*080831* Sista augusti....hösten är här!

Imorse klev mamma upp kl 5.40 och gjorde välling åt mig. Då var det +0,8 grader ute. Brrrrr!


Det har varit full fart hela veckan. Vi har försökt att förbereda lite inför min födelsedag. Mamma har bakat lite och jag har hjälpt till att sopa. Pappa städade och fixade hela dagen igår, för det regnade och vi var inte så sugna på att vara ute då. Tårtan är beställd och imorgon ska vi sätta in bild i tidningen. Det är mycket att ordna inför den stora dagen. Idag är det ett år sen mamma började få sammandragningar och pappa började känna sig lite stressad. Hihihi!


Vi har träffat William, Märta och Malte i veckan. William och jag har även varit en sväng till Leos och lekt i fredags.


I tisdags när mamma jobbade så spelade pappa och jag innebandy. Pappa busade även och slog med min gummiklubba mot stora kroken i taket. Då lät det "boiiink" och vi skrattade. Jag fick också slå med klubban.
Sen när jag skulle gå och sova så satte pappa på mig nattblöjan. Sen pekade jag mot sängen där pyjamasen hängde. Då tog pappa på mig pyjamasen. Sen bar pappa mig till badrummet, då pekade jag mot tandborsten. Sen gjorde pappa välling och vi gosade och jag åt den. Sen pekade jag mot sängen. Nu var det läggdags. Det är så kul att få leka massor med pappa, men ibland måste jag sova och vila upp mig.


Nu har jag blivit stor kille och gillar att äta mera själv (även om jag fortfarande busar och kastar det mesta på golvet).

I torsdag tog mamma sig äntligen mod att trycka på sänd knappen på datorn. Det var min ansökan till dagisplats som skickades in. Om den går igenom så börjar jag dagis efter nyår. Tanken är att jag ska gå ca 10-15 timmar i veckan. Det blir säkert kul, även om mamma har ångest över den dagen.
Oj, det är säkert mer som jag borde ha skrivit i veckan, men jag får helt enkelt återkomma om jag kommer på mera! Nu ska jag vidare på nya äventyr. Kram Elias

*080826* Hahahaha, jag tog den (mammas mobil)!


*080825* Bilder från helgen

Vi tog oss en tur med husvagnen och hade toppen väder och trevligt. Här kommer lite bilder:

Smakens med lite mellanmål!

Mamma och jag på nya äventyr

Pappa tyckte att vi skulle sitta still och sola och gosa.......

.....men det hade jag inte tid med. Det fanns ju så mycket annat att göra! Kram Elias

*080821* Kompisar är bra att ha!

I förrgår var vi till Märta och hälsade på en stund, för det regnade som spön i backen. Igår lekte jag och mamma med Liam och hade jättetrevligt. Idag var det min tur att bjuda in kompisar. Alicia, Ester, Oscar och Märta kom förbi. Jag sov när dom kom, så jag var lite yrvaken först och lite blyg, men sen blev det jättekul att få leka och visa alla mina leksaker. Det var inte många kvar i lådan, när vi hade lekt färdigt. Hoppas att det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen.

Det går riktigt bra att sova i mitt eget rum. När jag sov hos mamma och pappa, så ville jag bara upp så fort jag såg dom. Nu förstår jag bättre att det är natt och att man måste sova. I natt sov jag från kl 20-7.20, utan att få hjälp att somna om en enda gång. Det enda jag gjorde under natten (kl 21, 0 och 3) var att böka runt och gnälla. Kanske var det en rap eller magen som bråkade med mig.

Det går även bättre att sova om dagarna. Jag sover oftare 40-60 min, två gånger om dagen. Det blir oftast sammanlagt 1,5-2 timmar.

Imorgon måste jag och mamma till affären, för vi ska försöka ta oss ut på en helgtur med husvagnen. Det var tre veckor sen sist. Vi får se vart vi hamnar. Nu önskar jag er alla en trevlig dag. Kramar i massor från Elias


*080818* En kort uppdatering

Hej svejs!
I lördags var det dags för killar-kan igen. Mamma jobbade sin första lördag. Vi skötte oss exemplariskt pappa och jag. Vi cyklade, lekte med traktorn, badade i poolen och så gjorde pappa jättegod mellanmål åt mig med banan, apelsin och äpple. Till det fick jag turkisk yoghurt. Mums!

Söndag var det toppen väder! Vi var till Liam och grattade honom på 1-årsdagen i efterskott. Det var kul att få leka med honom och hans nya leksaker. Efter en stund så kom flera barn som jag känner. Vi ska försöka att träffas snart igen.

Idag har regnet öst ner hela dagen, så mamma och jag har varit hemma och bara tagit det lugnt. Mamma (och pappa) känner sig inte riktigt pigg. Jag är lite gnällig och sover en hel del. Idag har jag sovit tre gånger. Först 30 min, sen 75 min och till sist 25 min. Hoppas att det inte blir något mer av detta för någon av oss.

Mina kompisar tycker om Teletubbies, men jag har hittat min favorit på tvn: Pingu! När jag ser honom så kan jag sitta still en lång stund. Han är kul att titta på!

Ikväll sa mamma åt mig att gå till pappa med fjärrkontrollen (som jag hade tagit).......och det gjorde jag. Det är första gången som jag har kunnat ta en "order" och fullfölja den.

Det går ganska bra att sova i mitt rum själv. Det är jobbigast på morgon kvisten, ca kl 5-5.30 och framåt. Då är det jobbigt att kunna somna om själv. Det är mysigare att få komma till mamma och sova där sista timmen.

Imorgon är det åter igen dags för killar-kan! Mamma jobba eftermiddag. Det ryktas om att det ska bli tråkväder imorgon med, så vi får se vad som händer. Ha en bra dag. Kram från Elias

*080814* Mammas lilla hjälpreda

Idag har mamma och jag tvättat:

Först så plockade jag ur torkskåpet...

....sen plockade jag ur torktumlaren....


.....och till sist plockade jag ur tvättkorgen. Visst är jag snäll och hjälper mamma ;-)

I natt ska jag sova i mitt rum för första gången. Håll tummarna att det går bra. Kram Elias

P.S. Grattis Liam på 1-års dagen! Hoppas att du fick en bra födelsedag

*080813*

Denna dag sprang ifrån oss med stormsteg. Mamma och jag var mest hemma idag. Vi var bara och handlade lite mjölk på em. Mamma satt i telefonen med försäkringskassan hur länge som helst idag. Dom har så krångliga regler att dom inte själva förstår dom. Konstigt! Nåväl! Mamma fick ett svar till slut.

Igår var det killar kan! Pappa var hemma med mig på em, medans mamma jobbade. Vi sparkade boll och var till grannarna och hälsade på. Jag passade på att plaska i Majas pool.......med kläderna på. Pappa sa att jag kunde lika gärna fortsätta, för jag var ju redan blöt.

Det är os på tvn varje dag, så mamma och jag tittar på fm när vi gör oss iordning och äter frukost. Jag tycker om alla bollsporter: a-boll, a-boll säger jag och pekar. Idag tittade vi på simhopp. Det var kul! Jag applåderade varje gång dom hamnade i vattnet. Boxning är jättetrist och fäktning är inget heller så mycket att se. Hästarna är också intressanta. Jag säger vovv vovv när jag ser dom.

Härom dagen hittade pappa en strumpa i kylskåpsdörren och senare på dagen hittade han en plastboll i frysen. Dessutom har jag lagt mammas nycklar under min vagn och tandborsten under skrivaren inne på kontoret. Jag verkar inte ha samma ordning på sakerna som mina föräldrar.

Det är många ord som kommer ur min mun:
mamma
pappa
lampa
a-boll = boll
va = vatten (kan även vara regn)
ommmmma = blomma
åmma = komma upp (i famnen)
tutte = mammas tutte
hjätat = pappas smeknamn (hjärtat)
vovv vovv = hund (förresten så säger jag så till alla djur)
tatt = tack

Nu kommer jag inte på några fler ord, men dom är många. Jag gör även rörelser till Imse vimse spindel själv......men dom blir inte som när mamma sjunger. Roligast är "upp stiger solen". Då ler jag med hela ansiktet. Hihihihi. Ha en trevlig kväll. Kram Elias

*080812* Tjorviga nätter igen

Nu är vi inne i en tjorvig natt period igen. Nattandet går bra. Jag somnar oftast på ca 5 minuter. I natt har jag vaknat nästan varje timme. Pappa gick ner i källaren vid kl 1. Jag vet inte hur jag ska göra för att komma ur dessa dåliga nattvanor. Det var ju så bra innan semestern. Dessutom så vaknade jag kl 6.20 och ville inte somna om, så det blir en lång dag idag. Jag tror minsann att jag måste gå och lägga mig en stund nu. Natti natti. Kram Elias

Mamma säger att man ska sova natti natti på kudden

*080811* Vikt och längd

Idag tog mamma och jag oss en promenad till bvc, för att väga och mäta mig. Nu väger jag 9925 gr och har hunnit bli 77 cm lång. Jag har växt 24 cm och ökat med 6060 gram sen jag föddes.
När vi kom hem så tog mamma sig en kläddag medans jag sov middag. Hon sorterade och plockade med gamla och nya storlekar. Nu är det proppat i mina lådor, av nya kläder i stlk 80. Vi är så tacksamma över att vi får låna så mycket kläder av Kalle, Malte och Liam. Stort tack!

I söndags var mamma och jag på loppis och köpte mig bl a ett par nya sandaler för 10 kr. Dom är jättefina och dom kommer jag att klara mig bra på resten av sommaren. Dessutom så hittade mamma ett par skor idag när hon plockade med kläderna. Det är min kusin Pontus som har haft dom. Det är bra att ha två par skor, för rätt vad det är så har jag hamnat i vattenpölen och blivit blöt om fötterna igen.

Mamma passade även på att köpa en potta till mig på loppisen. Den kostade bara 50 kr och det var precis en sån som mamma hade tittat på i affären. Där kostade den 280 kr. *puh*
Jag är ganska medveten om när jag kissar, så vi ska försöka att leka lite med pottan, så att jag får bekanta mig med den och förstå vad man ska ha den till.
Vi köpte även två par vinterstövlar på loppisen, som var jättefina och billiga. Man måste passa på när tillfälle ges, även om vintern känns långt borta ännu.

Igår kom faster, långa farbrorn och kusin Sara förbi. Det var jättekul. Jag busade med kusin och läste tidiningen med faster. Kram Elias

*080809* Jag är ett litet busfrö

Bara bus, bara bus, bara massor utav bus. Hela dagarna håller jag igång, både mig och mina föräldrar. Härom dagen var mamma och jag nere i tvättstugan. På vägen uppför trappen plockade mamma med sig dl-måtten som jag hade kastat ner. När hon la dom i lådan så hittade hon en morot istället. När hon skulle lägga den i kylen så hittade hon leksaker där.
Efter en liten stund kom pappa hem på lunch. Han var ner i källaren och var borta länge. När han kom upp så sa han åt mamma att det kunde vara halt på golvet. Mamma förstod ingenting. Pappa förklarade att det låg en flaska diskmedel som hade läkt. (Jag vet vem som lekte med den.......hoppsan)

Igår hade jag roligt i hallen:


I morse när pappa öppnade kylen, så hittade han en strumpa där. Jag förstår inte att dom letar saker hela dagarna.
Mamma har letat efter sina nycklar sen i tisdags. Idag hittade pappa dom.......under min vagn. Det visste jag ju hela tiden. Varför frågade dom inte mig istället för att leta?!? Hehehehe

När jag var ute med pappa, så hittade jag en vattenpöl på gatan. Det var så lite vatten i den, men om man plaskade tillräckligt hårt så blev det bra:


Idag hjälpte jag pappa att klippa gräset och häcken. Mamma fick sova ut, för hon kände sig inte riktigt pigg. Sen hjälptes vi åt att lasta allt skräp på släpet. Pappa sopade ihop, mamma skottade upp och jag la två löv pa mammas spade. Jag gjorde mitt bästa för att hjälpa till.

Mamma och pappa har pratat om att jag ska få flytta in i mitt rum om nätterna, men först måste dom köpa rullgardin eller liknande. Så fort jag vaknar om nätterna så vill jag upp när jag ser mina föräldrar. Därför kan det vara bättre om jag får sova själv. Vi får väl se hur det går. Nu önskar jag er söta drömmar. Kram Elias

*080807*

Idag har varit en konstig dag. Jag vaknade kl 6.40. Det var inte mamma så glad åt, men pappa hann titta in och säga godmorgon innan han åkte till jobbet.
Kl 9.30 sov jag första gången och sov ca en timme. Kl 12.30 var det dags igen och då sov jag en timme till. (Normalt sover jag kl 11 och kl 15).
Kl 14 åkte jag och mamma till William och hälsade på. Vi har ju inte träffats på flera veckor och William sken som en sol när vi kom dit. Själv så ägnade jag mig åt att pussa och kramar honom massor av gånger.

Jag gick och la mig i vanlig tid ikväll och hoppas på en bra natt.

I helgen blir vi hemma. Det ska bli skönt att få vara på hemma plan med mamma och pappa. Vi får väl se vad det blir för väder och vad som händer då.

Imorgon får vi se vem jag ska hälsa på. Först ska vi hälsa på farmor på fm, för hon ska åka hem. Sen kanske vi åker till Oscar och säger grattis i efterskott, Liam har varit sugen på att leka, Linn är ju också hemma med sin mamma och så har Märta och Malte kommit hem igen. Det är roligt med kompisar! Ha en trevlig kväll. Kram Elias


*080806*

I förrgår var mamma och jag ute och gjorde lite ärenden. Man måste oftast göra sånt när man har kommit hem från semestern. Vi var och handlade lite mat och då passade vi på att åka och hälsa på pappa och farfar på bygget. Då fick jag åka traktor med farfar. Det var läskigt och spännande på samma gång. Det kändes ändå skönt att få komma i mammas trygga famn och titta på traktorn på avstånd.

Igår var farmor förbi och passade mig några timmar. Mamma skulle jobba på eftermiddagen och pappa hade beställt en traktor till bygget. Vilken tur att farmor kunde hjälpa till. Tyvärr var det inte min bästa dag. Jag var riktigt mammig och klängig. När mamma åkte till jobbet gick farmor och jag på en promenad. Då sov jag i 40 min. När jag vaknade var jag riktigt ledsen. Varför är inte mamma eller pappa här??? Pappa kom efter ca 40-50 min tack och lov. Jag var så trött att jag somnade kl 18.50 på kvällen.

Jag har haft tre dåliga nätter, då jag har varit vaken och skrikit mellan ca kl 3.50-5.15. Jag hoppas att vi alla får sova bättre i natt. Kram Elias

*080803* Borta bra, men hemma bäst!

Nu är vi hemma efter ca två veckor med husvagnen. Pappa är så snäll och kör runt mig och mamma, för vi kan ju inte köra en så stor vagn. Vi har varit på Parken Zoo, Örebro på RixFm festivalen, träffat släkt, varit i dalarna och sett hur man gör dalahästar, badat i pool och i sjöar m.m. Vädret har varit varmt och soligt. Vissa dagar var det 30-32 grader i skuggan. Då tyckte jag att det var lite jobbigt att koppla av. Sovandet har gått ganska bra, trots värmen och alla ljud utanför vagnen.

Jag har lärt mig att öppna husvagns dörren innefrån.

Jag trivs bra med husvagns livet och charmar dom flesta på campingarna. Jag dirigerar hur folk ska stå när dom kommer genom att skrika och peka. När dom åker så vinkar jag och säger: ejjå!
Jag har sett så många vovvar och det spelar ingen roll hur dom ser ut, stor eller liten, så tycker jag om dom ändå.

Alla djuren på Parken Zoo sa "vovv vovv vovv". Märkligt!

I helgen har vi varit på Nolia och träffade faster med familj, farmor och farfar. Det var trevligt!

Jag ska försöka återkomma med lite bilder från semestern lite senare. Till sist vill jag passa på att säga grattis till Oscar, som fyller ett år idag! Kram Elias

RSS 2.0