*090630* Jag och mamma!

*090629* Måndag
Idag har varit en mamma-dag. Jag har velat att mamma ska vara med mig hela dagen.
Mamma titta (sitta),
mamma läta (läsa),
tom (kom) mamma,
mamma lattbil (köra lastbil i sandlådan),
mamma paden (spaden),
mamma bada m.m.
Därför passade vi på att ta oss en lugn dag här hemma. Vi har läst massor av böcker, lekt i sandlådan, tagit oss en promenad i vagnen, lekt med brandstationen m.m.

På kvällen kunde jag inte vänta tills maten blev klar. Medans mamma stekte pannkakorna så satt jag och åt dom vartefter. Jag åt 4 pannkakor, 2 smörgåsrån, 1 morot och ett glas mjölk innan jag tackade för maten.

Jag blev så glad när pappa kom hem ikväll. Idag har jag verkligen bara velat vara med mina föräldrar. Pappa och jag lekte tunnel med mina bilar. Jag älskar att leka tunnel just nu och kör tunnel genom allt jag kan.

Jag fick avsluta kvällen med ett bad och sen var det dags att sova för natten. Jag somnade själv, men det tog ett tag. Jag har lärt mig, att om man kastar ut bilen från sängen och sen "grinar" så kommer mamma eller pappa och ger mig bilen igen. Igår försökte jag ropa efter vatten länge, länge, men mamma hade gett mig vatten både före vällingen och efter, så hon gick inte på det.
Jag sov ganska bra i natt. Jag vaknade bara kl 0.30 och 4.30 och sov i min säng till kl 7.30.

*090630* Tisdag
Idag har mamma och jag gjort ärenden. Vi var först och hämtade en del till skrivaren och sen var vi och handlade mjölk. Innan vi åkte hem så for vi förbi pappas jobb och hälsade på. Jag fick köra maskinerna. Det är så kul att få hälsa på pappa. Jag brukar fråga efter honom om dagarna.

På vägen hem somnade jag precis till i bilen och blev ledsen när mamma stannade bilen. -Nej, nej, sa jag! Sen pekade jag ut genom rutan och sa: -Den!
-Ska mamma köra mer? frågade mamma.
-Laaaaaaaaaa, sa jag trött och ledsen.
Mamma körde ett kvarter till, sen sov jag.

Mamma bar in mig i sängen och där sover jag gott nu. Vi får se vad som händer i em.
Jag önskar er en bra dag. Kram Elias


*090627* Grattis Malte!

Idag åt vi frukost med Matt, Billa, Ponte, Leli och vovven. Sen packade dom ihop och åkte vidare. Mamma var ledsen och jag har frågat efter dom hela dagen.

Vi for ut och skulle handla staket idag, men precis som vanligt så fanns inte alla delar hemma, så jag får passa på att gå runt i kvarteret och hälsa på grannarna ett tag till.

Jag fick sova middag i vagnen idag. När mamma och jag var ute och gick var det +29 grader i skuggan. Jag fick sova inne, för det var faktiskt svalare där. När jag vaknade så hade det åskat och regnat lite grann och nu var det bara +23 grader i luften. Vilken skillnad det var på luften.

På em försökte mamma och pappa att sätta upp markiserna på uterummet. Det tog lite tid, då jag gärna ville hjälpa till, smita och ha frukt och vatten. Till slut tog mamma fram en liten balja för att jag skulle kunna roa mig med att plaska i den. Jag var finurligare än så! Jag satte mig i diskbaljan. Hihihihi! Det var inte mycket annat som fick plats i baljan.


Efter maten var vi över till Malte och sa Dattis! Han fyller 4 år idag. Jag passade på att leka med hans Byggare Bob-leksaker och springa runt på hans studsmatta. Jag fick jättemånga kramar av hans syster Märta.
När vi skulle gå hem fick jag en ballong, som tyvärr small nästan på en gång. Då fick jag en ny av Maltes mamma. Märta och jag busade runt bilarna och sprang och jagade varandra runt, runt och skrattade högt. Till slut sprang vi till Nisse och Inger och hälsade på, men då kom våra mammor och hämtade oss.

Jag kraschade när vi kom hem. När jag skulle borsta tänderna så fick jag och mamma bråka en del. Till slut sa jag: -Leli! Hon var ju så duktig när jag borstade mina tänderna. Jag har frågat efter hela familjen flera gånger idag och tänkt på dom.
Det har varit ganska högt tempo sista dagarna och sena kvällar, men roligt har det varit. Jag somnade kl 20.35 och nu laddar jag för en ny dag med spännande upplevelser.

Varm och svettigt=lockigt hår!!

Nu är det inte länge kvar tills dom sista fyra tänderna spricker igenom. Alla verkar komma på samma gång. Det har varit en jobbig tandsprickning, så det ska blir skönt när dom är framme.

Hoppas att du också får en trevlig dag. Kram Elias

*0900626* Jag har besök!

På tisdag kväll (090623), efter att jag hade somnat, kom morbror och hans familj på besök. Mamma försökte tala om för mig att dom skulle komma, men jag förstod inte riktigt det.

*090624* Onsdag
När mamma och jag satt och åt frukost så kom min kusin in med deras hund. Jag blev först blyg och försiktig. Då kom resten av familjen in och jag fortsatte att vara blyg. Då började jag och morbror att leka med en klocka/timer och då blev jag mer och mer öppen och glad. Efter det var jag precis som vanligt och lekte och busade en hel del med allihopa.

Efter frukosten gjorde vi oss klara och åkte in till stan. Det är oftast roligt att åka in till stan, för där finns det bussar, traktorer och lastbilar. Jag förstår däremot inte varför vi måste gå in i alla dessa affärer. Då blir jag rastlös på en gång. Jag köpte en hink som jag kan använda i sandlådan.
Det blev en sen middagslur och på em var jag och kusin Elin till lilla lekplatsen ett tag innan middagen.

*090625* Torsdag
Stråååålande sol från en klarblå himmel och +21 grader redan vid frukosttid. Vi packade ryggsäckarna och gick till lilla stranden. Först gick vi en bit bort från stranden, men det var stenig botten där och stenarna var dessutom hala, så vi gick till sandstranden istället. Det var så långgrund där att jag kunda bada själv (självklart med någon i närheten). Jag hade min nya hink och spade med mig och grävde i sanden och vattnet.
Efter badet hade vi picknick med fruktstund och lite fika. Även idag blev det en sen vila och jag sov 2½ timme.

Jag var trött och ville inte borsta tänderna ikväll. Elin var finurlig och hämtade sin tandborste och började att borsta sina tänder. Då gick det mycket lättare och allt var roligare igen. 
Det var svårt att varva ner ikväll och jag somnade efter 1½ timme i sängen.

*090626* Fredag
Idag blev det en sen frukost. Jag ringde till mommo och poppo och dom skrattade åt hur jag sjöng, pratade och busade. Efter frukosten gick jag och mina kusiner till lilla lekparken, medans mamma och morbror åkte till affären och handlade mat.

Även idag var det strålande sol och 28 grader i skuggan. Det passade utmärkt med ett litet dopp i poolen. Kusin Elin och jag busade och plaskade i vattnet och när hon visade mig att man kan springa genom poolen så var jag inte sen att haka på. Det gick inte riktigt lika fort för mig, men jag fick bra snitts på att komma över kanten på poolen.
Vi busade även med vattenslangen och hade roligt i solskenet.

Idag var Märta en liten rymmare och kom förbi tre gånger. Sista gången fick hon stanna en stund och leka. Kusin Elin läste bok med oss och sen gungade vi alla tre.

Ikväll var Elin duktig och gjorde mig klar för natten. När jag till slut låg i sängen så ropade jag på "Leli", men mamma sa att nu var det natt-natt och att jag fick träffa henne imorgon igen.

Jag har kommit på namnen på alla i deras familj: morbror Matt (Mats), Billa (Pernilla), kusin Ponte (Pontus) och kusin Leli (Elin). Sist men inte minst så har dom med sig: Vovve!

Imorgon åker dom tyvärr vidare, men det har varit jättekul att få så många dagar med dom.
Hoppas att ni också får njuta av fint väder och trevligt sällskap. Kram Elias

*090622* Fullt upp!

Idag har jag och mamma börjat vårat sommarlov. Jag vaknade kl 6.45 och hörde pappa i köket, vilket jag påpekade för mamma.
-Pappa!?!
-Ja, lägg dig på kudden och sov en stund till, sa mamma.
Jag la mig på kudden och sov till kl 7.45. Inte illa!

Mamma frågade mig om vi skulle ringa till mormor på morgonen. - Nää, Poppo, svarade jag!
Mormor skrattade bara när mamma berättade det. Jag fick prata med Poppo, men jag hade inte så mycket att berätta idag.

När vi hade ätit frukost och klädit på oss tog vi cykeln och cyklade till dagis, för att hämta kakformen från förra veckan. Sen fortsatte vi till apoteket och affären. När vi kom hem igen så åt vi lunch och sen tog vi oss en promenad med vagnen. Mamma fick tvinga mig att lägga mig ner, men sen gick det fort att somna.

Efter vilan blåste vi såpbubblor, sparkade boll, lekte i sandlådan och fikade på baksidan. Lite senare på em var jag över till Nisse och Inger. Jag fick åka skottkärra med Nisse och så satt vi och vilade en stund. Sen hjälpte jag Nisse att plocka in veden i garaget. Där stod en stor motorcykel. -Ped (moped), sa jag, men då blev inte Nisse glad på mig. Han talade om att det är en motorcykel, men jag fortsatte att säga ped.
Till slut orkade jag inte bära mer ved, så då la jag mig i gräset och tittade på när Nisse jobbade.
BullfestPaus med Skönt att se andra jobba

Efter middagen fick jag premiär bada ute i min pool. Det var både roligt och behövligt. Det har varit sol hela dagen och på em var det +20 grader i skuggan.
-Bada pappa, sa jag. Först så tvekade pappa, men efter en stund kom han ut med badbyxorna på sig och gjorde mig sällskap i poolen. Det var roligt. Jag försökte även få i mamma, men hon höll sig bredvid och blev blöt ändå.

Ikväll var det jobbigt att komma till ro pga mina tänder. Jag har fyra nya tänder på gång och jag grejade mycket och länge med munnen. Till slut ville mamma känna om dom var på väg att spricka igenom, så hon gnuggade tandköttet. Då njööööt jag och slöt ögonen. Efter 40 min så somnade jag.

Hoppas att ni får söta drömmar. Kram Elias

*090621* Sommarlov

*090620* Lördag
Idag på morgonen var jag och mina föräldrar och hälsade på grannarna. Vi blev bjudna på fika och jag höll igång som vanligt. Jag hittade en skål med sand, snäckor och stenar. Den tyckte jag om. I skålen hittade jag bl a en glaskula som jag lekte jättelänge med. Kulan rullade under trappen, men pappa hjälpte mig att ta fram den. Då sa jag: Dä va kula (där var kulan)! Min första 3-ordsmening.
Det lossnar fler och fler ord varje dag för mig och jag är inte rädd för att prova nya ord. Idag har jag lärt mig orden gräslök och markis bl a.

Mamma, pappa och jag cyklade till stora lekparken en stund på fm. Jag åkte rutchkanan och så lekte vi med en korg, som man kunde hissa upp och ner. Mamma stod nere och la en sten i korgen. Sen hissade hon upp den till min och pappa. Vi tog stenen och la den i ett rör, så att den kom ner till mamma igen.

När vi kom hem igen så åt vi lunch och sen var det dags för mamma att åka och jobba och det var sovdags för mig.

*090621* Söndag
Kl 6.45 satte jag mig upp i sängen och sa: Pela boll (spela boll). Sen la mamma mig på kudden och så sov vi vidare till kl 7.45. Jag pratar ofta i sömnen.
Nu har mamma och jag sommarlov i sex veckor. Idag cyklade jag och mamma till lilla lekparken medans pappa höll på med cykelstället till husvagnen.

Efter min vila så cyklade hela familjen och hälsade på William och hans familj. Vi lekte ute på deras baksidan i solskenet. Sen åt vi mat där. Det var en trevlig em. Innan vi skulle åka hem så blåste Williams mamma såpbubblor. William och jag jagade dom och skrattade.
Jag klarade i alla fall av att hålla mig vaken hela cykelturen hem.
När pappa skulle borsta tänderna på mig sa jag: Luta pappa (sluta pappa).
Det var svårt att varva ner på kvällen, så jag somnade inte förrän kl 20.50.

Nu är det bäst att försöka sova, för imorgon är en ny dag med nya äventyr. Kram Elias

*090619* Glad midsommar!

*090619* Fredag
Klockan 4.30 vaknade jag av att jag hade kissat. Jag var alldeles blöt, så mamma fick byta allt på mig och även lakanet. Jag fick sova vidare i stora sängen, men det tog en stund att varva ner.
Jag vaknade kl 6.45. Vi låg kvar och gosade i sängen en stund innan det var dags för mamma att göra sig klar för jobbet.

Pappa och jag var ute och klippte färdigt gräset. Sen var vi till grannarna och hälsade på och blev bjudna på glass. Smaskens! Jag fick sitta hos Inger och äta.
Jag har varit lite smågnällig idag med så pappa försökte få mig att sova middag tidigt, så att vi kunde ta oss iväg på midsommarfirandet. Jag somnade inte förrän kl 13 och sov till kl 14.45. Vi väntade tills mamma kom hem från jobbet kl 15.30 och sen tog hela familjen sig en cykeltur till Hägnan för att titta på djuren. Det var fortfarande lite folk kvar där.
Vi såg hästar, får, kor, en kanin, höns, pippi fåglar och hundar.

När vi kom hem igen så sa jag: -Tött! Jag var trött efter äventyret, så jag fick sätta mig i min saccosäck och titta på barntv medans mamma och pappa gjorde mat.

Jag använder gärna tvåordsmeningar nu. Idag har jag bl a sagt: toooor(stor) häst, hej pappa, hej mamma, min mamma, bim pappa, hejdå hätten(hästen)  m.m.

Nu sover jag gott i min säng med bilen i handen. Jag sover gärna med den.
Hoppas att ni också har haft en trevlig midsommar. Kram Elias


*090618* Trevlig midsommar!

*090612* Fredag
Jag och mina föräldrar åkte till Piteå havsbad med husvagnen. Det är alltid spännande att komma fram och att få upptäcka ett nytt ställe, så klockan hann bli 21.30 innan jag somnade.

*090613* Lördag
På fm var det mulet och lite duggregn. Vi gick runt på campingen och tittade oss omkring. Vi hamnade på en stor lekplats där vi åkte rutchkana och gick på bl a hängbroar.
Efter lunchen så hittade jag en kille i min ålder. Han var bara några veckor äldre än mig och hette Mattias. Han hade samma stil, samma humör och till och med likadana kläder som mig. Han fick (lite motvilligt) leka med min boll och jag passade på att leka (mot hans vilja) med hans traktor.

På em var jag och mina föräldrar på Skeppet och lekte i Nimbys värld, där det fanns klätterställningar, bollhav m.m. Det var jättekul och jag sprang så att jag blev alldeles varm. Roligast var ändå att leka där dom mjuka bollarna fanns. Där kunde man skjuta med kanoner, leka med en bollfontän och kastar bollarna genom hål i väggen.

*090614* Söndag
Idag regnade det och var trist. Vi packade väskorna och begav oss till äventyrsbadet. Jag fick gå med mamma och byta om. Sen mötte vi pappa inne i badet. Mamma fick lov att gå tillbaka till omklädningsrummet. Där hörde hon ett glatt tjut utifrån badet och tänkte att det där måste vara Elias. Mycket riktigt! Det var jag som hade roligt i den stora bassängen med pappa. Det fanns fontäner och en liten runtchkana där bl a. Jag hade med mig min hink och min kanna. Dom lekte jag även med i vattnet.
Efter lunchen och vilan packade vi ihop och åkte hem igen.

*090615* Måndag
Idag jobbade mamma och pappa hela dagen, så jag var på dagis kl 7.30-16.30. En lång dag, men det var kul ändå. Jag har ju verkligen kommit in mig i att vara där och trivs jättebra med personal och barnen. Jag pratar ofta om Tinna (Tindra), Nona (Nora) och Bikto (Viktor). Jag brukar även leka med Linus.

När pappa kom hem så hade han en överraskning åt mig. Jag fick en tramptraktor med släp. Vilken lycka! Den är röd och heter Valtra, precis som farfars traktor.
På kvällen kom faster och långa farbrorn förbi och hälsade på. Jag pratade oavbrutet, så till slut satte sig alla fyra vuxna och skrattade åt mig, för dom fick inte en syl i vädret för mig.

*090616* Tisdag
Även idag fick jag en lång dag på dagis. Mamma lämnade mig där kl 10 och pappa hämtade mig kl 16.30.

*090617* Onsdag
Idag var mamma ledig, så vi passade på att åka och hälsa på William och hans familj. Dom har satt upp staket, så vi kunde leka helt fritt på deras baksida. Jag lekte med Williams hus, bollar, traktorer och ibland gick jag bara runt och tittade på vad Williams pappa gjorde. Vi fick fika bulla och saft. Mam-mam (nam-nam)!
På em var mamma och jag ute på våran baksida och mamma hade en idé om att hon skulle klippa gräset. Just nu är den klippt åt alla håll och kanter, pga att hon fick anpassa sig efter vart jag gick. Hihihi! Mamma får nog klippa färdigt gräset en annan dag.

Idag har jag använt mig av tvåordsmeningar i massor!

*090618* Torsdag
Idag var jag lite kinkig på morgonen och mamma och jag fick stressa till dagis. Vi hade med oss en kaka till dagis, för det var ju min sista dag innan sommarlovet. Marie sa att jag och alla barnen/personalen kunde få fika kaka efter lunchen.
Pappa hämtade mig kl 16.15 och då fick han packa ihop alla mina kläder. Jag ska ju få börja på en annan avdelning efter sommaren och så hinner jag nog växa ur kläderna innan jag är tillbaka.

Jag var lite kinkig på em också. Jag var ute på altanen och körde med mig traktor. Sen ville jag ta in den, sen ville jag ta ut den, sen ville jag ta in den, med då sa pappa att jag fick lov att bestämma mig.
Jag fortsatte att vara kinkig, så jag fick gå och sova tidigt. Mamma hann inte hem innan jag sov.
Jag har det besvärligt med tänderna nu och tuggar ofta utan anledning. Hoppas att dom sista tänderna byter igenom snart.

Imorgon är det midsommarafton. Hoppas att ni får en trevlig helg. Jag och pappa får roa oss imorgon, för mamma jobbar. Sen har hon bara hela lördagen kvar innan hon också får sommarlov. Mamma och jag blir ledig i sex veckor tillsammans och jag vet att mamma längtar massor tills dess, för det har hon sagt.

Ta hand om er! Stor midsommarkram från Elias

*090612* Fredag, 20 grader varmt, lite sol och vindstilla

Idag är jag och mamma lediga. Mamma berättade att vi måste åka och handla mat.
-Dodis, mjök (godis och mjölk), rabblade jag snabbt upp! Det gäller att tala om vad man vill ha. Korv hade vi ju redan hemma. Hihihi!

Kram Elias

*090611* Torsdag, duggregn och 14 grader

*090610* Onsdag
Idag när mamma skulle hämta mig från dagis var jag så söt. Jag hade kepsen bakåfram, smutsig runt munnen av sand och damm, t-shirten hängde på 3-kvart (som en riktig liten bondpojke) och mina byxor var smutsiga på knäna. När jag fick syn på mamma så sträckte jag upp armen och sa med glad stämma: Hej hej!
Gissa om mammas hjärta smälte. Hihihi!

Innan jag lämnade dagis så fick jag en banan. Jag hade svårt att slita mig från dagis. Jag ville visa mamma hur man springer ner för backen, hur man åker rutchkana och sen sprang jag runt med lastbilen runt husen, så som jag, Viktor och Linus brukar göra om dagarna. Det är jätteroligt! Det har tagit ett tag innan vi har kommit på hur man ska göra. Vi har tittat på hur dom stora killarna har gjort, men nu äntligen kan vi också busa så om dagarna.

Väl hemma så spelade pappa och jag lite boll, medans mamma gjorde mat. -Pela, pappa. -Pela! -Pela!
När väl pappa kom för att spela så hittade jag massor av annat att leka med. Hihihi.

Fröken var rädd att jag inte skulle orka äta mat, för att jag fick en hel banan på dagis, men jag åt nästan tre skivor blodpudding och massor av tylt (sylt).

När mamma och pappa bäddade rent i sängarna så sprang jag runt, runt och skrattade och busade och slängde mig i deras sängar. Jätteroligt!
Jag hade svårt att varva ner när det dags att gå och sova. Det tog nästan 45 min innan jag sov. Jag låg och pratade och körde med mina lastbilar. Till slut fick mamma lov att hålla fast mina händer lite lätt och sjunga, för att jag skulle lugna ner mig och sluta prata. Varje gång som mamma slutade sjunga sa med: -Meeee. Meee, mamma.

Jag är inne i en växtperiod inne tror mamma, för jag äter massor just nu. Ikväll åt jag ju först en banan, sen tre skivor blodpudding, en 300 ml välling kl 20 och kl 0.30 var jag redo för MEER välling. Mamma hämtade en flaska till. Sen sov jag till kl 4.30 då jag fick komma in till mamma och pappas säng.

*090611* Torsdag
Idag ringde jag till mommo. Jag pratade och pratade och skrattade och busade massor. Jag sjöng som Poppo brukar göra: Lo lo lelo lelole lo lo le loooola (jojkar). Mommo skrattade mest, för hon hann inte få en syl i vädret.

Mamma gjorde mig klar för dagis. Jag trivs bra där nu. Sista 2-3 veckorna har det verkligen släppt. Jag pratar om barnen, fröknarna, dagi (dagis) och leksakerna när jag är hemma. Det är ju synd att det har släppt nu, lagom till semestern. Kanske mamma och jag kan hälsa på där någon dag.

Jag funderar på att bli socialminister när jag blir stor. Jag älskar att hälsa på folk. Sist mamma och jag var och handlade mat så stod vi vid ingången en stund. Jag hälsade artigt på alla som kom in. -Hej hej!
En em när vi var ute så såg jag att det var grannar ute fyra hus bort. Jag gick ut på gatan, sträckte upp armen och vinkade lite med fingrarna: -Hej hej!
En dag när pappa började prata med en annan grannen så vände jag mig om mot dom. Sträckte på mig (för att kunna se dom bättre), vinkade och ropade: -Heeeeej!

Jag har även lärt mig vad grannarna heter. Jag brukar stå och ropa på Nitte (Nisse).
När den gula bilen åker förbi då säger jag: -Gonna (Gunnar)
Häromdagen tittade jag ut genom v-rumsfönstret och sa: -Lääla, Lääla. Mamma förstod inte på en gång vad jag menade, så då sa jag: -Måla. Lääla, måla. (Erland stod ju och målade staketet.)
Grannen med hunden heter Bode (Börje)
Och så har vi Anna, men det är ju alldeles för enkelt att säga. Hihihi!

Hoppas att ni får en trevlig dag. Kram Elias

*090610* Onsdag

Idag när jag skulle till dagis sa mamma till mig att jag måste ha kepsen på mig. Det var lika bra att göra som mamma sa. Jag tog på mig kepsen. Visst blev jag fin:
Stolt kille som visar upp sig


Jag fortsätter att utveckla mina flerordsmeningar. Min nya favorit att säga är: Min mamma!

Kram Elias

*090606* Svenska flaggans dag

Idag har vi varit lediga allihopa. Jag vaknade kl 7.20 och var hungrig och sparkade argt omkring mig. Mamma fick masa sig upp och göra frukost åt mig på en gång. Trots att jag var hungrig så åt jag inte så mycket. Jag har ju aldrig varit mycket för frukost.

Efter frukosten fick jag bada nere i stora badkaret. Det var andra gången som jag fick bada där. Det var jättekul, för där har jag mer uttymme att simma runt, runt. När jag hade badat klart så gick jag in på toaletten i källaren och sa: -Mommo! (Mamma och jag brukade hämta mormor på morgonen när hon var här och hälsade på sist). Jag kom ihåg att mormor brukade vara här.

Kl 10 var jag hungrig igen och då ställde sig mamma och gjorde en tidig lunch åt mig. Korv, potatis och ärtor. Smaskens!
Jag och mina föräldrar gjorde oss klara och tog cyklarna till Hägnan, där det var marknad och firande av nationaldagen. På vägen dit cyklade vi föbi dagis. Det kände jag igen, med glad stämma. Det har sista två veckorna gått riktigt bra att gå dit. Alldeles lagom till semestern.

Den första vi såg vid marknaden var min fröken Susanne. Vi såg även min  dagiskompis Nora och grannen Börje. Vid Hägnan såg vi hätt (häst), bääää (får) och så stannade vi och tittade på när en massa barn sjöng och dansade. Jag hade inte riktig ro att stanna där allt för länge. När vi kom tillbaka till marknaden såg vi en brandbil, som var där för att visa upp sig för allmänheten. Det var jättespännande! Jag fick en brandhjälm i plast av brandmannen.

Nu var klockan mycket, så vi cyklade hemåt. Under cykelturen hemåt utbrast jag med hög stämma: Dagi (dagis)!! Alldeles riktigt. Det var mitt dagis som vi cyklade förbi.
När vi kom in hemma, så gick jag till kylskåpet och sa: -mellamå (mellanmål)! Det är ett ord som jag har lärt mig på dagis. Pappa plockade fram yoghurt och äpple åt mig. Sen var det dags att sova middag.

På em satt mamma och tittade i kokboken. Jag som älskar att läsa böcker, kröp upp i hennes famn och började bläddra. Mamma berättade vad som var på bilderna: tomat, sjömansbiff, köttfärsrullar m.m. Till slut kom vi till en sida med gröt.
-Gröt, sa mamma.
-Tylt (sylt), sa jag.
-Ja, sa mamma!
-Mommo, sa jag!
Alldeles riktigt. Mormor brukar äta havregrynsgröt med lingonsylt. Jag är uppmärksam jag!

I två dagar har jag sprungit runt och sagt: -Hejdå mamma! Hejdå pappa! Det kommer mer och mer tvåordsmeningar. Förrut sa jag: hejdå........mamma, hejdå.........pappa.

Under em klappade jag på en stol i köket och sa: -Faffa! Sen klappade jag på nästa stol och sa: -Mjomo (farmor). Jag berättade alltså för mamma att farfar och farmor hälsade på häromdagen och att dom satt där. Jag gillar att återberätta saker och prata om vad som har hänt under dagen.

På kvällen busade mamma och jag. Vi brukar springa klara, färdiga, gå. Om jag startar innan gå, så brukar mamma säga: -tjuvstart! Det har jag lärt mig. När mamma sa: Klara, fäääärdiga..........så sa jag: -Tuvtart (tjuvstart)! och så pekade jag med hela armen mot mamma och skrattade.

Det var svårt att varva ner ikväll. Om det beror på många intryck, sen middagslur eller pga buset ikväll, det vet jag inte. När jag väl varvade ner så somnade jag med en lastbil och en bil i mina händer.
Hoppas att jag sover lite bättre i natt än förra natten. Då vaknade jag 4-5 gånger mellan kl 20-23, så då fick jag fortsätta att sova i stora sängen.

Just nu har jag två favoritsånger, Lilla snigel och Bom, bom. bom, bom, slå på stora trumman.
Jag sjunger: atti dig, atti dig, anna (akta dig, akta dig, annars) Lilla snigel
Jag sjunger även: bom bom bom, dong dong (och då slår jag mig på hjärtat) Bom, bom, bom, bom, slå på stora trumman
Texten går: Bom, bom, bom, bom, slå på stora trumman
tick tack, tick tack, klockan slår
dripp dropp, dripp dropp, regnet faller sakta
dunk, dunk, dunk, dunk, hjärtat slår

Jag önskar er söta drömmar. Kram Elias

*090604* Ledig dag med mamma

Jag vaknade kl 5.40 och hostade tills jag kräktes (över mamma). Ett mindre trevligt uppvaknade. Mamma och jag som skulle träffa kompisar på  dagen. Nu tog vi det lugnt här hemma och jag passade på att hjälpa mamma med tvätten. Ute på gatan körde dom med en padda. Den tittade vi på. Pappa kom på att jag har ju också en padda i lego, som jag fick av Åke förrut. Den kan jag köra med här hemma.

Vi tog en tidig lunch, pga mitt tidiga uppvaknande, men jag ville inte ha. Jag grinade och tjorvade, så till slut tog mamma upp mig och jag somnade på hennes axel efter bara någon minut. Jag sov i 2h 40 min.

På em kom William och hälsade på, då det inte verkade vara någon fara med mig. Först lekte vi i sandlådan en stund, men efter några utflykter och rymningsförsök så gick vi in igen. Jag blev jätteledsen. Idag ville jag inte låna ut mina leksaker, utan talade om för William: -Nej, nej, Jia (Elias). Det är inte alltid så lätt att dela med sig. Det gör jag ju hela dagarna på dagis.

William fick snart lov att åka hem, för det var ju middagstid för oss alla. Vi åt middag och sen gjorde jag inte något speciellt innan det var dags att gå och sova. Mamma har sedan jag föddes försökt om jag vill sova med snuttefilt eller gosedjur, men det har inte fallit mig i smaken. Sedan två veckor tillbaka har jag hittat min nattkompis: en bil eller lastbil.

Natten till idag, fredag, har jag bara vaknat två gånger, kl 1 och 6. Jag har inte ätit på 3-5 nätter. Äntligen kanske sömnen börjar bli lite bättre ett tag igen.
När pojken själv får välja

Härom dagen hade jag med mig Konta (en kontainerlastbil från Byggare Bob) till dagis. Jag ville inte lämna ifrån mig den när jag kom dit. Min fröken Joanna sa att dom andra barnen brukar ju ha med sig sina gosedjur och att det där är ju mitt gosedjur. Det var väl snällt sagt.

Mina fröknar på dagis heter Mami (Marie), Ta-tan (Susanne), Nanna (Joanna) och Mannan (Marianne).

Nu ska jag göra mig klar för att åka till dagis. Hoppas att du får en trevlig dag. Kram Elias

*090603* Dagisavslutning

Ikväll var jag, mamma och pappa på sommaravslutning med dagis, innan alla får semester. Det var några föräldrar som hade det på förslag. Vi tog med oss något att grilla och träffades på Hägnan. Min familj grillade "torv" (korv). Alla mina fyra fröknar var där med sina familjer. Jag blev så glad när jag märkte att det var massor av folk som jag kände igen. -Mamiii (Marie), sa jag glatt. Hon är en stor favorit just nu.

På Hägnan fanns det får som vi var och tittade på. Det var spännande. Efter att vi hade grillat, så passade jag och flera andra barn på att dansa och leka på en liten dansplats. Det var en rolig och trevlig kväll. Det enda som kunde ha varit bättre var vädret. Det var kallt och duggade medans vi var där. På väg till bilen så tilltog regnet. När vi kom hem så fick jag ta mig ett varmt bad.

Nu sover jag gott och laddar för en ledig dag med mamma imorgon. Jag önskar er en trevlig kväll. Kram Elias

Är inte korven färdig snart pappa?Smaskens!Mina fröknar bl aDansa, dansa, dansaDagiskompisen Nora och Isak i bakgrunden

RSS 2.0