bara med mig ut en liten stund, innan hon fick gå in. Jag fick vara ute med mina fröknar. Jag passade på att åka rutchkana flera gånger och så hittade jag klubbor, fotboll och mål i uteboden. Lyckan var gjord!


När vi kom in så kom mamma in från fikarummet. Det var då allt brast. Jag blev så ledsen över att Viktor tog bollen som jag lekte med. Mamma förstod på en gång att jag var hungrig. Marianne hämtade en banan. Det var tur, för annars hade jag nog inte klarat mig ända hem. Väl hemma gallskrek jag och kastade mig fram och tillbaka. Stackars pappa blev nog snopen över vilken ledsen kille som kom hem. Det var jobbigt att börja äta, men efter ett tag var jag som vanligt. Pappa brukar skylla på att jag har fått mitt hunger-humör av mormor. Man kan ju inte vara glad jämt, eller hur?!?!

I em var mamma och jag in till stan och gjorde ärenden. Jag var jätteduktig, men väl hemma var det dags för nästa hungerattack. Tänk vad mat kan ställa till det.

Nu ska jag försöka sova lika bra som i natt, för imorgon bär det av till dagis igen och då ska jag få äta där. Undra vad det blir för något. Söta drömmar till er alla önskar Elias

*090109* 2:a dagen avklarad

Idag var mamma och jag till förskolan igen. Det var inte så många barn där idag pga sjukdomar. Vi var 3 av 4 nya och endast 3-4 st veteraner. Jag stannade inne och höll Linus sällskap medans dom andra gick ut, för Linus hade inte tillräckligt med kläder med sig för att leka ute. Det var -10 grader. Idag lekte jag mycket med köket, bilarna och garagen och så åkte jag båda rutchkanorna flera gånger.
Här kommer jag!Tjohoooo!
Favoritbordet med bilar och garageJag och ViktorLinus och jag leker i köket

Det var lite jobbigt att somna idag. Jag måste erkänna att det inte är det roligaste här i livet. Tänk om man slapp sova. Nåväl. Vi har inte gjort något speciellt i em. Jag har suttit och övat på fröknarnas namn och blev riktigt duktig på det.
I helgen är vi lediga hela familjen. Då ska julen dansas ut. Hoppas att jag får hjälpa till att plocka ner kulorna från granen, för jag har blivit en hejare på det ju länge tiden har gått.

Jag önskar er alla en trevlig helg. Kram Elias

*090108* Dags för inskolning

Idag var det dags för den stora dagen. Kl 9 på morgonen infann vi oss på förskolan. Mamma och pappa följde med mig idag. Vi var 4 st som skulle skolas in, 3 killar och 1 tjej. Jag är yngst av alla på förskolan än så länge. Det ska komma en tjej på måndag som är yngre.
Vi fick leka och bekanta oss med personal, barnen, lokalerna, leksakerna och rutinerna. Pappa passade på att hitta sig en ny kompis. Elsa kom med sin kudde och satte sig i pappas knä och där satt hon länge.
Pappa och ElsaJag och Linus leker
Föräldrarna och dom barn som ville (inte jag) fick sitta och lyssna på information. Jag passade på att leka med bilarna och garagen istället. Det finns även två rutchkanor som jag har provat flera gånger. När klockan blev 11.30 åkte vi hem och åt lunch. Sen sov jag 1h i min säng och sen sussade jag sött vidare på mammas axel i 45 min.

På em tog vi det lugnt hemma mamma och jag. Vi lekte med mitt garage, läste lite böcker och sen fick jag hjälpa mamma att göra pannkakssmet. Jag fick en egen bunke, några mått och skedar att vispa med.
Orkar inte vänta på maten!Mmmm, gurka!

Pappa hjälpte mig att fixa hjulvagsinställningen på min Dodge när han kom hem.
Fungerar den snart pappa?
Jag kan förövrigt säga både Dodge och Peugeot. När pappa frågar vart min Peugeot är så hämtar jag rätt bil.

Ikväll är det hockey på tvn. Jag hinner ju inte se så mycket då jag måste sova, men innan det var sovdags så tittade jag med pappa en stund. Jag sjunger precis som hejarklacken: Luleåååå, luleååå, luleåååå!

I morse var det -22 grader, men nu på kvällen är det bara -6,5 grader kallt och det har kommit ca 2-3 cm snö.

Imorgon åker mamma och jag tillbaka till förskolan några timmar. Hoppas att det går bra imorgon också. Kram Elias

*090107* Social på hög nivå

*090106* tisdag
Igår på morgonen kom Wavva (William) över och lekte en stund. Han kom redan kl 9. Det är fördelen med att kliva upp tidigt, man hinner ta vara på dagen.
Jag lyckades sova bra idag. Jag sov först i min säng och sen sov jag på pappas axel. Totalt 2 h. På em var vi ut och skottade snö och åkte bob. Det var ca -15 grader, men det kändes inte så kallt.

Jag somnade kl 19.30 på kvällen, men vaknade kl 20.45 när mamma kom hem. Sen låg jag vaken i en dryg timme och ropade på mamma och pappa hela tiden. Dom fick komma och söva mig flera gånger. När jag väl kom till ro så sov jag ganska gott under natten.

*090107* onsdag
Idag har mamma och jag varit sociala medans pappa återgick till vardagen och jobbet. På fm var Märta över och hälsade på. Vi tömde min leklåda och längst ner i den låg...........Bob Bob! Jag blev så glad när jag såg honom. 
När Märta hade gått hem åt vi lunch och sen var det dags för mig att sova middag. Det var jobbigt att somna. Det tog 30 min innan jag kom till ro och även idag (som många andra dagar) var jag ledsen när jag somnade. Det är inte ofta som jag somnar lugnt och glatt.
På em var vi och hälsade på Oscar. William kom också dit. Vi röjde en hel del och hade kul, tills jag ramlade av en vovve och slog i huvudet. Det var inte så farligt, jag blev mest rädd, men mamma och jag packade ihop och for hem till pappa. Då blev livet lite roligare. Jag somnade som en stock efter vällingen. Nu hoppas jag på en bra natt, så att jag är pigg imorgon.

Byggare Bob filmerna är en stor favorit som går flera gånger om dagen här hemma. Jag har lärt mig att säga som Bob: -Ta ta ta! = Klart vi kan! (Kan vi fixa det? Klart vi kan!) Jag klappar gärna händerna när jag säger det och ler med hela ansiktet.

Söta drömmar till er alla. Kram Elias

*090105* Klätterapa

*090104* söndag
Igår hände det inte så mycket. Vi var hemma på fm. Det blev en sen tupplur och inte speciellt lång heller, ca 40 min. Nåväl, efter lite mellis åkte vi och handlade lite mat och köpte samtidigt ett par vinterskor till mig (som jag ska kunna ha tjocksockar i) och en ny Byggare Bob film. Bob Bob är min favorit just nu.

*090105* måndag
Idag har pappa varit och jobbat en stund. Mamma och jag passade på att gå ut idag, för det var bara -3 grader, men det blåste kallt. Det blev lite rörigt även idag när jag skulle sova middag. Pappa kom precis hem då, så jag ville busa med honom och träffa honom en stund. Sen gick det inte att somna. Jag var jätteledsen och slängde mig runt runt i sängen. Till slut fick mamma lov att ta upp mig och lugna ner mig. Jag vilade några minuter på mammas axel, men sen hörde jag att det kom någon. Jag lyssnade och lyssnade innan jag frågade mamma: -Faffa? -Nej, det är inte farfar.
Det gick inte att somna om, så mamma och jag gick ut och såg att faster och långa farbrorn hade kommit. Jag spelade innebandy med långa farbrorn, vi busade med mina bilar och sen fick jag se på Bob Bob och vila en stund i min saccosäck.

Det blev ingen tupplur idag, så jag var lite klängig på em/kvällning. Jag har dessutom lärt mig att klättra upp på stolarna och därifrån är det ingen match att ta sig upp på bordet. Det finns ju massor att utforska även på bordet.

Jag har även upptäckt att om jag behöver något från diskbänken, så är det bara att dra med sig stolen dit, klättra upp och ta det man vill ha.

Jag fick post idag. Det var mina namnlappar, som vi har beställt. Jag har fått välja symbol själv. Mamma visade mig alla och jag sa vad det var, men när vi kom till traktorn så skrek jag rakt ut: TRAKTOR! Därför fick det bli den symbolen. Hihihi.

Imorgon, tisdag, jobbar mamma hela dagen, men pappa blir hemma med mig. Än så länge så har vi inga planer, men det blir säkert en trevlig dag.

Hoppas att ni har det bra. Kram Elias



*090103* Nytt år!

Hoppas att ni har haft en bra början på det nya året. Nu är det kallare ute igen. Idag har det varit -15 grader.

*090101* torsdag
I torsdags var jag och pappa och hälsade på farmor och farfar medans mamma jobbade. På fm var pappa och jag ute och åkte bob och skottade lite snö, men pappa säger att det inte finns någon snö att skotta. Jag är nöjd med att bara gå runt med min spade och ha det bra.

*090102* fredag
I fredags var farmor och farfar förbi en stund. Dom kom precis när jag skulle gå och sova. Därför blev det lite sent med min middagslur och sen var det jättesvårt att somna. Det tog 40 min och jag var jätteledsen. Mamma tror att jag blev övertrött. På em var vi och hälsade på William och hans föräldrar.

*090103* lördag
Idag har pappa och jag varit hemma och lekt medans mamma jobbade. Vi såg bl a på hockeyn. Jag sa: Mååål. Nej nej nej! Jag har ju hört av pappa hur han hoppas att dom ska göra mål och sen säger han nej om dom missar.

Jag passade på att leka med legot på em. Det sista jag gjorde innan jag gick och la mig var att hälla ut alla bitarna på golvet.


På återseende. Kram Elias


RSS 2.0