*080327* Blåsigt ute idag

Hejsan svejsan!
Idag är det blåsigt ute och snön yr i luften. Lite trist, men så är det ibland. Det verkar bli en dag inomhus. Mamma har passat på att rensa lite i mina kläder igen. Bort med stlk 68 och fram med mera 74, 74/80.

Igår var vi på bvc och vägde och mätte mig: 8750 gr och 71,5 cm lång. Där träffade vi Alicia och hennes mamma och pappa. Hon har hunnit bli 5 mån och fick sin spruta igår. Hoppas att hon mår bra idag.

Idag hade vi tänkt gå på Stor och liten, men mina sovtider stämmer inte så bra längre. Medans jag sov, så ringde mammas mobil. Det var William som ville komma och hälsa på. Jag vaknade snart och så hann vi leka en stund, innan det var dags för William att åka hem och sova. Det är alltid lika kul att träffa honom. William har också lärt sig att sparka fotboll nu. Det är kul att vi lär oss så mycket hela tiden. Mamma tycker att han har blivit stor sen vi såg honom sist.

Imorgon är det fredag igen och sen är pappa ledig i helgen. Det blev en kort vecka, nu när det var påsk. Det ska bli så skönt att vara tillsammans hela familjen igen. Nu önskar jag er en trevlig dag. Kram Elias

*080325* Här kommer lite bilder från mitt påskfirande


Min första skoter tur

Bild114.jpg
Min första skoter tur

*080320* Uppstigning kl 5.45!

I natt sov jag faktiskt ganska bra. Det tycker till och med mamma. Pappa sover fortfarande nere i källaren. Jag somnade kl 19 och var lite orolig i sömnen kl 19-21. Då kom mamma och la sig. Sen sov vi till kl 23, då fick jag lite mat. Sen busade jag en gång med mamma och gnällde lite, men somnade om själv. Kl 1.30 och kl 3 behövde mamma bara stoppa in tutten. Kl 5.15 gnällde jag och fick nappen igen. Kl 5.30 fick jag mat och sov till kl blev 5.45. Då slog jag upp mina vackra blå ögon och bara log åt mamma. Då kunde mamma inte låta bli att le tillbaka. Strax efter det kom pappa in i sovrummet och sa godmorgon.
Mamma och jag låg i sängen till kl 6.25, men då var jag less och ville kliva upp.

Vi har varit så duktiga idag jag och mamma. Vi har hämtat ved, eldat, tvättat, mamma har packat i och jag har packat ur, vi har sjungit och busat och så har jag sovit middag.

Min kompis William är fortfarande sjuk. Hoppas att han blir bättre snart, så att vi kan hälsa på honom.

Jag har blivit mycket bättre, men det rinner fortfarande lite ur näsan. Jag behöver (tack och lov) inte ta några mera näsdroppar.

Nu vill jag önska er alla en riktigt trevlig påsk! Ät mycket gott och umgås med nära och kära. Det ska vi göra.
Ett speciellt grattis skickar jag till Pernilla, som fyller år i helgen. Vi önskar att vi kunde vara med er! Vi tänker på er. Nu ska jag gå och lägga mig. Kram Elias
image220

*080319* Uppstigning kl 6.30

Godmorgon allihopa!

Hoppas att ni har sovit gott. Det har jag, men inte mamma. Hon påstår att jag har varit tjorvig i natt, från kl 3. Hon överdriver så lätt, som mammor gör. *blink blink*

Idag skulle vi behöva göra massor här hemma inför påsken. Packa, skotta ute, dammsuga och så skulle mamma vilja att vi kunde åka in på babysången, men jag är fortfarande snorig, så det blir inte någon sång. Vi får sjunga hemma istället. Jag gillar sång och musik och tittar på högtalarna när det låter.

Nu ska jag ta och sova middag. Då kanske mamma hinner skotta under tiden. Natti natti

*080318*

Idag ska vi till fotografen och välja ut bilder.
Det blir inte lätt, för mamma och pappa gillade massor av bilder.
Här nere ser ni en bild som mamma har tagit här hemma:image219

*080317* Nya framsteg!!!!

Nu kom pappa hem på lunch och då vaknade jag, så pappa gick för att hämta mig.
-Mamma!!! Kom och titta!!!


Titta! Jag kan sätta mig upp själv!


*080317*

Nu tror jag att jag är på bättrings vägen. Det rinner inte längre i mina ögon och jag är inte lika täppt i näsan, även om det fortfarande kommer en massa snor. Jag är inte sugen på gröt, varken på morgonen eller kvällen. Jag äter hellre sådant som är mer flytande, som risgröt, dessert eller mammas mat.

Snart är det påsk och vi kommer att åka till farmor och farfar och hälsa på. Då ska jag få åka skoter för första gången. Jag har talat om för farmor att jag vill ta med min bil, så då måste vi ta bort alla mattorna, så att jag kommer fram.

Jag har kommit in i en period, då jag leker ganska bra själv. Om jag sitter i min bil så går jag gärna runt i vardags rummet och lyssnar på musik. Jag kan även ligga på min filt och leka med mina saker en längre stund. Jag har lärt mig att åla mig fram på armbågarna, om jag måste nå något som ligger en bit bort.

Både igår och idag vaknade jag utan att grina. Det har inte hänt på flera månader. Mamma hoppas att jag känner mig mera trygg i sängen och ska sova bättre, speciellt om nätterna.

Det blir inget Stor och liten idag, när jag inte är riktigt frisk. Jag vill ju inte smitta ner dom andra barnen. Mamma och jag får försöka börja packa för påsken istället. Det är ju så mycket saker som jag behöver ha med mig.
Hoppas att ni får en bra dag. Kram Elias

*080314* Det rinner och rinner.....*uppdaterad*

Stackars lilla mig! Jag har blivit förkyld! Jag känner mig gnällig och vill gärna vara i mammas famn. Det rinner och rinner ur näsan och jag torr hostar. Igår kväll fick jag alvedon innan jag somnade och har faktiskt sovit ganska bra (om man ska jämföra dom sista veckorna), men jag och mamma var vaken mellan kl 4 och 5 igen.

Kl 8 vaknade jag och vi klev upp kl 8.30 och badade. Det var skönt som vanligt! När mamma klädde på mig så hittade hon en blåsa i en rodnad. Nu hoppas vi att det bara var något tillfälligt och att det inte är vattkoppor som är på väg. Det är tydligen många barn som har det nu.
När pappa kom hem, så skulle mamma visa blåsan. Den var borta, men nu har jag fått tre små röda blåsor på benet istället och några mini mini i jumsken. Undra vad det kan vara. Igår hade jag någon i pannan också. Det kanske bara är värmeutslag eller något liknande.

Till sist vill jag säga välkommen till världen Maja, som tittade ut i måndags! Kram Elias
 
Förkyld och snorig med rinnande ögon, men glad ändå!

*080313* Titta vad jag kan!

image211

*080312* Jag = en nattmarodör

Nu är vi inne i en hemsk nattperiod igen. Jag kan inte somna om själv, utan mamma måste plocka upp mig, för att jag ska kunna somna om igen. Det tar på mina föräldrars krafter, då jag vaknar en gång i timmen. Mamma funderar på att ringa psyket. Hoppas att ni andra får en bättre natt än oss. Kram Elias

*080310*

I natt vaknade jag kl 4.30 och var vaken i ett bra tag. Då var mamma less och ammade mig till sömns. Sen vaknade jag efter kl 7. Pappa tyckte att det hade varit en okej natt, men mamma var trött och ville sova mera. Det fick hon inte, för jag var redo att kliva upp och skratta och busa. Hihihihi!

Vi klädde på oss för att gå till Stor och liten, men då somnade jag i vagnen och sov i TVÅ timmar (jag som oftast sover 30-40 min). Mamma passade på att gå till grannen och fika medans jag sov, eftersom hon redan var påklädd. Sen gick vi hem och åt lunch.

På em var min kompis William förbi och hälsade på. Han har börjat röra på sig en hel del. Det såg jag när han låg på filten med mig. Det är alltid lika roligt när jag träffar honom.

Imorgon ska vi på "kurs" på bvc igen. Det blir sista gången. Den här gången kommer det att handla om olyckor i hemmet. Mamma och pappa köpte skydd till uttagen i helgen och så har dom satt upp grinden och pappa har monterat dit en dörrstopp, för att jag inte ska ramla ner för trappen. Dom har även fått börja plocka undan lite saker här och där, här hemma, för jag har bra räckvidd när jag kör min bil.

Jag glömde berätta vad som hände när vi var på babysången i onsdags. Jag satt helt själv i 15 sekunder. Det var för att jag var så fokuserad och glömde bort att röra mig åt alla håll. Så kan det gå! Om jag bara kunde lära mig att sitta still lite oftare, så skulle jag kunna sitta länge och oftare.......men det finns ju så mycket att göra och sträcka sig efter.
Nu önskar jag er söta drömmar! Kram Elias


*080308* Grattis Luleå hockey!

Grattis Luleå hockey! Vilken rysare det blev ikväll. Nu kan pappa och jag gå på elitserie hockey i höst.
Stort grattis!!! Kram Elias
image209

*080308*

Godmorgon allihopa!

Ännu en natt med gnäll och sprattel i sängen. Mamma känner sig lite less just nu. Vad hände med dom där två bra nätterna som var i veckan???? Pappa fick rycka in kl 7.10 och ta hand om mig, så att mamma kunde få somna om..........men nääääää! Självklart så kunde mamma inte det, utan klev upp kl 7.50 och tog sig en varm och lång dusch istället. Under tiden passade jag och pappa på att äta havregröt med risgröt. Det är verkligen gott! Pappa tycker om att jag kan äta lite annat nu också, så att vi inte alltid är så beroende av mamma hela tiden.

I morse när jag vaknade så var det -23 grader ute. I natt har det varit -24,5 grader, men nu när solen har börjat lysa, så är det bara -7,5 i solen och -14 i skuggan. Det kanske blir en promenad lite senare idag i alla fall.

Idag ska jag bada. Det är alltid lika mysigt. I em laddar vi för hockey på tvn. Ikväll är det vinna eller försvinna som gäller. Jag och pappa som vill gå på elitserie hockey i arenan nästa år! *håller tummarna för grabbarna*

Jag har blivit så duktig på att köra bil. Nu kan jag ta mig in i sovrummet och mitt rum alldeles själv, utan att mamma och pappa hjälper mig. Det är en sån frihet att kunna ta sig runt som jag vill här hemma. Då kan jag springa efter mamma när hon går någonstans. Då behöver jag inte ligga på min filt och gnälla efter henne.

Hoppas att ni har lika fint väder som oss idag............men inte lika kallt. Kram Elias

*080307* Två steg fram och ett tillbaka igen

Efter två underbara nätter, enligt mamma, så har vi åter igen haft två h*lvetes nätter här, då jag vaknar varje timme och tjorvar. I natt fick jag sova i mammas säng. Nåväl, det är ju lördag imorgon och då tar pappa morgon passet.

Idag är det underbart väder här. Sol, klarblå himmel och bara -4 grader, men i solen är det plus grader och det har börjat droppa från taken.
Igår snöade det hela dagen. Mamma och jag tog oss en liten promenad till Stor och liten, men det var jättelite barn där och ingen i min ålder, så när jag blev trött efter en timme passade vi på att gå hem.
På em var vi till Alicia och hälsade på. Tack för en jättetrevlig dag. Vi gick dit med Ester och hennes mamma i snöovädret. Det tog bara en halvtimme. Det var jag, Alicia, Ester, William och så träffade vi även en ny kille, som hette Oskar. Här kommer lite bildbevis:


Nu ska mamma och jag städa, så att det blir fint här till helgen. Kram Elias
 Jag tar hand om mattpiskan, så får mamma dammsuga

*080305* Grattis mormor!

Grattis mormor på födelsedagen! Hoppas att du får en underbar dag med mycket sol.
Bamsekramar från Elias

Igår hände något som aldrig har hänt förrut. Jag somnade kl 20.30 och sov till kl 1 (mat), kl 5 (mat), och vaknade kl 8.25!!!!  Jag gnydde lite några gånger och självklart stutsade mamma upp.......men då hade jag redan somnat om själv. Det har ALDRIG hänt förrut! Gissa om jag och mamma känner oss pigga och glada idag!

Nu har vi börjat med att jag får äta havregröt på kvällarna. Jag äter den gärna med lite risgröt till, som smakar som äppelmos. Än så länge äter jag inte så mycket, men vi ska öka eftersom. Vi försöker även att jag ska få äta något annat på dagen, t ex potatis eller morot. Mamma köpte morots pure igår, så vi får se om den är bättre än mammas hemlagade.

Idag skiner solen från en klarblå himmel. Det är fortfarande ca -5 grader, men i natt var det -20 grader. Mamma och pappa säger att nu börjar en härlig tid, med sol, värme och ljusa dagar. Jag har ju aldrig upplevt det förrut (förrutom på Gran Canaria), men det låter mysigt.

Vi får se om vi åker in på babysången idag, för mamma känner fortfarande av halsen och jag är lite snorig. Imorgon är vi bjudna till Alicia och hennes mamma. Det får bli samma där, att vi får se hur vi mår och om dom vill att vi kommer ändå. Hoppas att ni mår bra allihopa. Kram Elias

*080304* 6 månader gammal

Igår blev jag 6 månader. Tack för gratulationerna mormor, plastpåsen och faster.
Idag var mamma och jag på 6 månaders kontroll på bvc. Nu väger jag 8525 gr och är 71 cm lång. Jag har vuxit 3 cm på en månad och blivit 400 gr tyngre. Inte undra på att mamma har fått sortera ut så mycket kläder i veckan.

På bvc undrade tant doktorn om jag rullar. -Ja, det har han gjort i två månader, sa mamma. -Drar han sig upp till sittandes om ni håller honom i händerna? -Ja, men han ställer sig gärna upp. *Tant doktorn rynkar på näsan* Då förklarade mamma att jag går om man håller mig i händerna och så visade vi henne. Då sa tanten att jag är en framåt kille, som vill komma någonstans här i världen.

Idag tog vi oss en promenad i solskenet. Det var lite bitigt, men det känns att våren kommer med stormsteg. Ja ja, vi vet att det är grönt i södern. *blink blink*

Vi var förbi grannen en sväng på em. När frun i huset skulle lägga mig på golvet, så ställde jag mig på alla fyra och stod så i två sekunder. Mamma såg i förrgår att jag drog in benen under kroppen, så nu dröjer det inte länge innan jag kan lära mig nästa steg.....stå på knä. Det ska bli kul att lära sig.
Nu ska mamma och jag göra middag till pappa. Ha det bra allihopa! Kram Elias
image194

*080302* Pappa har valt bilderna

image191
Mammas hjälpreda
image192
Pappas pojke
image193
Pappa, jag och en massa snödroppar (080302)

*080302* Killar-kan-dag!

Idag är mamma inge pigg, utan ligger och sover på soffan och i sängen om vartannat. Hon är snorig och hängig. Jag vet inte om det beror på att jag håller henne vaken om nätterna, eller om hon har fått en förkylning. Nåja, det gör ju inget, för pappa och jag har kul ändå.

Idag har pappa och jag varit ute på två promenader. Pappa hade tänkt att skotta bort snön som kom igår, men jag hann precis vakna, när vi kom hem. Andra gången sov jag två timmar ute. Det var så skönt.
I eftermiddag satt vi och tittade på svt.se och såg när Märtas pappa gick i mål. Han har åkt Vasaloppet. Bra jobbat!

Just nu är pappa till centrum och hämtar mat, så att mamma slipper tänka på det. Jag försöker vara snäll med mamma under tiden, så att hon inte blir så trött. Mamma tycker det är tur att jag för det mesta är en sån glad och snäll kille, även om jag är väldigt aktiv och sällan vill sitta still.
Något som jag tycker om väldigt mycket just nu är min gåstol. Då får jag lite frihet och kan ta mig runt lite som jag vill. Nu ska vi duka tills pappa kommer hem med maten. Ha det bra. Kram Elias

RSS 2.0