*080430* Sommaren är på väg.......äntligen!

Idag har vi 16 grader i skuggan och just nu är det 27 grader i solen. Hoppas att det försvinner mycket snö idag, så att gräsmattorna tittar fram. Idag ska jag njuta av det fina vädret och sova i ute i vagnen.
Jag önskar er alla en trevlig valborg och helg. Kram Elias
image299

*080428* Jag.....34 veckor gammal!

Jaha, då var det måndag igen! Idag är det 34 veckor sen jag föddes och på lördag blir jag 8 månader gammal.

I helgen kom jag underfund med hur man gör när man kryper. Jag kan krypa 3-7 steg, men kommer ännu inte så långt på dom stegen......kanske bara 5-10 cm, men det ska nog bli längre snart ska ni se. Det går mycket fortare när jag ålar fram. Där har jag verkligen fått in snittsen riktigt bra.
Jag har även övat på att resa mig upp mot det jag kommer åt, bl a diskmaskinen och mamma. Jag kan även resa mig upp mot fönstret i köket. Nu gäller det att mamma och pappa är med, så att jag inte ramlar och slår mig.

I fredags köpte mamma mina första skor. Dom kommer jag att kunna använda i sommar. Jag kan berätta att jag har stlk 18 på skor, men vi köpte stlk 19. På kläder har jag stlk 74.
I helgen så började mamma att städa husvagnen och pappa la på sommardäck och duschade Saaba! Hon blev så fin, våran bil. Hon glänser! Nu skulle mamma bara behöva lite tid att få städa henne invändigt också.

I lördags sov jag tre svängar på dagen, sista gången kl 17. Sen var jag jättepigg och höll igång till kl 21.40. Då hann jag med att se ett jätteroligt och intressant program på tvn (lottodragningen). Jag stod med stora ögon och tittade när bollarna rullade. Sen skrattade jag högt. När nästa boll kom var jag koncetrerad och sen skrattade jag högt igen när den stannade. Roligast var ändå joker bollarna, som flög runt runt. Jag kanske måste be pappa att han spelar in det åt mig nästa gång, så att jag inte missar det.

I söndags var vi och hälsade på William och hans föräldrar. Dom har något jätteroligt......två katter som man kan jaga. Dom var lite fega och gömde sig under sängen, för då såg jag dom inte. William har också börjat åla och stå på knä. Snart kan vi leka tafatt.

Ute så töar snön, men det går alldeles för långsamt. Det är fortfarande ca 20 cm snö kvar. Jag längtar tills jag inte behöver ha så mycket kläder på mig längre. På fm får jag ha tjocka kläder när jag åker vagn, men på em kan jag ha lite mindre kläder, då solen tittat fram en stund. Det är skönt! Varje dag är en brottnings match mellan mig och mamma när vi ska på med kläderna. Ja, i och för sig även på skötbordet. Jag tycker inte om att behöva ligga/sitta still. Jag har förresten börjat med byxblöjor, men dom är inte heller så lätta att få på, för jag håller igång fotarbetet hela tiden.
När snön har försvunnit, så vill mamma köpa en gungställning och en sandlåda till mig. Då kan vi leka här på baksidan och ha kul. Det ser vi fram emot.

Snart är det dags för husvagns premiären för oss. Tänk, det är min andra säsong och jag är inte ens ett år gammal ännu. Pappa har gjort iordning så att jag har en plexiglas skiva vid min säng, ungefärligt som min spjälsäng. Då ser jag ut och mamma och pappa ser mig. Det blir ju mycket roligare så, än att behöva ligga bakom en masonit skiva. Jag ska be mamma ta en bild och lägga in, så att ni kan se vad bra det blev.

Nu ska jag ta och sova middag. Oftast sover jag två gånger per dag, men idag blir det nog tre kortare svängar istället. Ha en bra dag. Kram Elias


*080426* Mammas favorit bild just nu!

image298

*080424* Här hemma händer det grejer!

Idag har jag för första gången rest mig upp själv till stående. Jag kröp fram till diskmaskinen, drog mig upp till knä (som jag har gjort sista dagarna) och då passade mamma på att hämta disk i vardagsrummet. När hon kom tillbaka, så stod jag upp och höll mig i luckan. Jag var så stolt över mig själv!

Lite senare under dagen kom Märta över. Mamma och jag passade henne några timmar. Då passade jag på att fortsätta mina kunskaper. Jag har förrut stått på alla fyra och lyft en hand, men idag bestämde jag mig för att lyfta båda händerna och krypa några steg. Det gick riktigt bra, men det går ju fortfarande fortare att åla sig fram.

Det är härligt vårväder ute och mamma och jag går oftast två promenader per dag. Jag sover så gott i min vagn. På fm sover jag 30 min till 2 timmar. På em sover jag 30-60 min. Det är så skönt att sova bättre om dagarna, för då leker man mycket bättre om dagarna och kan öva på sina kunskaper.

Ha en bra dag. Kram Elias
image297

*080423* uppdaterad

Jag vill bara tala om att jag idag även har testat att lyfta båda händerna (varsin gång) när jag stod på alla fyra.
Jag ska nog lära mig att krypa också ska ni se. *blink blink*
Min vilja är stor, men kroppen hänger inte alltid med mig.

När pappa och jag övade på att gå med lära-gå-stolen ikväll så blev jag så ivrig och släppte vagnen flera gånger. Hmmmm, hur ska jag snabbt kunna lära mig att gå, så att jag kommer fram snabbare här i livet???

Det frågade förresten bvc-tanten idag: Vart är du på väg lilla vän? Vart har du så bråttom?
Kram Elias

*080423*

Idag var mamma och jag förbi bvc och vägde och mätte mig: 9020 gram och 72 cm lång.

Igår övade jag på att resa mig och sen sätta mig igen. Det går riktigt bra. Se bara:


I måndags kväll lekte pappa och jag med min nya lära-gå-vagn. Jag förstod på en gång hur man skulle göra och gick iväg med vagnen (med pappa i närheten utifall att). Vi lekte och övade i en timme och till slut blev jag så kaxig att jag släppte vagnen och gick några steg själv. Det blev 3-6 steg på egen hand. Inte illa va!?!?! *ler stolt över mina nya kunskaper*

*080421* Majskrokar

När mamma och pappa sitter och äter, så brukar jag också få något att äta. Till frukost brukar jag få äta smörgåsrån med leverpastej. Det är.....mmmmmmm! Majskrokar är lite roliga, för dom kan jag äta själv.
Mamma tycker dock att dom kladdar.



Idag ska mamma och jag vara barnvakt åt Märta en stund. Det ska nog gå bra, för hon är så lugn. Annat är det med mig. Jag gillar ju att hålla igång och lära mig nya saker. Igår kom jag på att man ta ut korgen från diskmaskinen:


Innan Märta kommer ska mamma och jag gå ner i tvättstugan, för snart är det tomt i mina klädlådor igen.

Kram Elias


 


*080419* Loppis!

Idag har vi varit på loppis och handlat en massa leksaker och lite kläder åt mig. Det blev 16 st leksaker, ett par byxor, ett par shorts och 6 st bodys (fyra långärmade och två kortärmade). Vi köpte även en matstol, som jag ska kunna ha i husvagnen.

Efter loppisen gick jag en långpromenad med mamma och pappa. Idag var det premiär för att ta fram sittdelen. Det gick bra att sova i den med, men jag fick lov att  ha en filt omkring mig, för det är fortfarande lite kallt ute. Det har tinat mycket dom sista dagarna. Solen har lyst i fyra dagar, så nu är garageuppfarten bar och fin. Idag tog pappa fram utemöblerna på framsidan, men då rasade den sista snön ner från taket, rakt över möblerna. Typiskt!

Nåväl! Våren är i alla fall på väg med stormsteg och det känns skönt. Jag längtar efter att slippa ta på mig alla tjocka kläder. Nu ska jag gå och lägga mig snart. Natti natti.....Kram från Elias
image275
Jag åker min nya vagn (i kläderna som jag fick av moster och Offe i julklapp)

*080418* Solen skiner från en klarblå himmel!

Nu hoppas vi att våren har kommit för att stanna. Det är tredje dagen i rad som solen skiner och smälter bort snön. Mamma och pappa hoppas att snön är borta till 1:a maj, som den brukar, för i så fall ska vi åka husvagn då.

Idag har jag sovit 1½ timme ute i vagnen. Snart kan vi ta fram sittdelen. Det har varit för kallt hittills, för att använda den, men nu verkar det bli bättre väder......äntligen!

Jag fortsätter att hjälpa mamma om dagarna och lära mig nya saker. Det är sådan full fart här hemma, att jag nästan inte har tid att uppdatera bloggen längre. Här kommer några bilder på hur flitig jag är:
 Om man inte kommer åt sakerna framifrån, så får man lov att ta dom från sidan
 Jag är snäll och hjälper mamma att plocka ur diskmaskinen

Nu önskar jag er en trevlig helg. Kram Elias

*080417* Min första namnsdag idag!

Idag är det min första namnsdag. Tack alla ni som har hört av er, med både sms och grattis kort. Jag och mamma firade det med att åka till Leos och leka med lite kompisar, både nya och gamla.

Igår var vi på babyträff och sen tog vi oss en lång promenad i det fina vädret. Det ska tydligen bli fint väder hela helgen och det känns skönt, för då töar det bra. Snart är hela våran garage uppfart bar.

Nu ska jag gå och lägga mig. Natti natti. Kram Elias
image268

*080411* Titta vad jag lärde mig i morse!

Gårdagens träning gav resultat. Jag kan dra mig upp till knästående!!! *ler stolt*
image267

*080410* Bilderna får tala för sig själv! *uppdaterad*

 Visst är jag duktig!

Jag måste nog förklara bilderna! Jag har lärt mig att dra mig upp och kan även sätta mig själv från knästående. Det är så kul att ha hittat ännu mera saker som jag kan utforska. Kram Elias


*080409* Leos lekland

Idag var det så tråkigt väder. Mamma och jag blev så uttråkade av att vara hemma. Märta var inte hemma. William hade fullt upp med att fira sin 7-mån dag (grattis kompis), inget Stor och liten eller babysång att gå på, så vi tog oss iväg på ett äventyr istället. Vi hamnade på Leos lekland. Det var kul! Det fanns så mycket spännande att se där och utforska. Det fanns även en massa andra barn där att titta på. Vi lekte med kuber, lekte i bollhavet och klättrade i borgen. För att komma ner från borgen fick vi åka en lång rutchkana. Det tyckte jag om! Det kostade inget för barn under ett år och inget för vuxna, så mamma och jag gick in gratis. Här kommer lite bilder från våran dag. Kram Elias

*080409* Tråkväder ute!

Godmorgon allihopa!
Idag vräker lapp handskarna ner hos oss. Det är så trist, men det sägs att efter regn/snö kommer solsken. ;-)
Två nätter på rad har jag testat mamma. Jag har mellan kl 1.30-2 vaknat, gnällt, tittat upp, lyft huvudet, kollat in mamma, lagt ner huvudet och blundat och sovit igen. Jag måste ju hålla koll att hon inte försvinner om nätterna, eller hur!?! Nu är jag inne i en sämre period igen om nätterna och pappa sover också dåligt. Mamma har börjat vänja sig, men försöker att sova tidigt om kvällarna istället. Pappa somnar oftast på soffan framför tvn.

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Det är inte så lockande att ta sig ut. Undra om vi ska höra om Märta vill komma över och hälsa på en stund. Jag önskar er en trevlig dag. Kram Elias
image250

*080408* Uppdaterad!

Det händer så mycket här hemma, så jag hinner knappt att uppdatera bloggen just nu.
Jag lär mig massor av nya saker hela tiden. Kram Elias
 
image246

Oj, vad jag lär mig nya saker hela tiden och jag utvecklar det jag kan, för varje dag!

*Mormors plåtlock: Första dagen höll jag i det och kastade det i golvet, för att höra hur det lät och se vad som hände med det. Sen kom jag underfund med att snurra det, men kunde inte få upp det när det låg med upp och ner. Nästa dag kom jag underfund med hur man vände locket. Där ser man vad man lär sig om man kämpar på och inte ger sig.

*Mat: Jag har lärt mig att känna igen när mamma eller pappa ger mig mat från olika byttor. Jag vet om jag ska säga Mmmmm, eller kanske skratta och busa när vattnet kommer på skeden, för det är roligt att dricka från den. Dessutom vet jag att efterrätten är "godare" än maten.

*Igår kämpade jag med att få upp bokhyllans skåp. Idag öppnade jag den utan problem! *ler*

*Jag har även lärt mig hur jag ska överlista mamma. Jag har nämnligen hittat vägg uttag i köket, som är så intressanta, men mamma vill inte att jag leker med dom. Jag kröp under bordet fram till dom och då upptäckte inte mamma mig på en gång. Sen tog hon mig därifrån, jag kröp tillbaka, hon tog mig därifrån, jag kröp tillbaka, hon tog mig därifrån, men då kröp jag mot hallen. Mamma blev nöjd! Det hon inte visste var att jag passade på att krypa under bordet igen, för då upptäckte ju hon mig inte lika fort. *hihihi* Det gäller att vara finurlig!

*Igår när mamma tvättade håret, så lärde jag mig att dra mig upp till sittande på golvet. Sen var jag så duktig att jag kunde lägga mig ner på golvet igen, utan att slå i huvudet.

*Jag har även börjat utforska avstånd. Jag märker när mamma och pappa går ifrån mig.
Igår testade jag avståndet till spegeln. Sakta sakta så tryckte jag mitt huvud mot spegeln i skjutdörren. Då märkte jag när avståndet tog slut.
image248

På Stor & liten igår så gillade dom min nya stil. Jag ligger gärna på sida, nästan så att jag tippar över.
Farmor och flera andra säger att jag ser ut som en filmstjärna!
image247
Nu är det läggdags. Speciellt för oss som vaknar kl 6.30-7.30. Söta drömmar. Kram Elias

*080407* Mitt motto: Vill man så kan man!

Som jag har kämpat idag! Jag har hittat nya saker att utforska här hemma, bl a bokhyllan. Det tog sin lilla tid, men som mitt motto låter: Vill man så kan man! Se bara:
 Ja! Det lyckades! Jag fick upp dörren!

 Lugn! Mamma har kollat att den inte kan vicka!

Nu är snart dom lugna stunderna över här hemma. Hihihihihi. Kram Elias


*080405* Vintern är tillbaka :-(

I morse kom det en dm snö. Trist, men det har nästan sjunkit ihop till hälften redan!
Idag har jag lärt mig att krypa upp för trappen, när pappa höll i mig. Det är så kul att få lära sig lite nytt.

Imorgon åker mormor tyvärr hem igen. Det har varit så roligt att få ha henne här.

Här kommer några bilder. Håll till godo. Kram Elias

*080403* 7 månader idag!

Vilken tur att farmor och farfar kom över och hälsade på ikväll, för farmor var den första som kom ihåg att jag blev en månad äldre idag. Mamma trodde att det var imorgon. Hon är så dagvild nu för tiden.

Det blir nog inte så mycket skrivet under denna vecka, då vi har mormor här på besök.
Vi har det så trevligt. Jag motionerar henne och försöker visa allt jag kan. Hon tycker att jag har blivit så stor, men mest av allt tycker hon att jag är så glad hela tiden.

Vi får hoppas att det blir lite fint väder imorgon, för det är så skönt att gå ut på en promenad i vagnen.
Kram Elias P.S. Tack Kalle för alla nya fina kläder!! Du är så snäll
image236

*080401* Våren är här....och det är inget skämt ;-)

Bloggen har inte varit aktiv, då dom håller på att bygga om den. Det går inte alltid att komma in här, så vi kanske inte kan skriva lika mycket som vanligt på ett tag.

Vilket uuuuuuunderbart väder vi har idag. Mamma och jag har varit ute och gått med en granne och hennes dotter i en timme. Sen kunde mamma inte låta bli......hon fick lov att hacka snö och is på gårdsplanen. Det är strålande sol, från en klarblå himmel och 18 grader i solen.

VÅREN ÄR HÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!

I förrgår har jag äntligen lärt mig att komma åt blommorna i fönstret i v-rummet. Det har tagit tid, men skam den som ger sig. Man måste ha tålamod när man ska lära sig något nytt. Jag har blivit riktigt duktig på att åla fram här hemma. Nu är ingenting säkert här hemma längre.

Idag är pappa på byggmässa med farfar, men dom kommer hem imorgon igen.
Imorgon kommer äntligen mormor hit också. Hon är så välkommen. Det ska bli så trevligt att få umgås, kramas och få visa upp allt jag kan. Mormor blir kvar ända tills på söndag. Farmor och farfar är ju också i stan och blir här i två veckor.

I em är mamma och jag bjudna till grannarna på middag. Det tycker mamma ska bli trevligt och skönt att slippa att äta själv. Dom har två barn. En pojke som är snart tre år och en tjej, som är nästan lika gammal som mig.

Nu ska vi äta lunch. Jag ska få smaka avocado idag. Spännande! Vårkramar i massor till er alla från Elias

RSS 2.0