*071221* Nu åker vi söderöver

Nu är det snart dags! Vi åker söderöver över julen och blir borta ett tag. Därför vill jag och mina föräldrar passa på att önska er alla en RIKTIGT GOD JUL! Ta hand om er.
Julkramar från Elias och hans mamma och pappa

image115

*071220* Dan före dan före dan före dan före doppare dan

Här kämpar vi på med att packa och förbereda för julen. Pappa måste jobba imorgon också, så vi får se när vi kommer iväg. Mamma tvättar, packar och underhåller mig om dagarna. Vad jag gör? Jag busar, skrattar och håller igång *hihihihihihi*

Godnattkram från Elias och John Blund

*071219* Grattis faster

Idag har det varit fullt upp och morgon blir det likadant! Lika bra att jag försöker sova några timmar. Klockan är ju snart midnatt.................IGEN!!!

Kram Elias

*071218* Ikväll är det hockey på tvn

Igår var jag jättesnäll och somnade kl 22.15 i min spjälsäng. Mamma tordes inte gå och lägga sig, för hon är van att jag vaknar igen och håller igång till midnatt. Kl 23 gick även mamma och la sig. Kl 23.30 vaknade jag och var hungrig, men sen sov jag ända till kl 6.30 och ville då ha mat. Kl 7.30 gick jag och la mig igen och har sovit ända tills nu.

Här hemma är det full fart nu innan jul. Idag har mamma bokat tvättstugan hela dagen och så ska hon baka en banankaka, som vi ska ha med på återträffen med föräldragruppen. Pappa håller på nere i källaren för fullt. Han är ju hemma pappaledig. Han säger att toaletten ska bli klar, så att jag kan använda den sen när vi ska bada och basta. (Kanske även för att våra gäster ska kunna ha en toalett vid gästrummet.)

Farmor kommer över idag och ska slå in julklappar. Undra om det finns några till mig? Mamma och pappa säger att man ska vara snäll för att få julklappar. Jag tycker att jag gör så gott jag kan och skrattar och är glad, men ibland så orkar jag inte. Då får jag äta lite eller sova middag, så brukar jag orka en stund till.

Imorgon ska vi som sagt var på återträffen efter lunch. På fm måste vi fixa en julklapp till och på kvällen ska vi fira faster som fyller år.

Torsdag måste mamma packa och göra klart för julen. Vi åker ju på fredag.

Men ikväll ska vi ta det lugnt i soffan och titta på hockeyn. Det tycker jag är kul. Jag ligger gärna på min filt och tittar när alla gubbarna åker runt runt på tvn. Pappa har försökt att förklara reglerna för mig och han säger att jag ska få följa med på arenan, när jag blir större.

Ta nu hand om varandra och kom ihåg att njuta av julen. Kram Elias
    Heja Luleåååå!!

*071216* Tredje advent

Om en vecka är det jul. Tiden går så fort. Idag har mamma och pappa tänkt att ta fram julgranen.

I morse tog pappa hand om mig, när jag vaknade kl 8.30, så att mamma fick sova.......och det gjorde hon verkligen. Hon sov till kl 11.30, men då var jag hungrig.

Idag har jag haft besök av våra gamla grannar, fam Magnström. Sen har jag badat med mamma, medans pappa dammsög. Idag fick vi bort mitt mjölkskorv ordentligt!

Igår gick vi på promenad till farmor och farfar. Det tar bara ca 25 min att gå till dom. Helt perfekt, för då hinner jag sova en stund, så att jag är pigg och glad och kan umgås med dom. Farfar tyckte att det var fånigt att jag skulle ligga på golvet, så han gick runt och bar på mig medans vi var där.

På onsdag har vi återträff med föräldra gruppen. Det ska bli kul att träffa allihopa och då får jag ju även träffa min kompis William. Jag är äldst i gruppen, sen kommer William 6 dagar efter mig, sen kommer Ester ca 3 veckor efter mig och sist en tjej, som föddes ca 6 veckor efter mig.
Vi får se hur mycket pappa blir hemma i veckan, för han måste jobba lite grann också. Vi planerar att åka söderöver på fredag och sova hos morfar och sen åka vidare på lördag till mormor.

Ta hand om varandra nu i juletid och kom ihåg att inte stressa för mycket. Ni måste ju hinna längta lite efter tomten också. Advents kram från Elias

*071214* 10 dagar kvar till jul

Idag ska mamma och jag ta oss in till stan och göra bort det sista julklapps köpen......hoppas hon. Det är inte mammas favorit sysselsättning att åka till stan, men ibland så måste man. Då gäller det att man gör bort så mycket som möjligt, så att vi slipper åka dit på länge.

Igår var vi till farmor och tittade på lucia tåg, som kom till huset där dom bor. Det var en skolklass som lussade. Dom var så duktiga och jag var jättenyfiken på dom. Jag satt som ett ljus och bara tittade och lyssnade. Farmor sa att jag är lätt att ha med. Det var väl en fin komplemang. Efter lussande tog vi oss en promenad hem. Jag sov som en stock i vagnen. Det var riktigt skönt ute, bara -8 grader.

Idag är det ännu mildare. Det står +0,5 grader på termometern.

Idag är det sista dagen som pappa jobbar på ett tag. Han ska vara pappaledig resten av året. Mamma tar semester istället, så att vi får vara tillsammans hela familjen. Det ska bli så skönt. Om en vecka åker vi söderöver, för att fira julen. Vi blir hos mormor och plastpåsen i år. På resan ner, så stannar vi till hos morfar och Eva och sover. Det blir lite för länge för mig att sitta i bilstolen hela resan ner. På vägen hem är tanken att vi gör likadant.

Jag önskar er en trevlig dag. Kram Elias

*071213* Lusse lelle....

Trevlig lucia önskar jag dig. Kram Elias
image109

*071211*

Idag är det kallt ute och då vill inte mamma att jag ska vara ute. Vi hade -14 grader på fm. Mamma har satt gränsen vid -10. Istället får vi vara inne och försöka göra lite nytta.
Kram på er!
 Mormor och jag busar
 Plastpåsen
 Jag provar min hoppgunga

*071210* Äntligen kallt ute igen! Inget mera slask tack!

Idag är jag trött! Jag har ändå sovit bättre i natt än vad jag har sovit sista veckan. Mamma tror att jag är inne i en tillväxt period, för jag äter så ofta om nätterna ett tag. På bvc sa bm att jag var 73,5 cm lång (jag var 61 cm förra gången), men sen insåg hon att hon sa fel. Hihihi. Jag är ju 63,5 cm. Numera väger jag 6735 gram.
Jag fick min första vaccinations spruta i tisdags. Det gick jättebra! Jag var bara ledsen några sekunder, innan bm tokade bort mina tårar. Hon var så rar! Mormor var med oss dit, som sällskap.

Igår var vi på glöggkväll hos bekanta till mamma och pappa. Det var en söt tjej där, som heter Alice. Hon är så snäll och lånar ut sin mobil och babygym åt mig. Björn-mobilen har vi snart nött ut. Alice mamma säger att det gör inget. Vilken tur för oss!

Idag ska mamma och jag ut på en promenad. Det är -6 grader, så det är inte så farligt.

Idag är det bara två veckor kvar till julafton. Jag undrar om det kommer någon tomte då. Jag har ju inte träffat honom, men plastpåsen har förklarat för mig, att tomten undrar om man har varit snäll. Jag tror att jag har varit det.

Nu har mamma börjat plocka undan en del kläder i stlk 62. Det går undan i storlekarna. Det dröjer säkert inte länge förrän jag får börja med stlk 74. Vi har så mycket kläder, som vi har fått och får låna, som ligger och väntar i min garderob.

Nä, nu ska jag ta mig en liten tupplur! Ha en bra dag och fortsätt gärna att skriva en kommentar. Det är så roligt!
Kram Elias
 Jag och pappa är ute på promenad. Jag kan gå 3-4 meter innan jag blir trött! Duktig jag!

*071207* Plask, plask ute

Åh vilket trist väder det är ute. +2-4 grader och plaskar överallt. Rena rama Stockholms vintern.

Igår fick jag prova hoppgungan. Den blir nog en kul grej att använda, men jag är lite för liten för den ännu. Jag är nämnligen lite för kort, så jag måste växa till mig lite till, innan jag får riktigt kul i den.

Ikväll ska hela familjen ut och äta julbord. Vi blir 10 st. Jag har aldrig ätit julbord, så vi får se om det är gott.

Imorgon åker mormor och plastpåsen hem till södern. Det har varit så kul att få ha dom här och lära känna dom lite bättre. Det dröjer inte länge innan vi åker ner till dom för att fira jul.....min första jul! Nästan allt jag gör är min första.....hihihihi!

Nu ska jag ladda för mitt fredags bad. Jag önskar er en trevlig helg. Kram från Elias

*071205* Nu är jag tre månader gammal

I måndags blev jag tre månader gammal och nu gör jag stora framsteg dagligen:
Jag har börjat greppa djuren i babygymmet och konsentrerar mig väldigt när jag väl får tag i dom.
I måndags tog jag tag i en leksak med hela handen.
Idag tog jag mig äntligen runt från rygg till mage, sen låg jag still i ca 10 sekunder innan jag vände mig om till rygg igen.

Just nu är mormor och plastpåsen här i veckan. Dom åker hem på lördag igen. Vi håller på att hjälpa farfar och farmor att flytta och flyttstäda. Vi har varit där hela veckan.

Nu är det snart läggdags, men först ska jag leka lite till i babygymmet. Söta drömmar önskar Elias
 

RSS 2.0