*100711-100720* Semester, Åland

Resan till Grisslehamn gick bra. Vi var lite tidiga, så vi fick stå i bilkön ett tag. Mamma och pappa försökte förklara hur stor en färja är, men det är inte lätt att förstå att massvis med bilar t o m får plats där inne. Vi passade på att äta en smörgås i husvagnen innan det var dags att köra ombord på den stora färjan. På bildäck fick vi se en häst som var i hans husvagn (hästkärran). Väl ombord så gick vi upp och tittade oss omkring. Jag hittade snabbt Alfons Åbergs hem. Där kunde man leka bl a i hans heliklopper (helikopter). Resan gick snabbt och det var snart dags att gå ner till bilen igen. 
alfons lekfulla hemAlfons helikopter
Vi for med bilen till Käringsund på Eckerö. Klockan var nästan 23 (finsk tid) när vi kom fram till campingen. När vi stannade bilen var det två pojkar, Eddie och Mika, som kom fram och ville leka på en gång. Jag tog min stora lastbil och snart lekte vi glatt i lekplatsen och lastade grus och sand på flaket medans mamma och pappa ställde upp husvagnen.
Jag blev ledsen när Eddie och Mika åkte hem några dagar senare. Det tog någon dag innan jag hittade några nya barn att leka med.

Tiden på Åland kan summeras med underbart väder, familjetid, vacker miljö, sol och bad. Det har varit 27-32 grader varje dag och strålande sol. Vi hade gångavstång till stranden och packade picknick flera dagar. Lukas tyckte nog att det var lite väl varmt någon dag, men vi andra njöt. Lukas fick bada i diskbaljan, för att svalka av sig.
SolskyddFika bulla, gott!Vi solarTörstig kille

Vi var in till Mariehamn två dagar och passade då på att åka till Gröna udden, för att bada och leka på piratskeppet. Vattnet var aningen varmare i Mariehamn än i Käringsund. På båda ställena var det långgrunt och barnvänligt.


En dag (100714) kom mommo och poppo över på besök med färjan. Då gick vi en promenad i Käringsund och hamnade ute vid havet och kastade sten och målade på klipporna med pinnar, åt glass. Vi grillade middag som vi bjöd på innan dom for hem igen.


En dag (100715) var vi på viltsafari och såg kronhjortar, dovhjortar, viltsvin och strutsar, men jag kallade dom för svanar. Det var en traktor som drog en vagn som vi satt i. Jag matade strutsen med gräs. Viltsvinen tyckte om att äta majskorn. Det var en rolig tur och jag ville åka mer med traktorn när vi kom fram.


En dag åkte vi trampbåt och en dag hyrde vi en motorbåt och var ute i två timmar. Det var mysigt, även om jag var lite rädd innan vi kom iväg. Lukas somnade av motorljudet och fick ligga på botten och sova under ett paraply, för att komma undan solen. Jag skrattade åt mamma när hon gick med paraplyet: Men mamma, det regnar ju inte!
Jag fick åka elbåt några gånger borta vid Käringsunds resort.


Sista dagen på Åland var vi på stranden hela dagen. Det var soligt och fint, men tyvärr så blåste det lite kallt. Vi byggde ett stort sandslott och lekte med det länge. Vi lekte med flygplanet, helikoptern, lastbilen och gjorde sandkakor. Vi åt både lunch och fika på stranden. Jag tittade på när en pojke fiskade småfisk med sin håv. På kvällen packade vi klart husvagnen och försökte att gå och lägga oss tidigt, för vi skulle upp tidigt för att hinna med färjan till Sverige igen.


När mamma bar mig till bilen sa jag: Jag vill sova mer i stora sängen. Resan hem till Sverige gick också bra. Vi åt frukostbuffé ombord på färjan, men mamma och pappa fick inte sitta så länge som dom ville, för jag ville ju tillbaka till Alfons hus och leka.


När vi kom till land så for vi till hamnen och hälsade på Renny, som var där med sin segelbåt. Det fanns en lite lekpark där, som jag givetvis ville leka i. Det var spännande att klättra runt på båten. Efter en stund satte vi oss i bilen och for vidare norrut. Resan gick bra till Tönnebro. Där stannade vi och åt och så fick pappa sova en stund medans jag, mamma och Lukas gick runt och tittade oss omkring. Resten av resan (ca 15 mil) var jobbig med många stopp. Väl framme vid campingen kom morfar och Eva och hälsade på oss en stund. Jag och morfar gick runt och tittade, men jag ville inte gå till stora skogen med honom. Vid 22-tiden for dom och då gjorde vi kväll efter en lång och intensiv dag.

Kram Elias


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0