*110210* Lukas 11 mån

Nu har Lukas hunnit bli 11 månader och är en glad kille så länge allt går hans väg. Han har en stark vilja och visar tydligt vad han vill. Om han inte är nöjd och blir arg så kastar han saker omkring sig. När han är nöjd så kan han leka länge själv, så länge mamma eller någon annan är i närheten.

Lukas sover 2 ggr/dag, ca 45 min-1,5 h. På kvällen går han och lägger sig vid 19-20 tiden. Ibland somnar han i famnen och ibland själv i sin säng (med lite grin).

Innan G.C. åt han bara små bita frukt och helst 8-mån barnmat. Efter resan äter han barnmat med stora bitar (12-mån) och tar klyftor av frukt och äter av, men vill tugga ur ordentligt innan han tar nästa tugga. Dessutom vill Lukas vara ren runt munnen. Han dricker vatten och ibland havredryck. Han har en stor nyfikenhet på mat och provar gärna nya smaker. Älskar frukt, precis som sin bror.

Lukas har stlk 74 på kläderna, använder blöja nr 4 och även up & go, då han inte vill ligga still vid blöjbytena. Han väger 8940 gram och är 74,5 cm lång.

Lukas är mycket tydlig i sitt kroppsspråk. Han kan vinka, pekar (med pekfingret), skakar på huvudet när man säger nej.

Lukas säger amma (mamma), ba-bba (pappa), a-baa (elias, pga att han busar och säger a-bu), bampa (lampa).

Innan Gran Canaria gick han några steg och föll, för att sedan fortsätta att skutta framåt på rumpan. Under resan gick han mycket och höll bl a i farmors hand och fann då glädjen och lättsamheten i att komma framåt på två ben. Efter G.C. går han stadigt. Nu skuttar han helst inte på rumpan i onödan längre.


*110207-110210* Inför resan

110207, måndag
Idag var vi bara hemma, eftersom att vi inte var riktigt pigga. Jag hjälpte mamma att laga maten. Då sa mamma: -Vad du är duktig! Du skulle ju kunna bli kock när du blir stor.

-Kock? Jag ska inte bli kock! Jag ska hjälpa pappa att jobba, svarade jag då.

På kvällen var det dags för mamma att jobba. Pappa och jag satt och pratade.
Pappa sa: -Du kan hjälpa pappa när du blir stor.
-Pappa, jag kan hjälpa dig fastän jag är liten, svarade jag rart då.

110208, tisdag
Lukas hade feber, så jag fick stanna hemma från dagis. På em var mamma till vc med Lukas. Lukas fick åter igen en penicilinkur för öronen.

110209, onsdag
Dagarna består av att få ihop allt till resan, bli friska och att tvätta.

110210, tors -25
Idag kom farmor och hjälpte till. Mamma var till vc med Lukas. Doktorn sa att han har lunginflammation, men att öronen ser mycket bättre ut och att vi borde resa, för solen skulle göra honom gott. Efteråt gick mamma och Lukas upp på bvc för att väga honom. Lukas 11-månaders vikt var 8940 gram och han var 74,5 cm lång. Sen packade mamma hela dagen. Jag var glansig i ögonen. Farmor och jag såg en hel del tv tillsammans.
Kram Elias

*110131-110206* Febriga och hängiga

Vädret är fram och tillbaka just nu. I fredags var det +2 grader, lördag -5 och söndag -17,5 och nu måndag +3.

Denna vecka har varit fylld av feber, gnällig Lukas som vill bli buren hela tiden, dåliga nätter osv. Hela familjen är hängig och förkylda. Nu hoppas vi att vi gör bort allt innan resan. Pappa hade feber hela veckan och Lukas med i slutet av veckan.

110202
Lukas fick kolla upp sin framtand, som han har slagit bort en flisa på. Det verkar inte vara någon fara med den. Skönt!

110206, söndag var farmor och farfar här på em. Vi hämtade hem mat och åt tillsammans.
Kram Elias

FredagsmysSjukling


*110124-110130*

110124, måndag
Idag var vi hemma hos mommo och poppo och tog det lungt. Poppo var hemma sjuk i feber. Åke kom och hälsade på. Åke, mommo, jag, mamma och Lukas tog oss en promenad runt området. När vi kom till den stora, långa backen så sa jag till mamma: -Kämpa mamma! Kämpar du mamma? -Ja, sa mamma, jag kämpar. -Det gör inte jag, sa jag och skuttade glatt upp för backen.
Åke stannade på fika och mat. På kvällen packade mamma, så att vi var klara för morgondagens hemresa. Jag och Lukas fick "bada" tillsammans i duschkabinen. Det var mysigt och roligt.

110125, tisdag
skjutsade mommo oss till bussen, som tog oss till Stockholm-Arlanda. Vi checkade in och åt lunch. Sen var det dags att kliva ombord. Tyvärr så hann jag inte leka hos Alfons Åberg. Resan hem gick bra.

110126-110127 var jag på dagis

110128, fre +2 grader
Idag sa jag till mamma: -Vilka fina ringar du har! Då blev mamma rörd och glad.
Ute var vädret toppen, +2 grader, så vi tog oss en promenad till centrum för att köpa sipp (chips). När vi kom hem så skottade jag och mamma nästan rent på altanen på framsidan. Sen fick jag och Lukas bada. Idag har Lukas gått 16 steg på egen hand.

110129, lör -5 grader
Här går det fort fram i Lukas utveckling. Idag tog han 26 steg själv. Han ser så stolt ut, när han går med sina händer högt upp i luften.
Pappa har skottat garagetaket, taket vid burspråket och uppfarten. Nu finns det massor av snö på altanen igen. Hm, vi som skulle fika där, när det blev snöfritt. Det verkar dröja nu. På kvällen for pappa till husvagnen. Vi andra stannade hemma pga min feber. Jag somnade med 39 graders feber.

110130, söndag-17,5 grader
Vi tog det lugnt hemma, pga feber och kylan ute. Jag fick bl a måla. Pappa kom hem på em från husvagnen.
Kram Elias
Pappa har skottat av taket
Byggare Elias


RSS 2.0