*100325-100330* Besök av mommo och Poppo

När jag vaknade på morgonen så hade mommo och poppo kommit. Dom kom sent igår kväll, men då sov jag. Pappa var och hämtade dom.
Jag skrattade och busade med både mommo och poppo. Mamma sa att jag fick vara ledig från dagis idag, för att umgås med mommo och poppo. Efter frukosten klädde vi på oss och gick ut en stund.
Puss på dig poppo!Tyst! Det låter illa!
När lillebror skriker så håller jag för öronen! Tyst! Det låter illa! säger jag då lite besvärat.

*100326* Fredag

Idag var jag på dagis medans mamma satt på kontoret, mormor var i tvättstugan och poppo gjorde färdigt smörgåstårtan. Med den ska vi fira att lillebror har kommit till världen. Så gjorde vi när jag föddes också.

På kvällen pulsade pappa ut i snön på baksidan och mätte snödjupet till 95 cm. Så mycket snö har det inte varit sedan 1980 stod det i tidningen.

*100328* Söndag
Pappa har jobbat hela helgen. Idag har det snöat 15 cm. Poppo, mamma och jag var ute och skottade. Jag fick åka snösläden med mamma. Först så skottade hon på snön och sen satte jag mig i släden. Sen fick mamma dra mig och snön, för att sen tippa av allt. Då försökte jag springa ikapp henne och så började vi om från början. Mamma var alldeles blöt när vi kom in. Mommo och lillebror stannade inne och vilade.
Glad kille

*100329* Måndag
Idag var jag på dagis, medans mamma, mommo och poppo gjorde ärenden hela dagen. Det gjorde inte så mycket, för jag lekte och hade kul med kompisarna på dagis istället.

*100330* Tisdag
Idag skulle mommo och poppo åka hem, så då fick jag stanna hemma och umgås med dom under dagen. Vi gjorde iordning såpbubblor som jag kunde blåsa inne. Busigt va!
Jag och lillebror följde med till flygplatsen på em, för att vinka av dom. Jag blev lite ledsen när jag inte fick följa med i flygplanet, så mamma fick bära mig på axlarna och lillebror i bilstolen. Tur att mamma har två händer.
Vindögd killeMommo och lillebror

Tack för besöket! Kram Elias


*100321* Storklinten

Idag packade vi iordning ryggsäcken med matsäck och for till Storklinten. Jag hade med mig längdskidorna och pulkan. Vi gick runt och såg hur det såg ut där. Sen satte vi oss vid några bord och åt matsäcken. Jag och pappa provade att åka pulka i backen, men jag tyckte att det var roligare att rulla ner för backen. Efter ett tag gick vi och hämtade mina skidor i bilen. Pappa hjälpte mig att åka ner för hela backen. Jag ville göra som dom andra i backen, hoppa i hoppen och åka lift, men det gick ju inte då inte pappa hade några skidor på sig. Stackars pappa fick bära mig upp för hela backen sen. Det blev en heldag i Storklinten.
Vi äter matsäck

På vägen hem stannade vi till hos faster och fikade. På kvällen låg pappa och jag och myste i soffan medans mamma lagade mat. Tyvärr så kraschade jag sen, så det blev en fight att få mig i säng. Allt slutade med att mamma fick natta mig, mata lillebror och sen själv äta kl 20.30. Så kan det vara ibland att vara mamma.
Två trötta killar

Kram Elias


*100314* Fantasin flödar

Idag är hela familjen hemma och myser. Jag och pappa har lekt brandbil och flygplan bl a. Vi använder stativet till lillebrors vagn som instrumentbräda. När man trycker på den så tutar brandbilen och flygplanet lyfter. Pappa har lärt mig att flygvärdinnorna säger: arm slides, cross check and report......please. Dammsugarslangen använder vi som säkerhetsbälte och som brandslang.
Säkerhetsbältet är på

På kvällen kom faster med familj och farmor och farfar på besök, för att få träffa lillebror. Jag passade på att busa med Sara och Tim.


Kram Elias


*100313* Solen skiner

Det är trångt i mammas säng nu för tiden.


Idag var det så fint väder, att vi passade på att klä på oss och gå ut. Jag fick prova min nya pulka och stjärtlapp, som jag fick av farmor och farfar. Snöhögen vid garaget är så stor att jag kan åka pulka ner för den.
Hela familjen tog sig en promenad ner till älven. Jag fick åka bob och lillebror fick åka vagnen.


Kram Elias


RSS 2.0