*100428* Lukas, 7 veckor gammal

Nu har Lukas blivit sju veckor gammal och har hittat handen och suger/gnager gärna på knogarna. Lukas är väldigt stadig i nacken och har bra ögonkontakt med oss. Han försöker gärna att göra ljud, men än så länge är det mest munnen som formas och stönande ljud som kommer fram. 100420 (6 veckor gammal) vägde han 4835 gram. När jag var lika gammal så vägde jag 5265 gram, men jag var ju lite större än Lukas när jag föddes också.

Det går jättebra mellan mig och min lillebror. Jag har börjat att vänja mig med att han låter och nu behöver jag inte hålla för öronen längre när han är ledsen. Däremot grymtar jag gärna och blir besvärad när han låter för mycket.


Det sägs att man gärna vill vara liten igen när man får småsyskon. Mamma märkte häromdagen att jag gärna ville sitta i saccosäcken och suga på en napp. Mamma lät mig göra det. Det var ju bara idag som jag gjorde det.


Mamma märkte häromdagen att Lukas somnar bra på dagen, om han får ha mössan på sig.


Nu när Lukas ser lite tydligare och längre, så uppskattar han babygymmet som han har fått låna av William


Än så länge har han 2:ans blöjor, men det dröjer inte länge förrän det är dags att gå upp en storlek. Lukas sover bra om nätterna. Han somnar oftast vid 21-22 tiden på kvällen och äter kl 3 och 6-6.30. Sen sover han till ca kl 8, då det är dags att fara till dagis bl a.

Vanligtvis har vi snöfritt på tomten till 1:a maj, men så blir det inte i år. Det har varit nollgradigt sista tiden och nattkallt. Därför hinner inte snön tina så mycket om dagarna.


Önskar er en trevlig dag. Kram Elias


*100419* Måndag

På fm var vi på Stor och liten. Det var flera bekanta där. Vi lekte och hade kul. Däremot blev jag rastlös under sången, så mamma och jag gick ut därifrån. På hemvägen sa jag: mera Stor & liten. Idag var det tyvärr sista gången, men till hösten öppnar dom verksamheten igen.

Ikväll klippte pappa mig med maskinen. Det var andra gången och det gick riktigt bra, förutom när pappa klippte vid öronen. Det låter så illa och är lite otäckt. Men visst blev jag fin?!?! 


Kram Elias


*100417* Aprilväder, lördag


*100416* Fredag

Idag väckte jag mamma kl 7.10, men vi låg och myste i sängen tills klockan var 8. Vi tog oss en lugn fm och lunch innan vi klädde på oss och gick ut i solskenet. Vi gick på baksidan och skottade fram sandlådan. Sen lekte jag i vattenpölarna på gågatan och mamma gjorde kanaler. Jag ställde mig på ståbrädan och sa: mot lekparken! Mamma tyckte att det lät som en plan, så vi promenerade dit. Äntligen så börjar allt i lilla lekparken töa fram. Jag lekte rymdraket på lekställningen och mamma skottade runt lekställningarna. Efter en stund så kom det en tjej som heter Ester till lekplatsen. Hennes och min mamma stod och pratade. Vi lekte i snön och hade kul. Rätt var det var så låg jag i en STOR och djup vattenpöl. Vi fick ta en rask promenad hem och sätta mig i ett varmt bad, för vattnet i vattenpölen var inte varmt. Då passade vi på att tvätta bort färgen ur håret, som jag målade dit igår på dagis.


Efter badet så roade jag mig med att måla med färg och pensel och äta mellanmål framför tvn. Sen chockade jag mamma med att ta på mig byxorna själv. Jag har verkligen hunnit bli en stor och duktig kille. Först blev jag arg när det inte gick att stå och ta på byxorna, men då förklarade mamma att det går lättare om jag sitter ner.



Medans mamma satt och ammade Lukas så passade jag på att hämta husvagnen och en skruvmejsel. Mamma tänkte att jag kunde få sitta och skruva med den en stund. Rätt som det var skrek jag stolt:
-JAG KUNDE!!! Jag hade lyckats att skruva isär husvagnen. Mamma blev snopen. Hi hi hi!


Jag kröp upp till pappa i soffan och la mig och gosade med honom på kvällen. Efter en stund så sa jag till pappa: Vad tråkigt vi har!


På kvällen gick mamma och jag ut för att leta efter Märta och Malte. Mamma ringde till deras mamma, då vi inte hittade dom. Mamma förklarade för mig att dom var i lilla lekparken. -Följ deras fotspår, sa jag och pekade med hela armen.
När vi hade gått halva sträckan så frågade mamma mig om jag ville rida på hennes axlar. -Lita på det, svarade jag med glad stämma.

Nu ska jag ha lite fredagsmys med familjen i soffan. Jag önskar er en trevlig kväll. Kram Elias


*100415* Mellis främmande

Redan idag, efter bara tre dagar, har jag lärt mig att mamma kommer och hämtar mig när dom andra föräldrarna kommer och hämtar sina syskon. Jag lär mig snabbt hur allt går till.
Efter dagis så följde William, Alex och deras mamma med oss hem på mellis. Det är tredje dagen i rad som jag fikar mellis på bron. Det är mysigt!
Vi lekte en stund på framsidan och skottade snö bl a innan det var dags för dom att åka hem.


Under dagen, när jag var på dagis, hade mamma och Lukas besök av mammas jobbarkompis. Hon fick en pojke två veckor efter att Lukas föddes. Dom är så små att dom båda fick plats i Lukas liggvagn. Lustigt!


Kram Elias


*100413* Mera mellis

Idag när mamma kom och hämtade mig så hade jag ritat en teckning åt henne. Jag visade stolt upp den för henne. När vi kom hem så hade vi mellis ute på bron. Det var mysigt!


På kvällen myste vi grabbar i soffan, innan det var dags att gå och sova.


Kram Elias


*100412* Stor och liten

Idag var det första veckan som jag bara går "syskontimmar" på dagis. Det innebär att jag går tis, ons, tors kl 8.30-13.30.
Idag, måndag, passade vi på att gå på Stor och liten på kyrkan. William, Alex och deras mamma var också där. Vi lekte och hade kul. Williams mamma påpekade att jag inte bara är en orkan, utan en hel tornado. Hon påpekade även lite chockat att jag aldrig sitter still. Mamma nickade bara lite glatt och höll med. Hon vet ju redan om allt det där. Hi hi hi!
På vägen hem från Stor och liten sa jag: Mera stor och liten! Mamma lovade att vi skulle gå dit fler gånger.

Kram Elias

*100411* Söndag

Idag tittade solen fram och det var riktigt skönt ute. Vi var hemma idag och gick i vattenpölar, skottade snö vid husvagnen, lekte vid lilla lekparken och fikade ute för första gången. Jag tycker om bulla!

Kram Elias

*100410* Ormberget

Idag blir lillebror 1 månad och nu är det bestämt. Lillebror ska heta Lukas. Jag är väldigt stolt över honom pch pussar och kramar gärna på honom. När någon vill titta på honom så blir jag skeptisk och säger: Det är MIN lillebror! Det enda som är jobbigt är när han skriker (vilket inte är allt för ofta). Då håller jag för öronen och säger: -Nej! Men jag lär mig för varje dag som går att det är så han talar om vad han vill.



Idag, lördag, packade vi massäck och for till Ormberget. Pappa fick inviga sina nya skidor. Han och jag åkte skidor i backen och mamma fick vara med Lukas.
Efter att vi hade ätit lunch så smet jag ner för backen med stora kliv. Pappa tog på sig skidorna och åkte efter mig. Sen fick jag åka i hans famn upp för liften och ner till mamma igen. Efter det var jag inte intresserad av att åka skidor mer själv, utan föredrog att få åka i pappas famn istället.


Kram Elias


*100409* Leos lekland

Idag fick jag vara ledig från dagis. Vädret var så där, så vi åkte till Leos lekland och busade. Mamma och pappa turades om att jaga mig och att vara med lillebror. Jag var alldeles svettig när vi for därifrån. Det enda jag inte var så förtjust i var lejenet Leo. Under natten vaknade jag och var jätteledsen. Mamma och pappa gissade att jag hade drömt om Leo. Tur att jag fick sova hos dom under natten.

Kram Elias


*100408* Min första cykel




Idag tog pappa ledigt. Vi åkte runt och gjorde lite ärende. Titta vad jag fick! En alldeles egen cykel!
Kram Elias

*100401-100406* Påsk hos farmor och farfar

Resan upp startade inte så bra, då jag kräktes redan efter en liten stund. Vi åkte hem och bytte kläder och sen var vi på väg igen. Resten av resan gick bra.
Vädret har inte varit så bra under veckan, men vi har haft trevligt ändå. Jag har åkt traktor, skoter och busat en massa med kusinerna och Tim, fiskat haj, åkt pulka m.m. Jag fick påskägg och en present av påskharen. Det var en fyrhjuling (duplo).

Resan hem var lite jobbigare. Jag kräktes flera gånger. Pappa stannade bilen och drog ner fönstret lite grann, för att jag skulle få friskluft. Efter några gånger så stannade vi och pappa och jag gick ur bilen och kastade sten i diket en stund. Nästa gång vi stannade bilen så tittade jag omkring mig och sa frågande: -Parkeringsplats? Ska vi kasta sten pappa?

Tack för den här gången farmor och farfar. Kram Elias


RSS 2.0