*081231* Gott nytt år!

Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År. Tack för i år. Hoppas att vi ses på bloggen nästa år också.
Kram Elias och hans föräldrar

*081230* Näst sista dagen på året

Igår, måndag, fick jag besök av William och Oscar. Det var trevligt, som alltid. Vi lekte bl a med mitt nya garage och så visade jag mitt rum och att mina leksaker finns där nu. Det går ju att ta med sig det man vill leka med in till köket fortfarande.

På em kom farmor och farfar förbi med en försenad julklapp. Jag fick täcke och kudde till min framtida säng. Jag fick även lakan och påslakanset till det, med Nalle Puh.

Idag, tisdag, fick mamma sovmorgon, men när klockan blev 10 fick det vara nog. Då ropade jag på henne och till slut gick jag och öppnade dörren. Vi tog det lugnt hemma på fm, men på em åkte vi och handlade mat. När vi kommer in i butiken så vinkar jag till kameran. Vi var även och lämnade ett släp och då fick jag träffa farfar. Inne på firman kom jag ihåg att jag fick peka på skärmen och trycka på pedalen till maskinen sist. Den här gången var maskinerna avstängda, så då tog jag en sopborste istället och sopade med. Jag tycker om att hitta jobb. Alltid finns det något som jag kan göra.

Jag har nu lärt mig att dra mig upp på stolarna och toaletten. På toaletten kan man dra i spaken många gånger.

Jag har även lärt mig att gå upp och ner för trappen själv, men jag måste ha någon bakom mig för säkerthets skull.

En stor favorit av julklapparna är min saccosäck. Det är så mysigt att burra ner sig i den och ligga och titta på bl a Byggare Bob eller sport. Se själv:
Kanske ska jag ligga så här...eller så här...Så här kan man också liggaHihihihi!Man kan ha fötterna på bordet också

Fortsätt gärna att kommentera, det är så trevligt! Jag har ca 10-20 besökare varje dag på bloggen, men inte riktigt lika många kommentarer. Ha ett riktigt gott slut på året! Stor kram från Elias

*081228* Utflykt på isen

Idag sov vi till kl 8.10. Pappa fick vila en stund till innan vi gjorde oss klara för en promenad på isen. Mamma hade packat ryggsäcken. Jag fick åka bob, men ibland klev jag av i farten och ville gå själv en stund. Det var några vovvar på isen och så såg vi några skotrar. Det var lite sol och nollgradigt, däremot så blåste det lite ute på isen. När vi kom till ön så åkte pappa och jag bob ner för backen. Innan vi gick hem så hade vi fruktstund. Här kommer lite bilder från dagens utflykt.
Kram Elias
Jag och pappa

*081227* Eftermiddag

Igår var farfar förbi och hälsade på. Farmor var inte tillräckligt snabb och fick därför inte följa med. Hoppsan!
Pappa och farfar skruvade i motionscykeln, men lyckades inte så bra, så det var bäst att jag hjälpte till.
Vad gör ni?Kan jag hjälpa dig, farfar?Det är ju här problemet är!

På kvällen kissade jag i pottan för första gången. Jag har så svårt för att sitta still, men den här gången läste pappa traktorboken och då kunde jag sitta en liten stund.
Titta! Kiss i pottan!

Jag tycker om min nya film, Byggare Bob. Jag kommer gärna bärandes på den och säger: Bob bob, då ska mamma eller pappa starta filmen åt mig.

Jag håller på att lära mig att slänga slängkyssar. Ibland går det bra och ibland sätter jag min hand över t ex mammas mun.

När pappa (eller någon annan) nyser så härmar jag och säger jag: Boff!

Kram från Elias

*081227* Förmiddag

Grattis till segern grabbar. Nu är ni i topp!


I natt sov jag jättebra. Först åt jag två flaskor välling, dvs ca 450 ml. Första gången som jag vaknade var kl 5, då jag ville ha mera "babba" (flaskan, välling). Nästa gång var klockan 7, då pappa hämtade mig till sängen och jag somnade om på mammas arm. Sen sov vi till klockan var 8.40. Inte illa!

Pappa har rensat i förrådet idag och mamma och jag var på H&M och köpte mig en vinterjacka. Det är så bökigt att alltid åka i overall eller den tunna jackan. Mamma hittade även en mörkgrå kofta och ett par mjuka jeans till mig.
När vi var i butiken så hittade jag en pojke att leka med. Han var gissningsvis 3-4 år och vi sprang runt runt bland klädställen och lekte tittut. Ibland tappade jag bort honom och då ropade jag: pöööppöö! (pojken). Jag blev så glad när jag hittade honom och så sprang vi igen.

Vi var på mammas jobb och handlade lite grann, innan det var dags att åka hem och äta lunch och sova middag. Det är verkligen inte roligt att sova. Det är väldigt sällan som jag somnar glad. Tänk vad man kan missa mycket när man sover.

Jag önskar er god fortsättning på julen. Ta hand om er. Kram Elias
Jag skottar gården!

*081226* Summering av julen

*081224*
Nu har jag firat min andra jul. Den var trevlig! På morgonen när jag vaknade, så var granen tänd. Det var mysigt! Jag fick bada innan frukost. Sen gjorde mamma och pappa klart det sista och jag hjälpte till så gott jag kunde. Det var lite jobbigt att sova middag. Kanske var det pga all förväntan om dagen. När jag vaknade, så var farfar och farmor redan här. Det dröjde inte länge innan faster med familj kom. Sen rullade det på. Resten av våra gäster kom. Vi var totalt 15 st.

Vi drack glögg innan det var dags för Kalle Anka, men jag hade inte någon större ro att sitta still och titta. Vi spelade air hockey och hade kul. Efter maten så åt vi julmaten. Jag åt potatis, lite köttbullar, prinskorv och smörgåsgurka. Julgodiset var också spännande, men jag fick bara smaka en skumtomte.
JulbordetJag och mina kusiner

Vid kl 18 hände det grejer. Rätt var det var så stod han där: Turttu! (tomten) Jag var i farfars famn och pekade, turttu! Han följde med oss ner i källaren och alla fick varsin julklapp. Jag ville inte sitta i famnen hos honom, men tittade spännande, förvånat och avvaktande på honom. Det kändes bäst att få sitta i famnen på mamma och pappa istället.
Oj, vad med julklapparTurttu! (tomten)Inge närmre nu tack!

Jag fick en massa fina julklappar, bl a en saccosäck, ett garage, pussel, hundar, reflexväst, kläder, duplolego m.m.
Titta vad jag kan!Åh, duplolegoVåra gäster och alla julklapparnaTitta, en traktorUndra vad det är för något?!?Alla har fullt upp med sina klappar

Jag orkade inte öppna alla klapparna, utan sparade dom som jag hade fått av mamma och pappa till en annan gång. Jag tror att klockan var 20.30 när jag somnade. Däremot så kunde jag bara sova 45 min innan jag vaknade igen och sen höll jag igång till klockan var 23. Nåja, det är ju bara jul en gång om året.

*081225*
På juldagen vaknade vi kl 8.30 och tog det lugnt i sängen och tittade på tv. Vi åt inte frukost förrän klockan var 10.40. Sen klädde vi på oss och gick ut och åkte bob. Det är kul!
Klara, färdiga, gå!
Det var lika svårt att sova middag idag. På em kom faster med familj, farmor och farfar och hjälpte oss att äta upp julmaten. Det var lika kul idag, att dom kom. Jag lekte en hel del med kusin Sara. Jag kan förresten säga Sara!

*081226*
Jag och mamma var ute på fm. Idag var det +3 grader och det droppade från taket. Vi åkte bob runt kvarteret och ner för backen, skottade och sopade.
På em kom Liam och hans föräldrar på besök. Det var kul att få leka med honom. Det var jättelänge sedan vi träffades. Idag lekte vi en hel del med mitt nya garage, åkte bobbycar och sprang runt och busade.
Liam och jag i min saccosäck

Nu ska jag försöka sova gott i natt, så får vi se vad som händer imorgon. Kram från Elias

*081224* God Jul allihopa!


*081222* Dan före dan före dopparedan

Nu är det inte långt kvar till julafton. I lördags så jobbade mamma. Pappa och jag städade i gillestugan och hälsade på farmor och farfar. När farmor öppnade dörren, så gick jag bara förbi och ropade: Faffa! (farfar). Farmor påpekade att hon också var där. Hihihi!

På kvällen lärde pappa mig att säga: Bibbibabäää! (spindelmannen) Jag har honom på min pyjamas. Jag är inne i en fas, då jag älskar att härma ord och ljud. Det kanske inte låter som det ska, men jag övar och övar.

På söndag (21/12) var jag hos farmor och farfar hela dagen, så att mamma och pappa skulle få göra klart här hemma inför julen. Det gick jättebra att vara där. Jag var inte ledsen en enda gång. Farfar tycker att jag håller igång mycket, hela tiden. Jag lyckades inte sova där, förutom ca 10-15 min på farfars axel.
När vi kom hem så sken jag upp som solen och skrek: daaddan! (julgran). Mamma och pappa hade gjort så fint. Julgran som lyste både i källaren och på övervåningen, tomtar och snögubbar överallt (bubbe).
Wow! Vilken fin granUndra om man törs röra den?Åhhhh

Mamma och pappa hade flyttat in mina saker i mitt rum. Här kommer bilder från före och efter jag kom hem:
Före!5 min efter att jag kom hem!

Idag, måndag, har mamma och jag varit och handlat lite på fm och på em var vi till stan och handlade dom sista julklapparna. Det är tråkigt att vara i affärer och handla, men det går bra att vara på stan, för då ser man traktorer och bussar. Det tycker jag om!

Jag önskar er alla en riktigt trevlig kväll. Kram Elias

*081220* Lördag

Idag vaknade jag kl 9.05. Det är -12 grader ute och efter några dagars tö och lite regn så har snön sjunkit ihop till hälften, dvs ca 25 cm.

Nu på morgonen kom jag på hur man sätter ihop och plockar isär duplo legot, som mormor hade med sig.

Idag jobbar mamma hela dagen. Jag ska hjälpa pappa att dammsuga i källaren.

Hoppas att ni får en trevlig helg. Kram Elias
Kram

*081219*

Igår på fm var mamma och jag till William och hälsade på. Det var jättelänge sen sist. Först var jag nästan lite blyg, men sen kom leendet. Vi hade fruktstund, lekte och dansade. När William gick från rummet så frågade jag mamma: Vavva?? (william??) Väl hemma så sov jag 2 timmar och 15 min.
Idag fick vi julkort från William och då sa jag igen: Vavva.

Grattis på födelsedagen faster! Vi var och firade henne igår. Jag hade ritat en teckning åt henne. Det är roligt att rita!
Jag fick busa med två tjejer och titta på fåglarna som Malin har i sitt rum. Det var spännande.
Vi åkte hem kl 20, för att det inte skulle bli så sent för mig. Jag fick vällingen i bilen, men istället för att somna (som mamma trodde) så blev jag bara pigg och busade när vi kom hem. Pappa och jag tittade bl a på hockey på tvn. Till slut blev jag sugen på att se min nya film istället. Då startade jag dvdn! Pappa fick också titta på Den lilla röda traktorn med mig. När klockan blev 22 så somnade jag i min säng.

Idag har jag hjälpt mamma och pappa att plocka, fixa och dona här hemma. Vi håller på att ordna inför julafton. Vi ska vara hemma hos oss, så då vill man ju ha lite fint. Däremot så vill jag ju läsa någon bok ibland, spela lite innebandy m.m. Man kan ju inte bara städa och fixa.

Här kommer några bilder från förra helgen, då Momma, Poppo och Åke var här! Kram på er från Elias
Polarn och jag tittar på tv och myser under filtenMormor och jag läser en ny bokÅke och jag ute i snövädret
Tut på näsan!

*081216* Vink vink!

Nu närmar sig julen med stormsteg! Mamma försöker fixa och dona lite om dagarna, men jag tycker att det finns så mycket annat att göra. Vi har ju massor av böcker att läsa, vi måste öva på att stoppa i klossarna så att jag inte glömmer hur man gör, vi måste öva på innebandy m.m.

Ikväll så jobbade mamma. Jag och pappa tittade på nyhetstecken (nyheter på teckenspråk). Farbror på tvn vinkade och vinkade, så jag vinkade tillbaka.

Jag har lärt mig att öppna skafferiet. Det är praktiskt när man är hungrig. Ikväll tog jag för mig av fikonpaketet och tuggade på det.

Igår var mamma och jag ute på em och jag fick använda min nya spade i snön. Mamma fick låna min snösläde. Vi tog oss en promenad runt kvarteret, men jag åkte snowracer. Då kom jag på hur man håller i ratten med händerna. Hittills har jag suttit kaprak ändå och vinglat.

I helgen var det curling på tvn. Jag stod och studerade ett tag hur dom gjorde. Sen gick jag ut i köket och hämtade sopborsten. Jag gick tillbaka till tvn och sopa, sopa, sopa!
Pappa har tagit fram ett tenniracket åt mig och jag svingar det högt ovanför huvudet, när pappa kastar bollen till mig.

Nu mår vi alla bra igen, förutom att jag snorar lite. Det är skönt. Hoppas att vi kan börja träffa lite kompisar snart igen. Det kan nog vara lite svårt innan jul.

Nu önskar jag er alla söta drömmar. Hoppas att ni inte har fastnat i julstressen. Ta hand om er och drick mycket glögg och julmust, för det får inte jag göra ännu. Kram Elias

*081213* Trevlig lucia!

Hoppas att du fick en trevlig lucia idag! Här har vi morfar Åke, mormor och Polarn på besök. Tyvärr så har en efter en blivit magsjuka eller förkylda med feber, så det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss helgen.
Mamma och jag hade övat på tipp-tapp-tipp-tapp. Kanske kan vi sjunga den imorgon om alla känner sig piggare.

Idag var jag ut en stund. Pappa skottade och skottade. Det har kommit så mycket snö i natt och igår. När pappa mätta snödjupet så visade den 50 cm. Jag fick åka kälke med morfar Åke. Det var kul! Det var nollgradigt och det vräkte ner snö. Nu hänger allt så vackert i träd och buskar. Det ser ut som ett riktigt julkort.

Det är inte så länge kvar till jul. Det ska bli spännande att se om Tomten tittar förbi hos oss. Jag älskar att se på bilder av honom, så det skulle vara trevligt att träffa honom också.
När mamma och jag var och handlade så pekade jag överallt som jag såg honom. Kassörskorna brukar säga att dom hör mig runt i butiken. Hihihihi!

Jag har lärt mig att säga Polarn: Poppo!

Söta drömmar till er alla! Kram från en tillfrisknande Elias
Pappa och jag läser en bok

*081210*

Sista dagarna har det inte hänt så mycket pga min förkylning och kylan ute. Igår sov jag hela natten hos mamma och pappa. Jag hade svårt att varva ner, men sen sov jag gott. Det har varit lite si och så med sovandet under sista tiden.

Nu har det varit kallt i en veckas tid, dvs minus 10-20 grader. Vi har inte varit ute så mycket då både jag och mamma är förkylda. Min feber är borta, men snoret och hostan håller sig kvar.
Igår hände en olycka här hemma. På em var jag trött och vilade med pappa på soffan, på pappas mage. Rätt som det var så kräktes jag över pappa. Pappa flög upp och slängde av sig tröjan, jag blev rädd och grinade. Allt blev så tokigt. Antagligen så kräktes jag av allt slem, som inte vill komma upp. Nu hoppas jag att jag blir bättre snart.

På fm var vi och hälsade på Märta. Det var kul att få komma ut en stund. Vi lekte bl a med bilar. Det tycker både jag och Märta om.
Pappa har varit hemma och fixat och donat i några dagar. Det är kul att få ha honom hemma.

Imorgon kommer mormor, Polarn och gammelmorfar och hälsar på några dagar. Det ska bli trevligt!
Jag önskar er underbara dagar nu inför julen. Ta hand om varandra. Kram Elias

*081207* Söndag, andra advent

Nu börjar jag vara bättre! I fredags hade jag 38,5 graders feber, igår 37,5 och idag är jag tillbaka till 36,5 grader, som jag brukar ha. Det rinner fortfarande i min näsa, men inte lika mycket. Däremot så torrhostar jag en del. Det är lite jobbigt då jag ska sova.

Igår var jag och pappa hemma, medans mamma jobbade. Det var ca 3-4 minusgrader. Idag är det kallare, -19 grader har det blivit ikväll! Då är det skönt att vara inne. På fm har mamma och pappa plockat och fixat. Jag har också plockat.......fram!

På em hade vi adventsfika hemma hos oss för några grannar. Det var flera barn som kom och lekte med mig. Det var trevligt och roligt.

Jag sov bara 30 min under dagen (kl 11.30-12), så det fick bli en tidig kväll. Jag somnade vid vällingflaskan. När vällingen var slut så gjorde jag som lejonet i Robin Hood när han tappar tummen. Mamma drog försiktigt i flaskan och jag sög hårt tillbaka den. Mamma fnissade åt mig.

Jag är inne i en period då jag härmar ord och ljud. Jag är riktigt duktig, även om det kanske bara är mamma och pappa som förstår vad jag säger. Häromdagen så läste vi djurboken och då frågade mamma vad tuppen säger: Luuulääää, svarade jag! Ja ja, man kan inte alltid ha rätt.

För två veckor sedan så tog jag telefonen och blippade på siffrorna och fick även på högtalaren. Rätt som det va så hörde mamma att det var någon som pratade i andra luren. Mamma tog snabbt telefonen och undrade vart vi hade kommit. - Ni har kommit till frissan, svarade damen.
Jag tyckte säkert att det var dags att boka en klipptid, tror ni inte det?!? Hihihihi!

Nu laddar vi för besök till helgen. Då kommer mormor, Polarn och gammelmorfar. Det ska bli kul. Då kan jag få tala om att jag kan säga momoo!

Nu önskar jag er en trevlig kväll. Här kommer några bilder från när pappa och jag testade min snowracer förra tisdagen. Kram Elias
Hjälm måste man ha!Hoppsan!

*081205* Jag har fått feber

I onsdags var vi och hälsade på William och lekte. Oscar och en kille som heter Markus var där. Vi hade kul.
Jag hade en ätar-dag. Mamma hängde nästan inte med i allt jag stoppade i mig. Jag gör så ibland och andra dagar äter jag dåligt.

På torsdag fm var mamma och jag och handlade mat. Jag var en duktig kille och satt still hela tiden som vi var i butiken.

Idag vaknade jag med feber. Då förstod mamma varför jag hade ätit så mycket häromdagen och varför jag satt så stilla i kundvagnen i affären. Det var ju för att jag höll på att bli sjuk.
Snoret rinner i näsan och jag har ca 38 graders feber. Jag sov en timme i mammas famn på fm. På em sov jag en timme med pappa (kl 18.30-19.30). När jag vaknade så fick jag komma upp och få nässpray, alvedon, ren blöja och välling. Sen orkade jag leka en timme, innan jag fick lov att gå och sova. Nu får vi se hur natten blir. Det har varit lite konstigt sista tiden, men det beror antagligen på förkylningen.

Hoppas att ni mår bra. Kram från en snorig Elias

P.S. Jag vill passa på att säga grattis till morbror som fyller år imorgon. Hoppas att du får en trevlig födelsedag! Kram

*081202* Grattis Elin!

Idag fyller min kusin Elin 11 år. Stort grattis!

Här är en bild från när vi träffades första gången.

Idag har jag och mina föräldrar varit och hälsat på dom på dagis. Det ser fint ut och jag hade jättekul och lekte med alla sakerna. Det blir nog toppen där, men mamma säger att det svider i hjärtat att lämna mig. Vi har ju så mysigt om dagarna.

Nu kommer snart pappa hem och då är det killar-kan, för mamma måste jobba ikväll. Jag önskar er en trevlig kväll. Kram Elias

*081201* 1:a december, måndag.

Nu är jag tillbaka hemma. Resan till och från farmor och farfar har gått bra. Jag blir lite less på att sitta länge i bilen, speciellt när det är mörkt, för då ser man inget där ute. Vi hade trevligt. Jag lärde mig att trava ved, öppna ytterdörren, köra traktor med farfar, åka pulka, leka med burklock m.m. Jag har sovit jättegott, trots att jag blev förkyld och hes. Det har bubblat ur min lilla näsa och jag har låtit som en kråka. Nu mår jag i alla fall bättre och är hemma igen. Jag sken upp som solen när vi klev innanför ytterdörren. Det är som dom säger: borta bra, men hemma bäst!

Idag var mamma och jag en snabbis på Stor och liten. Vi hade lite att göra hemma på morgonen, så vi kom dit sent. Det var många där som jag kände igen, men idag tog jag det lite lugnt och lekte mest med bilarna i garaget för mig själv. Under sången satt jag mest och bara tittade på alla barn och föräldrar. Det var trevligt ändå.

När vi kom hem så åt jag lunch och sen vilade jag en stund. Det är ganska skönt, men det erkänner jag inte.
På em har mamma och jag putsat fönster, torkat i fönsterna och tagit fram adventsljusstakarna. Vi hann ju inte det innan vi åkte iväg. I stereon spelade vi julmusik. Jag kan inte dom sångerna ännu, så vi måste nog öva lite innan jag känner igen dom.

Det var skönt ute idag, -3 grader och nu har vi ca 25 cm snö. Det hänger snö i buskar och träd. Det är så vackert. Nu måste vi skruva ihop min bob, så att vi kan prova den i snön. Det skulle egentligen bli en julklapp, men det är synd att vänta med den, då det är så mycket snö ute.

Numera är jag duktig på att säga taaaaaaack när jag har ätit färdigt! Jag fortsätter med att öva på att äta själv. Det är inte det lättaste, så jag får nog öva ett tag.

Vi har fått bekräftelsen i brevlådan att jag har fått dagisplats. Nu måste vi kontakta dom inom 10 dagar, för att få veta hur man gör när man skolar in sig. Varken mamma, pappa eller jag har ju gjort det förrut.

Imorgon är det dags för killar-kan igen, då mamma jobbar på em. Vi får se vad vi hittar på då. Nu ska jag ladda för att titta på julkalendern på tvn. Det blir min första! Hoppas att den är bra. Ha en trevlig kväll. Kram Elias
Här har pappa och farfar jobbat duktigtGung gungVi läser leksakskatalogerna
Farfars traktorJag åker traktor med farfar

RSS 2.0