*081124* En månad kvar till jul!

Idag, måndag, vaknade vi till 2 dm snö och -3 grader. Skönt efter nästan två veckor med -10 grader. Mamma och jag hade planer på att gå på Stor och liten. Vi klädde på oss, gjorde oss klara och gick ut med vagnen. När vi hade pulsat oss ut till brevlådan så insåg mamma att det här går inte. Vi kommer inte fram med vagnen idag. Vi gick in igen och jag blev jättebesviken. Mamma ville inte göra mig ledsen, så hon slängde skötväskan på axeln och mig på armen och så traskade vi till kyrkan, tre kvarter bort. Det är visseligen inte långt, men mamma sa att det pirrade konstigt i armen när vi kom fram.
Väl framme så konstaterade vi att det var inte många där som hade trotsat vädret. Totalt var det 5 föräldrar och 1 dagmamma. Det gjorde inget. Vi hade kul ändå. Vi anslutade med att äta lite lunch innan vi gick hem igen.

Mamma passade på att skotta lite när vi kom hem. Jag satt på marken, mamma kom med stora snösläde, tog med snön och mig och så lämnade vi av snön lite längre bort och så fick jag åka tillbaka, innan vi påbörjade proceduren igen.
Efter ett tag så totalkraschade jag! Jag blev så trött och ledsen, så det var bara för mamma att släppa allt och gå in med mig. Jag sov 1h 10 min i min säng och sen sov jag ytterligare 55 min på mammas axel, dvs totalt 2h 5 min. Det är inte så ofta som det händer.

Jag hjälpte mamma att dammsuga idag. På em har mamma börjat att packa lite kläder, för på onsdag åker vi till farmor och farfar några dagar. Det blir ju en hel del som ska med, då det är kallt och vinter. Dessutom måste jag ha säng och matstolen med mig. Tur att pappa har en så fin lastbil att åka med.
Mammas hjälpreda!

Igår satt vi vid matbordet och då började jag att klättra upp på matbordet. Mamma påminde mig om hur det gick för Max som klättrade upp på bordet och ramlade ner (i boken Max lampa). Han gjorde sig illa och blödde. Plötsligt så ville jag ner på golvet. Mamma släppte ner mig. Efter en lite stund kom jag med boken i handen! Nog visste jag vad mamma pratade om. Mamma och pappa blev imponerade!

Jag har fått börja att äta lite mera själv nu för tiden. Jag måste ju öva mig innan det är dags att börja förskolan. Ibland går det riktigt bra och ibland blir det lite grisigt. Man kan ju inte allt på en gång, utan måste öva för att bli duktig.


Det har börjat dyka upp en rolig figur på sista tiden i tidningar och på tvn. Jag kallar honom för "törttö". Mamma och pappa kallar honom för tomten.

Ta hand om er och tack för alla trevliga kommentarer. Kram Elias

*081123* En skön slappar-söndag!

Ibland är det skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Mamma och pappa har börjat att fundera på julklappar och julen. Det är bara en vecka kvar tills det är dags att tända adventsljusstaken. Vad mysigt!
Jag hjälpte mamma att laga lunchen:
Ner i kastrullen ska domPå med locketoch så ställer vi tiden

Ikväll ska jag nog bara slappa i soffan. Kram Elias


*081122* Ingen hockeypremiär, tyvärr!

Igår jobbade mamma. Pappa hade varit och köpt biljett till hockeyn, det skulle bli hockeypremiär för mig. Jag hade klätt upp mig i min hockeytröja, min nya hockeymössa och min hockeyhalsduk. Tyvärr så var motståndarna försenade och matchen startade alldeles för sent för mig. Istället så blev vi erbjudna att få gå på dambasket. Den matchen började under dagen, så det passade oss mycket bättre. Pappa var ju nyfiken på att få se om jag kunde sitta still så länge. Vi hade med oss massor av frukt bl a, så att jag kunde ha något att plocka med, om det blev för långsamt.

När vi kom till matchen, så fick jag en egen biljett av tjejen i kassan. Vi fick sitta högst upp på läktaren. Det var blinkade lampor som lyste på golvet, musik spelades och rökmaskinerna kördes. På spelplanen såg jag något som jag känner igen.....Mål! (men det var handbollsmålen som jag såg). Jag satt i pappas knä och pekade när tjejerna spelade, titta boll! När det var time out så kom det en massa tjejer och hoppade och skuttade. Det var intressant att se, för jag gillar när det händer saker. Vi var kvar första halvlek. Vi träffade Alice mamma där. Hon tyckte att jag var fin i mina hockeykläder, fastän dom var till fel sport just idag.


Det kan vara lite förvillande när mamma är och jobbar. Igår glömde jag bort mig flera gånger att det var pappa som var hemma med mig. När jag ropade på honom så sa jag: MaaPappa!! Han förstod vad jag menade.....hihi.

Ha det bra. Kram Elias

*081121* Fredag igen!

Idag fick vi besök av en rastlös William. Han ville inte vara hemma idag igen. Då är det bra att ha någon att åka till. Självklart så hade vi roligt och lekte en hel del. Nu har jag kommit på hur man öppnar den sista figuren i min pop-up leksak. Den har varit lite klurig, då man måste föra den i sidled.

Jag sov dåligt mitt på dagen, endast 30 min. Jag hade även en dålig natt. Mamma var upp sex gånger. Hon vet inte riktigt vad det är som stör mig. Natten till torsdagen vaknade jag bara kl 1(ville ha en kram) och kl 5 då jag åt vällingen.

På em har vi mest bara lekt och busat jag och mamma. Pappa kom hem ganska sent, så vi hann inte leka idag, men det tar vi igen imorgon, då mamma jobbar. Pappa har varit och köpt biljett till hockeyn. Tänk, det blir min första match. Mamma skulle gärna vilja följa med, men man kan ju inte vara överallt.

Idag har jag haft en mat-dag. Vissa dagar äter jag mycket och andra äter jag dåligt. Idag har jag ätit massor. Mamma trodde inte att det skulle rymmas någon välling i magen, men jag fick i mig allihop.
Jag fick smaka lite av mammas mat tidigare idag. Hon sa att det var vamt. Då blåste jag. Fiffigt va!!

Pappa köpte ny nässpray till mig. Det har varit så jobbigt att ta koksaltlösningen. Jag har fått panik när jag har lagt mig på rygg. Nu slipper jag det. Det sa bara.....pjuuuu......sen var det klart! Vilken tur att grannen tipsade mamma och pappa om det. Tack Anna!

Nu önskar jag er en trevlig helg. Hoppas att ni får göra något trevligt med någon ni tycker om! Kram Elias

*081119* Mycket besök på sista tiden

I söndags em hälsade vi på Alice, som ska bli storasyster i april. Grattis! Vi kastade boll bl a och skrattade. Hon hade ett kök, som vi lekte med och en traktor, som var rolig.


Måndag kväll var faster med familj över och hälsade på oss. Jag hade puss och kram kalas med mina kusiner.


I tisdags var William över på fm och hälsade på. Vi lekte och hade kul.


Idag var Märta hos oss, medans hennes mamma var på utvecklingssamtal. Det gick så bra när hon var här. Vi åt lite frukost och sen sov hon i min vagn i 50 min. Så kan det bli när man vaknar kl 5.15. Jag vaknade först kl 7.50 så jag var pigg och lekte själv istället.


På em fick vi besök av Oscar, som vi inte har träffat på över två månader. Ibland hinner man inte med alla kompisar och dagarna bara går. Nåväl, nu fick vi träffas och leka en stund i alla fall.


Idag kom det ett brev i brevlådan. Där står det att jag har fått dagisplats och ska börja inskolningen 090108! Vad spännande! Märta kommer att börja på samma avdelning och jag vet en annan tjej som ska börja där. Mamma och jag ska försöka gå dit och prata lite med dom innan dess, för att höra hur man gör när man skolar in sig. Hur länge tar det osv? Vi har bara hört bra saker om personalen och dagiset, så vi hoppas att det stämmer.

Jag ska försöka att sova lite bättre i natt. Det har varit lite tjorvigt i någon vecka. Det beror antagligen på att jag är täppt i näsan och att jag har fått en tand till, min sjätte. Den har precis brytit igenom och det känns. Jag önskar er söta drömmar. Kram Elias

*081119* Titta vad jag kan!


*081117* Fullt upp hela dagen!

Fm var vi till Stor och liten. Em hälsade vi på Malte och Märta.
På kvällen kom faster med familj och hälsade på.
Kram Elias

*081115* Mååååååål!!

När vi satt och åt så fick pappa dispans. Han fick äta i v-rummet och titta på hockeyn. Mamma och jag satt kvar i köket och åt. Jag hade precis ätit färdigt, då pappa skriker MÅÅÅÅL. Mamma tog upp mig och frågade: -Vad säger man? BHÅÅÅÅÅÅÅÅL! (Undra om hon tänkte att jag skulle säga Tack istället?)

Jag kan fler ord än så just nu:
Mål = Bhåååååål, (vrålar högt och mörkt)
Kissen säger: maaa
Traktor = tattooor, daaktoo
Lastbil = attbiil
Tutte = tutt
Tittut = titt tutt
Bu = bhöö
Där = däää
Tusse = dysse
Sen är det dom gamla vanliga orden, mamma, pappa, lampa osv.

Jag råkade bita mamma på ett känsligt ställe, så att hon skrek högt. Då blev jag rädd och ville upp i famnen. Då klappade jag henne fiiiint på huvudet, för det säger mamma och pappa att man ska göra. Jag avslutade med att ge henne en puss på munnen, som plåster på såret. Då blev hon glad. Vilken tur!

*081115* Julbaket är i full fart

Igår em fick jag baka pepparkakor för första gången! Det var intressant. Jag kunde inte låta bli att smaka lite dessutom. Det var faktiskt gott. Vad tycks om mina fina pepparkakor?



Idag fick mamma sova ut. Pappa brukar vara snäll och låta henne göra det på lördagarna. Idag sov hon till kl 11.15, då vi kom och väckte henne. Hon är så snorig och har haft svårt att sova i natt. Dessutom fick hon komma in till mig kl 23.40, 1.50, 4 och 6.05. Sen sov jag sött (bökade) bredvid mamma till kl 7.40.

Vi har inte gjort så mycket idag. Det är kallt och halt ute, med lite snö kvar trots allt. Just nu är det -9 grader. Nu ska jag titta på hockeyn på tvn med pappa. Hoppas att dom vinner. Heja pojkar! Kram Elias

*081114* Blött ute :-(

Det var så vackert ute när vi vaknade kl 7.15. Det kom stora snöflingor sakta dalande ner från himlen, -6 grader och lite sol. Perfekt tänkte mamma, idag går vi ut. Under tiden som vi åt frukost blev det bara varmare och varmare. Sen kom dise och regnet. Dessutom blev det +2 grader. Åh, vad trist! Det passade ganska bra, då mamma har blivit snörvlig i näsan. Vi stannade inne och luffsade runt i myskläderna istället. Vi har läst många böcker, ringt till farmor, spelat boll, tittat på Bollibompa (barntv) och ätit lunch. Idag fick jag smaka sharonfrukt efter maten. Det var gott. När vi var klara med maten, så kom pappa hem. Jag slängde mig på klubborna som vanligt och ville spela.

Nu har jag slagit personligt rekord tror jag, i att sova middag. Jag somnade strax efter kl 13 i min säng, sov där till kl 14, somnade i mammas famn och nu kl 15.20 vakande jag yrvaken, men glad.

Nu återstår att se om det påverkar nattandet ikväll. Ha det bra. Kram Elias

*081113* Kalas på bibblan

Natten var inge vidare. Vid kl 3 var jag ledsen. När mamma kom så kände jag på hennes händer och sa "baabaa" (flaskan). -Vill du ha flaskan redan nu, sa mamma. Då svarade jag: baabaa! När jag hade ätit upp vällingen så somnade jag snabbt.

Kl 4.55 var det dags att vakna igen. Pappa gick in, men jag ville inte somna om, så jag fick följa med till stora sängen. Efter lite tjorv så somnade jag på mammas arm. Strax därpå kissade jag och det gick igenom blöjan, pyjamasen, på mammas tröja, genom lakanet och till madrassen. Mina föräldrar fick slita upp mig, fastän jag sov, och bytta allting rent. Sen var jag så pigg och busade runt i sängen, pratade och buffade. Inte ville jag sova då heller, inte förrän kl blev 6.40. Tack och lov så sov jag till kl 8.40.

Se vad vi fick se när vi vaknade:
 Första snön för vintern! Ca 2 cm och idag är det mellan 6-10 minus.

Mamma och jag gjorde oss klara för dagen med frukost och kläder. Vi tog en promenad till centrum med Märta och hennes mamma. Vi hade ju fått inbjudan till 1-års kalas på biblioteket. Det var säkert 15-20 barn där och deras föräldrar, bl a William, Märta och en ny bekantskap vid namn Oliver. Vi fick tårta och saft. Sen fick man busa runt och titta på alla böckerna. Mamma och jag lånade 6st böcker. Dom flesta handlade om fordon och djur, mina stora intressen förutom bollar. William kröp runt bland hyllorna. Det tyckte han var kul!


Efter min sovstund åkte mamma och jag och handlade lite mat. Det gick riktigt bra idag, att sitta still. Däremot sa pratade jag hela tiden. Kassörskan sa att hon hade hört oss hela tiden och visste vart i butiken vi var. Hihihihi!
På kvällen hjälpte jag mamma med tvätten och sen läste pappa och jag dom flesta av böckerna som jag lånade idag. Favoriten verkar vara "Nu kör vi", som handlar om olika fordon.

Nu hoppas vi på en bättre natt. Vi hörs säkert snart igen! Kram Elias

*081112*

Idag har vi varit i farten hela dagen. På fm var vi till soptippen, Saab (pratade service) och sen åkte vi till hockeyarenan, för att titta på grabbarna när dom istränade. Jag fick stora ögon när vi klev in där. Sen kom leendet! WOW! Dom spelar ju hockey här, precis som på tvn. Mamma och jag satte oss på läktaren och jag satt still i ca 3 min, innan det sprätte till i benen igen. Det finns jättestora ytor att springa på där. Mamma och jag såg Alicias pappa på träningen.

På vägen hem somnade jag i bilen. Normalt brukar mamma kunna lyfta över mig till sängen, så sover jag vidare. Det gjorde jag inte idag. Tänk vad man klarar sig länge på 10 min sömn. Jag somnade inte förrän kl 15.15 och sov till klockan var 16.30. Då tog mamma upp mig och jag somnade på hennes axel och sov till kl 17! Sen har jag busat och lekt med pappa, innan det var dags att gå och sova.

Söta drömmar till er alla. Kram Elias

*081111* Dagarna bara springer förbi oss!

Vart tar dom vägen? Förra torsdagen (6/11) var vi till Alicia och hälsade på och lekte. Det var några barn där som jag inte har träffat förrut. Trevligt var det i alla fall.


I fredags lämnade vi bilen på lite service. Under tiden tänkte mamma hinna titta på lite kläder medans jag sov. Det gick dåligt. Jag vaknade så fort vi kom in i butiken. Då gick vi till mammas jobb istället. Där fick jag busa runt med flera jobbarkompisar. Jag tycker om att vara inne på chefens kontor. Det finns så mycket spännande saker där.

Lördagen jobbade mamma, så pappa och jag passade på att hålla på med husvagnen. Bl a så tömde vi pannan på vatten, så att den inte fryser i vinter.

Söndagen var vi iväg och handlade lite saker. Mest så blev det julklappar till mig. Mamma har sagt att hon inte vill springa runt i affärer i december och stressa. Undra om det har något att göra med att jag inte är så förtjust i att sitta still?!?

Igår måndag var vi på Stor och liten på fm. Sen sov jag gott i min säng. På em var vi in till stan och gjorde lite ärenden. Det gick så där. Vi hittade inte det vi ville ha och så var jag less på att sitta still. Tur att vi träffade William på stan, så att jag fick springa runt och busa med honom.

Idag var vi en sväng till William och lekte. Det behövde vi nog båda två. Kul var det och tiden gick fort. Nu ska jag sova middag och sen kommer pappa hem och busar med mig. Jag tror att vi ska spela innebandy och leka med "lamphunden". Pappa säger att det är en hund och mamma säger att det är en nalle. Hur som helst så brukar pappa kasta upp den i lampan, och då skrattar jag!

Min sjätte tand är på väg att spricka igenom när som helst! Det märks säkert, för jag tuggar gärna på gummisaker och annat roligt. Dessutom är det lite jobbigt med maten ett tag igen. Jag föredrar barnmat just nu. Det kan ha att göra med att den är lättare att äta......eller så är det smaken!?! Makaroner och korv är min stora favorit, utom barnmaten.

Ute är det varmt, blött och geggigt. Det är ca 3-6 grader varmt. Ännu har det inte kommit någon snö. Jag kommer tydligen att få en snowracer i julklapp. Pappa säger att om snön kommer innan dess, så får jag den då. Vi måste ju kunna testa den. Vad spännande!

Jag önskar er en trevlig dag! Kramar Elias
Tyst och skönt här hemma
Här är det lugnt, tyst och skönt

*081109* Grattis på Fars dag!


Kram på dig pappa! Jag älskar dig! Kram från Elias

*081105*

Idag har varit en lugn dag här hemma. I morse tittade vi på barntv. Jag sjöng med i signaturen: Ompa, ompa-pa (dvs Bolibompa, bolibom bompa).
På em var vi ute och tittade på traktorn som fyllde sand i groparna i gatan. Jag tycker om traktorer. När vi kom in så skrek jag. Först trodde mamma att det var för att vi gick in. Ibland är det nämnligen så, men inte idag. Jag gallskrek!!! Jag hade så ont i stjärten. Jag var alldeles röd och det sved. Mamma duschade av mig och då skrek jag igen. Mamma smörjde in mig och så fick jag gå runt i bomullsbyxor. Då kändes det bättre. Hoppas att jag kan sova gott i natt trots detta.

Jag är för tillfället mycket nyfiken på detaljer. Jag har upptäckt att mamma har leverfläckar, pappa har små märkeslappar på byxorna m.m.

Olika ord jag kan just nu:
paapa = pappa
bampa = lampa
baabaa = flaskan (vällingen)
babba = boll/ballong
Det kanske låter lika för vissa, men mamma och pappa hänger oftast med på vad jag menar.

Imorgon är vi bjudna till Alicia. Vi blir nog inte så många, men det är ju kul att få träffas och leka ändå.

Idag pratade mamma med kommunen om min dagisplats. Det verkar som att jag kommer att hamna på vårat andra hands val. Det blir säkert bra, men mamma tycker att det känns jobbigt att tänka på den tiden. Tur att jag inte kommer att behöva gå så många timmar i veckan.

Tack så mycket alla ni som kommenterar. Det är så roligt att se att ni är här och läser! Pappa älskar att sitta och kolla om någon har skrivit. Fortsätt gärna med det! Nu önskar jag er alla söta drömmar! Kram Elias

*081102* God morgon


*081101* Allhelgona helg

Hoppas att alla får en trevlig allhelgona helg. Vi har haft en trevlig dag. På morgonen var det -9 grader och frost överallt. Pappa åkte och bytte däck på lastbilen i morse. Mamma och jag klädde på oss och gick ut i kylan. Det var skönt i lä, till och med några plusgrader i solen. Tanken var att vi skulle leka ute, men jag hade så svårt för att behålla vantarna på, så till slut tog vi oss en promenad med vagnen istället. Det är skönt att bara sitta och titta sig omkring. Vi tittade på fåglarna, vovvar m.m. Det var så rofyllt att jag somnade i vagnen. Väl hemma ställde mamma vagnen i solen, så där sov jag i 1h 45 min.

På em tog vi oss en tur till Leos lekland. Det var mycket barn där, så jag hade lite svårt att koncentrera mig. Jag kände igen mig på en gång när vi klev innanför dörrarna. Vi åkte rutchkana, klättrade i borgarna, lekte i bollhavet m.m. Efter allt lek måste man vila. Se bara sista bilden på pappa.


På vägen hem åkte vi förbi kyrkogården och tittade på alla tända ljus. Det var så vackert och jag tittade mig fascinerat omkring. Vi tände ljus och ägnade en tanke åt våra nära och kära.

Nu hoppas jag att ni får en god natts sömn. Jag ska i alla fall försöka med det. Natti natti. Kram Elias

RSS 2.0