*070928* Solen skiner, men det är kallt!

Godmorgon!

Idag skiner solen från en klarblå himmel, här i Gammelstad. Tyvärr så är det kallt, men jag hoppas att mamma och jag hinner med en liten promenad idag med. Vi får väl ta på oss lite extra med kläder, så blir det säkert en trevlig promenad. Vi skulle behöva gå till apoteket och köpa mera minifom droppar åt mig, för dom är bra för min mage.

Vi har haft besök två kvällar nu, så därför har vi inte riktigt hunnit med att uppdatera oss. Igår fick jag äntligen träffa farmor. Hon var förbi en sväng. Tyvärr så hade jag lite ont i magen just då, men hon stod ut med mig ändå.

I onsdags var jag och mamma till bvc igen och vägde och mätte mig. Jag väger nu 4460gr (+595gr) och är 55,5 cm lång (+2,5 cm). Bm tyckte att jag var väldigt vaken och hade ögon kontakt bra. Hon blev väldigt snopen när jag började äta. -OJ, vad han suger i sig maten bra. Inte undra på att han växer så bra. 

Mamma har tagit fram lite kläder i stlk 62, som jag kan börja använda. Vi har arkiverat alla kläder i stlk 50 nu. Tänk att det går så fort. Jag låter mamma tvätta minst en gång om dagen, så att jag har rena kläder igen.

Igår kväll när jag låg på skötbordet, så kom pappa och busade med mig. Han förde ett finger fram och tillbaka framför mina ögon. Jag tittade fram och tillbaka hela tiden.
Tidigare under dagen, så kom jag åt min fjäril som står vid min skötbädd. Det var spännande. Det var något som lät då. Jag låg blixt stilla och lyssnade, sen provade jag igen. Hmmmmm, jag har så mycket att upptäcka framöver.

     

*uppdaterad*

På fm sov jag ända till kl 12.30, då mamma gav mig lite mat och sen bytte vi blöja och kläder. Sen tog vi oss en jätte härlig promenad i det vackra höstvädret. Efter våran promenad blev det lite mat igen och sen tog jag mig ett varmt och mysigt bad. Ikväll hoppas jag att vi kan mysa hela familjen i soffan. Trevlig helg på er allihopa!

Kram från Elias

*070925*

Hej hej!

Jag tror minsann att Minifom börjar göra verkan för min lilla mage. Jag har blivit lugn och glad igen och kan sova bättre om nätterna, vilket min mamma uppskattar. I natt vaknade jag bara en gång och åt och bytte blöja.
Igår kväll började jag att resa min lite och stå i några sekunder. Jag måste ju öva, så att jag blir stor och stark. Huvudet håller jag upp själv i långa stunder, speciellt när jag ligger på mamma eller pappas axel. Då orkar jag t o m vända huvudet.

Imorgon är det dags för att besöka bvc igen och väga och mäta mig. Hmmmm, undra om jag har kommit upp i 4,5 kg?!? Jag har vuxit ur alla stlk 50 nu och har t o m börjat använda några kläder i stlk 62. Jag växer så att det knakar.

image30
Pappa och jag gosar! Han är världens bästa pappa tycker jag!

*070923* Vi har campat i helgen

I helgen har vi varit med husvagnen till Stenträsk, med faster och hennes familj. Vill bara säga att det var jättemysigt att vara i husvagn. Jag sov som en stock. Jag lyckades t o m sova bort en måltid per natt *hoppsan*. På söndag var jag ute på promenad med faster, mina kusiner och mamma i vagnen. Det var toppen väder för att vara ute.

Kl 03.59 i natt blir jag tre veckor gammal. Himmel och plättar vad tiden går fort.

             

*070921*

Godmorgon!

I natt sov jag och mamma i källaren. Stackars pappa var så trött igår och somnade kl 20.45 på soffan. Då bestämde mamma att vi skulle sova i källaren, när inte pappa kryper dit. Det gick jättebra!

Igår kväll började vi med Minifom, för att se om min magknip släpper. Det skulle visst ta några dagar innan man ser fullt resultat, så vi väntar med spänning.

I helgen tänkte vi vara busiga och åka hemifrån. Jag, mamma och pappa tänkte åka husvagn med faster och hennes familj. Vi ska åka till Stenträsk. Det ska bli så skönt att få vara ute i naturen, åka vagn och ha det mysigt. Nu hoppas vi på bra väder bara. Mamma började att packa åt mig igår. Hon plockade nästan med hela garderoben, för jag är duktig på att kräkas och smutsa ner mig. Tur att vi har en hel husvagn att fylla.

Nu passar vi på att önska er alla en trevlig helg. Kramar från Elias

       

*070920* Ett nyfött barn av Siv Andersson

image16

*070920* Jag kallas för Elias av mamma och pappa

Nu har mamma och pappa kommit nära ett namn. Jag kallas för Elias! Hoppas att ni också tycker om det.

Idag är tanken att mamma och jag ska åka på Storheden och handla lite, men jag bara sover och sover just nu. Mamma tycker att jag får göra det, så att jag kan må bra sen.

Vi ska kanske åka husvagn i helgen med faster och hennes familj. Det kommer att bli spännande, lugnt och skönt och avkopplande för hela familjen. Det har ju faktiskt varit ganska omtumlande att komma till världen.

Jag är duktig och övar på att fästa blicken och lyfta huvudet. Jag fick beröm av bm Berit igår på bvc, som snabbt insåg att jag är en pigg och vaken kille, som vill att det ska hända lite omkring mig.

image15
Jag sover på pappas axel. Visst är jag söt och go!

*070919* Bvc besök

En ny dag tack och lov, efter gårdagens gnäll. Jag sov en hel del på fm. På em var det dags för mitt andra bvc besök. Jag väger nu 4240 gr (3925 gr förra veckan) och huvudmåttet var nu 36,6 cm (36,5 cm förra veckan). På kvällen och em var jag också lite gnällig och pappa började undra var den lilla rara Elias tagit vägen. Mamma tror att jag är lite förkyld och har lite magknip. Då kan man ju inte orka att vara på topp.

På em var faster Ingela förbi och hälsade på och lämnade pappas bok: Mina första år. Där hittade vi en bild, som jag är jättelik pappa på. Vad tycker du? Den finns här nedan:
image13
Elias, 2 veckor gammal

image14
Pappa 1 mån gammal

*070918* Vilken kinkig dag

Idag tänkte jag börja bloggen med att säga: Grattis på födelsedagen Sören!!

Igår sov jag nästan hela dagen. Pappa kämpade med att väcka mig på kvällen. Det gick inte nå vidare. Till slut blev jag så arg. Pappa fick vyssa och vyssa tills han insåg att jag behövde en ny blöja. Jag säger bara en sak: Libero, vilket sk*t! Hela rygen var full med mullemeck. Vilken överraskning för mina föräldrar. Kl 21.30 blev det bad. Det tycker jag verkligen om. När pappa tog upp mig ur badet, så passade jag på att bajsa ner hela handduken dessutom. Mamma fick ta hand om tvätten kl 22. Sen gick vi och la oss. Jag sov faktiskt ganska bra under natten.

Idag kan jag göra en kort sumering av dagen: AMMAT och kräkts!!!! *mamma är trött*
Jag har varit kinkig och gnällig hela dagen. Det bästa har varit att sitta i bärselen hos mamma under dagen. Kl 15 tog vi oss äntligen en promenad till centrum och biblioteket. Det blåste hårt, så mamma fick vända vagnen, så att jag kunde andas ordentligt. Annars låg jag och kippade efter andan.
Nu har pappa fått ta kvälls passet, så att mamma får vila upp sig för nattens äventyr. Vi hoppas att vi får sova gott även i natt.

image9
Jag är ganska söt, när jag sover......eller hur! Tänk att jag börjar få dubbel haka *hoppsan*

image11
När vi går på promenad, så tar vi med kaninen, som jag har fått av min kusin Elin!

image12
Jag och kisse katten lär känna varandra


*070917* Regn och rusk!

Idag är det min och mammas första dag ensamma. Det känns lite tomt och det ekar här hemma. Annars går allt bara bra. Nu på morgonen har jag legat och luftat stjärten. Det är sååå skönt.

Mamma hade tänkt att vi skulle ta en promenad till biblioteket idag, men det tillåter inte vädret. Det har regnat mycket sista dagarna. Vi har varit inne hela helgen, pga vädret. *suckar* Vi får helt enkelt ta och tvätta lite istället, så att jag har något att ta på mig om dagarna.

Natten till igår, söndag, var jag gnällig och kinkig. Mamma börjar fundera på om det har att göra med dom nya blöjorna, som vi har testat. I natt tar vi dom gamla vanliga istället och nöter på dom nya om dagarna, för dom blir så fort blöta.

Igår kväll, söndag, hade jag en jättelång vaken tid. Pappa och jag gosade, tittade på våran kisse, sjöng med mamma och gungade på sköldpaddan. Pappa är världens bästa och tar hand om mig, både när jag är ledsen och glad, våt eller torr i blöjan, pigg eller trött.

Just nu sitter jag och sover i min babysitter, så mamma hjälper mig att uppdatera min blogg. Hoppas att ni tycker om den. Tanken är att ni ska kunna följa oss, fastän vi bor så långt borta från så många. Nu måste mamma göra lite nytta, innan jag vaknar igen. Vi önskar er en underbar dag. Kramar från Snyggve och hans mamma

image11
Pappa och jag gungar på sköldpaddan i mitt rum

image12

*070916* Mammas favorit bilder just nu

image2
Jag och pappa myser på våran sal på bb

image3
Titta vilka små fingrar jag har!

image4
Första bilden där jag tittar ordentligt

image5
Titta vad jag är glad. Moster tog så fin bild på mig

*070916* Sammanfattning av min första vecka

  • Mamma och jag var kvar på bb till onsdag, då pappa kom och hämtade oss. Han passade på att jobba tisdag och onsdag, för att kunna vara hemma med oss resten av veckan. På onsdag kväll visade pappa mig mitt rum. Han har gjort det så fint åt lilla mig.
  • På torsdag fm var vi till sjukhuset och träffade läkaren och tog PKU provet. Allt såg fortfarande toppen ut. Efter frukost var vi på promenad till centrum, för att handla lite mat. Pappa var så stolt över att dra mig i vagnen, så att mamma såg hans leende ända till öronsnibbarna. Alla säger att jag är så lika pappa och han växer en dm varje gång som någon säger det.
  • Fredag försökte mamma och pappa städa lite, medans jag sov. Jag rörde inte en fena, fastän att pappa dammsög bredvid min korgvagga.
    Kl 21 på fredag kväll kom moster, mormor och Sören. Dom var så stolta och glada över att få träffa mig äntligen. Dom hade med Sörens goda smörgås tårta och en massa presenter och kläder, som vi har fått låna av Kalle. Det är vi väldigt tacksamma över, för jag har en förmåga att smutsa ner mig om dagarna ;-)
  • På lördag tog jag mitt första bad här hemma. Det var jätteskönt. Vi passade på att använde badskyddet, som jag fick i present av mammas jobb. Jag njöt verkligen av badet.
  • Söndag var vi ut på Storheden och handlade bl a gardinstång till mitt rum. Mormor har sytt så fina gardiner till rummet. Pappa passade på att sätta upp en hylla ovanför skötbordet, gardinstång och en massa fina tavlor, bl a några som moster har målat.
  • Måndag ramlade min navelstump av. *plopp* Vi skjutsade moster till Kallax och hade stort grin kalas. Tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra. På kvällen var faster Ingela och kusin Sara förbi och hälsade på.
  • På tisdag var Hanna förbi med mera presenter åt mig.
  • Onsdag var det dags för mormor och mamma att ta mig på en promenad till Bvc. Jag vägde 3925 gr och var 53,8 cm lång. Huvudmåttet var 36,5 cm. Bm sa att det var bra att jag hade passerat födelse vikten redan. Det ska man tydligen göra innan man blir 10 dagar.
    På kvällen var Henrik, Martina, Maria, Andreas och Alice förbi på fika och för att träffa mig. Mera presenter! Oj vad alla skämmer bort lilla mig.
  • Torsdag blev en riktig slappardag för mig och mamma. Vi sov och vilade hela dagen, medans mormor lagade en massa mat, tvättade kläder och fönster, handlade och kokade lingonsylt. STORT tack mormor för all hjälp som vi har fått. På kvällen kom Sören tillbaka.
  • Fredag tog vi det lugnt på fm. Det kom blombud från Michan och hennes familj. Vi åt på restaurang på kvällen. Det gick fint, tills vi skulle hem. Då blev jag jättehungrig. Allt ordnade sig, när vi kom hem och jag äntligen fick äta.
  • På lördag fm åkte mormor och Sören hem. Mamma var jätteledsen. Det är ju så långt till dom. Pappa pratade om att vi ska åka och hälsa på dom någon helg innan jul. På em var Robert och hans familj förbi och fikade.

*070903* Jag föddes! Välkommen till min blogg ;-)

Hej och välkommen till min blogg!

Måndagen den 3:e september föddes jag kl 03.59, 3865 gr tung och 53 cm lång. Mamma och pappa är så stolta över mig.
På bb kallades jag för Snyggve, så därför döpte vi bloggen till det. Namn har vi inte bestämt oss för ännu, men vi återkommer med det, så fort vi kan.

Mamma har hjälpt mig att starta en blogg, för att vi ska kunna hålla kontakten med allihopa och visa upp bilder för er alla. Ni är hjärtligt välkomna att titta in, när ni kan.

Kram från "Snyggve"
image1

RSS 2.0