*090226*

I natt sov jag toppen bra. Jag somnade kl 20.30. Jag är ju fortfarande inne i semestertiderna och har lite svårt att komma till ro på kvällen. Kl 22.30 behövde jag lite tröst, men sen sov jag ända till kl 6 då jag åt vällingen. Kl 7.10 fick jag komma till stora sängen och där sov jag till kl 8.10. Jag blir så glad och sprallig när jag har sovit så här bra.

Idag tog mamma och jag oss en tur till Stor och liten på bobben. Solen sken och fåglarna kvittrade. I morse var det -15 grader, men nu mitt på dagen är det bara -2 grader i solen. Det betyder att solens strålar börjar att värma ganska mycket och att snön så småningom kommer att töa bort.
Både William och Oscar var på Stor och liten. Jag lekte mycket med bilarna och garaget. Under sångstunden valde jag fåret och sa Ba ba. Vi brukar nämnligen sjunga om det djur som man plockar fram ur en korg.
När vi kom hem igen så var mamma och jag ute i nästan en timme och hade det mysigt i solskenet. Nu har jag äntligen kommit på hur jag ska ta mig upp själv när jag har ramlat. Det är ju så bökigt att komma på fötter igen i dessa tjocka kläder.

Nu har jag ätit lunch och sover middag så gott.

Jag är inne i en stor utvecklingsfas på många sätt. Jag håller bl a på att lära mig färgerna. Jag kan säga gul, blå, röd på mitt eget sätt så klart.

Jag har kommit på ett namn för mig själv: Tatta! Jag brukar peka på mamma och säga mamma, sen pekar jag på pappa och säger pappa, sen klappar jag mig på bröstet och säger Tatta.
Jag brukar även peka rakt fram och säga Tatta. Mamma funderar om det betyder Elias vill dit eller Elias vill ha det som jag pekar på.

Hoppas att ni får en lika bra dag som jag har fått idag. Kram Elias

*090225* Nu är vi hemma igen!

Vad trevligt att ni har saknat mig. Jag har varit två veckor på Teneriffa och badat och haft det bra med mina föräldrar, farmor, farfar, mormor och poppo. Vi har haft det jättebra med fint väder (förutom 3-4 dagar då det var lite mulet), badat och solat, varit på utflykter och promenader. Vi var bl a till djurparken Loro park, där vi såg sjölejon, delfiner, papegojor (som jag tyckte om att härma), späckhuggare m. m.
En annan dag hyrde vi bil och var upp till Teides topp och såg vackert landskap och snö. Tyvärr blev jag åksjuk på vägen hem.
På kvällarna när vi var ute och åt, fick jag sitta och titta på dvd. Det var toppen, för då var det inte så tråkigt längre. Sen var det dags för vällingen och en promenad i vagnen, så att jag kunde somna. Väl hemma på hotellet igen kunde mamma och pappa bara byta om på mig och sen sov jag gott i min säng.
Jag har lärt mig hur spanjorerna pratar: blablalblbla. Jag härmade dom när jag hörde hur dom pratade.
Jag har börjat lite smått med två-ords-meningar. Jag har bl a sagt dä  va (där var den) när jag hittat något som jag letat efter. Sista dagen på Teneriffa sa jag även Nej mamma!
Alla fyra kindtänderna är på väg, så det har varit lite jobbigt med sömn, mat och magen.
Flygresorna har gått bra, även om jag har varit lite rastlös ibland.

Idag är det vardag igen och jag är tillbaka på dagis. Mamma tycker att det var jättejobbigt att lämna mig. Jag var blyg och lite försiktig när vi kom dit. Jag ville helst att mamma skulle ta av sig jackan och följa med mig in. Dom har gjort om lite på dagis, så det fanns bl a en bild på en traktor och en bil att titta på.

Det är toppen väder här idag. Solen skiner och det är nollgradigt. Det droppar från taken och fåglarna kvittrar. Det är vår i luften. Underbart!

Jag har fått kallelse till 1½ årskontrollen den 3/3, dvs på min 18-månaders dag. Det ska bli spännande att se hur mycket har har växt, för kläderna blir bara mindre och mindre.

Nu önskar jag er en trevlig dag! Stor kram från Elias


*090204* Bupp!

Igår blev jag 17 månader. Jag lär mig ständigt nya ord och uttryck. Ett bra ord just nu är Bupp, som betyder Upp! Det ordet använder jag t ex på morgonen då jag tycker att mamma ska kliva upp. Då drar jag i täcket och säger Bupp. Det är också ett bra ord att använda när pappa sitter i soffan och jag vill att han ska komma och hjälpa mig. Bupp! Det kan även hända att jag då drar i hans byxor samtidigt. Bupp!!

Igår skulle jag äta lunch. Precis när mamma skulle sätta mig i stolen, så sa jag: -Babba. Jag hade ju bajsat. Inte vill man sitta och äta då heller. Mamma försökte byta på mig, men jag ålade mig en hel del och till slut satte jag mig i mammas knä. Hoppsan! Mammas byxor blev fulla med bajs. När jag äntligen var ren gick mamma och bytte om och tvättade händerna. När hon kom tillbaka till köket satt jag mitt på köksbordet och åt min mat. Bra karl reder sig själv!
Gott med mat

Idag gick jag in till mamma i sovrummet med ett smörgåsrån i handen. Det hade jag hämtat helt själv på matbordet, eftersom att paketet låg där. -Möör, möör, sa jag till henne och viftade med mitt rån. Först hängde inte mamma med på vad jag menade. Sen förstod hon att jag ville ha smör på mitt rån. Det är ju inte lika gott att äta dom utan smör. Mamma skickade mig till pappa, som smörade mitt rån. Mmmmm!

Idag har jag varit på dagis hela dagen och det har gått bra. Jag har bl a fått rita där. På dörren in till min avdelning hänger ett collage med bilder från mina första veckor på dagis.

Pappa kom in i köket. Där stod jag mitt på bordet med en nyckelknippa i varje hand, som jag skramlade med, jag dansade och sjöng: Luleååå, luleåååå! Självklart så slutade jag när pappa ville filma det, men en bild hann pappa med att ta i alla fall.


Förkylningen är mycket bättre, men hostan håller i sig. Hostan märks mest när jag sover/ligger och när jag håller igång för mycket. I måndags var jag och mamma till vårdcentralen, som efter lite bearbetning skrev ut hostmedicin till mig. Den ska jag ta i ca 7-10 dagar. Pappa var förbi dagis mitt på dagen, så att jag kunde få min lilla "hutt". Jag är jätteduktig och tar gärna medicinen. Jag håller gärna i skeden själv och sveper allt på en gång. Sen rynkar jag på näsan lite och ler busigt. Mamma och pappa brukar låtsas att dom häller upp mer och då skrattar jag.

Häromdagen, när vi var hos faster, satt jag på stolen och "tappade" en sak i golvet. Jag satte mina händer på kinderna och sa: -Nämen! och så log jag busigt. Hihihi!

Imorgon ska jag till dagis igen. Sen är jag och mamma lediga fre, lör och sön. Det ser mamma fram emot. Hon saknar våra dagar tillsammans. Det är ju tur att jag bara går 3 dagar i veckan, ca 20 timmar i veckan.

Hoppas att du får en trevlig dag. Kram Elias


*090202* Dags för vab igen

I natt har jag hostat och hostat och hostat. Den verkar inte vilja släppa, så i em ska mamma och jag till vårdcentralen och se om vi kan få något som hjälper mig. Pappa var hemma på fm och sen tog mamma vid. Det var riktigt jobbigt i natt och jag tror minsann att vi har sovit dåligt allihopa.

Igår (090201, söndag) rensade vi i garderoben och provade kläder hela fm. På em var vi till faster och hälsade på. I kusin Malins rum finns det fåglar som jag är intresserad av. Dom är roliga att titta på, men samtidigt lite läskiga när dom flaxar. På vägen hem somnade jag i bilen, inte så långt från våran gatan. Det gick bra ändå. Vi gjorde nästan samma rutiner som vanligt, men hoppade över tandborstningen, eftersom att jag var så trött.

Det har blivit lite kallare några dagar nu, men det positiva är att solen har börjat leta sig fram och att man hör fåglarna kvittra. Det är inte länge kvar tills att våren är här. Vad mysigt!

Jag önskar er en trevlig dag. Kram Elias, som hoppas på att hostan försvinner snart


RSS 2.0