*110404-110410*

110404 måndag var mommo kvar. Mamma försökte få lite ärenden gjorda och mommo hjälpte till med mat och tvätt. Mellan varven så busade jag och mommo.

110405 tisdag fick jag vara ledig från dagis, eftersom att mommo var här. Det var riktigt vårväder ute. Pappa var hemma och jobbade i badrummet. Jag hjälpte honom så gott jag kunde. Bl a så fick jag dra ut spik. Jag tog mig uppgift på fullaste allvar och var mycket koncentrerad. På kvällen for mommo hem igen.


110406 onsdag var jag hemma från dagis, då jag hostar så mycket. Mamma och jag passade på att påskpyssla medans Lukas sov. Ute snöade det.
Lukas var tacksam att mommo hade lärt honom att krypa upp för trappen. Nu kryper han upp för hela trappen själv.


110407 torsdag fick jag vara hemma från dagis. Min hosta vill inte ge med sig.

110408 fredag. Idag försökte vi göra dagen lite roligare med att ta fram Kalle kunskap spelet. Jag har blivit riktigt duktig med datorn och musen, så mamma behövde bara hjälpa mig med matte och stavningen. På kvällen klarade vi äntligen banan.


110409 lördag. Pappa fortsatte i badrummet. Medans Lukas sov så gick mamma och jag ut en stund på dagen och skottade fram sandlådan och skottade gångar på baksidan, så att snön lättare kan töa bort.

110410 söndag. Hela familjen är förkyld, snorig och hostig. När Lukas skulle sova middag så fick jag ta fram cykeln och cykla lite. Det går jättebra nu, när pappa höjde sadeln åt mig. Det är bara synd att våra gata är så hoppig och skuttig. Självklart så hjälpte jag och Lukas pappa en stund i badrummet också.


När vi satt och åt så bad mamma pappa att kolla vad Lukas gjorde inne på mitt rum.
-Ojdå, sa pappa när han kom dit. Där stod Lukas på stolen och klappade händerna. Stolt och lglad kille!

Kram Elias


*110328-110403* Sjukstugan Gnällträsk

110328 måndag. Idag hade Lukas feber och jag hade ont i örat på kvällen och natten.

110329 tisdag. Mamma ringde vc. Vi fick tid och doktorn sa att Lukas har luftrörskatarr och att jag har öroninflammation. Troligen så sprack trumhinnan i natt. När man är lika stor som jag är så behöver man inte ta pencilin för öroninflammationen.


110330 onsdag. Lukas hostar fortfarande och har feber, men kan nu äntligen sova lite bättre. Jag har ont i örat, men håller igång bra ändå om dagarna.
På em blev jag arg och frustrerad på pappa. Mamma har talat om för mig att man torkar kisset först, så att man inte får bajs på snoppen. När pappa skulle torka mig så torkade han bajset först och tog nytt papper till att torka kisset med. Då ropade jag till mamma (med panik i rösten):
-Pappa lyssnar inte, han vet inte att man torkar kisset först.

Vid läggdags sa mamma till mig: -Du är inte riktigt piggelin.
-Men jag fryser som en piggelin, svarade jag då.

När pappa skulle lägga mig så ville jag att han skulle klia mig på ryggen.
-Pappa, du har kalla händer. Jag tror att vi kramas istället.

110331 torsdag.
Jag hostar, har ont i örat och 39,1 i feber. Ligger blek och utslagen i soffan och ser barntv.
Lukas gnäller och hostar snart upp lungorna, luftrörskatarr. Mamma hade inventering på kvällen och var inte hemma förrän efter midnatt.

E: -Mamma, kan jag få dricka choklad?
D: -Ja, vi kan fuska lite idag när du är sjuk!
E: -Ja, vi fuskar inte när jag är frisk.

Både fredag och lördag har det varit mycket gnäll, kläng och bärande.

110403 söndag tog vi oss ut och åt lite mellis på bron med Anna och Märta. Märta och jag lekte en liten stund i snön. Pappa började att riva badrummet. På em kom mommo för att avlasta mamma lite. Trevligt med lite besök.

Kram Elias

*110321-110327*

110321 måndag hade vi tänkt att gå på Stor och liten, men vi ändrade oss när vi fick besök av Liam och Siri. Vi hade en trevlig lekstund tillsammans. Dom stannade på lunch och fika, innan det var dags för dom att åka hem. Liam och jag leker bra tillsammans. Lukas var jätteglad att se Siri och se: -Eeej, eeej (hej), flera gånger och tittade henne djupt in i ögonen


110323 onsdag. När vi var på väg till dagis så lekte jag med dammet, som flög i solens ljus och sa: - Titta mamma, det är älvor!
På em kom Malte förbi och frågade om jag fick komma ut och leka. Mamma tycker att vi håller på att bli stora.

110324 torsdag hade mamma jakt på sina nycklar, som Lukas så finurligt hade lagt bort. Mamma letade högt och lågt, i lådor och skåp, men hittade inte nycklarna någonstans. Efter att ha sökt igenom vardagsrum, kök och kontor så gick pappa ut och hämtade några soppåsar. Mamma tyckte att det var lite väl drastiskt, men i den andra påsen hittade pappa nycklarna. Vilken tur att sopbilen inte hade varit här på dagen.

Vi grabbar satte oss i soffan på kvällen och hejade på Luleå.


110325 fredag fick jag och Lukas bada på fm. Sen bakade mamma och jag bullar och kakor medans Lukas sov middag. På em fick mamma bära Lukas en hel del. Han håller nämnligen på att bli sjuk igen.


110326 lördag var det loppis. Mamma for iväg en sväng på fm och kom hem med bl a en brandstation och en ny bilmatta till mig och Lukas. Vi lekte med dom och hade kul.

På em fick mamma och jag lite egentid. Vi åkte in till stan och såg bio. Det var premiär på "Elias och jakten på havets guld". Den var spännande, men lite läskig när Polardrottningen var med.
Jag fick ta hem en affisch från bion, som jag satte på min dörr.


110327 söndag. Lukas är inte pigg och vill bli buren hela dagarna.

*110319-110320* Helgen som gått

110319, lördag
Vi kände oss inte riktigt pigga, så vi stannade hemma. Idag fick vi oss en härlig promenad i solskenet på isbanan med familjen. Lukas och jag fick åka syskonvagnen, medans mamma och pappa gick. Jag gick också ibland, men det var halt på isen. Vi gick till Gråsjälören, där vi fikade lite innan vi gick hem igen.
Det som är roligt med isbanan är att där ser man alla slags folk. Gamla, unga, dom som går, åker skridskor, skidor, spark, vagn, dom som går med hundar, ungar i pulkor och dom som åker skoter. En sak hade vi nog alla gemensamt, vi njöt av vackert väder och av att vara ute i friska luften.


söndag em var pappa och såg på hockey på Coop arena. Det var en spännande match och mamma försökte att följa den via tvn så gott hon kunde. Jag tittade också lite. Jag sa till mamma: -Jag kan inte se pappa på tvn.
Innan förlängningen skulle starta så ringde pappa. Då frågade jag:
-Var det pappa? Har han spelat färdigt nu?
Pappa måste ha gjort en bra match, för Luleå vann. Kram Elias


*110314-110318* Veckan i bilder

Lite bilder från veckan som gått:

Lukas leker med vagnen och njuter av lite frukt (på väg ner i tvättstugan)


Koncentrerad kille, som med korvtångens hjälp lägger i små saker i en burk.

*110311-110313* Storklinten

Under fredagen packade mamma och på em for vi till Storklinten över helgen.

När vi vaknade på lördag morgon så var det strålande sol. Vi packade ryggsäcken och tog oss till backen. Pappa skottade en grop och snart fick vi sällskap av familjen Godmo. Jag och pappa åkte några åk i backen. Det går bättre och bättre för mig, även om jag fortfarande åker med sele och linan. När jag hade åkt färdigt så var jag med mamma, Lukas, Malin och Ellen i gropen istället. Vi avslutade dagen med barnafterski, innan det var dags att gå tillbaka till husvagnen.

På söndagen var det väldigt mulet på fm och mamma misströstade. Vi packade lunchen och tog oss till backen ändå och rätt som det var så dök solen upp. Idag åkte pappa och jag mycket i backen. Mamma var i gropen med Lukas, Malin och Ellen. Vi åt lunch tillsammans och hade trevligt. När vi satt i gropen så kom flygräven Gunnard förbi på skotern.
Sen var det dags att packa ihop och åka hem igen. Kram Elias
Gunnardpå skoter


*110310* Lukas 1 år

Grattis på 1-årsdagen Lukas. Vi sjöng "måla leva" och öppnade paket med Lukas. Han fick en bondgård, en duplo-ambulans och ett knopp-pussel. Sen var det dags för frukost och dagis.
Efter dagis så hjälptes jag och mamma åt med lite förberedelser. Faster Indla och Sara kom på kvällen, för att gratta Lukas och fika tårta med oss. Lukas fick en traktor, som åker iväg när man trycker ner gubben som sitter i traktorn. Jag var en snäll storebror och hjälpte Lukas att öppna sina paket.

Lukas 1 år:
Lukas vill gärna äta själv. Han äter fortfarande mjölkfri kost. Han är mycket noggrann med att tugga ur munnen, innan han är redo för nästa tugga. Oftast äter han frukost, frukt, lunch, mellis, middag och avslutar dagen med gröt eller yoghurt.

Lukas leker gärna i skafferiet, återvinningen, 3:e lådan (vispar m.m.). Han tycker om att köra med bilar (vvvv, brum), plockar gärna med klossar i och ur lådan. Lukas gillar musik och gungar gärna i takt med musiken.

Lukas har stlk 19 på fötterna, väger 9xxx gram och är 74,5 cm lång.


*110307* Måndag

Idag vaknade Lukas kl 5.15 och tyckte att det var dags att kliva upp, så att han inte skulle missa att väcka tuppen. Efter frukost och påklädning gick vi till stor och liten, för att leka. Idag var det även lunch där, så vi passade på att äta också.
När vi kom hem så bakade mamma och jag medans Lukas sov. På em jobbade mamma och vi var hemma med pappa och lekte.
Kram Elias


RSS 2.0