*110303* Elias 3,5 år gammal

luktar strumpa

Elias sover äntligen bättre om nätterna, men kommer gärna över på natten och sover sedan vidare i mamma och pappas säng. Han är hellre uppe sent och sover lite längre på morgonen. Då är det ingen brådska med frukosten, utan han sitter gärna vid tvn och vaknar till framför barnprogrammen.

Elias äter sparsamt med mat, men älskar frukt.

Han har blivit en stor kille och väger 17,4 kg, är 104,5 cm lång, har stlk 104-110 på kläder och stlk 27 på fötterna.

Han tycker om att leka med bilar av alla de slag (men gärna med Blixten-bilarna), verktyg, pussel, duplolego m.m. Han tycker om att läsa Halvan-böckerna. Vi "köper" gärna böcker på biblioteket och Elias tycker om att vara med och välja. Ibland blir det bra och ibland inte lika bra. Ofta följer Halvan, Alfons och Mulle Meck med hem därifrån.

Elias är mycket intresserad av bokstäver och siffror. Han Ser "min bokstäv" överallt när han läser. Han kan peka ut mammas, pappas, Elias och Lukas bokstav (D, J, E och L).

Efter några månader där han haft lite jobbigt med lillebror som har blivit rörlig, så är han jättego med Lukas igen. Dom kramas gärna och Lukas ser upp till sin storebror. När Elias vill vara ifred så går han in på sitt rum och då står en besviken lillebror utanför och skriker på A-Baa (som han kallar Elias, pga att Elias busar med honom och säger Aaaa-bu).

Det är mycket spöken, monster och vikingar som hägrar just nu. Han vill gärna leka nere i källaren, men törs inte för allt det läskiga som kan finnas där. Mamma har försökt att lösa det genom att tala om att dom har flyttat härifrån.

Han är duktig med datormusen och klickar runt på internet med glädje. Han tycker om att titta på bilder och filmsnuttar på youtube. Han har även skapat ett intresse för spel av alla de slag, som han hitta på barnsidor.

Elias leker ute själv lite grann och har även börjat med att gå över till grannarna själv. Man märker att kompisar betyder mycket mer nu, än förr.

Han är en stor kille, med ett stort hjärta, som uttrycker sig väldigt lillgammalt och artigt. På dagis är dom imponerade över honom. Han sprudlar av energi och glädje. Våran supergoa kille!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0