*091022* Jag har något att berätta!

Jag ska bli storebror! Om allt går som det ska, så blir jag storebror i mars. Mamma hade beräknat bebisen till 100315, men när mamma och pappa var på ultraljud så sa läkaren att hon ändrade datumet till 100306. Vi får väl se vem som har rätt.

Bebisen i magen mår bra och allt såg bra ut på ultraljudet. Två armar, två händer, två ben, två fötter och ett litet hjärta som pickade. Lårbenet var 27,5 mm. När jag låg i magen så var mitt lårben 28 mm. Läkaren sa att bebisen sväljer och kissar, så allt var som det skulle. Läkaren uppskattade att bebisen väger ca 200 gram.

Pappa säger att det blir en lillebror, för mamma mår lika illa som när hon väntade mig. Mamma försöker förklara för mig och pappa, att det KAN även vara en tjej. Vi fick inte veta kön på bebisen på ultraljudet. Bebisen låg som en liten skräddare och ville inte visa upp sig.

Här om dagen stack jag ner handen i mammas tröja och sa:
-Va e lillebo? Mamma log och drog upp tröjan, så att jag fick se hennes mage. Då log jag med.
Därför kallar vi magen för "lillebror" nu, även om vi inte vet vad som finns i magen.

Förra veckan (091012-091016) låg mamma inlagd på sjukhuset med dropp, pga sitt illamående och kräkande. Det var jobbigt för mig att lämna mamma på sjukhuset. Jag ville också sova där, men pappa sa att han och jag måste sova hemma. Det var första gången som mamma och jag sov åtskillda sedan jag föddes.
På tisdag och onsdag kväll hälsade vi på mamma. Hon hade eget rum, så det gick bra att leka med mina bilar där med. Roligast var nog att springa i korridorerna och ropa ho ho.
På torsdagen kunde inte pappa och jag hälsa på mamma, för jag var förkyld. På fredag em fick mamma komma hem. Det var skönt och roligt!
Pappa har gjort ett toppen jobb denna vecka med att hinna med att jobba och att ta hand om mig dag och natt.

Jag fick vara hemma med farmor torsdag och fredag, då jag var förkyld. Det gick jättebra. Enda problemet var nog att farmor inte klarade av dvd-spelaren så bra. Tur att jag kunde vila i saccosäcken och titta på barntv istället.

Nu mår jag bra igen och är på dagis en hel del om dagarna, då mamma är sjukskriven. Det går bra på dagis, men på morgonen vill jag inte klä på mig och åka till dagis. Om det beror på att alla omständigheter här hemma, med att pappa jobbar så mycket och att mamma inte mår bra, eller om det är 2-årstrotsen som ligger till last vet bara jag. När jag väl är där så trivs jag jättebra och leker och har kul.

Imorgon kommer mommo och poppo och hälsar på några dagar. Det ska bli skönt att få vara hemma och umgås med dom igen.
Imorgon ska jag få följa med mamma till barnmorskan och lyssna på bebisens hjärtljud. Det blir nog en spännande upplevelse.

Jag önskar dig en trevlig dag! Kram Elias

Kram på dig


*091020* Va e de här?

Jag frågar gärna mamma och pappa: Va e de här, mamma/pappa? Man måste ju vara nyfiken och lära sig nya saker.

Just nu är jag inne i en riktig puss-period. Jag pussar ofta på mamma och gärna på hennes händer eller armar. -Mmmmmmmaaaaa låter mina smack-pussar.

Ibland så säger jag: Hä tomme Jia/ja. (Här kommer Elias/jag).

Det är inte alltid som man orkar med allt omkring en själv. Just nu säger jag ofta: Inte! Inte dagis, inte handla mjöck, inte äta torv, inte bosta tänderna, inte toda (sova) osv......

Ett annat uttryck som jag använder ofta just nu är: Min! Williams mamma tror att det även betyder "jag vill ha den".

Filmen Bilar är inte lika populär längre. Jag tittar gärna på Puh, Tiggers film och Filmen om Heffaklumpen.

Jag har lärt mig en ny sång: Hä tomma Pekka Lamm (Vi komma ifrån pepparkakeland).

Jag tycker inte om att vara i rum som är mörka. Då säger jag: monste eller pöke (monster eller spöke). Det är ord som jag har lärt mig på barntvn.

Jag jobbar hårt med motsatser nu:
Fläkten farlig - fläkten näll (snäll)
Mamma ledsen - mamma glad
Mörkt - ljust
osv........

Det var en kort uppdatering om mina dagar just nu! Kram Elias


Elias åker kana med Blixten och Ramone, mina trogna följeslagare

*091010* Leos lekland

På fm var vi hemma och tog det lugnt i pyjamasen och lekte bl a i nya lekhörnan i källaren. Jag var inte så intresserad av att sova middag, men efter lite kämpande från mamma så orkade jag inte streta emot längre.

När jag vaknade så hade faster Ingela och kusin Sara precis kommit. Jag fick ny blöja och lite päron innan jag, faster och kusin tog bilen till Leos lekland. Det var kul. Först sprang Sara efter mig, men efter ett tag bad hon faster att springa efter mig istället, för nu var Sara trött. Hihihi, det var inte jag. Vi åkte rutchkana, lekte i bollhavet, åt glass, cyklade och hälsade på lejonet Leo. Allt var roligt, utom att hälsa på Leo. (Jag talade om för mamma och pappa många gånger den kvällen att Leo är farlig).

Faster tyckte att jag sprang mycket och fort, men jag la in en växel till när dom började prata om att åka hemåt. Då var det dags att springa fort.

Väl hemma så åt vi mat och fatte Indla och Tada fick pusta ut en stund innan dom åkte hem igen.
Tack för en trevlig em faster och Sara! Hoppas att ni hade lika trevligt som jag. Stor kram från Elias
Spännande att klättraFarliga Leo vill kramasMmmmm, glass!Gungar med SaraKlara, färdiga, gååååå!Dags att åka hem

*091007* Regnet det bara öser ner...

När jag äntligen vaknade idag, kl 7.50 så sa mamma att det regnar ute. Vi klev upp och gjorde oss klara för dagen och för dagis. Innan jag klev in i bilen så hann jag springa fort, fort i vattenpölarna på gatan.
Jag skuttade glatt in på dagis idag och fick skrattande fram till mamma: -Titta mamma, många vattenpölar!
När mamma for så stod jag i den största pölen på gården och plaskade med mina fina gummistövlar.

Just nu går jag en hel del på dagis. Det är lite blandade känslor när mamma lämnar mig. Ibland går det jättebra och ibland är jag ledsen. Jag saknar mamma och pappa, då jag inte hinner träffa dom lika mycket just nu. Pappa har även jobbat om helgerna sista tiden.

I söndags, 091004, gjorde mamma och pappa om lite i gillestugan. Dom tog in tjocka mattorna från uterummet och min rutchkana, så nu har jag en lekhörna där jag kan leka massor. William var här måndagkväll 091005 och provade rutchkanan. Dom åt även mat med oss innan det var dags för kvällsrutinerna.

Hoppas att ni mår bra och att ni också får ha roligt i vattenpölarna idag. Kramar från Elias

RSS 2.0