*100310* Nu har lillebror kommit ut!

Under natten sov jag hos mamma och pappa som vanligt. Jag och pappa vaknade vid 3.30 av att mamma klev ur sängen och vankade. Mamma hade fått värkar. Jag blev arg på mamma och sa med skarp röst: -Lägg dig ner din dudde mamma!!
Pappa frågade om det var dags. Mamma sa att det inte var dags ännu, men att det var på gång. Då gick pappa och duschade. Där satt jag yrvaken i sängen, arg på mamma och nu försvann pappa mitt i natten. Då frågade jag mamma: -Vart tog pappa vägen? Det tog inte så lång tid så var han tillbaka i sängen.

Mamma klev upp 7.30 och duschade. Jag sov nästan till kl 8. Jag fick ta det lugnt framför tvn, för mamma var upptagen med värkar. Mamma ringde hem pappa och sen ringde hon till farmor, som fick ta hand om mig resten av dagen.

Vid kl 10 åkte mamma och pappa till sjukhuset. Jag ville också följa med, men dom sa att jag inte kunde det, utan fick istället stanna hemma med farmor. Då blev jag jätteledsen.

Kl 14.41 föddes min lillebror. Han vägde 3615 gram och var 49 cm lång. Allt gick bra. Mamma stannade kvar på sjukhuset, men pappa kom hem till mig på kvällen.

På fredags em kom mamma och lillebror hem. Jag var jätteglad och upprymd och hoppade runt, runt av glädje. Jag berättade flera gånger för mamma att jag älskar henne. Hon fick en hel del kramar också.
Jag klappade nyfiket på lillebror och jag fick hålla honom i famnen. Tänk att jag äntligen har blivit storebror!!
Kram Elias

Lillebror

*100306* Lördag

Igår fyllde mormor år. Grattis! Det som var roligast var att hon var hos oss, så då kunde vi fira henne med lite tårta. Farmor och farfar var över på kvällen och hälsade på.
Mormor har varit hos oss i 10 dagar. Hon hoppades på att kunna vara till hjälp när "lillebror" skulle komma, men det lyckades inte.

Igår var det toppenväder med sol och +13 grader i solen. Tyvärr har jag blivit förkyld, så vi kunde inte vara ute så länge. Mamma, mormor och jag tog en promenad med vagnen, så att jag skulle få lite friskluft i alla fall.

Vad har hänt på sista tiden då? Vi väntar fortfarande på "lillebror". Mamma har ont lite här och var i kroppen och längtar tills det är över. Illamåendet verkar ha lagts sig nu, tack och lov.

För någon vecka sedan så ramlade jag i rutchkanan på dagis, när mamma lämnade mig. Jag blev ledsen och grät en skväll. Nästa dag visade jag mamma: -Jag har klistermärke, här på benet. Jag ramlade dagis! Självklart så var det ett blåmärke. Det är inte alltid så lätt att hålla reda på alla orden. Mamma förstod ändå vad jag menade.

När jag ser solen på himlen så pekar jag på den och säger: -Där var jag och pappa och badade i solen.

Jag är inne i en period då jag älskar att läsa böcker. Vi har gjort om mina nattningsrutiner (efter att jag kom hem från solen). Nu får jag vällingen i soffan lite tidigare. Sen tar vi på min pyjamas och borstar tänderna. Efter det läser mamma och jag 1-2 sagor och sen är det dags att släcka lampan och sova. Det går riktigt bra med dom nya rutinerna.

Jag har lärt mig att öppna grinden till trappen själv, så nu går det inte att stoppa mig längre. Jag går obehindrat upp och ner alldeles själv. Mamma och pappa brukar påminna mig om att hålla i mig och inget bus i trappen.

Nu ska jag försöka bli lite piggare, så att jag kan gå på dagis igen på måndag. Kram Elias

*100129-100205* Resan till solen

Pappa och jag har packat väskan och åkt till solen, Gran Canaria. Med på flyget var farmor och farfar som bodde på ett hotell inte långt ifrån oss.
Mamma lämnade av oss på flygplatsen. Resan ner gick bra.

Mormor passade på att vara hos mamma under veckan, för att hålla henne sällskap och hjälpa till, då mamma fortfarande mår illa och är sjukskriven.

***************************************************

RSS 2.0