*091127* Fredagsmys

Grattis på födelsedagen motte Tanda!

Igår, torsdag, var jag och tog vaccinet mot svininfluensan på bvc. Det gick bra, trots att jag inte riktigt ville sitta still. Jag fick två märken att ta med mig hem, för att jag var så duktig.
Innan jag gick och la mig så fick jag alvedom i förebyggande syfte, då dom flesta får feber efteråt. Jag klarade natten utan besvär.

Idag, fredag, har jag och mamma varit hemma. Många barn har blivit hängiga av vaccinet, men mamma tror att jag fick fel sorts spruta, för idag har jag gått på full fart hela dagen. Kanske var det en energispruta jag fick istället. Jag har inte visat några symptoner, annat än att det har varit fart på magen. Om det beror på sprutan vet jag inte.

Mamma och jag har roat oss här hemma med att läsa en massa böcker, leka med bilarna och målat. Mamma tog fram fingerfärg och det var roligt. Mysigast var ändå att doppa fingret i alla färgbyttorna, så numera har vi nästan samma färg i alla byttorna.
På em tog jag det lite lugnt framför tv, tills glassbilen kom. Då skrek jag till mamma: -Mamma, tynda! Lattbilen. Måtte tynda! (Mamma, skynda! Glassbilen. Måste skynda!)

Jag önskar er en trevlig kväll och helg. Kram från en vaccinerad kille, Elias

*091122* Pepparkaksbak med familjen

Idag, söndag, var vi äntligen lediga hela familjen och då kom pappa på att vi kunde ta och baka pepparkakor tillsammans. Det gick jättebra. Jag och pappa hjälptes åt att kavla ut degen och göra figurer. Jag sjöng Pinka stjärna där, medans jag gjorde stjärnfigurerna. Ibland gjorde jag dubbar (gubbar) och ibland hjärtan. Efter en stund så sjöng jag, baka baka liten kaka. Tänk vad bra dom låtarna passade in i dagens aktiviteter.
Efter halva degen så lessnade jag, så då fick mamma göra klart.
Ett litet smakprovMina pepparkakor
Visst blev dom fina!

Idag på em fick jag min första knuff av "lillebror" i magen. Mamma satte min hand på magen och då kom det en buff. Mamma förklarade att det är lillebror och jag log finurligt.
"Lillebror" har idag gått in i v.26. Det buffar inte så mycket där inne i magen, så vi får se om det är ett lite lugnare syskon som kommer ut, eller om det blir en busunge till. Spännande är det. Jag brukar ge magen en puss eller kram ibland.
V.26

Jag är inne i ett stadie, då jag är nyfiken på mina egna ansiktsuttryck. Jag brukar sitta på hallmöbeln och titta i stora spegeln då jag ryter som ett lejon, eller när jag låtsasgråter. Det är väldigt intressant att se att mitt ansikte ändras för varje uttryck.

I tisdags när pappa hämtade mig på dagis så var jag på den stora avdelningen. Där satt jag snällt och lekte med......Blixten, min Blixten bil. Undra om han har varit där inne på stora avdelningen hela tiden?!?

I onsdags var det dags för mitt första dagisfoto. Fotografen var jätteduktig och hade en kossa på huvudet, som han busade med. Vi skrattade åt honom. Det ska bli kul att få se resultatet när det kommer.

Nu ska jag slappa i min saccosäck en stund. Ha en bra dag. Kram Elias

*091113* Hemma och ledig med mamma

*091112* Torsdag
Efter dagis for mamma och jag till Oscar och hälsade på. William och Alex kom också dit. Vi lekte och så fick vi mat hos dom, fiskpinnar och mos. Vi var kvar ganska länge. Till slut åkte vi hem till pappa och kramades en stund, innan det var dags för att sova.

*091113* Fredag
I natt har jag tjorvat på och pratat massor i sömnen. Bl a så sa jag: -Nej Linus, min! -Inte åka dagis! osv.
Imorse tog mamma beslutet att vi skulle stanna hemma idag och bara vara. Mamma skrev "mamma" i almanackan och ledig på mig. Idag struntar vi i alla måsten och mammas illamående och leker tillsammans. Det som blir jobbigt för mamma är ju att jag inte längre sover middag. Det betyder ju ingen vila för mamma heller.

Vi har hittills åkt rutchkana, byggt klossar, lekt med bilarna, läst bok och pratat om former och färger. Jag åt massor av makamoker (pasta) och laxbollar till lunch. Till efterrätt fick jag ett äpple. Pappa kom också hem på lunch. Det var kul, för det var så länge sen sist.
Nu ska jag vila lite framför tvn. Sen ska mamma och jag åka och handla lite mat och frukt på em.

Hoppas att ni får en trevlig dag och helg. Kram Elias
Jag och mamma

*091110* Nyklippt!

*091109* Måndag
På em var mamma och jag över till Märta och Malte och hälsade på. Jag ville leka med bilgaraget och bilarna. Märta och Malte var med och lekte. Sen tittade vi på båten Elias tillsammans, innan det var dags att gå hem.

Jag somnade kl 19.30 i min säng. Vaknade kl 21.30 och kl 22, men sen sov jag till kl 3.30. Inte illa! Då hade jag svårt att somna om, så jag fick sova bredvid mamma resten av natten. Vi vaknade pigga och utvilade kl 7.20.

*091110* Tisdag
Idag på morgonen gick mamma och jag till frissan, för att klippa mig. Jag tänkte inte ta av mig kläderna, men mössan och väntarna fick mamma av i alla fall.
Mina ord: -Inte klippa! AJ! AJ! Ont! En mycket obehaglig upplevelse, även om jag fick sitta i mammas knä. Jag hade ju ingen koll alls på vad frissan höll på med där uppe på huvudet. Sista 3-4 minuterna gick riktigt bra, så då skyndade sig frissan på. Hon gjorde ett bra jobb. Bildbevis får komma någon annan gång.

Idag är det -8 grader ute, men det är inte kallt i luften, utan jätteskönt. När vi kom till dagis så ville jag åka pulka. Dom flesta barnen hade hunnit in redan, men jag fick stanna ute en liten stund och leka i snön.

Ikväll är det killar-kan, då pappa hämtar mig och mamma jobbar. Det brukar gå jättebra.

Mamma är fortsatt halvt sjukskriven månaden ut. Vardagen och allt jobb hemma går riktigt bra nu, när hon äter medicinerna, men det är på jobbet som hon har jobbigt med stressen och illamåendet. Det är bra att läkaren lyssnar på henne och låter henne vila.

Här kommer lite ord på mat som jag gärna äter:
Makamoker, torv (makaroner och korv)
Atepin (apelsin)
Popunni, tylt (blodpudding och sylt)
mlök (mjölk)
vänning (välling)

Hoppas att du får en trevlig dag. Kram från nyklippta Elias

En glad och stolt kille hjälper mamma att dicka (diska)

*091107* Hej mitt vinterland....

Idag, lördag, är vi lediga allihopa och det tycker jag om. När jag vaknade så snöade det och var vitt på backen. Vi åt frukost och klädde på oss, hela familjen. Pappa var upp på vinden och hämtade ner spadar och min bob.
Pappa och jag byggde en nödubbe (snögubbe), som var jättestor och fick en halsduk, mössa och en momot (morot) som näsa.


På em var vi iväg och skulle åka på invigning av en galleria, mest för att det skulle vara både brandbil och polisbil där. Tyvärr så kom vi lite sent. Vi mötte polisbilen när vi kom. Vi fick titta på när Luleå hockey spelade hockeyspel med barnen. Jag fick mig några autografer till min pärm, men jag blev väldigt blyg för killarna.
Ponnyridningen höll också på att packa ihop när vi kom, så vi gick till fiskdammen istället. Där fick jag en godispåse, så resan var inte helt till spillo.

Sista fyra dagarna har jag inte sovit middag, men det går bra ändå. Istället har jag somnat kl 19.30 utan att mamma och pappa behöver bråka med mig 30-60 min, så som det var förrut.

Här är några bilder på min och mammas mage. På bilden är "lillebror" i v.22:


Nu är mamma i vecka 24 och mår mycket bättre, tack vare medicinerna. Hon klarar av vardagen, även om det fortfarande är lite tungt med illamåendet på jobbet, pga stressen.

Hoppas att ni mår bra. Nu ska jag sussa sött. Kram Elias

*091104* Onsdag

Idag tog mamma på sig ett par hängselbyxor. Då sa jag till mamma: -Nä mamma, inte säkerhetsbälte!

Idag hade vi sångstund på dagis. Det var första gången som hela dagis samlades för att sjunga tillsammans. Det gick bra, så nu hoppas vi att det blir av fler gånger.
Vi har fått stora klossar på dagis, som jag tycker är jättekul att bygga koja med.

Det går bättre att bli lämnad på dagis igen. Mamma funderar på om det var en förkylning, eller omständigheterna med att pappa har jobbat mycket och att mamma inte har varit bra, som bidrog till det hela. Vem vet, kanske det bara var en sådan period i mitt liv att jag inte ville bli lämnad.

På väg hem från dagis så somnade jag i bilen och sov på mammas axel enda in till soffan. Då vaknade jag när mamma klädde av mig.
Jag åt först middag, sen tog jag en macka och avslutade med att äta två vällingflaskor innan jag somnade ikväll. Jag är i en tillväxtperiod just nu och mamma har plockat undan massor av kläder. Nu har jag storlek 92/98.

Nu sover jag sött i min säng. Hoppas att ni också får sova gott. Kram Elias

*091102* Min Blixten-bil är tillbaka

Idag när mamma hämtade mig på dagis, så hade hon en glad överraskning till mig. En ny Blixten-bil! Det är en likadan som min första Blixten-bil (den högra på bilden). Den bilen hade jag dagligen med mig till dagis, sov med den, åt med den och lekte massor med den, men en dag försvann den på dagis. Jag vet inte om den ligger i sanden, eller vart den kan vara.
Då köpte mamma och pappa en reserv bil till mig (som den i mitten). Den dög, men jag har saknat min Blixten-bil massor. Varje gång som jag har sett en likadan på bild eller i filmen så har jag blivit jätteledsen och sagt: -Min Blixten-bil borta!!!
På dagis har vi också en plastbil, som ser ut som Blixten (som den vänstra i bilden). Den har jag sovit med, när min bil har varit borta.

Ikväll sover jag (förhoppningsvis) gott i min säng med min nya fina Blixten-bil stadigt i handen.
Natti nattikram från Elias



RSS 2.0