*090721* Tisdag


Sommarhälsningar från Elias
(fotat av M.Wikner)

*090712* Sångtexter

Jag övar för fullt på sångtexter till olika låtar. Just nu är Byggare Bobs sång en stor favorit och jag har kommit ganska långt på den och jag får tycka:
Bandi, Menta, Lulle, jä, Popis, Tadi........sen kan jag inte mer än så länge! Ni som kan Byggare Bob vet ju att den går så här:
Bobbis bygger, bygger rubbet
Bobbis bygger, bygger bäst

Bandis och menta och Rulle, yeah
Skopis och Kranis, Wilma mé
Bob och hans gäng, de jobbar mest
jobbar tillsammans då går de som bäst.

Bobbis bygger, bygger rubbet
bobbis bygger, bygger bäst

Grållen och Sparv, Maja och Plugg
har aldrig tråkigt ett enda dugg.
Bob och hans gäng, de jobbar fort
Jobbar tillsammans då går det som smort!
Jobbar tillsammans då går det som bäst

Bobbis bygger, bygger rubbet
Bobbis bygger, bygger bäst!

Jag försöker hänga med i olika texter och försöker lära mig texterna. Det är bäst för mamma att hon hänger med i svängarna, för annars vet hon inte vad jag sjunger.

Jag kan även: Tulen datt, datt, datt. (en kulen natt, natt, natt)

Ibland så sjunger jag på signaturmelodin till Tweenies: Hej hej......Tidi! (Tweenies)

Jag pratar hela dagarna och varje dag kommer det nya ord och uttryck.
mer tvätta släpet
mamma ställa tona (skorna) (Hihihi, mamma tyckte att jag skulle ställa skorna i hallen) ;-)

Idag kom min första 4-ordsmening:
Nu jia hämta tula (Nu Elias hämta kulan).

Idag har mamma försökt att klippa häcken med mig som sällskap. Vi hann med mycket annat också, som att hälsa på grannarna, sparka boll, bada i poolen m.m.

På kvällen blev jag så trött och ledsen och somnade snabbt. Hoppas att det blir en bra natt. Stor kram från Elias
Picknick på baksidan

*090708* Onsdag

Idag har mamma och jag haft en lugn morgon här hemma. Vi sov till kl 7 och gick sedan runt i pyjamasen ända till kl 12. Vi lekte massor med bilarna och jag passade på att tvätta flera bilar. Mamma bakade en kaka och jag tittade lite på Byggare Bob.
 

Vädret har inte varit så tilltalande sista dagarna. Endast +11-13 grader och mulet. Dessutom har det blåst vissa dagar. Därför var det skönt att bara vara inne idag.

Vi tog oss en promenad, så att jag fick vila. Efter vilan gick vi ut en kort stund innan det var dags för middag. "Lorv" (korv) och makaroner. Smaskens!!!
Vi for en sväng till affären och handlade mjölk, som vanligt och åka till återvinningen.

Ikväll kom pappa hem lite tidigare, så att vi hann busa en stund. Det uppskattade jag! Jag var uppe i varv, men det gick bra att somna trots det.

För några dagar sen pratade jag en hel del om Tåte (Åke) och klickade med tungan som han gjorde.
Jag fortsätter att jobba på mina ord och meningar:
Jia tätta bile (Elias tvätta bilen)
Mamma läta bot (Mamma läsa bok) m.m.

Nu ska jag försöka sova gott. Söta drömmar! Kram Elias
Snygging!

*090707* Kompisar!

Idag på fm var vi först förbi pappas jobb och lämnade mat till honom. Efter det var vi till William och hälsade på. Oscar var också där. Vi sprang och busade, hade mellis ute, lekte i hans hus, sparkade boll m.m. Trevligt!

Mellis
Oscar

Efter vilan tog mamma och jag det lugnt hemma. Jag lekte mest med bilarna och mamma fixade lite med sina bestyr. Idag kissade jag på pottan två gånger. Första skvätten kom tyvärr på golvet, men jag lär mig nog snart hur detta funderar. Efter middagen fick jag bada i stora badkaret. Det är roligt. Idag fick jag ha "tvål" i vattnet (skumbad). Det var spännande och jag jagade bubblorna.

Pappa jobbar mycket just nu och hann precis hem innan jag somnade. Då blev jag glad.

Mellan kl 22-22.45 var mina föräldrar in till mig 4-5 gånger. Därför fick jag sova i stora sängen och gjorde det ända till kl 7. Inte illa!

Hoppas att ni har sovit lika gott. Kram Elias

*090706* 3-ordsmeningar och tandsprickning

*090702* Torsdag
Mamma och jag var till William och rastade av mig. Williams pappa var snäll och lekte med mig en stund, så att mamma fick vila lite.
Jag sjunger gärna på Lilla snigel och har lärt mig fler ord i den sången: Atte de, anna tar de!
Jag kan också: kulen datt, datt, datt (En kulen natt)
En annan favorit just nu är: Apa, ompa, ompa. (Tänk om jag hade en liten, liten apa)

På em kom Liams och hans föräldrar förbi. Vi hade jättekul och lekte med bilarna, Byggare Bob, åkte rutchkana och lekte i sandlådan. Vi gick runt, runt genom huset och busade.
När dom hade åkt hem så pratade jag mycket om Liam. Jag sov även med min nya lastbil, som jag fick av Liam. Tack så mycket.

*090703* Fredag
Idag var jag, mamma och William med hans familj upp på Hägnan och tittade på djuren på fm. Det är roligt. Jag och William fick gunga gungbräda och spika med hammaren bl a.

På em packade vi ihop och tog oss en helgtur med husvagnen. Det är alltid lika svårt att varva ner när vi kommer till ett nytt ställe. Medans mamma och pappa monterade förtältet, så smet jag till lekparken flera gånger. Det var inte så farligt som det låter, för den låg alldeles bakom husvagnen.

Jag somnade strax efter kl 21 och hade en jobbig natt med tanke på mina kommande tänder.

*090704* Lördag
Mamma fick sova ut. Pappa och jag spelade boll och läste böcker. Sen var det pappas tur att få sova en stund. När det sen var min tur att sova, så sov jag två timmar i sträck i vagnen.

Jag har nu även lyckast komma på hur man använder sig av 3-ordsmeningar:
Pappa pela boll (pappa spela boll)
Mamma läta bok (mamma läsa bok) m.m.

På kvällen gick vi ut och åt och då fick jag lära mig att man måste tydligen vänta tills alla är färdig. Förrut har det räckt med att jag säger Jia pärdi (Elias färdig) och då har jag fått gå ner, men idag var det annorlunda. Hihihi!

Jag fick varva ner med att titta på Byggare Bob, som letade efter sin pappa.
Ikväll fick jag alvedon när jag gick och la mig och då sov jag mycket bättre tills jag kissade igenom. Efter det gick jag sova i stora sängen.

*090705* Söndag
Under natten pratade jag flera gånger i sömnen. Jag pratade om vovven Fia, Menta och Popis (Skopis) från Byggare Bob och rätt vad det var så ropade jag på: Bobs pappa, precis som dom gjorde i filmen igår kväll.

Jag sov ända till kl 8.20. Vi åt frukost, mamma och jag duschade och sen packade vi ihop och åkte hem. Jag somnad i bilen, men sov bara 50 min totalt. Det har varit jätteskönt och behövligt för oss alla med en lugn helg tillsammans.

Em blev lite gnällig. Jag var ute en stund och hjälpte pappa att sätta upp staketet. Jag åkte i min rutchkana och lekte i sandlådan innan det var dags att gå och göra mig klar för natten.
Mamma fick gnugga tandköttet tills jag somnade. Mellan kl 1-2.30 var jag tjorvig pga tänderna igen. Vid 4.30 fick jag komma till stora sängen igen.

*090706 Måndag
Jag vaknade kl 7 och frågade efter pappa. Mamma sa att han har åkt och jobbat, så jag somnade om igen. Några minuter senade smög pappa in och då skrek jag: Dä ä pappa!!!! Pappa såg snopen ut och började sen att skratta.

I natt har ÄNTLIGEN tre av fyra tänder spruckit igenom. Hoppas att jag slipper ha lika ont i fortsättningen.

Mamma och jag var på Dollarstore och jag hittade mig en förpackning med bilar som jag köpte. Dom var jätteroliga! Sen var vi och handlade mat, for hem och lekte med bilarna, åt lunch och sen tog vi oss en promenad i vagnen.
Nu accepterar jag att vila i vagnen. Första dagarna på sommarlovet blev jag jättearg när mamma la mig i vagnen. Nu har jag insett hur skönt det är att vila lite och sover gärna 1-2 timmar. När jag vaknar så ropar jag på mamma. Inte som förr, då jag alltid vaknade ledsen.
Jag kan även berätta att sedan 3-4 veckor tillbaka äter jag inte längre välling om nätterna.

Hoppas att ni har en skön dag. Kram Elias


*090701* Taata!

Efter en jobbig och tjorvig natt i nattens hetta vandrade mamma och jag ner i källaren, men det gick inte nå bättre där. Mellan kl 1.30 och 5.15 var det struligt. Kl 7.30 vaknade jag för dagen.

Vi ringde till mommo och sen gjorde vi oss iordning för dagen. Mamma och jag skulle åka och hämta en rutchkana, men den gick inte att ta isär, så vi lov att vända hem utan någon taata (kana).
Jag var inte glad åt detta. Jag ville ju åka kana. Mamma sa att vi skulle hämta den ikväll istället i pappas lastbil.

Jag var kinkig och grinig när vi kom hem. Vi åt lunch och sen tog vi oss en promenad i vagnen. Jag sov 2½ timme idag. Det var behövligt från nattens tjorv. Kl var 15.35 när jag vaknade, så det var nästan dags för mat. Jag fick lite yoghurt innan pappa kom hem.

Efter maten åt vi jordgubbar och sen åkte vi iväg för att hämta rutchkanan. Det var jättekul att åka i den. Jag ville inte alls gå in och sova, men det är svårt att vinna över sina föräldrar...........än så länge.
Däremot så gick tandborstningen toppenbra. Pappa frågade: -Hur gjorde Elin? och då gapade jag stort och sa: AAAAAAAAA! Det var länge sen det gick så fort att borsta tänderna.


Jag utökar mitt ordförråd varje dag och dessutom ökar mina 2-3 ordsmeningar.
Jia pitte patt (Elias sitter fast - i bilbältet).
Mamma leka.
Pappa dutta (pappa duschar).
Mamma han-du (mammas handduk).
Mamma kala bäpple (mamma skala äpple - men det var egentligen potatis.)
Jia taata (Elias åka kana)
Detta var bara ett litet urval av mina nya meningar!!

Som vanligt så är det svårt att varva ner när något kul och spännande har hänt, så jag somnade inte förrän kl 20.55.

Imorgon ska jag åka massor av kana. Jag önskar er en trevlig dag. Kram Elias


RSS 2.0