*090924*

Nu är det lugnt och tyst i vårat hus. Sista tiden har det varit fullt upp och vi har haft en del besök sedan jag fyllde år. Sist ut var Motta och Äva (morfar och Eva), som har bott här i deras husvagn i en vecka. Vovven har också varit här och hälsat på.
Vi var bl a till Hertsöträsk en kväll och tittade oss omkring. Ett trevligt ställe för den som gillar naturen och kanske lite fiske. Det fanns fina stigar att gå på med vagnen. Jag sa åt pappa: -Ping ping ping! (spring, spring, spring) och det gjorde pappa.....och jag skrattade.
Jag fick även gå själv. Det var skönt och trevligt. Vovven och jag gjorde sällskap. Ett tag när det höll på att mörkna så trodde jag att skördetröskan skulle komma ut ur skogen. Så gör den nämnligen i filmen Bilar, som fortfarande är en stor favorit. Det kom ingen skördetröska. Sen var det dags att åka hem och göra kväll.

En kväll kom Toda och Indla förbi (Tomas och faster Ingela). Dom kom ganska "sent", så jag hann inte vara med dom så länge. Tomas och jag åt varsin glasspinne och skålade glatt med dom. Det var roligt.
Morgonen efter tittade jag ut och sa: -Toda, Indla tomme nu! (Tomas och Ingela kommer nu?!?) Mamma förklarade att dom var på jobbet. Då blev jag ledsen. Hoppas att vi kan träffa dom snart igen.

Igår när jag kom hem från dagis så frågade pappa om vilka fröknar som hade varit där.
-Var Karin där?
-Nä, svarade jag.
-Var Ann-Sofie där?
-Nä.
-Var Joanna där?
-Nä. Annlen huk (Ann-Helen sjuk)
Då blev pappa fundersam och frågade: -Var du ensam på dagis idag?
-Jaaaa, svarade jag.
-Men vem var det som lagade mat åt er då? undrade pappa.
-Jia, svarade jag snabbt.
-Jaha, sa pappa snopet. Vad lagade du för mat då?
-Lasagne.

Mamma berättade detta för personalen idag när hon lämnade mig. Dom skrattade och insåg att jag visste att ingen ordinarie personal var på plats när pappa hämtade mig. Det hade jag koll på. Och det VAR lasagne vi åt under dagen.

I tisdags när mamma jobbade och pappa la mig för kvällen, så provade han något nytt. Det tar ju alltid sådan tid för mig att somna och jag vill gärna ha sällskap. När pappa hade hämtat vällingflaskan så sa han till mig: Pappa går ut i köket. Du kan leka med bilarna en stund.
Pappa hörde hur jag körde med bilarna en stund, men sen dröjde det inte allt för länge innan jag somnade själv i min säng. Jag börjar ju vara en stor kille nu.

Det gick nästan lika bra igår kväll, tills jag tappade Macki (Maxi) på golvet. Då kom pappa in och tog upp honom och sen fick han stanna tills jag hade somnat. Det gick ändå ganska fort.

Avslutar med en bild som moster har hjälp mig med. Det är svårt att undgå mina blå ögon. Kram på er från Elias


*090915* Tack så mycket!

Stort tack till er alla för era gratulationer på min födelsedag. Jag fick grattis-sms, grattis via bloggen, kort i brevlådan och en massa presenter.
På torsdag fm åkte mamma och jag och hämtade mommo, poppo och Åke på flygplatsen. På kvällen kom farmor och farfar, faster med familj. Vi fikade och åt tårta. En trevlig dag med massor av skratt. Det var riktigt svårt att varva ner vid läggdags.

*090905*
På lördagen kom kompisarna förbi. På fm kom William och Oscar. Efter min vila kom Märta och Linn. Lite senare kom Liam. Då började jag vara trött.

*090906*
På söndagen var jag "bakis" efter allt firande och tillbringade mesta delen av dagen i min saccosäcken och tittade på filmen Bilar! Det är en stor favorit just nu och jag är så glad att jag har fått låna den av William. Mamma och pappa säger att vi måste köpa en ny film till honom, för jag kommer att nöta ut den snart.
På söndag em åkte Åke hem. Jag ville följa med till flygplatsen och vinka av honom, men jag somnade i bilen. Lite snopen blev jag när jag vaknade och mamma sa att vi redan hade varit på flygplatsen. Mormor gjorde ett bra jobb med att förklara var som hade hänt när jag sov. Tack mormor!

*090907-09*
Mån-ons fick jag gå på dagis några timmar per dag, för att inte tappa rutinerna. Mormor stannade hela veckan. Poppo åkte upp till farmor och farfar, för att bl a jaga älg. Jag lärde poppo att man kan ropa: -Ääääälgen, akta dig! (precis som man sjunger om Lilla snigel, akta dig).

*090911*
När jag vaknade så hade poppo kommit tillbaka. Vi åkte och köpte lunch och for till Hägnan. Det var soligt och fint och lite folk där, så jag kunde springa runt lite som jag ville.
Efter middagen körde mamma och jag mommo och poppo till flygplatsen. Vi tittade på flygplanen, bagagevagnarna m.m. Sen var det dags att säga hejdå till mommo och poppo. När jag insåg att dom skulle åka så rann tårarna. -Jia åka mommo, Jia åka poppo, skrek jag till mamma. Jag var nog inte den enda som var ledsen.
När mamma satte mig i bilstolen så tittade jag mamma djupt i ögonen och så sa jag: -Jia lessen.
Väl hemma så sa jag bara godnatt till pappa och sen var det dags att sova.

*090912*
Mamma jobbade hela dagen och pappa var inte riktigt pigg. Jag gjorde mitt bästa för att vara snäll med pappa. Jag lekte massor med alla bilarna på min bilmatta.

*090913*
Mamma och jag var över till Märta och lekte en stund och åt lunch. Det var trevligt, även om Märta tycker om att kramas lite mer än vad jag gör. Till slut satte jag ut armen och sa: - NEJ! Det gäller att lära sig redan nu hur man håller tjejerna på avstånd.
På em var det meningen att vi skulle fira William i efterskott, men han blev dålig så vi stannade hemma och lekte istället.

*090914-15*
Den här veckan blir det en hel del dagis för min del. Det ska nog gå bra, även om det var jobbigt när mamma lämnade mig idag.

Hoppas att ni mår bra och att solen skiner på er med. Stora kramar från Elias
Jag och poppo kör min nya tågbanaWOW! En Rorri-bilbana!
En glad 2-åringTomas och pappa lånar min bilbanaBall-olle (ballonger)

*090903* Vad är det för dag idag?

Vad är det för dag idag? Vad är det för dag idag? Jo, det är Elias födelsedag! Hurra hurra hurra!!!
Idag fyller jag 2 år.

Kram Elias


RSS 2.0