*101110* Lukas 8 mån

Sista månaden har det hänt massor med Lukas. Förrut så kunde han bara backa och komma bakåt, men nu har han börjat att krypa och skutta fram på rumpan. Hans rörlighet märks även av på skötbordet. Han har vänt sig på skötbordet flera gånger och det är svårt att byta bajsblöjor på honom. Lukas har lärt sig att stå på alla 4 och resa sig till knä.

Babyskyddet börjar vara lite trångt, så det dröjer nog inte länge innan det är dags att byta till barnbilstolen. Lukas är 71 cm lång, väger 8495 gr och använder stlk 4 på blöjorna (101116, 8 mån och 6 dagar).

Lukas sover nu i spjälsängen inne på kontoret och sover gärna på mage.

Han äter barnmat och har just nu ganska bra rutiner och fasta tider. Hans dag ser ut så här:
7-7.30 vaknar
8 äter gröt
9.30-10 sover 1-1,5 timmar
12.30 äter lunch
14 äter mellis
14.30 sover middag i ca 1 timme
16.15 äter middag
18 äter gröt
18.30 gör sig klar för natten: pyjamas, borstar tanden
19-19.30 somnar för natten

Nu har första tanden kommit. Lukas har även startat sitt ordförråd:
a-maa-maa=mamma
a-paa-paa=pappa
a-baa=Elias (för att han alltid busar med lillebror och säger a-bu)

Hur kommer man framåt?


*101108-101114* Småhängiga

101108, mån var jag, mamma och Lukas på Stor och liten. Idag fick vi vara med och spela in en skiva. Lennart spelade på sitt piano och vi andra sjöng. Det ska bli spännande att få höra resultatet.

101109-101111, tis-tors var jag på dagis.

101112 fre tog vi det lugnt hemma, för mamma kände sig inte pigg. Jag fick se på Pettsson och Findus filmen. Vad passade väl bättre än att äta pannkakstårta till lunch efter det.
När pappa kom hem så hade vi familjeråd. Mamma och pappa berättade att vi skulle spela "Stjärnspelet". Det går ut på att jag får ett klistermärke, om jag är duktig och somnar själv i sängen, utan att springa upp eller skrika från sängen. Spelet innehåller två överraskningar och när jag kommer i mål så ska jag få min alldeles egen ficklampa. En sån som pappa har på jobbet! Det gick jättebra att somna själv ikväll.


101113 lör, skrotade vi på hemma. Alla i familjen var sega och trötta, utom jag. Tur att någon kunde hålla upp stämningen. Jag fick mitt klistermärke på morgonen, för att jag var så duktig igår kväll. Även ikväll gick det galant att somna själv.

101114 sön var pappa och jag iväg på gymnastiken. Mamma hade tänkt att sova medans lillebror sov, men han höll igång tills vi kom hem. Ikväll gick det inte lika bra med läggningen, så imorgon blir det inget klistermärke. Ny chans imorgon.

Kram Elias


*101101-101107* Höstlov

Denna vecka var jag ledig (från dagis), precis som skolbarnen. Det var skönt att ha en lugn vecka hemma med mamma och Lukas.

101101, måndag tillbringades i tvättstugan.

101102, tisdag fick vi besök av Ronja och Tindra från dagis. Tanken var att 15-timmars barnen på dagis skulle komma och hälsa på, men dom andra kunde inte komma. Ronja och jag "degade". Det var kul. Sen var vi nere i källaren och lekte en stund tills Tindra kom. Då var det dags för lunch. Vi åt morötter, korv och bröd. Efter maten ritade vi. Sen var det dags för tjejerna att gå hem.


101103-101105, ons-fre handlade vi mat, gjorde ärenden och packade inför helgen. Lukas var lite febrig på torsdagen, men blev inte sjuk. Antagligen så berodde det på att han håller på att få en tand till.

101106, lördag gjorde vi oss klara och drog husvagnen till Storklinten. Den ska stå där i vinter. Förhoppningsvis så ska vi få några fina vinterstunder där, både i pulkbacken och i skidbacken. Lördag kväll handlade mest om att komma på plats. På söndagen tog vi oss en promenad runt i området. Jag provade mina skidor och det var stor skillnad mot i våras. Jag har blivit en riktig hejare på att ta mig fram på längdskidorna. På em var det dags att åka hem igen.


Kram Elias


*101027-101031*

101027-101028, ons-tors
Nu var vi tillbaka i vardagen och jag tillbaka på dagis. Det var roligt att få träffa alla kompisarna och leka igen. Mamma och Lukas passade på att göra ärenden under tiden.

101029, fre
Idag var vi hemma och tog det lugnt. Mamma var tjock i halsen och kände sig lite hängig. Vi lekte och hade det trevligt.

Lukas har fått sin första tandborste och jag har tagit på mitt ansvar att borsta hans tand om kvällarna. Jag är så försiktig och duktig. Lukas tycker att det är spännande och kul.
Storebror hjälper tillLinslusBusfrö

101030, lör
Idag var pappa ute i husvagnen och gjorde den klar för vintern. Jag var och lekte i husvagnen medans pappa pysslade. På kvällen kom mamma ut också och hjälpte till.

101031, sön
Mamma och jag for iväg på gymnastiken på fm. Sen fortsatte vi med husvagnen under dagen.


Kram Elias


*101019-101026* Mommo och poppo

Lör, sön och mån bestod av att handla mat, tvätta och packa.

101019
På tisdag skjutsade pappa oss till flygplatsen. Det var dags att åka till mommo och poppo för att hälsa på. Resan gick bra. Lukas sov under flygningen. På bussen blev jag lite less, men då tog mamma fram mina bilar och sen gick resten av resan bra. Mommo hämtades oss vid bussen. Sen for vi för att handla lite mat och blöjor. När vi kom hem var det dags att äta och busa med poppo. Det blev snart kväll. Jag fick somna hos mommo och poppo och sen bar mamma ner mig och Lukas, så att vi kunde sova vidare i våran stuga. När Lukas var ledsen så fick jag ha mina hörselkåpor på mig. Då kunde jag sova vidare.


101020
När vi vaknade på mornarna, så fick jag mata fiskarna. Det var kul. Även Lukas var intresserad av dom.
På onsdag var vi till Majas grav med Åke. Efter det var vi till Åkes lägenhet och hälsade på.


101021
På torsdagen var vi och hälsade på Maya och hennes mamma. Först så lekte vi inne och sen tog vi fika med oss till lekparken och busade av oss lite. En mycket trevlig dag. Det var meningen att vi skulle hälsa på Kalle på kvällen, men tyvärr var både han och vi trötta. Istället blev det en lugn kväll med mommo och poppo.


101022
På fredag var det vitt på marken när vi vaknade. Vi var bara hemma och passade på att ta en promenad runt området. När vi gick upp för den stora branta backen så sa jag till mamma:
-Kämpa mamma! Kämpar du?
-Ja, jag kämpar, sa mamma och pustade. Kämpar du, frågade mamma mig.
-Nej, svarade jag glatt, jag bara går.

När vi var hemma igen så lekte jag och Lukas. Lukas lärde sig att stå på alla fyra och så har han fått sin första tand idag.


Buspojkarnas syskonkärlek

På kvällen kom moster Sandra och hennes vovve Tilda. Hon berättade att vi ska få en kusin till i sommar, om allt går bra. Jag och poppo hade fredagsmys och såg på barntv, precis som pappa och jag brukar göra när vi är hemma. Däremot fick jag prata med pappa i telefonen på kvällen.


101023-101024
Lör-sön var vi i Åkes lägenhet och plockade. Han ska flytta. Morbror Mats med familj kom också dit. Jag, Pontus och Elin gick ut med hundarna och lekte.


101025
Måndag fm tog vi bussen för att åka och inviga nya E18. Det var poppo som körde bussen. Det bjöds på reflexer, bilpåsar, festis, bulle och satsumas. Det Var mycket folk där och på scenen hölls flera tal. Efteråt var vi och hämtade lite saker hos Åke, som vi skulle ha med oss hem. Sen kom Åke och hälsade på oss. Mamma packade på kvällen och förberedde för hemresan.


101026
Nu var tisdagen här och det var dags att åka hem till pappa igen. Även hemresan gick bra. Pappa hämtade oss och väl hemma igen så lekte jag med mina saker och mamma packade upp. På kvällen myste jag lite extra med pappa.

Kram Elias


RSS 2.0