*080930* 1-års besiktning, utan anmärkning!

Mitt på dagen gick mamma och jag ut en sväng med vagnen och tittade på traktorerna och lastbilarna. Jag är ju så rastlös över att bara vara hemma om dagarna. Nu får mamma skynda sig att bli bättre, så att vi kan åka på nya äventyr. En av lastbilschaufförerna har blivit kompis med mig och vinkar varje gång han åker förbi oss.

Idag var vi till bvc på 1-årskontroll. Det var flera kändisar där, Ester och Märta. William var tydligen där tidigt på morgonen.
Nu väger jag 10515 gr och har blivit 79,5 cm lång. Jag hade inte mycket tid att sitta still och lyssna på tanterna. Det finns ju så mycket annat att se och göra. Doktorn sa att jag har så fin hud och mitt hjärta slår så fint. Jag fick min tredje spruta. Det gick ganska bra. Jag blev lite ledsen, men jag tror att det mest var för att jag blev fasthållen. Dom satte dit ett plåster, men det lyckades jag pilla bort innan jag fick på mig kläderna.

Ikväll lyckades jag både slå på och av tvn, så nu behöver inte mamma och pappa ligga på soffan och slappa längre. Hehehe! Ha en trevlig kväll. Kram Elias

*080929*

Vi fortsätter att vara förkylda här hemma och nu börjar pappa att känna sig hängig också. Trist! Jag är så less på att bara vara hemma. Jag river och sliter i det mesta och mamma försöker att hänga med i mina takter. Det blir lätt så när man inte får komma ut och träffa andra barn och göra något kul. Idag försökte vi ringa till farmor och se om hon kunde hjälpa oss, men där var det bara upptaget. Mamma bet ihop och sen så gick vi ut en sväng på tomten, för att lufta oss. Vi blev inte ute så länge, men det var kul att få gunga lite och trampa runt i löven på gräsmattan. Jag stod även och pillade på gräsklipparen och fick till slut upp oljestickan......hehehehe.

Ikväll lyckades jag äntligen, efter några kvällars slit, att stänga av tvn. Jag förstod väl att den där knappen gjorde något, men jag har inte varit tillräckligt stark för att lyckas trycka hela vägen på den.

Imorgon är tanken att jag ska på 1-årskontroll. Vi får väl se om mamma eller pappa kan ta mig dit. Mamma åker inte och jobbar imorgon, om hon fortfarande är så här förkyld. Sist jag vägde mig (080905) så vägde jag 10265 gr och var ca 78 cm lång. Vi får väl se om det är någon förändring sen dess. Jag ska tydligen få en spruta också, om jag är frisk.

I natt var jag ledsen flera gånger och vid kl 3 fick jag välling, men jag blev inte nöjd. Mamma gick och gjorde iordning en flaska till. Jag fick nästan i mig hela den med, sen sov jag gott till kl 7.
Ikväll vid läggdags åt jag nästan ur två hela flaskor med välling igen, så nu hoppas jag att jag kan sova lite längre. Söta drömmar till er alla önskar Elias


*080926* Hallå, hallå.......vem är det som ringer?


*080925* Uppdaterad....

Jag har ju glömt bort att tala om vad duktig jag är. Numera kan jag stänga och öppna alla fyra figurerna på min pop-up leksak. Jag kan även få ner alla fyra figurerna i blocklådan, även blomman som är svårast.

Jag är även en duktig kille när vi ska klä på och av mig. Jag fixar ärmarna själv, om mamma eller pappa håller i den och när dom klär av mig, så kliver jag ur byxbenen.

Jag har lärt mig att blåsa i visselpipan, så att min vovve går.
Höstkramar Elias

*080925* Förkylning på gång?

Jag har blivit lite glansig på ögonen, lite snorig och så är jag gnällig och tålamodet är på minus. Normalt är jag en tålig kille, som håller igång, men nu klänger jag gärna på mamma och smågnäller. Mamma känner sig inte heller pigg. Det är därför som hon inte riktigt hinner med mig:


Vi försöker att läsa och ta det lite lugnt. Vi hoppade över babysången igår och idag hoppar vi över Stor och liten. Det är bättre att ta det lugnt och bli frisk snart.

Igår hittade jag lådorna i hallen med vantar och mössor bl a. I lådan låg en lustig sak, som jag sa VOVV VOVV åt. Mamma påstår att det var en sån som man sätter på cykelsadeln.

I tisdags var jag i pappas famn och sa VOVV VOVV. Pappa trodde att jag menade min vovve, men jag såg ju en hare på gräsmattan. Jag ställde mig i hallen och tittade på den med pappa.
Igår när mamma och jag läste traktorboken, så pekade mamma på haren och då gick jag till hallen och sa VOVV VOVV!

Nu ska mamma och jag vila en stund. På återseende! Kram Elias

*080922* Hockeysäsongen är igång!


........men ikväll gick det inte så bra för dom. Det kanske beror på att jag inte hade min hockeytröja på mig!

Idag var vi en sväng på Stor och liten, men det var inte så många som vi kände. Jag blev fort trött, så mamma och jag gick tidigt. Jag somnade i vagnen och sov 1h och 35 min.
På em har mamma och jag läst massor av böcker. Jag har suttit still och lyssnat när hon har pekat på alla sakerna och talat om vad det är för något.
Jag har hjälpt mamma i tvättstugan idag. Jag plockade ur torktumlaren och sen plockade jag i all smutsig tvätt i tvättmaskinen. Mamma tycker att jag är så duktig! Jag försöker att hjälpa till och göra mitt bästa.
Ikväll blev det makaroner och korv till middag. Det tycker jag om! Jag åt 2,5 skivor korv och 1 dl makaroner. Det kanske märks att jag är pappas pojke. Han tycker ju också om det!
Jag kanske är pappas pojke, men jag är mammas gotroll!
Kram Elias

*080921* Livet på landet

Idag tog mamma och jag oss en tur till en levande öppen bondgård. Man fick vara där och titta på djuren och maskiner. Inte illa. Jag gillar ju både och. Jag sov bara 20 min i bilen. När vi kom fram såg vi traktorer, kattungar, hundar, hästar, kossor och tjurar. Det skulle tydligen finnas får där också, men vi hittade inga. Jag fick rida ponnyridning. Hjälmen var gigantisk. Jag var så duktig. Mamma behövde knappt hålla i mig. Vädret var toppen, 15 grader, sol och lite blåst.


När vi kom hem så var vi över till Märta och grattade henne på 1-årsdagen (imorgon). Mera tårta! Vi har hunnit med några kalas nu i september. ;-) Ester fyller ett år idag. Vi uppvaktade henne med ett sms. Hoppas att du fick en trevlig dag Ester.

Efter ett tag ringde pappa och undrade vart vi var. Vi hade ju fått besök. Vi skyndade oss hem och där var faster och långa farbrorn. Jag höll igång som vanligt och sov inte förrän kl 17.20 i 50 min. Ännu en konstig dag. Vi får nog lov att ta tag i det här snart jag och mamma.

Jag kan nu vad vovven säger, hur traktorn låter och vad hästen säger!

Jag måste ju få berätta en annan sak. Imorse pep jag till från min säng kl 6.50, men sov vidare. Kl 7.30 vaknade jag i min säng och ropade lite fördersamt: MAMMA! MAMMA! Självklart så kom hon och hämtade mig. Det är kanske så jag borde göra på morgonen, istället för att grina. Hmmmm, det måste jag fundera på. Det var ju första gången som jag vaknade på detta vis.

Nu kan jag inte lägga upp mer bilder ikväll, för bloggen vill inte det. *trist* Nåväl, jag får väl hitta på något annat istället. Kram Elias

*080920* Pappa och jag!


Nyvakna, men glada killar!

*080920* En händelserik dag!

Idag känns det som att det har hänt massor. Jag var en duktig kille och sov tills klockan var 8.15. Mamma blev så glad, så glad. Pappa ska jobba hela helgen tyvärr. Jag blir så glad när jag ser honom och skriker ut min glädje i små glädjeskrik.

Mamma och jag gjorde oss iordning och sen var vi och köpte en begagnad overall till mig, för 50 kr. Mamma tänkte att den kan vara bra att ha som reserv i vinter, om jag blir blöt t ex. Nu har jag stlk 80 och går mot stlk 86. Igår passade mamma på att rensa ut stlk 74, så nu är det fint i garderoben igen.

Efter våran lilla shoppingtur så åkte vi till pappas jobb med mat. Det är kul att jag hinner träffa honom lite åtminstone. Nu var klockan mycket och jag började vara både trött och hungrig. Mamma gav mig lite bitar av några vindruvor, som vi hade med oss. Glupsk som jag var så tog jag en STOR tugga innan mamma hann dela den. Hoppsan!! Jag satte den i halsen. Tur att mamma och pappa var så snabba att hjälpa mig att få upp den igen. Jag blev lite ledsen och kanske lite rädd (i sånna fall så erkänner jag det inte), men sen fortsatte jag att äta dom små bitarna som var kvar. Tänk vad det kunde ha gått illa. Kom ihåg det allihopa!!!!! Vindruvor är jättegoda och nyttiga, men dom MÅSTE tuggas till små bitar!!!!

Nu var det dags för oss att åka hem och för pappa att fortsätta att jobba. Jag fick lite lunch hemma och så skulle jag sova middag. Klockan var nu 12.30. Jag brukar gå och sova middag vid kl 10.30-11.30, så ni förstår att det var sent. När mamma la ner mig i sängen så strök hon mig på ryggen och sa natti natti, dags att vila. Sen gick hon. Vanligtvis så brukar jag börja gråta då....................men inte den här gången. Jag låg och vände mig, ställde mig upp och ruskade på sängen, satte mig och lekte med mina djur osv. Till slut så orkade jag inte mer, utan då kom gråten. Mamma fick lov att komma in till slut och trösta mig och då somnade jag på ett litet kick kl 12.55.
Jag sov till kl 13.55. Mamma tog upp mig och där somnade jag på hennes axel i 30 min till kl 14.30. Det var så mysigt!
Det var ju bara ett "problem". Jag skulle ha varit på kalas kl 14 hos Linn. Hmmmmm! Så fort jag vaknade så tog vi paketet under armen och skyndade oss dit. Liam var redan där och så kom det en annan liten kille som hette Joel, men han var bara 7 mån och satt still hela tiden.
Liam och jag roade oss som vanligt med att gå runt, runt och hålla igång. Jag tror att Linns mamma börjar bli van med det nu. Hihihihi!

Kl 16.30 åkte vi hem till pappa, som låg och såg på hockeyn på tvn. Hockeysäsongen är igång igen! Det var bara till att ta på sig matchtröjan och heja på vårat lag! Dom vann idag. Bra jobbat grabbar! Min kompis är ju förresten med i det laget.

Det blev en tidig kväll ikväll. Normalt går jag och lägger mig vid kl 20, men ikväll med bara en tupplur så orkade jag inte längre än till kl 19. Nu sover jag sött och drömmer om allt som jag varit med om idag. Hoppas att ni också har haft en bra dag. Grattis på namnsdagen mormor! Kram Elias

*080919* Äntligen fredag!

Idag har Liam varit här och lekt med mig en stund, medans hans mamma var till kiropraktorn. Det gick jättebra. Vi lekte och läste böcker, spelade musik och åt köttbullar

Dagens födelsedagsbarn är Linn, som fyller ett år. Grattis! Vi ska till henne imorgon och hälsa på.

Dagarna går så fort nu för tiden och jag har inte mycket tid till att sitta still, så därför blir inte bloggen uppdaterad på samma sätt som förrut. Det är väl min Polare som inte är så förtjust i det. Han grymtar och låter när bloggen ligger nere. Hihihihi!

Nu är jag inne i en fas då jag sover bättre, men vaknar en gång och vill ha en flaska välling. Oftast är det omkring kl 3-5, sen sover jag till kl 6-6.30 och kommer över till mina föräldrars säng och sover sista timmen.
Jag tycker om att äta mat själv och får nu äta mer av mamma och pappas mat. Däremot är det skönt att ha någon burk hemma i reserv. Jag har ärvt mammas matsinne....när jag är hungrig vill jag ha mat NUUUU!

Pappa fortsätter att jobba mycket, så det är jag och mamma nästan hela dagarna. Jag skiner upp som solen när pappa kommer innanför dörrarna. Synd att han är så trött och inte orkar leka så länge. Oftast kommer han hem då jag snart ska gå och sova. Hmmmm, hoppas att det där går över snart!

Igår var jag och mamma en liten stund på Stor och Liten. Det var lite barn där, men Liam var en av dom.
I förrgår var vi på Babysången. Det var packat med barn och vuxna. Jag blir lätt förstummad när det är mycket folk omkring mig. Det är inte mamma van att se. William var där med sin mamma, men nu är dom sjuka. Vi hoppas att dom piggar på sig snarast så att vi kan ses snart igen.

Nu vill jag sova middag. Jag är trött. När jag blir trött så river jag och sliter i allt jag kommer över och ibland kommer jag in i bitarstadiet också. Bäst att jag skyndar mig i säng innan det blir så. Natti natti. Kram Elias

*080918* Fler födelsedags"barn"

Idag säger jag grattis till min Polare, som fyller år idag! Hoppas att du får en trevlig dag.

Polarn och Pyret

*080914*

Grattis på födelsedagen farmor. Hoppas att du får en trevlig dag.

Idag var Liam och hans familj här och gratulerade mig i efterskott. Tack för dom fina presenterna. Jag fick en mjuk boll och en rolig bok. Den läste jag med mamma och pappa ikväll. Jag var jätteduktig på att peka ut var tåget, cykeln och bilen var. Jag tycker om att applådera mig själv när jag lyckas med något bra.
Här sitter jag och läser en bok med Liams familj

Pappa håller på att jobba ihjäl sig. Nu har han snart jobbat tre veckor på rad och är därför trött och vilar en hel del på soffan när han kan. Idag kunde jag inte låta bli att pussa och krama honom när han låg där på soffan. Han är ju absolut den bästa pappan jag har. Han är go och busar med mig, kramas och lär mig nya saker hela tiden. Jag älskar dig pappa!


Jag är inne i en ny språkutveckling. För några veckor sedan tyckte mamma att jag kunde flera ord. Efter det kallade jag nästan allt för a-baa, a-baa. Nu är jag inne i en fas då jag låter som den svenska kocken, houubbe-schjooubbe-doouu. Man måste ju lära sig att använda tungan och rösten på olika sätt innan alla ord kommer.

Jag älskar musik och står gärna och diggar och vickar på rumpan när jag hör musik. Jag fick ett litet piano av William i present och det spelar jag ofta på. Vi lyssnar gärna på cd och radio här hemma och dansar och hummar.
När mormor och Polarn var här så kom jag på hur man öppnar cd-spelaren.


Imorgon fyller min kusin Pontus år och på tisdag fyller Mia år. Jag passar på att säga grattis till er nu! Önskar er en underbar födelsedag.
Er alla andra önskar jag en trevlig dag. Kramar från en kramglad Elias

*080911* Hösten är här!

Idag börjar jag bloggen med att säga grattis till Kalle, som fyller 2 år idag! Hoppas att du får en trevlig födelsedag.

Nu har det lugnat ner sig efter min födelsedag. Mormor och Polarn har åkt hem igen och vardagen är åter här. Igår var mamma och jag på babysången i stan. William och hans mamma var också där. Mamma påstår att jag aldrig har varit så lugn i hela mitt liv. Jag stod bara och tittade på alla barnen som sjöng med sina föräldrar.

Idag tog vi oss en promenad till Stor och liten. Det var många kända ansikten där, Märta, William, Linn och Liam. Roligast idag var nog att åka rutchkanan. Vi hann knappt ut på gatan efteråt, förrän jag sov gott. När Liams pappa sa hejdå, så vinkade jag i sömnen till honom. Jag sov 1h och 20 min.

På em tittade jag och mamma på alla traktorer, lastbilar, grävmaskinen m.m. som håller till här på gatan. Jag ääääälskar alla stora maskiner som rör på sig och låter. Jag har ju fått åka traktor med farfar två gånger dessutom. Det är både läskigt, roligt och spännande.

Sen gick vi till centrum för att handla lite mat. Jag kunde inte somna på em, så nu är jag dödstrött och gnäller en hel del. Det blir en tidig kväll ikväll. Jag sover mycket bättre nu för tiden, men vill gärna äta en flaska välling om natten. Sen sover jag till ca kl 6, då jag får komma till mina föräldrars säng och sova sista timmen med dom. Kl 7-7.30 slår jag upp mina blå ögon och håller full låda redan från start till sängdags. Mamma påstår att jag bara behöver 30-60 sekunder på mig för att vakna till. Mamma behöver några fler. Hihihihi!

Nu är jag inne i en fas då jag gillar att:
sätta ihop saker, t ex lock på en burk,
dra stolar och annat runt i huset,
lägger mig gärna på golvet och bara myser några sekunder eller bläddrar i en bok,
äter gärna mat själv, så mycket jag får,
att pussas och kramas!!! Vi har gärna kramkalas här hemma.
Vi har även övat på att jag ska klappa fint! Då stryker jag med handen.

Jag har lärt mig att sätta på spisplattorna (vrida på knappar). Polarn talade om för mig: Nej!! så nu ställer jag mig framför spisen, slår med handen och säger nej!

Ja, det händer verkligen massor i mitt liv. Det är så fantastiskt att få uppleva varje ny dag och alla nya saker.
Hoppas att du också njuter av din dag. Kram Elias

*080909* Grattis William!

Idag fyller min kompis William 1 år! Grattis kompis. Jag och Oscar var och grattade honom. Jag gav honom en tröja där det stod: My sweet friend. Hoppas att du fick en bra födelsedag kompis.

Jag får uppdatera bloggen bättre en annan kväll. Godnatt kramar från Elias

Elias, William och Oscar

*080906* Tack!

Jag vill tacka för all uppvaktning på min 1-årsdag. Jag fick 10 kommentarer på min blogg, det kom sms, telefonsamtal, brev och paket med posten, kompisar som var och grattade och på kvällen kom familjen förbi. Det var mormor, polarn, farmor, farfar och faster med familj. Massor av paket blev det också.
STORT tack för allt!!

Nu är mormor kvar tills på tisdag och polarn kommer tillbaka imorgon söndag. Han är och jagar älg med farfar.

Idag har det varit toppen väder, ca 14 grader i skuggan (24 grader i solen) och strålande sol. I natt var det bara 2 grader. Vi har varit ute på två promenader idag och så har mamma och mormor plockat undan utemöblerna. Vi passade på att äta lunchen ute i solen. Jag provade blodpudding för första gången och åt nästan en halv själv. Pappa jobbar tyvärr idag, men vi hoppas att han kan var hemma med oss imorgon.

Jag vill även säga välkommen till världen till Henke och Lottas lillplutt, som föddes den 4 sep......OCH......
välkommen till ärtan, Karin och Pontus lilla grabb, som föddes den 5 sep! Kram från Elias

*080903* Idag fyller jag 1 år!


*080902*

Nu är det precis ett år sedan jag började känna mig redo för att titta ut. Mamma fick en blödning, så vi åkte in till bb för att kolla att allt var som det skulle. Mamma och pappa fick stanna kvar. Vid midnatt gick vattnet, kl 2 började krystvärkarna och kl 3.59 den 3 september 2007 föddes JAG!

*080901* Yeah! Hihihihi!


RSS 2.0