*101213-101219*

Bild kommer vid tillfälle......
101213 mån, -25 grader
På morgonen såg jag ett program om nyfödda bebisar och sa: -Lukas är en mellanstor bebis.

Efter frukosten gick vi till Stor och liten och lekte. Idag var det avslutning och lucia. Många barn hade luciakläder på sig. Lukas hade tomteluvan, men jag ville inte det. Vi fick vara med på luciatåg och sjunga julsånger. Melker från dagis var också där idag. Vi lekte och la pussel medans dom andra åt julgröt och skinksmörgås. När vi skulle gå hem så frågade vi Melker om han ville äta lunch med mig. Det ville han. Melker, Matilda och jag åt makaroner och korv och sen lekte vi en stund, innan det var dags för dom att åka hem. Då passade jag på att sjunka ner i soffan med lite frukt och vila framför tvn.

På em när Lukas låg och sov, gjorde mamma och jag julgodis. Vi vispade med elvispen, men det lät så illa, så jag tog på mig hörselkåporna.

Idag har Lukas fått ett smeknamn av mig, Lukis Lukis.

Lukas har lärt sig att vinka. Han vinkar med hela armen.

101214 tis, -23
Jag fick titta på tv innan jag skulle till dagis. Det var Mr Bean. Jag sa till mamma: -Mr Bean kan inte prata svenska. (Jag har märkt att alla pratar inte som mig.)
Sen bar det av till dagis, för att busa med kompisarna.

På kvällen kom farmor och farfar förbi, precis när jag skulle gå och lägga mig. Självklart så fick jag vara uppe ett tag till och träffa dom.

101215 ons, -12
Det tog lite tid på morgonen, men till slut kom jag iväg till dagis. Det är jobbigt när det är så mörkt på morgonen och så är vi så trötta av förkylningen, så det tar lite längre tid än vanligt just nu. Efter dagis var jag och Lukas till vårdcentralen och kollade upp våra förkylningar. Det var ingen fara med mig. Jag hostar bara. Tant doktorn pratade om 2-månaders-hostan, som har gått hela hösten. Lukas fick ta stick i fingret och ett hörseltest. Han var alldeles tjock i öronen. På vänster öra gav inte maskinen något utslag alls. I mitt öra visade det sig ett "isberg" på displayen, precis som det ska göra. Besöket på vårdcentralen slutade i att Lukas fick medicin. Det var behövligt för honom.

När vi kom hem från dagis, vårdcentralen och apoteket så hade mommo och poppo kommit. Farfar var snäll och hämtade dom på flygplatsen.

På kvällen kom farmor och farfar över på fika.

101216 tors, -5
Idag fick jag välja om jag ville till dagis eller vara hemma. Jag valde att vara hemma med mommo och poppo. Det var snöstorm ute, så jag lekte med mommo inne istället. Vi byggde pussel, lekte tujjagömma (kurragömma) och körde med bilarna. När poppo kom hem så gjorde vi julgodis. Jag lessnade ganska fort, så mamma och poppo fick göra färdigt dom.

På kvällen var vi på middag hos farmor och farfar. Mamma, mommo, jag och Lukas åkte hem lite tidigare, för att göra oss färdiga för kvällen. När vi kom hem så hade plogbilen varit förbi och lämnat en 1-meters plogvall åt oss. Vi fick lämna bilen på gatan och pulsa in på gården. Snövallen fick pappa och poppo ta hand om när dom kom hem.

101217 fre, -11
Idag var mamma in till stan och gjorde ärenden. Jag och lukas var hemma med mommo och poppo. Det gick jättebra. Jag och poppo var ut och skottade snö, medans Lukas sov. När man är ute så blir man kall om kinderna. Då måste man gå in och dricka varm choklad. Eller hur poppo!?!?

På kvällen hade vi lillejul. Jag fick öppna mina och Lukas julklappar (från södern). Bästa julklappen var nog verktygsbänken och polishelikoptern/polisbilen. Mamma frågade mig om jag visste vem jag fick polis-setet av.
-Jag minns inte, svarade jag.
Mamma försökte hjälpa mig: -Mats och Peeee....
-Per, svarade jag glatt.
-Nä, sa mamma. -Mats och Peeeernnnnnn.....
-Per-Nisse, utbrast jag glatt!!!

Efter lillejul var det svårt att varva ner. Jag var trött och grinig pga många sena kvällar.

101218 lör, -12
På fm var farmor och farfar förbi på besök. Sen åt vi lunch, innan det var dags att åka till flygplatsen och lämna mommo och poppo. Nu för tiden måste man ha biljett, för att komma genom säkerhetskontrollen. Jag blev så besviken att jag inte fick gå upp och leka i legobilen. Mamma lovade att jag skulle få leka i den när vi åker flyg nästa gång.

Vi for och handlade mat istället och som kompensation fick jag leka en liten stund vid klätterställningarna.

Väl hemma igen så åt vi mat och sen for pappa på fest. På kvällen fick jag och Lukas bada. Lukas var trött efter alla sena kvällar och fullspäckade dagar, så han somnade tidigt. Jag och mamma hade mys i soffan och tittade på tvn en stund, innan det var dags för mig att sova.

101219 sön
Grattis faster på födelsedagen!

Pappa var sliten efter nattens fest. Han kröp i säng kl 6.

Mamma och jag spelade spel på em och la pussel.

Jag fick tjata på pappa: -Vakna pappa! Det är morgon nu.(kl 16)
Pappa säger med stängda ögon på soffan: -Jag är vaken.
Elias: -Nej du bara sover hela dagen. Vakna!!!

Jag sa till mamma: -Jag älskar Musse och hans vänner, Kalle och Snatte, Snatte och Snatte (Knatte, Fnatte och Tjatte)

När det var läggdags så bad jag mamma att dra ner rullgardinen. Annars ser tomten att jag är vaken.

Kram Elias


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0