*081031* Helgen är här!

Igår gjorde mamma och jag ärenden på fm och på em var vi till Liam och lekte. Det var jättelänge sen vi sågs. Vi hade jättekul och lekte jättebra tillsammans. På slutet hade vi stora kramkalaset.
När mamma och jag kom hem var pappa redan hemma. Dessutom hade vi besök av faster och kusin Sara. Lite senare kom även långa farbrorn och kusin Malin. Pappa, jag och långa farbrorn hade innebandyturnering. Vi skrattade och hade kul. Jag hade även jätteroligt åt den roliga bilden på långa farbrorns tröja. Tack för en toppendag allihopa!

Idag var vi hemma på fm och stökade lite och så fick jag bada. Det är jättekul! Pappa gjorde en tidig dag och kom hem redan vid lunch. Mamma tog sig en shopping runda medans jag sov middag. Det blev två nya pyjamas och två par strumpor till mig.

På em var vi på hantverksmässan. Vi träffade lite bekanta där. Roligast är ändå dom stora ytorna att springa på. Väl hemma så busade vi och lekte en hel del, innan det blev dags för sängen. Nu hoppas jag att jag får sova lika bra som jag gjort sista tiden. Jag sover från kl 20-05 (med kanske ett uppvaknande). Vid 5-6 tiden är det dags för en flaska välling och sen sover jag till kl 7-8. Inte illa med tanke på hur nätterna har varit förr.

Nu önskar jag er en toppen helg. Stora kramar från Elias

*081029*

Snart har oktober också försvunnit. Tiden går. Snart är det jul. Knappt två månader kvar.

Idag hände det som mamma har väntat på. Varje gång som hon är in i kylskåpet så vill jag vara med. Oftast så öppnar jag grönsakslådan. Idag fick jag tag på en stor röd lök och bet till. FY! *Elias spottar och fräser* Det var inte gott.

Jag har varit klängig och gnällig både idag och igår. Idag sov jag först 1,5 timme på dagen och sen 25 min till på em.

Mamma har pysslat på här hemma idag och jag har som sagt var hjälpt henne (eller klängt på henne, det beror på vem man frågar). På em gick vi ut en stund, men jag ville inte ha vantarna och det var kallt ute, så till slut fick vi lov att gå in igen. Då blev jag ledsen. Det är svårt att välja. Vantar, eller vara inne.

När pappa kliver innanför dörren på kvällen så tar det inte länge innan jag har plockat fram klubban och bollen. Då ska vi spela innebandy/hockey. Det är jätteroligt.

Nu ska jag gå och lägga mig för natten. Hoppas att du får söta drömmar. Kram Elias

*081028* Vad har hänt?

Hmmm! Något verkar ha hänt. Mamma och jag gick ut en stund i solskenet nu på fm. Ute på gatan fick jag syn på en vattenpöl och gick med raska steg och busiga ögon dit för att stampa och plaska i den. Vad händer?? Jo, jag föll på rygg, som Bambi på hal is. Jag såg nog rätt snopen ut. När jag väl hade tagit mig upp, så provade jag igen med samma resultat. Konstigt!

Sen skulle jag ta upp en sten som låg i en grushög. Det brukar jag göra, för jag älskar stenar. Den här gången satt den fast! Vad märkligt! Jag förstår ingenting! Vad är det som har hänt ute???

Uppe på våran altan på baksidan var det halt och lite kallt när jag skulle krypa upp för trappstegen. Jag måste nog forska i det här. Något skumt verkar vara på gång.
Kram Elias

*081027* En snabbsummering av dagen:

På fm kom William och hans familj på besök. Jag var på filurhumör och passade på att dra honom i håret flera gånger. Förlåt kompis! Oftast blir det så när jag är trött eller hungrig. Det är ju dumt att ge sig på sina kompisar pga av det, men ibland är det svårt att hålla reda på alla sina känslor.

På em var mamma och jag och handlade mat. Mamma hade tänkt att storhandla, men gav upp ganska snart, då hon märkte att jag inte kunde vara still. Det märkte även mammas jobbarkompisar *hihi* Tur att dom är många där som kan hålla ett öga på mig. Jag har även blivit en rackare på att dra pallbjörnar, stark som jag är.

Ikväll var farfar över och såg hockeyn. Jag fick inte vara uppe och se hela matchen. Nåväl, John Blund viskade i mitt öra att dom vann. Vad kul!

Det är lite jobbigt med att det har blivit vintertid. Jag försöker att ställa om mig på dom nya villkoren och det går faktiskt riktigt bra.

Ikväll lyckades jag ta mig upp i soffan själv flera gånger. Vilken lycka!
Söta drömmar till er alla önskar Elias

*081026* Vilken trevlig familjedag!

Idag var pappa och la på vinterdäcken på våran bil. Under tiden gjorde mamma och jag våra morgon rutiner, dvs klä på oss äta frukost, duka undan och plocka lite tills pappa kom hem.
Då tog vi på oss ytterkläderna och åkte till en barnmässa här i närheten. Där var det JÄTTEskoj!! Det tyckte både mamma, pappa och jag. Där fanns en stor sandlåda, en bokbuss (som jag pillade på en hel del, bl a på hjulmuttrarna och på motorluckan), en lång farbror (som tydligen gick på styltor), ballonger i massor, man kunde få rita där med kritor (min första teckning ser ni här nedan), det fanns stora ytor att springa på fram och tillbaka, några djur att titta på och klappa (1 får, två kalvar och två ponnys) och så fanns det en traktor, nästan en likadan som farfars. Pappa köpte en fin tröja åt mig (se nedan). Mässan hade pirattema, så man fick bl a leta efter guldpengar i sanden och det gick runt en massa pirater. Det fanns även lite annat för större barn, så det får jag prova ett annat år, bl a ansiktsmålning, hoppborgar m.m.


Natten var inte lika bra, som dagen. Jag var vaken mellan kl 2-4 och höll igång. Jag fick komma till stora sängen och då kunde jag äntligen börja busa också. Till slut blev jag kramsugen. Jag rullade mellan mamma och pappa och kraaaamades (mmmmmm). Nåväl, vi somnade till slut och vaknade inte förrän kl 7.50, vintertid.

Ha en bra dag. Kram Elias

*081023* Hemma igen!

Hej svejs!
Nu är vi hemma igen efter en liten tur till familjen i södern. Tack allihopa för en trevlig helg/vecka. Mamma och jag flög ner först, på onsdagen och pappa kom efter på fredagen. På lördagen var vi 14st och 4st hundar. Vi har tagit det ganska lugnt och umgåtts med familjen och så var vi och hälsade på Kalle.

På måndagen flög vi hem igen. Arlanda är ett roligt ställe. Det finns så mycket att se, bl a flygplanen som flyger högt, högt upp i luften *Elias sträcker på sig och pekar upp i luften med hela armen* Det gick bra att flyga, men dom sista 10-15 min var jättetråkiga att sitta still. Jag lyckades åla mig ur mammas famn och sprang nerför gången. Innan mamma hade hunnit ikapp mig så hade jag sprungit ca 15 rader. *hihihihi*
Smaklig måltid Tessie!

*Nu har jag lärt mig att det går att ta sig framåt och bakåt med min bobby car. Det är fortfarande lättast att ta sig bakåt!
*Jag lyckades att ta mig upp i mormor och polarn´s soffa, men våran är lite högre, så jag kommer inte riktigt upp där själv.
*Jag har lärt mig att "läsa" på dörrarna i köket. *Elias pekar med pekfingret på dörren och låter som Linus på linjen*
Mamma och pappa påstår att det står: Obehöriga äga ej tillträde, Får ej öppnas, Ej för barn under 1 och 50......osv. Jag tror att dom busar med mig.

I tisdags var det dags för "killar kan", men pappa kunde inte komma ifrån jobbet, så jag fick vara hos William i två timmar. Det gick jättebra! Vi lekte och hade fruktstund på golvet. William drog nämnligen ner skålen från bordet, så där kunde vi ligga på golvet och äta. Det ända som hände var att när jag ville krama William så backade han och så föll vi båda två.

I onsdags var vi och hämtade min vagn som hade varit på service. På vägen hem hälsade vi på William en stund.

Idag har vi haft besök av Märta på fm. Sen var mamma och jag duktiga och dammsög och tvättade lite grann. Jag trivs med både två uppgifterna. Det är roligt att få hjälpa till.......på mitt sätt.
På em tog vi oss en promenad ute. Jag fick bestämma vart vi skulle gå, så vi hamnade hos Kjell och pratade en stund. Nästan alla traktorerna och lastbilarna är borta från gatan, så det var inte lika mycket att titta på längre.

Ikväll var jag verkligen hungrig. När vällingen var slut så fick jag be pappa att värma en flaska till. Jag var så hungrig att jag nästan åt upp hela, dvs totalt 460 ml! Inte illa för en så liten kille som mig.
Nu ska jag och John Blund gå och sova. Söta drömmar till er alla och grattis på namnsdagen polarn! Kram Elias

*081015* Åh, vilken underbar morgon!

........åh, vilken underbar dag! Jag tror minsann att mina föräldrar börjar vara gamla och vill sova länge. I morse var det uppstigning kl 5.45! Det gäller att ta vara på dom vakna tillfällen som ges.

I natt vaknade jag 0.45 och fick komma till stora sängen. Det gick inte att somna om, så vi var vakna till kl 2.30. Mamma och pappa är trötta idag. Det är väl inte mitt fel att mina föräldrar går och lägger sig så sent (23.45) bara för att dom måste packa färdigt.

Nu har jag badat och packat färdigt, så nu åker jag och mamma till södern och hälsar på familjen. Ha det bra. Kram Elias

*081014* Resfeber

Snoren rinner fortfarande, men nu börjar jag tro att det är resfeber som jag har drabbats av. Mamma och jag åker till mormor och polarn imorgon och blir nästan borta en hel vecka. Idag packar vi och fixar inför resan. Mamma jobbar ikväll, så pappa och jag har "killar kan".

Jag visste att det var något som försvann i det där inlägget härom dagen. Jag måste få berätta att jag har fått en tand till. Min femte. Den upptäckte vi i helgen och den är ganska mycket framme, så vem vet när den dök upp. Den sitter till höger om framtänderna. Mamma är inte så sugen på att känna i min mun längre, för jag kan bitas ganska hårt.

Nu på fm var William över och hälsade på en stund. Tack för lekstunden kompis!

Jag har blivit riktigt duktig på att sova en gång om dagen. Igår sov jag 1,5 timme. Härligt!

Nu måste vi fortsätta packa om vi ska bli klara någon gång. Kram Elias

*081013*

I helgen när mamma jobbade så lärde jag mig att krypa upp i fotöljen i vardagsrummet. Soffan klarar jag inte riktigt än och det retar mig. Jag blir så arg och grymtar och bökar, men ni ska nog se att jag lär mig det snart.

Farmor och farfar var och hälsade på en stund i lördags. Det var trevligt. Då fick jag chansen att visa upp allt vad jag kan och alla saker jag har. Det är lätt att man blir lite överspelt när det kommer någon på besök.

Idag har mamma och jag varit ute och tittat på lastbilarna, traktorerna och grävmaskinerna på gatan. Det är farsinerande att titta på dom.

Det blev en kort uppdatering idag. Det jag skrev igår försvann. Det gick inte att lägga ut det och nu har jag glömt vad jag skrev då. Nåväl! Kram på er från Elias

*081010* En dag i källaren

Nu kom jag på vad jag skulle berätta igår. Jag har lärt mig att sova en gång om dagen nu. Jag började förra torsdagen (081002). Första dagarna så sov jag bara ca 50 min, men nu sover jag ca 1,5 timme. Det är skönt att få vila så länge. Det innebär också att det är lättare att somna på kvällarna igen, då jag har varit vaken lite längre efter min tupplur.

Idag har mamma känt sig riktigt pigg och jag håller igång jag med. Snoren rinner fortfarande och ibland så hostar jag. Vi tog oss en liten promenad på tomten, för att få oss lite friskluft och hämta posten. Vi åt lite mellanmål och sen gick vi ner i källaren, för att dammsuga och ta hand om tvätten. Medans mamma vek tvätten så passade jag på att krypa upp för trappen själv. Jag hann bara halvvägs innan mamma upptäckte mig. Bättre lycka nästa gång.

Nere i källaren har vi en gästsäng. Vi busade i den och rullade i kuddarna. Sen övade jag på att ta mig ner från sängen själv. Mamma tjatar om att jag ska ta "fötterna först"! Det gick riktigt bra efter några försök. Sen kom jag på det som mamma har varit rädd för.........hur jag tar mig upp själv!!! Jag hade sådan tur att det fanns ett täcke att ta tag i och sen var det bara att dra sig upp. Nu får jag nog lov att öva mig på att ta mig upp på flera ställen, t ex soffan och stolarna. Mina kompisar, Liam och William, är hejare på att ta sig upp, men jag har hittills varit lite blygsam på den fronten.

Imorgon är det "killar kan", för mamma jobbar hela dagen. Vi får se vad vi hittar på då. Pappa har ju också varit förkyld och snorar fortfarande, så vi kanske inte orkar busa så mycket.

Ikväll kommer farmor och farfar tillbaka från en resa till solen. Hoppas att dom stannar kvar någon/några dagar, så att vi kan träffas. Sist dom var här så läste farmor och jag böcker och sen så la farmor mig och det gick jättebra.


Vi har avslutat kvällen med ett bad. Nu är det läggdags för mig. Jag önskar dig söta drömmar och en trevlig helg.
Kram Elias

*081009* Regnrusk och höstigt ute

Vilken tråkväder vi har haft idag! Det är så blött och trist. Nu har dom flesta löven fallit ner och pryder backen istället. Det är 7 grader ute, men det är inte så lockande att ta sig ut.
Nu på morgonen kom Märta över på fruktstund och lekte en stund. Vi åt vindruvor, äpple och clementiner. Det var trevligt. Dagarna blir ju så långa om man bara måste vara hemma själv med mamma. Det har blivit mycket sånt nu på slutet, då vi fortfarande är förkylda.

Jag har sovit lite sämre ett tag, pga min förkylning. Det är så jobbigt att andas genom munnen hela tiden. Mamma och pappa tog en strid med mig igår kväll, om näsdropparna, så i natt sov jag riktigt bra. Vaknade kl 1.30 men somnade om när mamma strök mig på ryggen, åt vällingen kl 5.30 och kl 6 fick jag komma till stora sängen. Jag vaknade för dagen kl 6.50.

Vi tittar mycket på traktorer och lastbilar om dagarna. Dom åker förbi vårat hus varje dag, för dom håller på att bygga om på våran gata. Så fort jag hör något, så tittar jag ut på gatan.

Det var något jag skulle berätta, men nu har jag glömt det. Ja ja, jag går väl och sover istället. Hoppas att ni får söta drömmar. Kram Elias

*081009* Kram kompis!


Liam och Elias

*081004* Jag ser det snöa, jag ser det snöa....

det är för tidigt!!!



Kram från en förkyld Elias

*081003* Ingen bra dag....

Idag har jag hunnit bli 13 månader gammal!

Tyvärr var min dag så där. Först kom pappa hem sjuk och la sig på soffan. Det var så svårt att låta honom vila ifred. Jag är fortfarande glansig på ögonen och lite snorig, men efter en vecka hemma så bestämde vi oss för att träffa lite kompisar. Jag och mamma åkte till William. Vi hade förvarnat dom om att vi inte kände oss 100% friska, men vi var välkomna ändå. Liam kom också dit och lekte.
Tyvärr så rann min frustration över utan anledning. Jag högg tag i Williams hår och drog. Sen tog jag tag i hans tröja och drog hårt. Han blev ledsen. Mamma blev förtvivlad och sa att man inte fick göra så. Efter ett tag så tog jag tag i hans hår igen. Tårarna rann på Williams kind. Hmmm, man kanske inte ska göra så??!??!
William satte sig och åt mellis och då tog jag tag i Liams hår istället. Nu var mamma lite snabbare, så jag tror inte att han hann känna lika mycket som William. Jag drog till i tröjan också, men då blev inte mamma glad på mig. Nu fick det vara nog. Deras mammor var snälla och tog mitt agerande på rätt sätt, men mamma blev jätteledsen, skämdes och blev lite rädd. Varför gjorde jag så där???

Innan vi åkte därifrån så kramade jag både Liam och William helt av mig själv. Vi busade runt matsalsbordet och hade kul. Det var första gången som vi har lekt tillsammans på riktigt. Annars brukar vi bara springa runt med leksaker och ha kul.

Jag har känt av både tänder och förkylningen, så ibland har det varit lite jobbigt med känslorna. Nu längtar jag efter att få känna mig som den glada kille som jag vanligtvis är. Hoppas att ni slipper bli sjuka. Ta hand om er. Kram från en förkyld Elias

RSS 2.0