*080630* Idag har jag....

lärt mig att resa mig upp, utan att ta stöd. Jag och pappa var ute på altanen och lekte medans mamma lagade mat. Då passade jag på att resa mig upp, utan att behöva hålla i mig någonstans.

Nu på kvällen när jag skulle sova, så vaknade jag och kröp ur spjälsängen, upp på mina föräldrars sängar. Jag kan det, för på min säng kan man sänka ena sidan och det var där jag kunde krypa ur. Nu lär nog inte mamma sänka den grinden något mer.

Natti natti......kram Elias

*080629*

Hejsan!
Nu har det varit full fart i en hel vecka. Mamma och jag har varit på babyträff och så har vi haft besök av morfar och hans fru. I natt har mamma sovit i källaren ensam för första gången sen jag föddes. Jag och pappa kämpade på och lät mamma vila upp sig lite. Jag klarade hela natten utan att äta, men jag vaknade precis lika många gånger som vanligt.

Igår provade pappa att ge mig skeden, så att jag fick äta själv. Det gick jättebra! Det enda som var svårt var att släppa skeden, så att pappa kunde ha på mer mat. Det var jättekul och jag var så stolt över mina nya erfarenheter.

I em lekte jag på altanen och övade på att krypa ner för trappstegen (2st) med huvudet före. Det gick riktigt bra, så nu kan jag ta mig från gräset och in i huset alldeles själv.

Här kommer inte den gladaste bilden på mig, men äntligen ett bildbevis på att jag har fått tänder. Kram Elias

*080624* Man ska hjälpas åt!


Vad gör du??? Får jag se?

Hur gör du? Kan du visa mig?

Så här gör man när man öppnar ett skåp!

*080623*

Idag har jag lärt mig att böja mig ner och resa mig upp igen, utan att ta i golvet. Jag jobbar fortfarande på att resa mig upp utan att ta stöd. Det går inte ännu, men jag ska fortsätta att öva, så att jag klarar av det med.

Idag har vi haft Märta och Malte på besök. Vi passade på att fika och äta glass på en filt på baksidan i solskenet. Det var mysigt. Vi kunde gunga och leka på altanen. Malte lekte med vattnet i slangen och hade roligt. På em har det regnat, så det var tur att vi var ute på fm.

I helgen har vi campat med morfar och hans fru en natt och sen bodde vi hos faster en natt. På midsommar var vi till Storforsen, men det var så tråkigt väder när vi skulle dansa runt stången. Det var grått och regnigt, men pappa, mamma och jag dansade en liten stund.

I helgen har det kliat i min mun. Mina två framtänder är på väg. Man får lov att gnugga med tandköttet när det kliar.


Undra om det kliar i pappas mun också?
Jag önskar er en trevlig kväll. Kram Elias

*080618* Busfrö....det är jag det!

Nu börjar jag bli en liten rackar unge, men massor av bus i mig. Både igår och idag när vi var och handlade, så kunde jag ta mig ur sitsen i kundvagnen. Mamma försökte med att jag skulle sitta i kundvagnen istället. Det gick bra en stund, sen ville jag gå själv istället. Efter halva affären så orkade jag inte gå längre. Då fick mamma bära en trött och gnällig kille. Jag somnade sött i bilen, på väg från mataffären.

Igår cyklade jag och pappa och hälsade på mamma på hennes jobb. Då blev hon jätteglad!

Mina favorit lekar just nu är:
*öppna och stänga dörrar
*kasta runt skor i hallen
*vända nappflaskan upp-och-ner och sen gegga runt i vätskan
*gå
*leka titt-ut......men nu är det jag som gömmer mig......hihi!
*krypa upp på diskmaskinen och tvättmaskinens lucka
*testa min röstresurser

Idag övade jag på att resa mig utan att hålla i något. Det är nära att jag klarar det nu. Då blir det säkert ännu mera fart på mig. På bvc sa sköterskan att hon tror att jag springer inom en månad. Vi får väl se.

I tisdags hälsade vi på hos Alicia. Hon hade babyträff. Vi var ca 10 st i åldern 6-12 mån. Det var kul och trevligt! Jag och Liam hade spring tävling på deras altan. Jag och Liam först.......våra föräldrar efter det!

Nu måste jag försöka sova en stund, för imorgon ska vi göra lite ärenden och packa husvagnen för midsommar. Kram Elias

*080616* Idag kom.....

....min andra tand! Nu har jag två tänder i neder käken. Det är ganska besvärligt att få tänder. Jag är gnällig och klängig på mamma mest.

Igår natt sov jag bra. Jag somnade kl 21.40. Sen vakande jag kl 1.30, 4, 7 och sen vaknade jag för dagen kl 8.15. Inte illa va?!?! Mamma och pappa som är vana med att jag vaknar varje timme annars. Nu ska jag försöka vara duktig och sova gott i natt också.

Idag var vi på stan med farmor och gjorde lite ärenden. Vi fikade och då passade jag på att charma halva fiket.

Imorgon är vi bjudna till Alicia för att leka. Det ska bli kul att träffa lite kompisar. Nu är det läggdags.
Kram Elias

*080613-080615* En ny helg med husvagnen

I helgen har jag varit ute med mina föräldrar i husvagnen. Det är mysigt och kul i husvagnen, men jag sover inget bättre där tyvärr. Jag har fått sova mellan mamma och pappa, som har hjälpts åt att vyssja mig när jag har varit ledsen. Just nu plågar min kommande tand mig. Den är snart igenom, så vi håller tummarna att jag sover bättre snart.

I lördags var det så blåsigt oh kallt, så vi var på leklandet på campingen och hade jättekul istället!


På kvällen var det dags för fotboll på tvn. Pappa och jag värmde upp med att sparka boll:


Ikväll cyklade vi till farmor och farfar och hälsade på. Det var trevligt, men jag blev så trött att jag fick lov att sova en stund där.

Nu är vi hemma igen, men vi har fullt upp i veckan. Imorgon åker mamma, jag och farmor in till stan och gör ärenden. På tisdag är vi bjudna till Alicia på fm och på em jobbar mamma, så då får pappa och jag ha lite kul igen. På onsdag måste vi tvätta hela dagen säger mamma. På torsdag em åker vi en tur med husvagnen igen. Då åker vi nog och möter morfar och hans fru och firar midsommar med dom. Mamma ser fram emot att få dansa runt midsommarstången med mig, för det tror hon att jag kommer att gilla. Nu ska jag försöka att sova gott i natt. Söta drömmar. Kram Elias

*080612* Leos lekland

I torsdags var jag och lekte med mina kompisar på Leos lekland. Vi hade så kul, men efteråt var vi så trötta. Här kommer lite bilder:

*080610*

Hej allihopa!
Det är så fullt upp här hela tiden, att jag nästan inte hinner uppdatera bloggen nu för tiden. Här kommer en snabb sumering av vad jag har lärt mig på sista tiden:

*I torsdags på picknicken lärde jag mig äntligen att dricka ur nappflaskan, så nu kan jag dricka välling om kvällarna

*I torsdags när jag och mamma var på stan, så parkerade vi i p-huset. Det var jätteroligt att höra min egen röst. Mamma säger att det kallas eko. AAH AAAAH AH, skrek jag! Det var kul

*I fredags så pekade mamma på pappa och frågade, vem är det? Då sa jag: pappa. Nästa gång sa jag babba

*Jag når nu det som ligger längst ut på köksbordet och även fönster brädorna. Jag lyckades i fredags att ta ner en kopp från bordet.

*I helgen lärde jag mig att vinka *vink vink*

*Jag går runt och jollrar och pratar en hel del nu. Jag säger: daj daj daj daj daj!

*I husvagnen satte pappa och långa farbrorn mig i matstolen, för att veta vart jag var. Det tog mig 5-10 sekunder och sen statt jag uppe på bordet istället.....hihihi

*I söndags när mamma och jag var ute och gick med barnvagnen, så lärde jag mig hur jag krånglar mig ur midjebältet, så nu måste jag alltid ha hela bältet på mig, så att jag inte trillar ur vagnen

*Jag har lärt mig att krypa upp på diskmaskinens luckan


Jag och pappa

*080608* Fotbolls-em har börjat...

och jag och pappa är redo! Vi övar på att sparka boll och har kul. Se bara:

*080604* Vilket toppen väder!

Nu har sommaren äntligen kommit. Hoppas att den stannar här ett tag åtminstone. Imorgon ska vi träffa några kompisar och ha picknick om vädret tillåter. Vi ska åka till ett ställe där det brukar finnas får, grisar och hästar. Om vädret inte tillåter så åker vi till Leos och leker istället.
Sen måste mamma och jag handla mat inför helgen och packa kläder och husvagnen. Vi ska åka med faster och långa farbrorn. Vart? Det får dom bestämma, så vi får se vart vi hamnar.

Idag har jag och mamma varit på stan och gjort en massa ärenden. Först så lämnade vi min vagn på service för att få fixat några små saker som inte fungerar som det ska. Sen for vi vidare in till stan, för att köpa kortärmade bodys till mig. Nu fick mamma köpa stlk 80, så att jag har lite att växa i.
Jag upptäckte något roligt på stan. Det kallas rulltrappor. Jag skrattar åt dom (precis som mot micron) och viftar med armarna när jag ser en sådan. Det var många som skrattade åt mig idag och kommenterade vilken glad kille jag är.
En annan sak som är roligt är att det ekar i parkeringshuset. Där hade jag kunnat stanna hur länge som helst och ho-hoat.

Ikväll sa jag mamma helt rent. Förrut har jag sagt "äöuuuummma" och "äääööumammamama", men som sagt var så har jag lärt mig att säga mamma nu. Just nu så jollrar jag en hel del och övar på "babba-bba-baba". Det är svårt med ord. Mina föräldrar övar med mig och det svåraste att hålla isär pappa och lampa.
I morse så log jag och jollrade i sömnen till och med.

Vi tänkte ta oss en cykeltur ikväll, men den blev inte så lång. Jag somnade nämnligen bakom mamma. Då fick jag lite ny energi och orkade ändå till kl 21.45. Det blir inte så mycket vila för mina föräldrar om varken dagarna, kvällarna eller nätterna faktiskt......hihihi!

I helgen har pappa lärt mig "high five". Det är kul tycker jag..............och pappa! ;-)

Igår så monterade pappa upp gungställningen här på våran baksida. Pappa uppskattade tydligen inte att jag hjälpte honom så mycket. Hmmmm, konstigt! Min babygunga har en tuta. När jag slår på den så tutar den. Tut tut på er!

Söta drömmar önskar Elias er alla. Kram

 Hoppsan! Hur gick det här till?

*080603* Titta, jag kan gå!



Titta vad jag har blivit duktig på att gå! Tack moster för hjälpen med att lägga in filmen. Kram Elias

*080603* 9 månader

Idag är det 9 månader sen jag föddes. Jag har hunnit lära mig mycket på denna tid. Det jag övar på mest just nu är så klart att gå. Det går riktigt bra, om jag får säga det själv.

Nu har sommaren äntligen kommit och vi hoppas på att få åka mycket husvagn i sommar, cykla och få njuta av sol och värme. Det går toppen att åka bakpå mammas cykel. Jag hoppas att mamma/pappa och jag kan ta oss en tur snart igen.

I helgen var William och hans föräldrar och hälsade på. Nu har jag och William fått upp ögonen för varandra på ett annat sätt och kan leka lite mer. William kryper och ställer sig mot en massa saker nu, så det dröjer inte länge nu innan vi kan springa ikapp. Nu ska mamma och jag ta oss en promenad i solen. Kram Elias

*080531* Min första cykeltur

MMS

Cykeltur med pappa i min nya cykelsits. Fotograf: mamma med hennes mobil


RSS 2.0