*080531* Idag kom.......

min första tand!

*080530* Vill bara berätta att.....

ikväll har jag gått 21 steg på egen hand. Jag är riktigt duktig på att gå, om jag får säga det själv. Jag är relativt stadig och ler med hela ansiktet när det går så bra för mig att ta mig framåt på egen hand. Kram Elias

*080529* Såpbubblor


*080528*

Nu har jag börjat med nya dumheter. Två nätter på rad så har jag legat vaken och vägrat somna om. Första natten var jag vaken kl 3.25-4.35 och i natt var jag vaken kl 0.30-2.05. Jag förstår inte, men mamma tycker visst inte om det.

I söndags, på mors dag, släppte jag taget och gick mina första steg på egen hand (080526). Det gjorde jag på gräsmattan, utanför våran husvagn. När vi kom hem från campingen så fortsatte jag att öva på att gå. Jag släppte taget 4-5 gånger och som mest tog jag 5-6 steg. Det dröjer nog inte länge innan jag kommer på hur jag ska kunna gå längre.

Igår jobbade mamma på kvällen och då passade jag och pappa på att gå en promenad till centrum och handla gröt åt mig. Vi köpte även lite mellis som vi tog med oss till lekparken. Pappa köpte årets första mjukglass. Där satt vi i solskenet och hade det mysigt. Sen fick jag gunga i stora lekparken. Det var jättekul, så roligt att vi gick tillbaka lite senare. På em hälsade vi på Malte och Märta och provade deras gunga.

Idag har mamma och jag varit och handlat lite mat. Vi ska göra egen mellis med turkisk yoghurt och frukt. Hon på bvc rekommenderade det åt mig. Jag behöver få i mig lite mer kalorier, när jag är så aktiv. Vi var där i måndags och vägde och mätte mig. Jag har blivit 74 cm lång och väger 9110 gr. Mamma försöker lägga i lite mera smör i min mat och ge mig lite mera mat oftare. Vi ska väga mig igen i början av juni och se om det ger något resultat.

Idag är det riktigt skönt ute, +19 grader och solen tittar fram lite nu och då mellan molnen. Hoppas att sommaren kommer nu och att vi kan vara ute lite mera. Nu är det snart dags för lunch. Ha det bra. Kram Elias


*080523* Äntligen fredag!

Fredagar är en bra dag, för då badar jag på morgonen. Det tycker jag om! Dessutom vet jag att pappa är ledig om helgerna. I helgen ska vi ut och åka husvagn med faster, kusin Sara och långa farbrorn. Dom vet inte vart vi ska ännu, för den här gången fick vi välja. Nästa gång får dom välja. Det är lite spännande så.

Igår övade jag flitigt! Jag kröp fram till en stol, reste mig, klappade på stolen lite, satte mig sakta och försiktigt, dunsade ner dom sista 3-4 cm, kröp vidare till nästa ställe, t ex soffan, upprepade proceduren osv. Så där höll jag på i nästan en timme. Det är så roligt att få lära sig nya saker hela tiden. Undra vad jag lär mig härnest?

Igår sov jag bara korta stunder på dagen, först 15 min, sen 10 min och sen 30 min. Idag chockade jag mamma med att sova 1,5 timme i sträck istället. Jag har även sovit bra i natt. Jag har bara vaknat 4 gånger mellan kl 20-06. Annars brukar jag vakna en gång i timmen. Mamma hoppas självklart att det håller på att vända, för hon påstår att det är jobbigt att vakna så ofta. Hmmmmm, märkligt!

Jag önskar er alla en trevlig helg med massor av sol och värme. Kramar Elias

*080521*

Idag vaknade jag tidigt av pappas väckarklocka. Det var inte så populärt hos mamma, för hon mår inte så bra och vill gärna få vila och sova istället. Jag mår mycket bättre och igår när mamma jobbade, så busade och skrattade jag och pappa en hel del. Vi tog oss även en promenad till centrum och överraskade mamma med att köpa tårta. Hon fyllde ju år igår. Grattis mamma! Idag är det morfars tur att fylla år. Grattis!

Idag får vi se vad som händer. Jag tror att jag ska övertala mamma om att ta en promenad i friskluften. Det var ju så längesen vi var ute sist. Ha en bra dag. Kram Elias

*080518* Mulet och kallt, +3,5 grader

Idag är det min namnsdag! Grattis till mig! I förrgår fyllde kusin Malin år, grattis i efterskott!

Nu börjar febern ha gjort sitt, men förkylningen håller i sig och det är tjockt i näsan. Jag tycker inte om att ta näsdropparna, så mamma och pappa får kämpa duktigt för att få i dom. Vi gick även över från att ta flytande alvedom till att ta suppar istället. Det var mycket bättre och enklare för oss alla.
Nu har även mamma och pappa blivit förkylda, så vi får se hur länge det här håller i sig.

Jag har gjort en ny upptäckt, människokroppen. För 2-3 veckor sedan upptäckte jag mina öron. Man kan dra i dom nästan hur långt som helst, men det roliga är att pappa har likadana som också är roliga att dra i. Mamma verkar inte ha några, men det går att dra i hennes hår istället.
I veckan såg jag att mamma har hål på sin mage. Jag har petat och petat i det där hålet, men jag kommer inte underfund med vad det är för något och vad det gör för nytta. Hmmmmmm!

I helgen lärde jag mig att gå från en sak till en annan helt själv. Jag började i spjälsängen, där jag kan ta mig från ena sidan till den andra. Nu har jag idag även upptäckt att man kan flytta sig från en stol till en annan osv. Jag har testat lite tidigare i vardagsrummet att ta mig från soffbord till soffan och det har gått bra, för dom står ju så nära varandra.

Igår när mamma skulle natta mig, så blev jag så törstig att hon fick lov att gå och hämta lite vatten. När hon kom tillbaka, så såg hon att jag försökte ta mig ur spjälsängen. Jag höll med båda händerna i spjälorna och sen försökte jag lyfta över ena foten.........men då kom mamma. Jag som var så nära!

I veckan som kommer måste jag och mamma försöka få ordning på mat och sov tiderna igen, efter min förkylning. Just nu stämmer igenting. Igår somnade jag kl 22.05 och jag vaknade kl 10 på morgonen (förutom lite vanligt tjorv under natten). Vi ska även öva på att sova längre om dagarna igen, för jag är tillbaka med att sova ca 30 min. Mamma tycker att det är för kort, för jag är inte riktigt glad och utsövd då.

Hoppas att ni har bättre väder där ni är och att ni får en trevlig söndag. Kram Elias
image327

*080517*

Ikväll är pappa på svensexa och mamma och jag sitter och leker med bl a min traktor och så hjälper mamma mig att bli ännu bättre på att gå. Jag är lite svag i kroppen nu, när jag fortfarande är sjuk. Jag är ändå bättre och har börjat få tillbaka matlusten, men är snorig och gnällig och tycker om att klänga på mamma.

Här kommer några bilder. Kram Elias

*080516* På bättringsvägen!

Nu börjar jag känna mig lite bättre, efter tre dagar med 39 graders feber. Jag har klängt och gnällt hela dagarna. Mamma är glad att jag fortfarande får plats i bärselen, för jag är ganska tung att gå runt och bära på.
I morse när vi vaknade så hade jag bara 37,1 grader, men den steg under dagen till 38 grader igen. Jag hoppas att jag blir bättre snart, för pappa saknar den där glada killen som han lämnade på flygplatsen (när jag och mamma åkte till mormor och co).

Vädret har inte varit det bästa sista dagar och det gör ju inget då vi måste hålla oss inomhus. Både jag och mamma längtar ut. Det ska bli skönt att få lite friskluft och kanske en promenad.

Nu sitter vi här och längtar efter att pappa ska komma hem. Det är ju äntligen fredag. Hoppas att vi hinner vara tillsammans lite i helgen. Jag passar på att önska er alla en trevlig helg. Kram Elias

*080514* Temperaturen är hög uti kroppen

Nu har jag gått sta och blivit sjuk. Jag har fått feber och pendlar mellan 37,5-39 grader. Mamma och pappa har det inte lätt att ge mig alvedon, för jag är stark och totalvägrar att dricka den där äckliga saken.
I natt skickar vi ner pappa i källaren, så att han kan sova, för han jobbar långa dagar just nu. Jag är orolig om nätterna och vrider mig en hel del. I natt var jag så varm, att mamma fick slita av mig pyjamasen.

Under dagen idag har mamma fått öva sina arm muskler och burit på mig hela dagen, förutom en kvart kl 14. Då lekte jag en liten stund, innan jag började gnälla och vara ledsen igen. Just nu sitter jag och plockar ur alla förpackningar med popcorn ur kartongen.......nä, nu är det dags att klänga på mamma igen.

Tack för alla kommentarer. Det är så roligt att ni uppskattar bloggen och att ni kommenterar. Ta hand om er allihopa. Kram Elias

*080513* Hemma igen!

Nu är mamma och jag hemma hos pappa igen. Allt har varit bra under våran vistelse i södern hos mormor och polarn. Vilket väder vi fick!! Strålande sol och +24 grader i skuggan. Jag fick bada i en liten pool och kunde gå runt i shorts och kortärmat nästan varje dag. Jag ska försöka återkomma med lite bilder. Mamma tog 173 st, så något kanske blev bra.

Idag är jag trött och sover ikapp det jag har missat under veckan. Söta drömmar!
Kram Elias...............zzzzzzzzzzzzzz

*080507* På resande fot

Idag har jag och mamma åkt till mormor och polarn. Pappa kunde inte följa med, för han måste jobba. Vi saknar honom redan.

Först åkte vi bil, sen flyg, buss och sist bil till mormor och polarn. Hemma hos dom så träffade vi morbror och hans fru och mina två kusiner. Jag fick visa upp hur duktig jag har blivit på allt möjligt.

Igår när mamma packade så upptäckte jag att jag kunde släppa taget när jag rest mig upp och stå helt själv. Idag har jag övat på att släppa taget och gå några steg själv. Jag ska nog bli en hejare på det här med, ska ni se. Jag har bara ålat två gånger idag, resten har jag krypit. Det går bättre och bättre och dessutom snabbare.

Mamma och jag har fått en egen stuga att sova i, när vi är här och hälsar på. Hoppas att jag sover bra där.
Godnatt kramar från Elias

*080504* Bilder från årets husvagnspremiär 1-4 maj


RSS 2.0