*090430* Febersjuk kille

*090429* Onsdag
Natten till onsdag blev jag sjuk. Jag vet inte om det beror på sprutan som jag fick. Vid kl 4 tog mamma mig till deras säng. Jag hade 38,2 i feber och sov oroligt.
Mamma var hemma med mig hela dagen. Vi gosade en hel del, tittade på dvd och barntv, lekte lite med bilarna m.m.
Jag orkade inte äta så mycket idag, utan ville hellre gosa med mamma.


På kvällen tittade jag på hockey med pappa i soffan. Det var Lulää som spelade ikväll igen (Sverige-Usa). Febern tog över och jag somnade sött i pappas famn.

Jag fick sova hela natten i mammas säng. Jag sov oroligt i natt med och vaknade säkert 20-30 gånger.

*090430* Torsdag
Jag sov ändå till kl 9.30. Jag ropade på pappa (som jag brukar när jag vaknar), men jag lät mest som en hes tonåring i målbrottet. Vi låg kvar och tittade på tv en stund i sängen innan vi började dagen.
Jag hade 38,5 så jag fick vara hemma idag med. Jag har varit klängig och gärna suttit i mammas famn och kramats och tittat på tv. På fm var jag hemma med mamma och vid lunch tog pappa över. Jag har varit hängig hela dagen och vi har tittat på hockeyn tillsammans i soffan bl a.
Just innan mamma kom hem, kl 20, hade jag fått alvedon, så nu går jag på överskottenergi. Jag hade 39,2 som mest. Då är det bra med alvedon, som kan hjälpa till. Jag får även hjälp mot min hosta. Snoret rinner. Då säger jag: -Åh nej!
Hängig kille, som sitter i sin saccosäck

Nu är det snart läggdags igen. Det blir lätt konstigt med sovtiderna när man är sjuk och sover flera gånger om dagen. Jag tror att jag ska sova hos mamma i natt igen. Hoppas att ni har haft en trevlig valborg. Kram Elias

P.S. Grattis mommo och poppo på bröllopsdagen!

*090428* 18-mån kontroll.....äntligen!

På morgonen var mamma och jag och hälsade på Williams lillebror. Han är jättefin, men han är så liten. Mamma fick hålla i plutten en stund. Jag blev lite fundersam på honom och osäker. Jag ropade på mamma flera gånger och till slut fick hon lägga ner bebisen och krama på mig istället, så att jag inte skulle börja gråta. Jag blev säkrare och säkrare ju längre vi var där. Jag tittade i Williams bilbok, som jag brukar när jag är där. Efter en stund fick vi klä på oss och åka till bvc.

Idag hade jag fått en ny tid till bvc, för 18-mån kontroll. Jag är ju snart 20 mån, men vad gör det! Jag fick väga och mäta mig: 13600 gr och 89 cm lång, med ett huvudmått på 49 cm.
Inne hos doktorn fick jag stapla klossar. Jag fick måla med en penna, som hade udd på båda ändarna. Det var konstigt! När jag hade studerat den en stund så kom jag på att det gick att måla med den ändå. Doktorn sa att jag klottrade.
Sen fick jag peka på magen och örat. Doktorn var jättetrevlig och tog mig på ett bra sätt. Han klämde mig på magen, lyste mig i ögonen och lyssnade på hjärta och lungor. Allt var finfint med mig! Jag fick spruta i armen. Det gick jättebra. Roligast var ändå att leka med några bilar som jag hittade. Doktorn undrade om jag pratade något. Mamma förklarade att jag pratar hela dagarna. Hon har försökt att räkna ord som jag kan säga och har hittills kommit upp i ca 50-60 ord. Sen kan jag ju massor av namn också.

Väl hemma åt vi lite lunch och nu ska jag ta och sova middag innan pappa kommer hem och leker med mig.
Hoppas att du får en bra dag. Kram Elias


*090427* Vårväder och trädfällning

*090425* Lördag
På fm var mamma, pappa och jag på vårmässan. Jag kunde springa runt i full fart. Mamma och jag hann nästan se hela mässan på 10 min. Vi träffade några bekanta, men jag hade inte tid att stå still och prata med dom. I början hann mamma med bra, då det var lite folk, men ju längre dagen gick dessto svårare blev det för mamma att hinna med. Då hamnade jag i vagnen istället.
Mamma åkte och jobbade kl 12. Pappa och jag skulle åka på öppet hus, men jag somnade i bilen, så då åkte vi hem istället, så att jag fick sova i sängen.
På em var pappa och jag ute och lekte i det fina vädret.

*090426* Söndag
Idag var det dags för trädfällning. Våran björk skulle ner. Vi fick hjälp av flera grannar. Jag var väldigt farsinerad av skyliften och motorsågen, men jag ville inte åka upp i skyliften med pappa. -Näääääjj!
Jag passade på att plaska i vattenpölarna, leka med min traktor och lastbil, titta på vad som hände, skotta snö och vatten, hälsade på vovven m.m. Det var ca 15 grader varmt ute i skuggan, solen kom fram ju längre dagen gick.
Före!Efter!

Mitt på dagen var det dags för mat. Jag åt 14 köttbullar och 15 vindruvor. Då tyckte mamma att jag hade ätit färdigt, fastän att jag frågade efter mieme (mera). Efter lunch var jag inte intresserad av att sova. Jag hade ju massor att bearbeta, från vad som hade hänt under dagen. Efter 50 min i sängen gav mamma upp. Hon tog upp mig, klädde på mig och tog mig på en promenad i vagnen. Det tog 5 min, sen sov jag som en stock. Jag sov bara 50 min. Jag ville ju inte missa allt för mycket av denna spännande dag.
Grannarna lockades ut av det fina vädret och av nyfikenhet. Dom ville också se björken falla.
Hmmm, vad gör pappa?Toppen är nådd!Jag och MärtaMalte springer i vattnetGrannsämjan var stark denna dag

*090427* Måndag
Idag darrade underläppen när pappa lämnade mig på dagis. Idag var det vikarier där, för resten av personalen hade planeringsdag. Som alltid så sa dom att jag hade haft en bra dag.
På em lekte mamma och jag en del med bilarna och garaget, läste böcker och busade.

Nu på kvällen har det ösregnat. Nu kommer det att försvinna massor av snö. Se bara vad som har hänt sista dagarna:
Torsdag 23/4Söndag 26/4Måndag 27/4
Torsdag, söndag och måndag.

På återseende! Kram Elias

*090425* Grattis William!

Jag vill säga grattis till William, som har blivit storebror, kl 23.29! Det blev en lillebror med massor av mörkt hår. Han vägde 3840gr och är 52,5cm lång. En riktig sötnos!

Kram Elias

Före och efterbild!

*090423* Vilket härligt väder!

Idag har mamma och jag varit ute största delen av dagen. Kl 8.30 tog vi oss en promenad till dagis för att hälsa på och leka där. Jag var även idag tveksam att gå dit. Mamma intygade att hon skulle stanna kvar, men jag tvekade ändå. Vi fick börja med att leka inne, samling med sång och fruktstund innan vi gick ut i det vackra vädret. Det var +10 grader i skuggan och +23 grader i solen. Jag höll mig nära mamma, men ju längre tiden gick så lekte jag bättre och bättre ute. Mamma tog chansen att gå bort en bit och tittade på mig på avstånd. Allt gick bra tills jag ramlade och insåg att mamma var "långt" borta. Efter det släppte jag inte hennes hand förrän det var dags att gå hem igen.

Under promenaden hem tittade vi på vovvar, pippifåglar, cyklar och skyliftar.
Väl hemma så åt mamma och jag fiskbullar och potatis, som jag slevade i mig. Efter det sov jag totalt 2 timmar och 15 minuter.

På em var mamma och jag ute tills pappa kom hem. Då var det dags för middag. Efter middagen gick vi ut igen. Jag har skottat snö, lekt med traktorn och lastbilen, gungat, sprungit i vattenpölar och skrattat.
Snöröjningen är i farten
Idag kom Barnens hus-katalogen med posten. Jag tittade i den flera gånger och jag drömde mig bort.


Det var svårt att varva ner ikväll, men nu sover jag gott. Hoppas att ni också får söta drömmar. Kram Elias

*090422* Onsdag

Idag har vädret varit underbart. +10 grader i skuggan och solen har lyst från en klarblå himmel. Vi behöver några fina dagar med värme, så att all snö försvinner snabbt. Än så länge är hela baksidan vit av snö.

Idag när mamma och jag skulle iväg så fick jag se något intressant. I solens strålar var det ett konstigt fenomen. Något som svävade i ljuset. Jag försökte att fånga det, men det gick inte. (Mamma var inte lika farsinerad av dammet som virvlade i solljuset.)

Väl på dagis så gick det inte så bra vid avlämnandet. När vi kom till grinden så vände jag mig om och sprang. Mamma hämtade mig och så gick vi tillsammans in på gården. Jag var inte så intresserad av att vara där idag. Jag var jätteledsen och ville till mamma hela tiden. Tårarna rann. Mamma var också ledsen när hon åkte från dagis.

Imorgon ska mamma och jag till dagis tillsammans och leka, fastän att mamma och jag är lediga. Vi ska göra en slags inskolning, så att jag kan känna mig lugnare där igen. Det har ju varit lite så där med avlämningen sedan vi var till Teneriffa.

Ikväll har jag och pappa busat massor medans mamma jobbade.

Jag önskar er alla en riktigt bra dag. Ta hand om varandra. Kram Elias

Mamma och jag spelar "kasta snöboll med Pingu" på Bolibompa sajten

*090419* Tora och Måmla!

Idag har jag och mina föräldrar varit och storhandlat. Mamma plockade varor och pappa jagade mig i butiken. Ibland så hjälpte jag mamma att lägga varorna i vagnen. En gång så testade pappa mig, för att se hur långt jag skulle springa om han släppte mig. Jag sprang, sprang och sprang och till slut var jag ute på parkeringen (med pappa alldeles bakom). Då tyckte pappa att det var dags att sluta mitt maraton.
Vi träffade Liams mamma i affären. Hon hörde min ljuva stämma genom butiken och kom och pratade en stund med mamma. Jag hade inte tid att stå still och pappa jagade mig.

Det kommer en massa ord ur mig hela tiden. Nästa varje dag kommer jag på något nytt ord. Just nu är två ord populära: Tor/Tora (stor/stora) och Måmla (många).
Mamma håller på att försöka sammanställa hur många ord jag kan, men hon hinner inte ikapp mig längre.

Jag har även kommit på hur praktiskt det är att mamma och pappa förstår mig. När dom frågar mig saker så svarar jag:
-Laaaa! (Jaaaa!)
-Mmmm
-Näää.

Sista nätterna har jag sovit ganska bra. Igår sov jag på dagen 1 timme i sängen och 1½ timme i mammas famn. Jag tror minsann att mamma också sov en liten stund. Hihihi.

Det har blivit lite kallare ute igen, tyvärr. Just nu är det bara +3 grader och det snöar i luften. Hoppas att det snart blir lite varmare, så att snön tinar och att våren kommer till oss. Det är så skönt nu för tiden när vi ska iväg. Då behöver jag bara skor, tunnare mössa och en jacka, istället för alla vinterkläder som jag inte tycker om att ta på mig. Det tar ju sån tid. En gång på dagis klev jag ut i tjocksockarna, för att det tog så lång tid.

Här kommer lite bilder från våran påsk hos farmor och farfar:
Mina nya kompisar: Byggare bobs gängMommo och jag åker sparkPoppooch jag äter korv i GropenMommo och jag åker bobMamma och jag åker bobPoppo och jag läser KronblomNäsan !Mommo och jag åker skoterpulkanVilka stora stövlar! HihihiBus busFödelsedagsfika för kusin SaraJag och Poppo åker traktorVår i luftenDet gåååår inte!Faffa och jag åker spark

Kram Elias

*090417* Dattis!

Dattis (grattis) till mig, för idag har jag namnsdag. Jag säger även dattis till Liams mamma som fyller år idag och dattis till min kusin Elin, som fick ett föl i natt.

På fm var mamma och jag till William och hälsade på. Nu är det (förhoppningsvis) inte länge kvar tills han blir storebror. Det ska bli kul att få lära känna hans syskon. William har en jätterolig bok som jag gärna läser när vi är där. Den heter Bilar (från filmen Bilar) och har en massa knappar som gör en massa ljud, bl a en bil som startar, droppande ljudet från oljekannan, radion i bilen m.m.

På em var vi till Liam och hälsade på. Vi sa dattis till hans mamma. Vi fick smaka tårta, men jag föredrog garneringen (vindruvorna och bananen). Vi lekte bl a med bilarna och traktorerna, men ibland ville inte Liam att jag skulle låna dom, så då tog han tillbaka dom. Då blev jag jätteledsen och gick till mamma och slog henne istället. Det var ju lättare så.
Vi satt vid bordet och målade med kritor. Det var jättelänge sen vi sågs, men det gick bra ändå.

Natten till idag vaknade jag endast för vällingen. Annars sov jag kl 20-7.25. Jag hoppas att denna natt blir lika bra. Hoppas att du också får sova gott och trevlig helg till er alla. Kram från Elias

P.S Tack för kortet Mommo och Poppo

*090410* Långfredag

Idag har jag fått Byggare Bob och gänget i påskägget. Vilken rolig överraskning.
Jag har redan hunnit leka massor med dom.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig påsk!
Kram Elias

*090405* Söndag

Idag har pappa pysslat på nere i källaren. Mamma och jag var och handlade mat på fm. Jag skötte mig bra och satt still i vagnen nästan hela tiden. Vid kassan släppte mamma ner mig och vips var jag borta vid brödet. Mamma får nog börja öva löpning snart, om hon ska hinna ikapp mig.

Det var svårt att somna på dagen. Det tog 70 min innan jag äntligen somnade. Sen sov jag i nästan två timmar.

På em hittade jag mammas bilnyckel. Jag satte den till örat.
-Hallo pappa! Mmmm. Mmmm.

Pappa hittade mitt badskydd, som jag hade när jag var nyfödd. Jag fick prova den, men den har blivit för liten:


Idag var det nollgradigt och kallt i luften, även om solen lyste. Mot husväggen var det +13 grader, men det har inte smält så mycket ändå. Nu längtar vi till påsken och hoppas att det blir kalasväder då.

Jag har en utmaning till "alla" som är in och tittar nästan dagligen, men aldrig ger sig till känna. Skriv gärna en kommentar i rutan nedanför. Vi vet att ni är ca 10-20 besökare/dag!!! Antar du utmaningen???

Kram Elias

*090404* Tatta vs Lia

*090402* Torsdag
I förrgår när jag satt och tittade i min leksakskatalog så ville jag visa mamma alla fina sakerna.
-Mamma, mamma! (Elias ropar på mamma)
-Jaa! (mamma tittar)
-Mamma, mamma, mamma! (Elias ropar ivrigt igen)
-Jaaa (mamma tittar igen och fortsätter sen med sitt)
-Mamma, mamma!
-Elias! (mamma svarar med mitt namn istället)
(Elias funderar)
-Mamma, mamma!
-Elias! svarar mamma!
-Mamma, mamma, mamma!
-Elias, svarar mamma åter igen.
(Elias funderar en stund)
-Liiiia! Liiiiia! (Elias har kommit på att det är så mamma ropar)

Nu är det nog bara en tidsfråga innan jag säger Lia istället för Tatta om mig själv!

*090403* Fredag
Igår, fredag, var mamma och jag förbi Wiiviam (William) och hälsade på. Han har varit mycket sjuk sista tiden. Det är aldrig roligt. Hoppas att han piggar på sig snarast, för han ska bli storebror om några veckor.
William och jag leker
Mamma och jag fortsatte in till stan, för att göra några ärenden. Jag somnade gott i bilen på vägen hem. Efter min tupplur tog mamma och jag en promenad till centrum, för att köpa lite gott att äta. Jag fick smaka skumbanan. -Miemma! (mera)  Mamma gav med sig och gav mig en till. Sen fick det vara bra. Vi tittade förbi på biblioteket och lånade några böcker, bl a Max-böcker och några fordonsböcker. Jag satt som ett ljus i vagnen och tittade på racerbilar och motorcyklarna i boken.
Det var soligt och skönt ute, även om det blåste en del. Det var ca +6 grader.

På kvällen hände det som både mamma och pappa har väntat på. Jag brukar leka i soffan och klättrar gärna på ryggstödet. Varken mamma eller pappa såg vad som hände, men dom hörde dunsen och mitt vrål. Jag var ledsen ett bra tag, men sen busade jag som vanligt igen.

I natt var det åter igen dags för nattstrul. Det har varit mycket sånt sista tiden. Jag vaknade kl 21.30, 22.30, 23.30 och 0.30. Vid halv tolv fick mina föräldrar nog. Dom svarade mig när jag skrek, men jag fick ligga i mitt rum. Jag var inte nöjd och skrek i 35 min innan jag la mig ner. Vid halv ett var det dags igen. När jag väl hade somnat om, så sov jag till kl 7.

*090404* Lördag
Idag har mamma passat på att städa lite, pappa har jobbat nere i källaren och jag har lekt med garaget jättelänge alldeles själv. Mamma tjuvkikade på mig lite nu och då, men det märkte jag inte, för jag var så koncentrerad.
Att sova middag är överskattat. Det tog mig nästan 40 min att somna. Tänk om jag kunde få slippa sova om dagarna.

Hoppas att ni får en trevlig helg. Kram Elias

*090401* April, april...

Idag har det varit riktigt skönt ute. +8 grader och snön har droppat från taket.

*090327* Fredag
Idag var jag på dagis. Det gick riktigt bra när mamma lämnade mig.
Pappa hämtade mig och vi åt pippi (pizza). Det är gott.

*090328* Lördag
På morgonen packade vi och gjorde oss iordning för att åka till festen. Mamma var förbi loppisen en stund och köpte några nya böcker, ett Puh-pussel och lite kläder till mig. Jag fick åka skoter med pappa en liten stund.

När vi hade åkt några mil, så kräktes jag. Det var inte mycket och efter det så sov jag resten av resan. Vi var framme vid lunchtid. Vi packade ur bilen, installerade oss i stugan och klädde på oss för en utedag. Farfar var grillmästare. Det serverades korv, min favorit. Det var inte så noga för min del att den var grillad. Jag tog falukorven ur lådan och räckte den till farfar: Faffa! Han förstod vad jag ville och skar en bit åt mig.
Efter lunchen var det pimpeltävling ute på isen. Jag och mamma gick runt med bobben och tittade hur det gick för allihopa. Henrik fick en liten fisk, som han la tillbaka i hålet. Jag vinkade till fisken och sa: Häjjå!
Jag stod länge bredvid Faffa och tittade på hur han gjorde med spöet.
Nä, ingen fisk!
Efter pimpeltävlingen gick vi in en stund och bytte kläder, hade lite fruktstund och lekte, innan vi gick till stora stugan. Där blev det middag (tacos), levande musik och lite tävlingar. Jag hade jättekul och lekte med ballongerna, spelade på synten och busade med H-L bl a. När klockan blev 20 orkade jag inte festa längre. Mamma och jag gick till våran stuga och gjorde natti natti. Tack vare babyvakten kunde mamma gå tillbaka och jag kunde sova gott. Det gjorde jag åtminstone till kl 23, sen tjorvade jag en del under natten.
Gosar med kusin MalinEskimåpuss! (gnuggar näsorna)H-L spelar musikVinnarna i pimpeltävlingen

*090329* Söndag
Tack vare att vi hade ställt om klockan sov jag till kl 8. Vi åt frukost i stora stugan, klädde på oss och gick ut på isen. Idag snöade det och var mulet, -5 grader. Jag sov middag i vagnen ca 1,5 timme. Under tiden passade mamma på att packa ihop våra saker. På vägen hem kräktes jag också i bilen. Trist!
Vi var förbi faster och lämnade av saker, åt middag och tittade på fåglarna. Klockan var 19.30 innan vi var hemma. Då var det bara att lasta ur allt och göra mig klar för natten.

*090330* Måndag
På vägen till dagis fick jag titta på Byggare Bob i bilen. Vilken lyx. Jag var på dagis till klockan 13.30. Där hemma väntade farmor och farfar på mig. Dom skulle åka hem, men ville säga hejdå först. Sen var det middag, titta lite på Byggare Bob och pyjamasdags. Nu kan jag namnen på nästan alla figurerna i Byggare Bob.
Bob Bob, Mehma, Kopi, Maja, Julle m.fl (Byggare Bob, Menta, Skopis, katten Maja och Rulle)
Jag fick Skopis av våran granne. Den leker jag jättegärna med. STORT tack Anna!
Bob, Maja och Wilma

*090331* Tisdag
Dagens äventyr: en tur till Ikea. Vi har ju inte lika nära som vissa andra. Jag klarade mig bra i bilen, förutom att jag var lite rastlös. Väl inne på Ikea, så startade vi med en korv. Mums! Jag fick springa runt med en liten lära-gå-vagn och passade på att utnyttja hela Ikeas ytor. På vägen hem sov jag som en stock hela resan.
På kvällen jobbade mamma. Jag och pappa tittade på Luleå som spelade hockey. (Sverige-Schweiz) Jag hejade på Luleå, Luleå och klappade händerna.
Jag sov oroligt mellan kl åtta-midnatt. Sen sov jag ända till klockan 6.

*090401* Onsdag
Idag var jag på dagis. Jag var ledsen när mamma gick. När pappa hämtade mig hade jag ett blåmärke i pannan och torrt blod i näsan. Det är inte alltid så lätt att hålla sig i skick.
Jag fick bada en stund på kvällen och så målade jag.


Nu ska jag försöka sova gott och ladda för en ny dag på dagis. Kram Elias


RSS 2.0