*080716* Kärlek!


Moster har jobbat lite med bilden

*080716* Vilken härlig natt!

Idag vaknade jag pigg och glad kl 7.30! Igår somnade jag på tre minuter alldeles själv. Sen sov jag ända till kl 0.45, ställde mig upp och var lite gnällig i ca en minut, sen la jag mig ner själv och sov igen. Nästa gång jag vaknade var kl 3.15. Då fick mamma komma och krama på mig och sen sov jag på några minuter igen.
Mellan kl 4.30 och 4.50 var jag lite tjorvig. Kl 6.15 åt jag lite välling och sen sov jag till kl 7.30 och vaknade med ett leende.

Hoppas att du också har sovit gott. Kram Elias

Pappa och jag på promenad! Honom tycker jag om!

*080715* Idag kom....

äntligen den fjärde tanden fram! Den har legat där och skaft länge, men idag sprack den fram.

Ikväll provade mamma och jag att klippa gräset. Det gick bra. Jag satt i bärselen och hummade, medans mamma körde fram och tillbaka. Imorgon ska vi klippa klart.

Nu börjar mitt sömnstrulande att bli bättre. Jag har lärt mig att gå och lägga mig själv. Ikväll tog det bara 3 minuter innan jag somnade. Jag vaknar ca 2-3 gånger per natt. Oftast vid kl 5.20-5.30 vill jag äta lite. Då får jag välling av mamma. Pappa har fått sovit i källaren sista två veckorna, för han jobbar så hårt och intensivt just nu.

Jag gör mitt bästa om dagarna för att hjälpa till här hemma. Här hjälper jag mamma att plocka ur diskmaskinen:

Kram Elias

*080714* Åk du, så kör jag!

Jag och Liam


*080711 Skitväder! Kallt, mulet och regn

Igår när jag skulle lägga mig, så kom jag på att jag nästan kan ta mig ur spjälsängen. Jag tar tag högst upp på kanten och sen klättrar jag och drar mig uppåt. Jag var halvvägs över kanten. Morbrors fru har sagt att små barn som klättrar över kanten själv ska egentligen sova i vanlig säng.......men är det inte lite tidigt att börja med det vid 10 månader?

I natt sov jag inget vidare igen. När ska jag nånsin kunna lära mig att man ska sova om nätterna.

Idag var vi och hälsade på Linn. Ester och Liam var också där. Tjejerna satt och lekte på lekmattan, medans jag och Liam höll igång och gjorde bus. När vi kom hem därifrån så hade mamma glömt nyckeln. Vi satte oss i uterummet och lekte medans regnet öste ner.

I helgen ska pappa jobba. Regnet ställer till det för honom. Vi får se om jag och mamma kanske leker lite med William, för hans pappa jobbar också i helgen.

Nu önskar jag er alla en trevlig helg. Kram Elias



Jag och William


*080710* Grått, trist och småregn, 15 grader varmt

Vart är sommaren??? Mamma sa att man inte behöver ha mössa på sommaren, men än så länge så har jag den nästan varje dag. Hmmmm! Undra vad hon menade med det!?!

Idag har jag och mamma varit hemma. Jag har bökat två nätter, pga magknip. Om dagarna sover jag lite längre nu. Jag kan sova 45-50 min, istället för 30-40 min som jag gjorde förrut.

Jag har hittat lite nya nöjen. Det ena är att kasta ner saker för trappen och mamma hämtar dom. Det andra är att bläddra i böcker. I tre dagar har jag legat och suttit på golvet och bläddrat fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka, hur länge som helst.

Igår tänkte vi åka till Leos och leka, för det var regnigt och tråkigt. Det var fler än vi som tänkte så. Det var fullt med folk och ljudnivån var så hög att mamma blev rädd och fick nästan panik. Vi packade ihop och åkte till William och lekte istället. Liam följde också med dit. Vi lekte med kastrullunderlägg och titta ut och såg vovvar.....vovv, vovvvv, voff!
Jag passade även på att öva mig på att krypa i trappor. Jag klarade hela trappen tre gånger! Mamma behövde inte hålla i mig alls.

Nu ska jag byta blöja. Ha det bra. Kram Elias

*080707* Nya erfarenheter

I morse kom jag underfund med hur man klättrar ur matstolen. Mamma var inte lika glad över det, som över mina andra framgångar.
Idag var William förbi och hälsade på med hans mamma. Det är så roligt när vi träffas, så jag ler och blir glad.

I helgen såg jag jättemånga vovvar på campingen. Vovven säger: vovv, vovv! Jag tycker om att se på vovvarna och blir så glad så fort jag ser någon.
Andra ord som jag säger nu är mamma, pappa, titta, lampa och he(j). När mamma säger att pappa ska åka och jobba, då vinkar jag.

Jag kan göra high five, vinka och klappa händerna. I helgen låg jag och sov i min vagn. Rätt vad det var så såg mamma, att jag låg och vinkade i sömnen. Man måste ta varje tillfälle att öva på det man kan.

Nu hoppas vi på lite värme, så att vi kan få njuta lite av sommaren på riktigt. Sommarkramar Elias

Hoppsan! Gasolen tog slut, så pappa ordnade varmvatten på sitt finurliga sätt. Vi fick stanna på en rastplats, för jag var så hungrig.


*08703* Torsdag em

I em har jag och pappa lekt på altanen och baksidan. Jag har äntligen kommit på hur man gör för att resa sig upp utan att ta i någonstans. Jag reste mig säkert 30-40 gånger, utan att hålla i mig. Mamma missade hela föreställningen, för hon höll på att tvätta och packa för våran husvagnshelg.

Imorgon åker vi alltså iväg med husvagnen. Vi ska åka på marknad i helgen. Önskar er en trevlig helg.
Kram Elias

*080703* 10 månader

Idag blir jag 10 månader gammal. Tänk vad jag har hunnit lära mig under dessa månader. Det är så kul att tänka tillbaka. I förrgår satt mamma och tittade på bilder från året och log åt hur mycket jag har förändrats och vad mycket jag har lärt mig. Se bara hur mycket jag har lärt mig månad för månad:
Inte illa va?!? Kram Elias

*080702* Kompisar är bra att ha

Igår cyklade jag och mamma till William och hälsade på. Medans vi var där, så kom Oscar och lekte också. Vi gungade ett tag, fikade och sen gick vi på promenad och sov middag tillsammans. Det var trevligt! Det är tur att William har två vagnar, för då kunde mamma och jag låna en.

Idag var vi till Liam och hälsade på. Det var första gången som jag och mamma var dit. Man måste ta bilen dit, för dom bor en bit bort. Det var jättekul. Liam och jag är lika aktiva båda två, så vi gillar att "springa" i kapp. Liam har ett jättefint lekrum med massor av leksaker. Det är alltid kul att se andras saker, för man blir så less på sina egna som man leker med varje dag.

Imorgon måste mamma och jag packa och tvätta och förbereda för ännu en husvagns helg. Vi ska på marknad i helgen. Kanske kommer vi att träffa farmor och farfar, för jag tror att dom ska dit också.

Mamma har börjat projekt sova-om-nätterna. Vi har brottats i tre nätter nu. Jag vaknar och ställer mig upp, mamma säger natti natti och lägger mig ner. Andra natten sov jag från kl 21.40-0.55.......sen tjorvade jag ända till kl 2.10 innan jag kunde acceptera att det var dags att sova igen. Sen sov jag till kl 5.25, tjorvade i 35 min, sov till kl 7.15 fick amma och sov till kl 8.30.
Natten till idag sov jag från kl 19.40-0.59, sen tjorvade jag till kl 1.55 innan jag kunde somna om. Jag sov till kl 5.25, tjorvade i ca 15 min, sov till kl 6.15, tjorvade i 5 min, sov till kl 7.15, ammade och sov sen till kl 8.30 och vaknade GLAD! Det var länge sen jag var så glad när jag vaknade. Jag sover ju så sällan ut och blir pigg.

Ikväll var jag så trött efter dagens äventyr, så jag somnade kl 19.10, vaknade kl 19.40 och var ledsen, så nu får vi se hur natten går. Mamma hoppas på att det ska fortsätta att bli bättre, för hon är lite less på mitt natttjorv.
Hoppas att ni får söta drömmar. Kram Elias

*080701* Nu kan jag äta själv

om någon lägger på mat på skeden åt mig!


RSS 2.0