*071029* Nytt bvc-besök och åtta veckor gammal

Nu mår jag bättre i magen igen och har bara vaknat en gång i natt, när jag blev hungrig.
Idag var vi till barnmorskan igen och nu väger jag 5750 gram, är 59,5 cm lång och är åtta veckor gammal. På lördag blir jag två månader.

Imorgon ska jag och mamma på äventyr. Vi ska ut och flyga för första gången. Vi ska flyga till Arlanda och hälsa på mammas familj och vänner. Sören är snäll och kommer och hämtar oss där. Det ska bli så spännande. Jag tror att mamma har lite resfeber.

Nu ska vi packa färdigt, så att vi slipper stressa imorgon. Ha det bra. Kram Elias

 


*071027* Testing, testing......

I natt blev det inte många timmars sömn. Mamma och jag var upp en gång i timmen.

Dagen blev inte så mycket bättre. Jag har prövat mammas tålamod och det har hållit, men ikväll var hon trött. Vilken tur att pappa kom hem och tog över. Jag sover nämnligen bara 5-10 min och sen är jag pigg och för det mesta glad igen i 30-60 min. Sen blir jag jättegnällig och trött. Det är svårt att somna, när man är så nyfiken.

Idag har jag varit duktig och övat på att ligga på mage och lyfta huvudet. Det går riktigt bra. Jag passade även på att rulla över till rygg igen. Först gjorde jag det en gång på fm och sen även en gång på kvällen. Lyckträff?? Ja, vem vet. Jag får väl fortsätta att öva och se om jag klarar det imorgon också. Pappa ville filma mig, men då orkade jag inte hålla upp huvudet så länge.

Nu ska jag försöka sova några minuter igen. Söta drömmar allihopa önskar Elias

*071025* Ny dag med nya äventyr

Idag är det torsdag. Oj vad veckorna går fort. Jag har hunnit bli sju veckor i måndags och jag är mer och mer vaken och pratar gärna med den som är sugen på en pratstund. Igår var det farmor och farfar, som fick sig ett låååångt samtal. Vi var och hälsade på farmor på sjukhuset. Nu mår hon mycket bättre och funderar på att komma och bo hos oss någon natt, innan dom åker hem igen.

Idag ska mamma försöka göra lite nytta medans jag sover. Det gör ju inget, bara hon tar sig tid för mig när jag är vaken, för annars blir jag lätt less och lite gnällig. Det är ju bästa sättet att få mammas uppmärksamhet. *ler busigt*

I förrgår natt var jag snäll med mamma och sov från kl 0.30 till 6.50. Det var hon värd tycker jag! Annars vaknar jag gärna en gång per natt och får mig lite mat och en ren blöja, sen sover jag till ca kl 6-7 och äter igen och har mamma tur, så kan vi somna om till kl 9.

Dags för en liten tupplur. Tack för att ni skriver en kommentar i bloggen. Det är så kul att veta att ni tittar in. Önskar er en bra dag. Kram från Elias

 Man orkar ju inte hålla igång hela tiden
 Titta vad jag är duktig på att hålla upp huvudet själv!


*071022* Storebror finns inte mer :-(

Det saknas någon här hemma. Min storebror finns inte mer. Våran älskade Tusse har lämnat oss med ett stort tomrum. Han blev 12, 5 år gammal.

På onsdagen var Tusse pigg och som vanligt. På torsdags morgon märkte mamma att Tusse haltade och ville inte äta och dricka. På fredag åkte vi in till vetrinären med honom för att kolla upp vad som var fel. Dom tog ett blodprov, som inte gav några bra värden, så dom behöll honom över helgen. Söndagens provsvar var ännu sämre, så därför fick vi lov att söva Tusse. Vi saknar honom så mycket!

Vila i frid storebror. Kram från lillebror Elias

   Tusse gosar med mattes mage under graviditeten
   

 Storebror och lillebror

*071018* Nytt bvc-besök idag

Idag var jag och mamma till bvc, för att väga och mäta mig. Våran bm var sjuk, så vi fick en vikarie. Hon tyckte att jag är väldigt vaken och med. Hon sa till och med att jag ligger lite före i utvecklingen. Idag vägde jag 5265gr (jag har gått upp 1,4kg sedan födseln) och var nu 57,5cm lång (jag var 53 cm vid födseln).
Efteråt var vi till Ebon och William och hälsade på. Tack för en trevlig em och god fika.

Jag har kommit underfund med hur mobilen ovanför min säng fungerar. Först kommer det en björn, sen kommer det en björn och sen en björn till. Det gäller att man håller koll på dom, för det kommer nya heeeeela tiden. *hihihi* och så spelar den fin musik. Tack Alice för att jag får låna den och ditt baby gym, som jag använder mer och mer.
Jag har börjat med att söva mig själv när jag ligger på en filt på golvet. Det är inte roligt att ligga i vagnen längre, för jag ser ju inget, för dom höga kanterna. Vilken tur att mamma kom på det.

   

Härom kvällen låg jag i soffan och tittade på tv. Det var ett band som spelade. Pappa frågade om han fick byta kanal. Han bytte, eftersom jag inte svarade. Då blev jag jätteledsen, så pappa bytte tillbaka........då blev jag glad igen ;-) Jag gillar nämnligen musik. Mamma och jag brukar spela radio eller mina barnskivor om dagarna.

*071016* Kände mig varm och gnällig idag

Usch vilken dag. Det regnade och var grått och trist. Dessutom hade jag magknip och kände mig varm hela dagen. Mamma fick bära på mig hela dagen. Stackars mamma var alldeles slut på kvällen. Pappa kom hem kl 14 och kände sig hängig han med. Pappa skickade vi ner i källaren, så att han fick sova ut. Det behövs när man jobbar.

Idag hoppas vi på en bättre dag, med både väder och hälsan. Skriv gärna en kommentar om vi vill.
Kram på er från Elias

    

*071015* Äntligen hemma!

Nu är vi äntligen hemma igen efter en händelserik helg. Älg och renar utmed vägen på väg upp till farmor och farfar, begravning, snö, vaknade och hade bara 12 grader i husvagnen (säkringen gick och gasolen tog slut), halt väglag hem och sommardäck på bil och husvagn. Nåja, vi kom allihopa hem i säkert förvar. Pappa är så duktig på att köra. Stort tack till Sara och Malin, för erat tålamod och eran hjälp! Ni är så goa.

Idag är jag 6 veckor gammal.

  Älgen stannade utmed vägen, så att vi fick ta kort
 Elias på Hiljas begravning

*071011* Idag ska vi göra ärenden, jag och mamma

Godmorgon godmorgon!

I natt har jag sovit bättre. Mina föräldrar har bestämt oss för att prova minifom morgon och kväll och se vad resultatet blir.

Idag ska mamma klippa sig och självklart hoppas hon att jag ska vara snäll. Vi får väl se hur det går. Sen måste vi åka och köpa vit t-shirt till pappa, som han kan ha på begravningen i helgen. Pappas mormor har ju gått bort. Hon var gammal och sjuk. Jag hann inte träffa henne någon gång.

Sen ska vi tvätta och packa idag. Vi tar med oss husvagnen upp till farmor och farfar. Då har vi alla våra saker omkring oss och då slipper dom andra vakna om nätterna, när jag håller igång. Det känns skönt, för jag sov ju så bra i husvagnen sist.

Nu ska jag ta mig en liten tupplur, så att mamma kan få äta frukost i lugn och ro. Ha det bra.....från Elias

 

*071010* Magknip idag :-(

Vi har gjort en paus i att ta Minifom, då jag kräks så mycket av dom och blir lös i magen. Det skulle vi tydligen inte ha gjort, för i natt och på fm har jag haft ont i magen och varit pruttig i magen och därför har jag varit gnällig och hållt i gång mamma. Vi tog lite minifom vid sista måltiden och jag tror faktiskt att jag känner mig lite lugnare i magen. Vi kanske får lov att ta det någon gång ibland helt enkelt.

Mamma och jag var över till lilla Märta (våran lilla granne, som är två veckor yngre än mig) och lämnade mina blöjor som jag har växt ur. Sen åkte mamma och jag till affären och köpte en storlek större. Hoppas att dom passar bättre.

Oj oj!!! Nu är det dags för lite mat.......tack för mig!


*071009* Lite nya bilder

Här kommer lite nya foton. Håll till godo.

     

*071009* Vackert höstväder idag

Hej allihopa!

Idag börjar jag med att säga grattis till mormor och Sören, som firar 25 år tillsammans.

I lördags invigde vi våran nya tvättmaskin och sen dess har den gått varje dag. Den går fin fint och tvätten blir så ren och fin. Vilken tur att vi har en sån händig pappa, som kunde installera den åt mamma.
På em gick vi en promenad och sen fick jag sova i vagnen i flera timmar. Tänk vad det är härligt med friskluft.

Söndag öste regnet ner, så vi tog det bara lugnt här hemma. Pappa fick sova ut på morgonen, medans mamma badade mig. Det är ju så skönt.

Måndag var jag med mamma på personalmöte. Jag skötte mig exemplariskt och sov genom hela mötet.  Under dagen kom pappas moster Lena och hennes karl Roland och hälsade på oss. Tack för titten. På em gjorde mamma och jag avtryck i en ram. Bild finns här nedan. 
Jag tog bara små sovstunder under hela dagen och hade svårt att koppla av. Sov fem min, gnällde en halvtimme, sov fem min, gnällde en halvtimme.........stackars mamma var alldeles slut när pappa kom hem. Mamma och jag sov tillsammans på soffan på kvällen.

Idag, tisdag, har vi haft en jättebra dag. Mamma fick en chock i natt, när jag sov från kl 23-05. Inte illa va?!?! Vi passade på att ta en promenad i det fina höstvädret i em, sen sov jag ute i en timme till. Jag sover så gott i vagnen.

Nu ska jag ta och sova en stund, innan det är dags att byta blöja och äta igen. Ha en trevlig kväll. Tack och hej, leverpastej

   

*071005* Äntligen fredag

Äntligen fredag!

Idag var det dags för mätning och vägning igen, på bvc. Bm trodde att det var något fel på vågen idag. Jag slog tydligen rekord i viktökning på en vecka: 470gr!! Barnmorskan sa att den mesta ökningen som hon varit med om förrut var 350 gr på en vecka. HA!! Det slog jag med hästlängder. Numera väger jag 4930 gr och har ökat en halv cm till 56 cm.

Sen var mamma och jag och gjorde lite ärenden. Vi var bl a till bussgods och hämtade ett paket med kläder som moster har ordnat åt oss. Tack för hjälpen moster!
Ikväll har jag varit lite gnällig. Mamma tror att jag inte mår riktigt bra ännu. Jag är ju lite kinkig och vill inte gärna ligga ner, för det rosslar i bröstet då. Nåväl, vad gör det. Jag får ju sova hos mamma i bärselen.

Nu ska jag och mamma ta det lugnt i soffan. Pappa finns i bastun med farfar och Kjell. God kväll allihopa!

*071004* Vilket underbart höstväder vi har idag

Hej allihopa!

Idag blev det tokigt på fm. Vi var bokade till bvc på torsdag kl 10.30. Vi vaknade kl 10.05 (vi har ju inte mått riktigt bra) och då blev det bråttom. Vi stressade och jag var ledsen tills vi kom i bilen. 3-4 min sen tittade vi in på bvc, för att upptäcka att barnmorskan hade bokat oss till fel dag, "torsdagen" den FEMTE oktober. Alltså ska vi dit imorgon kl 10.30. *suckar*. Det var bara att ge sig av hem igen.

På em tog mamma och jag en timmes promenad i det underbara höstvädret. Sen sov jag ytterligare en timme i vagnen. När posten kom, så upptäckte jag att jag hade fått grattis kort av mormor och plastmorfar Sören. Jag blev ju faktiskt en månad igår. Tack för att ni kom ihåg mig.

Igår kväll var farfar, faster och farbror Tomas på besök. Jag lyssnar och känner igen deras röster. Det är så kul att dom vill komma och hälsa på oss. Farfar och farbror Tomas var snälla och hjälpte oss ta ner våran nya tvättmaskin i källaren.

Ikväll har pappa börjat installera våran nya tvättmaskin. Den kommer verkligen att behövas, för bara ikväll har jag bytt kläder fyra gånger på en timme. Jag är ju värre än tonåringarna. *ler busigt*.

Nu är det läggdags för små pojkar som mig. Söta drömmar till er alla från Elias

*071003* Elias är 1 månad idag *uppdaterad*

Idag är det en månad sen jag kom till världen. Himmel vad tiden går fort. Om det fortsätter så här, så flyttar jag ju snart hemifrån.

Idag mår mamma bättre. Själv är jag fortfarande lite snorig och rosslig. Mamma och jag sov på soffan i natt, för då kunde jag sitta och sova. Jag sover även gärna i min babysitter, så att jag kan andas lättare. Bäst är så klart att sova i mammas eller pappas famn.

Imorgon är det dags för ett nytt besök hos bm igen. Det ska bli spännande att se hur mycket jag väger nu.

Mormor, Sören och moster såg mig via webbkameran igår och dom tycker att jag har blivit så stor. Jag märker det bäst på att jag får lov att uppdatera min garderob lite nu och då.

Nu är det dags för en tupplur. Kram på er från Elias

Åh, vilket underbart väder. Mamma och jag tog oss en timmes promenad i det vackra vädret. Jag tror minsann att jag sover kvar i vagnen en stund till.

*071002* Hängig och trött

Idag har jag och mamma varit trötta och hängiga, så vi har mestadels sovit och vilat här hemma. Hoppas att vi känner oss bättre snart.

Pappa säger att jag har bökat en hel del under natten. Stackars pappa får inte sova. Han som måste jobba.

Natti natti

*071001* Idag är jag 4 veckor gammal

Tänk vad tiden går. Idag är jag fyra veckor gammal och jag utvecklas hela tiden. Jag har blivit jätteduktig på att hålla huvudet själv i långa stunder, jag har lärt mig att vrida huvudet åt det håll som jag hör ljuden ifrån och så är jag vaken i längre perioder nu.

Idag har pappa beställt ny tvättmaskin. Det går ju inte att vara utan en sån längre. Jag måste ju ha rena kläder på mig.

Idag är det mammas tur att inte känna sig så pigg, så vi tar det lugnt hemma och mamma försöker vila när jag sover.

     

*070930* Pappa är sjuk

Idag försöker mamma och jag ta det lite lugnt och vara tysta, för pappa sover och mår inte bra. På morgonen var jag jätte vaken och glad. Jag pratade med fjärilen vid mitt skötbord. Den är så vacker i färgerna och den låter en massa när man tar på den. Mamma tog kort på mig, som finns här nedan.

Vilken tur att vi har Kalle i Enköping, mammas syssling. Han är ett år äldre än mig och är så snäll och lånar ut sina kläder till mig. Annars vet jag inte hur det hade gått, för jag kräks så ofta, så mamma hinner knappt med att tvätta åt mig.
Våran tvätt maskin har börjat strejka och vill inte alltid köra hela programmen. Pappa har börjat titta på en ny maskin, så att vi har rena kläder åt mig. Visst är han snäll min pappa.

   


RSS 2.0