*101122-101128* Förkylda!!!

101122 mån
Kallt ute och vi är förkylda. Idag höll vi oss inne och skrotade på. Lukas är inne på sin tredje vecka med förkylningen och är den som är värst förkyld i familjen. På kvällen reste sig Lukas till stående. Han överraskar gärna. Han visade ingen tendens innan att han snart skulle stå och helt plötsligt så stod han där, stolt och hur stadig som helst.

101124 ons, -20 grader
På morgonen när jag vaknade så klagade jag över att jag frös och så kröp jag upp i soffan flera gånger. Det är inte likt mig, så jag fick stanna hemma från dagis idag. Under dagen blev det lite mera fart i mig, men mot kvällen frös jag igen och la mig under filten i soffan och såg på tv.

På kvällen när jag gick på toaletten så sa jag till mamma: -Pappa måste ha tagit mycket papper. (Det var slut på toapapper igen och stackars pappa fick skulden för det.)

Ikväll hade vi tänkt dekorera pepparkakshuset, men när vi öppnade förpackningen så var det i 1000 bitar. Trist! Mamma limmade ihop ett tak och så dekorerade vi det, bara för skojs skull.

101125 tors, -22 grader
Idag var jag pigg igen, men mamma ville inte ta ut Lukas, för att han är så förkyld och rosslar. Istället så fick vi besök av William, Alex och Ebon. Först var jag rädd om mina saker, men när jag och William gick ner i källaren och lekte själva så gick det mycket bättre. Dom åt lunch med oss, innan dom åkte hem. Ulrika och Julia var också förbi en liten stund. Julia är bara 12 veckor gammal.

101126 fre, -21 grader
Även idag tog vi det lugnt hemma. Denna envisa förkylning vill inte ge sig. Idag sov Lukas middag i 3,5 timme. Det behövde han nog, för att bli bra från förkylningen. Under tiden passade mamma och jag på att göra julgodis och la pussel. Ibland är det skönt att få lite egen tid med mamma.

På kvällen myste pappa och jag i soffan med våra sipps (chips).

101127 lör, -17 grader
Idag säger vi grattis till moster Sandra.

I tidningen stod det att det är kallaste november sedan 1956. Det har varit kallt länge nu. Vi passade på att åka och storhandla. Vi skötte oss bra i affären idag. När vi kom hem så lekte Lukas med alla matpåsarna. Han ville leka med glödlamporna, men då fick jag lov att säga till honom. -Inte leka med glödlamporna. -Nej, det är ingen leksak. -Inte röra har jag sagt! Ibland är det tufft att vara storebror.

På kvällen hjälptes mamma och pappa åt att sätta upp stjärnor i vardagsrumsfönsterna. Det blev jättefint. Det blev faktiskt så fint att till och med grannen fick lov att ringa och säga det. Hihihi!

101128 sön
Idag var jag och mamma på gymnastiken. Idag gick det riktigt bra för mig. Nu börjar jag kunna lekarna. På slutet blev jag trött och satte mig i mammas famn och åt vindruvor istället. Väl hemma så gjorde vi adventsfint. Pappa satte upp utebelysningen. Mamma pysslade inne. Första advent betyder adventfika hos grannarna. I år var vi hos Maja och Emil. Jag passade på att leka i Majas rum.

Kram Elias


Kommentarer
Postat av: Lisa

Visst är det spännande med så mycket "nya" saker som ska göras innan det blir jul. Det bästa är nog att man hjälps åt att göra det. Vi syns snart! Kram. PS Krya på er! DS

2010-12-14 @ 12:49:05
Postat av: Malin

Hej

Här kommer receptet på kladdkakan =)



175 grader



8 ägg

10 dl socker - vispa poröst



6 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl kakao

6 dl vetemjöl

4 krm salt

400 g margarin



Blanda och häll ner i långpanna



Grädda i ca. 20 minuter, ta ut och droppa i marshmallows fortsätt grädda i 15-20 minuter



Klart!!!



Kram Malin

2010-12-14 @ 15:38:07
URL: http://www.tildeochellen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0